nanny de la primatv

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Analiza pe text placuta va doresc, dar macar acum v-am dat de citit sa nu va mai aud: "io n-am citit da sigur e de kko!"

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

ok, multumesc pt. citate, acum pot spune linistita "am citit si e de kko" .

Deci, Androix, chestia aia cu minciuna m-a socat... :D. E oribila, zau...
la asta ma refer:

Citat:
Nu-l trata ca pe un NKVD-ist. Nici nu te arata incantat ca "l-a dus mintea" atat de departe. Inselatoria nu e o dovada de inteligenta, ci de viclenie. Si vulpile sunt viclene, nu destepte. Azai a inselat un copil, maine te va insela pe tine si sa nu te miri daca peste douazeci de ani ii vezi poza pe prima pagina a ziarelor cu subtitlul "XY a fost prins, in sfarsit!"[...]

degeaba iti zice dupa aia ca nu trebuie sa umilesti si sa insulti copilul, daca iti impune de la inceput eticheta de viclean. Brrr....

Pai, hai sa vedem. De ce minte un copil?
Minte atunci cand se teme de consecinte, minte atunci cand ii e jena de parinte, minte atunci cand stie ca ar supara parintele (si nu vrea sa-l supere), minte atunci cand stie ca spunand adevarul nu ar putea ajunge cu parintele la nici un rezultat satisfacator pentru el, minte cand e foarte afectat de ceva ce i s-a intamplat etc, etc.
Sa compari copilul care a spus o minciuna cu o vulpe, care vulpe nu-i inteligenta e vicleana mi se pare blecsi-bleacs.
A, iar chestia cu "la 3 ani ani mincinos- la 20 puscarias", oh my.

Doamna IP cred ca se crede in plina filmare la In pat cu dusmanul :))))))) Desigur, maestra Julia Roberts e chiar dumneaei :)))))
Imi vine sa-mi schimb semnatura cu "nu ascultati pe Irina Petrea!!! Gandeste naspaaaaa!!!!!"

P.S. a nu se intelege ca sunt de acord cu minciuna. Sigur ca nu sunt de acord, dar in nici un caz nu mi-as permite sa vorbesc in halul ala despre copilul care a spus o minciuna.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Eu cred ca nu te inseli. Pentru ca intr-un fel sau altul toate cartile spun aceleasi lucruri. Este sentimentul pe care l-am avut si eu dupa ce am inceput sa-i citesc cartea, ca nu inventeaza roata, ca sunt lucruri de bun simt pe care ar fi trebuit sa le simt si pun in aplicare instinctiv dar cumva m-am blocat/pierdut in detalii si n-am facut-o si mi-a facut bine sa citesc despre asta negru pe alb, intr-o mainera usor de urmarit, pentru prosti daca vrei. Mult imi pasa ca nu e psiholoaga, putea sa fie si sa aibe o limba de lemn si sa nu o pot urmari.

corect! Si eu am fost varza creata la capitol rabdare pt ca am fost ft ft solicitata cu fata si "ajutata" de altii moraliceste. Dolto si acuma mai imi pune probleme ca sa o inteleg(dar fac progrese )
In ceea ce priveste cat de morala e IP au ba, nu e infractoarea nr 1 nici macar infractoare...deci ascult(dc vreau) ce zice nu ce face. Ca vb cu popa. Si de acolo mai triez inca. Noi comentam faptul ca nu e vb de dresaj in carte si este macar in ceea ce spune empatica, chiar pe cazurile povestite.
Acum am vazut ca voi pe aici sunteti(PSI) cu dadaca. Neata si de la mine

Mergi la inceput

Denizel esti tu Denizel. E de bine
Uite cum vad eu:citesc cartea, constat ca e dresoare, dc vreau argumentez dc nu -nu. Dar nu zic de dinainte fara sa fi citit cartea.
Cred ca la faza cu vicleanul ai dreptate si tousi sunt copii asa, pt ca sunt parinti asa...offff..cum exista un parinte mai citav la cap si altul dang dang si varzuieste copilul ultimul pt ca ala tipa mai tare acasa ori bunici care saboteaza parinti si ascund faptele nepotilor de parintii acestora.
Cu treaba cu minciuna si wanted! cred ca a exagerat, insa cred ca era mai mult un avertisment pt parinte sa ia atitudul corect de la inceput,sa nu o trateze chiar ca pe o bagatela, intr-un mod nedaunator copilului, ca din rau sa nu -l duca in mai rau.
Gata ma retrag, ca dc ma aude dansa ca tastez, s-a zis cu nani

