nanny de la primatv
Raspunsuri - Pagina 5
Alexia27 spune:
Deci pestes 2 ani termina facultatea de psihologie, da? Nu master, nu doctorat, facultatea. Mda, bun asa. Si cam ce credibilitate sa i se acorde cuiva care tot ce a facut e sa chinuie niste copii in fata camerelor de filmat?
Denizel, tu spuneai de diferenta de relationare fata de copii a psihologilor -parinti fata de cei care nu sunt parinti? Din ce am vazut eu in micul meu univers unde ma invart e ca nu neaparat statutul de parinte face diferenta ci lucrul efectiv cu copiii. Sa ma explic: psihologii (ambele sexe) care nu lucreaza cu copii, ci doar cu adulti au un mare drag de metode gen super-nanny (in special time out, buline si sanctionari). Asta indiferent daca au sau nu copii.
In schimb, toti cei pe care i-am auzit condamnand sus mentionatele metode si aplicand time in, lucrul cu toata familia si nu cu copilul singur, attachment theory, sunt cei care lucreaza efectiv si zi de zi cu copiii. Indiferent daca sunt parinti sau nu.
E vorba de specializare pe bune in lucrul cu copiii, cu ani de experienta si dezvoltare profesionala, cu supervizari si studii.
Si eu sa o cred pe madam neica-nimeni-studenta-in-anul-doi ca vine sa lumineze parintii? Haida de!
I am alive and I am here forever
Michael Jackson
I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury
simali spune:
Am vazut si eu emisiunea cu eticheta "Mincinos". Pana la urma tatal i-a scos copilului eticheta (parca a doua zi). Dupa mine tipa e dusa rau cu pluta. Cartea este ca si ea, cu idei fixe de tipul minciuna este ceva rau, nerespectarea programului stabilit de comun acord e un capat de tara, copiii TREBUIE sa invete, etc.
denizel spune:
Da, Alexia, inteleg ce zici.
Eu m-am luat pe mine de exemplu: am lucrat o perioada cu copiii (bine, doar un an cu copii de gimnaziu, iar apoi cu elevi de liceu. Desigur, nu in calitate de psiholog, eram doar profa ne-parinte) si singura chestie care mentinea functionala relatia mea cu ei era respectul.
Vreau sa zic ca nu prea ii intelegeam (si nu i-am inteles pana cand am parasit invatatamantul ), dar faceam eforturi sa ii respect (avand in vedere ca nu prea imi dadeau motive sa o fac :))))) ).
Si, fara intelegere, dar cu respect, relatia dintre mine si ei era una buna.
Daca i-as fi inteles, mi-ar fi fost mult mai usor in relatia cu ei, iar respectul ar fi venit cumva de la sine si ar fi fost autentic, adica ne-autoimpus.
Un psiholog ne-parinte poate aplica mecanic bunele metode pe care un parinte ne-psiholog le aplica instinctiv si datorita dragostei uriase fata de copil. Cam asta am vrut sa zic :).
Mie mi-a venit o idee in apararea IP .
Daca biata femeie o fi avut mustrari de constiinta in urma emisiunilor alora oribile si a vrut sa repare raul facut copiilor (inclusiv copiilor ai caror parinti au aplicat metodele de la tv) scriind o carte care sa nu aiba legatura cu ce a predicat in emisiune?
Oricum, cu prima ocazie voi rasfoi cartea aia. Sper sa nu ma ingrozesc .
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simali Cartea este ca si ea, cu idei fixe de tipul minciuna este ceva rau, nerespectarea programului stabilit de comun acord e un capat de tara, copiii TREBUIE sa invete, etc. "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice http://barcapevaluri.blogspot.com/ |
Deci, cam cum ma asteptam...
Scuzati, va rog, naivitatea de care am dat dovada in postarea anterioara .
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
ina.click spune:
Ce vroiam sa spun prin discrepanta dintre emisiune si carte:
- ca e destul de posibil ca respectiva carte sa fi fost scrisa cu copy-paste din metodologii psihopedagogice ale altora deci cei care lauda cartea or avea, mai stii, un temei
- ca situatia in cazul showului probabil e inrautatita de stress; eu nu-i inteleg pe oamenii care accepta "ajutorul" unui reality how in educarea copilului.