Mergi la inceput

Exact, sunt copii si copii, fiindca sunt parinti si parinti...
Tocmai de aia ar fi trebuit sa cuvante in legatura cu motivele care il determina pe un copil sa minta in loc sa bage copilul care a mintit in r---t, iar parintele sa fie, ca de obicei, victima vicleniilor si incercarilor la care e supus de bestia de copil.
Na, iar sa zic? Pe mine de ce nu ma minte ala mic?

p.s. Un copil mai poate minti si fiindca il vede pe parinte mintind . Androix, asta a zis IP acolosa, la capitol?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

De kko, clar. Au mai fost date pe forum candva niste citate tot dintr-o romanca...oooo, am uitat cum o cheama...cred ca anca_a a facut trimiterile respective, la partea unde tanti aia explica rolul palmutzelor la fund si peste fatza, care sunt necesare pt. a disciplina copilul, dar trebuiesc date "la rece", cu calm, nu la manie. Ei, tot asa, si la autoarea respectiva apareu pagini intregi de bun-simt, dar ce folos, cand vine apoi cu palmutzele din putzu' gandirii? De asta zic eu ca e aceeasi retzeta si la IP: compilatii din greu, preluat idei din psihologi (de-aia adevarati, nu shtudintzi incepatori) si apoi: bang! cate o idee originala, sa nu spuna lumea ca e plagiat, ca e 100% copy-paste. In cazul Irinei, cred ca asta e contributia ei originala, dupa cum a remarcat si Laura25: atitudinea "inteleapta", gen drobul de sare, copilasul mincinos care va ajunge la "most wanted" (ma mir ca n-a dat drept exemplu de combatere a minciunii gaselnitza cu eticheta!). Asa ca pentru mine fatuca respectiva, femeie, ce-o fi, ramane o neavenita si-o impostoare si periculoasa tocmai prin partile acelea bune din carte, care pot face mamele sa creada ca totul e bun in cele spuse de ea.
Ca emisiunea a fost o facatura si ea a marshat la asta pentru bani, o scade mai mult in ochii mei. Adica a practicat niste orori ca alea, impotriva principiilor ei, pentru bani si rating?! Daca nu era emisiunea aia, i-ar mai fi cumparat cineva cartea, ar fi cunoscut-o cineva? Practic in urma "celebritatii" date de emisiune a inceput sa se creada "mare experta" si sa-si doreasca sa ne impartaseasca marea ei intelepciune...Daca nu era emisiune, Irina Petrea sau P..lea Spataru ar fi fost totuna pentru lume si mamele n-ar fi creditat-o pentru metodele ei.
In rest ce-am vazut in scurtele citate (in afara de partea buna, care cred ca e reformulata din alte carti) e un pretios limbaj de lemn si niste banalitati pe care ea le crede ceva margaritare (vezi cu vulpea si viclenia, minciuna are picioare scurte, adevarul iese la lumina- wow, zici ca-i compunere de clasa a III a!).
Degeaba-i predici steril copilului chestii cu minciuna cu picioare scurte daca nu-i dai propriul exemplu; si degeaba-i spui cat e de rau sa minti cand el vede in jur ca e bine, ca nu-s consecinte neplacute, dimpotriva, caci sa fim seriosi, in jurul nostru si noi, ca adulti, vedem cum impostura e la rang de cinste(vezi chiar IP), cum toti agramatii ajung in functii inalte, cum de multe ori o diploma cumparata e pretuita la fel ca una obtinuta cu greu...si atunci mai tine sa-i spui copilului povesti? Cred ca trebuie o alta abordare, sa-si dea singur seama ca da, se poate ajunge "sus" si prin minciuna si cu toate astea el sa-si doreasca sa urmeze "calea cea grea". Mai greu asa, nu? Aici nu mai tine cu metode algoritmice, cu sfaturi date drept "la fix" etc...aici e vorba de relatia pe care ti-o construiesti cu copilul si cartile te ajuta, dar cel mult 30-40% (zic eu)