Dupa ce ca stii ca ai un copil cu probleme accepti sa-ti intre in casa o turma de luministi, sunetisti, cameramani in frunte cu mamzel super nanny si sa-ti haituiasca copilul prin tot apartamentul.
Si toate culminand cu metode gen eticheta cu "mincinosul"
Sunt extrem de sceptica in privinta calitatii reality-showurilor de orice fel.
Nu stiu daca va amintiti porcaria aia cu "Curat Murdar". Plateau de fapt niste oameni care sa accepte sa li se aduca locuinta intr-un mare hal apoi aduceau cucoanele alea sa se oripileze concomitent cu facutul de reclama la produsul de curatenie X.
Am auzit de un caz in care s-au razgandit si nu au mai flmat un episod la una acasa, lasand-o pe asta cu gunoaie, casa vraiste si fara bani
Sau varianta romaneasca la "Cheaters"; am auzit de un cuplu care si-a pus termopane acceptand sa se balacareasca 1 ora in fata scarii. N-aveau bani, asa ca s-au gandit ca vecinii oricum ii cunosc, au acceptat sa se faca albie de porci, au incasat banii....au pus termopanele si inca mai glumesc pe tema "episodului infidelitatii"
Insa spre deosebire de aceste emisiuni in care cei care accepta sa fie facuti de rahat sunt adulti, nu mi se pare deloc ok sa iti bagi si copilul in asa ceva, oricat de "rau" ar fi.
27 +
Androix spune:
Am zis ca nu va onorez si aici dar nu ma pot abtine
Denizel, eu nu am vazut emisiunile de care povestiti voi ca v-au facut sa plangeti, dar nu spun ca nu au fost sau ca de fapt sunt minunate. In schimb tu nu ai citit cartea si ai deja opinia formata Ti-am raspuns si dincolo cu quote, chiar
Simali nu vad nimic rau intr-o rutina zilnica, eu personal n-am perceput ce am citit ca pe un capat de tara daca nu se respecta programul, iar de invatat cam da copiii TREBUIE sa invete ca unii din ei nu au noroc de parinti care sa-i sustina si dupa varsta majoratului, iar aici crede-ma ca stiu ce spun.
Iar despre micniuna zice pe la pagina 274 adica pe undeva pe la final. Si incepe asa:
Nu-l trata ca pe un NKVD-ist. Nici nu te arata incantat ca "l-a dus mintea" atat de departe. Inselatoria nu e o dovada de inteligenta, ci de viclenie. Si vulpile sunt viclene, nu destepte. Azai a inselat un copil, maine te va insela pe tine si sa nu te miri daca peste douazeci de ani ii vezi poza pe prima pagina a ziarelor cu subtitlul "XY a fost prins, in sfarsit!"[...]
Strategia parintelui:
* Poarta o discutie serioasa cu el despre ce si cum s-a intamplat, ce l-a determinat sa triseze si, mai ales, despre consecintele faptei sale (pierderea increderii celorlalti, a prietenilor etc.), dar fii calm si asculta-l, nu-i tine o predica. E important sa stii ce anume l-a determinat daca vrei sa intelegi cum sa actionezi si sa-l ajuti sa se indrepte.
* Explica-i ca a pacali echivaleaza cu a fura increderea cuiva
* Arata-i prin exemple elocvente ca succesul si rezultatele obtinute prin inselatorie nu aduc satisfactie, ca minciuna are picioare scurte, ca adevarul iese la lumina si te face de rusine in vazul tuturor. Da-i exemple de sportivi care au pierdut medalii, de oameni care si-au distrus cariera si au ajuns la inchisoare pentru inselcaiune.
* Accentueaza importanta de a fi cinstit, nu fatarnic, de a fi intr-adevar bun/victorios/competitiv/priceput etc., nu de a parea numai.