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Ilinca, spui lucruri faine, dar ai citit cartea?
As fi preferat comentarii direct pe carte, pe cazurile redate, sa se arate cu degetul Dresajul ca poate chiar sunt eu oarba, pentru ca o spun cu tot respectul, fara sa o fi citit si in baza emisiunilor care v-au sau n-au facut sa fruzariti macar cartea, nu e corect sa definiti ceva ca fiind bun ori prost. Eu din ce vad sunt concluzii expuse in urma vizionarii eventual a catorva emisiuni si preluare sub marca "dresaj" de pe la alte usere de pe forum. Si pe mine asta ma seaca, pt ca se amesteca lucrurile:are, n-are scoala, plagiat clar dupa care revenire la dresaj. \in fine, pana la urma fiecare e liber sa gandeasca si sa decida pt el, dar eu una nu as putea sa-i spun cuiva de pe forum nu citi cartea aia pen ca tanti e asa si pe dincolo si asta fara ca sa stiu sigur despre ce vorbesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu nu am citit cartea sau vazut emisiunea, dar le-am vazut pe cele englezesti si din ce povestiti aici, cred ca metodele sunt extrem de diferite. Mai bine ar fi copiat mai bine de la englezi. Jo Frost niciodata nu ar pune o eticheta copilului. Ideea ma ingrozeste si pe mine, iar eu sunt adepta "dresajului" intr-o anumita masura.

Mergi la inceput

pai, Lucialu, in lumina noilor informatii (despre autoarea IP ), o cam rasfatam cand ziceam ca e dresoare .
Nu ca a fi dresoare presupune sa respecti si sa intelegi copiii, dar sa spui asemenea enormitati in legatura cu niste pici care mai zic cate o minciuna mi se pare chiar mai nasol decat sa ii dresezi.
De fapt, problema e viziunea ei extrem de saraca despre ce inseamna un copil (copil = cea mai grozava fiinta de pe Pamant ).
Iar un om care nu pretuieste copiii si ceea ce reprezina ei, nu are ce cauta in bisnisu' asta... Cu atat mai mult cu cat se bucura de o buna reputatie ataaaat de nemeritata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Pai lucialu, eu am incercat sa comentez strict citatele din carte puse pe acest topic. In urma lor am formulat ultimele concluzii. Nu trebuie sa mananci toata mancarea sa-ti dai seama ca e stricata- ca s-o tin si eu in proverbe, ca IP:)))
Dar uite, promit sa caut cartzulia (undeva gratis, ca nu cred ca merita bani:))) si o sa citesc macar vreo 20 de pagini, desi am explicat ce m-a facut sa-mi formez parerea inainte sa citesc toata minunatia. Am o gramada de citit pentru examene si mai am o gramada de carti din literatura universala cu care mi-ar placea sa ma delectez din cand in cand, dar sunt dispusa s-o fac si pe asta, sa citesc din marea studenta la psihologie IP ca prea sunt acuzata ca fac comentarii fara sustinere

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Cititi cartea dc vreti, se gaseste si gratis, Androix chiar v-a dat un link unde o gasiti). Macar asa e fair play si pt ea si pt noi cele care am citit-o(si nu sunt nici eu de acord in toate cu ea si e firesc sa fie asa si stiu exact pentru ce nu sunt).
Denizel esti o figura. Eu sunt un pic mai maleabila, mai toleranta, dispusa sa inghit atata timp cat nu e nimeni ranit si clar, in special copii. Si e mai fair play sa comentam cazurile citite. Sa schimbam pareri si mi-ar place nu numai in cartea asta, eventual dc mai aveti recomandari, dar sa nu-mi crape capul ca inca mi se refac sinapsele si citesc pe fuga.
Si Ilinca desigur ca cel mai mult depinde de cum iti apropii copilul si cat de bine il cunosti, aici ai dreptate, cartile sunt bune dar in completare pt ca fiecare copil e unic.

Mergi la inceput