* Invata-l ca numai ce obtine pe merit trebuie sa-i aduca bucurie.
Si tot asa
Vrei respect de la copilul tau, arata-i intai ce este respectul, ca sa invete de la tine.
Ponturi utile:
* Tine minte ca scopul tau nu este sa-ti umilesti copilul, ci sa-l educi, nu sa-i ranesti sentimentele, ci sa-l disciplinezi. Daca vrei sa-i dai o lectie, daca vrei ca el sa invete din greseala lui, nu-i rani sentimentele - cuvintele tale in loc sa aiba efect la nivel cognitiv, actioneaza la nivel afectiv. In loc sa traga invatamintele de rigoare, copilul crede ca nu-l mai iubesti, ca nu-ti place de el, ca nu e bun de nimic - asta e tot ce ramane, asa ca sa nu te miri de ce lucrurile se repeta.
* Trateaza-l pe copil cu respectul pe care il astepti si tu de la el.
* Cand ii critici, fa-o cu tact si axeaza-te asupra faptei, nu asupra copilului. Nu el este rau, ci fapta lui e rea. Nu pe el il critici, ci fapta lui, atitudinea lui. OImportant este sa-i arati unde a gresit si sa-l determini sa nu mai repete greseala.
* Nimic nu zdrobeste in copil mai repede si mai usor simtamantul valorii personale decat amintirea permanenta a greselilor, nereusitelor si defectelor lui - atentie deci la reprosuri, pot fi atat de jignitoare! Sa nu te miri ca, peste ani, se va lasa calcat in picioare de toata lumea. E pentru ca nu are curajul sa se afirme prin nimic si accepta situatii umilitoare - chiar tu l-ai invatat ca el nu are nici o valoare!
* Spune-i "te rog" si "multumesc" ori de cate ori ai ocazia...
* Nu-ti fie jena si nici nu considera ca te injosesti daca iti ceri scuze ori iertare de la copilul tau pentru ca ti-ai pierdut cumpatul, ai intarziat, ai uitat ceva ce i-ai promis, Asa ca invata ca il respecti, va aprecia acest lucru si te va respecta la randul sau.
* Nu te rasti la el, nu folosi cuvinte de ocara, nu-l injosi.
* Nu-l brusca, nu-l lovi. NICIODATA!
Ce spune asa aiurea??? E ceva ce-mi scapa???
Si gata ca nu pot sa va transcriu de mana nu cu copy/paste toata cartea acum.
Deci eu una in maniera asta am perceput cam tot ce am citit in cartilei ei. Este dresaj doar daca faceti toate astea de fatada, daca va dedublati ca sa va purtati asa cum scrie mai sus. Altfel sunt lucuri pe care voi inseva le scrieti pe tot forumul ori de cate ori se iveste ocazia!
EDIT: INSEVA ca n-a fost nici un barbat pe subiect, pana acum cel putin
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
ina.click spune:
Sounds fair enough, dupa capul meu.
Cum spuneam, probabil o fi o mare discrepanta intre carte in sine si ce apare la TV.
Eu recunosc ca inca nu am citit-o; multumim, Androix pentru exemplificare :)
27 +
rrox3 spune:
Toate asa zisele reality show de la Prima sunt pur si simplu idei cumparate si puse in scena aici. IP e doar pe post de actrita in toata povestea. Emisiunea sub diverse nume e si a fost prezenta si in alte tari si pe alte posturi... unde isi gaseste rating... Probabil ati vazut vreun episod din Take home nanny, alta atrocitate...
Mi se pare inadmisibil ca sunt tolerate pe tv astfel de formate de emisiune si ca sunt implicati copiii in acest businness... Si mi se pare ingrozitor ca atat de multi parinti au fost indusi in eroare de o asa emisiune.
Ma gandesc ca IP a fost motivata de rolul jucat sa devina psiholog, d-asta e studenta acum. Oricum, nu vad cum i se va putea ierta impostura...
Laura25 spune:
Foarte posibil sa gresesc, dar impresia mea este ca aici:
citat din mesajul lui Androix Iar despre micniuna zice pe la pagina 274 adica pe undeva pe la final. Si incepe asa: Nu-l trata ca pe un NKVD-ist. Nici nu te arata incantat ca "l-a dus mintea" atat de departe. Inselatoria nu e o dovada de inteligenta, ci de viclenie. Si vulpile sunt viclene, nu destepte. Azai a inselat un copil, maine te va insela pe tine si sa nu te miri daca peste douazeci de ani ii vezi poza pe prima pagina a ziarelor cu subtitlul "XY a fost prins, in sfarsit!"[...] |
este I.P autentica, creierul ei care iti spune ca un copil care azi spune o minciuna maine ajunge un mare infractor (cati dintre adultii fara nici o problema cu legea sau cu morala astazi au spus minciuni mai mici sau mai mari in copilarie?!?!)
Iar ce urmeaza aici este ceva copy=paste din alte carti de specialitate, pt ca imi suna teribil de cunoscute, chair asa, cu liniutza de la capat cum sunt scrise:
Vrei respect de la copilul tau, arata-i intai ce este respectul, ca sa invete de la tine. Ponturi utile: * Tine minte ca scopul tau nu este sa-ti umilesti copilul, ci sa-l educi, nu sa-i ranesti sentimentele, ci sa-l disciplinezi. Daca vrei sa-i dai o lectie, daca vrei ca el sa invete din greseala lui, nu-i rani sentimentele - cuvintele tale in loc sa aiba efect la nivel cognitiv, actioneaza la nivel afectiv. In loc sa traga invatamintele de rigoare, copilul crede ca nu-l mai iubesti, ca nu-ti place de el, ca nu e bun de nimic - asta e tot ce ramane, asa ca sa nu te miri de ce lucrurile se repeta. * Trateaza-l pe copil cu respectul pe care il astepti si tu de la el. * Cand ii critici, fa-o cu tact si axeaza-te asupra faptei, nu asupra copilului. Nu el este rau, ci fapta lui e rea. Nu pe el il critici, ci fapta lui, atitudinea lui. OImportant este sa-i arati unde a gresit si sa-l determini sa nu mai repete greseala. * Nimic nu zdrobeste in copil mai repede si mai usor simtamantul valorii personale decat amintirea permanenta a greselilor, nereusitelor si defectelor lui - atentie deci la reprosuri, pot fi atat de jignitoare! Sa nu te miri ca, peste ani, se va lasa calcat in picioare de toata lumea. E pentru ca nu are curajul sa se afirme prin nimic si accepta situatii umilitoare - chiar tu l-ai invatat ca el nu are nici o valoare! * Spune-i "te rog" si "multumesc" ori de cate ori ai ocazia... * Nu-ti fie jena si nici nu considera ca te injosesti daca iti ceri scuze ori iertare de la copilul tau pentru ca ti-ai pierdut cumpatul, ai intarziat, ai uitat ceva ce i-ai promis, Asa ca invata ca il respecti, va aprecia acest lucru si te va respecta la randul sau. * Nu te rasti la el, nu folosi cuvinte de ocara, nu-l injosi. * Nu-l brusca, nu-l lovi. NICIODATA! |
Posibil sa ma insel ... dar posibil sa nu ...
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=2" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Androix spune:
Eu cred ca nu te inseli. Pentru ca intr-un fel sau altul toate cartile spun aceleasi lucruri. Este sentimentul pe care l-am avut si eu dupa ce am inceput sa-i citesc cartea, ca nu inventeaza roata, ca sunt lucruri de bun simt pe care ar fi trebuit sa le simt si pun in aplicare instinctiv dar cumva m-am blocat/pierdut in detalii si n-am facut-o si mi-a facut bine sa citesc despre asta negru pe alb, intr-o mainera usor de urmarit, pentru prosti daca vrei. Mult imi pasa ca nu e psiholoaga, putea sa fie si sa aibe o limba de lemn si sa nu o pot urmari.
Analiza pe text placuta va doresc, dar macar acum v-am dat de citit sa nu va mai aud: "io n-am citit da sigur e de kko!"
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!