Bucurii de sept-oct 2006 (47)
Raspunsuri - Pagina 13
Adriana mica spune:
Buna dimineata din nou,
Cristina, Msl noi avem schema de diversificare de la pediatru, dupa cum urmeaza:
- la masa de seara, lapte cu cereale (folosim Milubrei cu banane 4+; desi Dudu a fost pana la 4 luni constipat, le-a tolerat foarte bine). Dudu nu se trezeste toata noaptea: la masa de seara papa un bibe de 210ml (din care 130ml lapte simplu Humana2 + 80ml Milubrei cu lapte inclus - obtinut din 65ml apa si 22gr praf), iar dimineata "rade" 170ml Humana2.
- se incepe cu masa de legume - cea de la ora 12-13(daca se dau mai intai fructe, este posibil sa nu mai accepte supica); la inceput se da supa strecurata (din morcov, pastarnac, putina telina si dovlecel; eventual cartof, dar cu grija pt ca baloneaza, dar ajuta la constipatie) 10ml, apoi din ce in ce mai mult (Dudu a acceptat o crestere de 10ml pe zi, nu mai mult) + completare lapte. Acesta va fi felul intai; dupa ce se ajunge la 100ml supica strecurata, se introduce la felul2 piureul de legume (la inceput morcov + putin cartof; apoi si celelalte). De la 5 luni, in piure puteti adauga cate 30gr carnita (piept pui sau vita).
- dupa ce accepta legumele, se introduc fructele la masa de 0ra 09-10. SE incepe cu cateva lingurite de mar ras (crud sau copt, dar atentie ca cel copt constipa), apoi se adauga branzica facuta in casa si, eventual cereale. De la 6 luni, se poate adauga in compozitie si banana (care, de asemenea constipa).
Sper sa va ajute. Pana acum a functionat (daca in primele zile se stramba la supica, acum o accepta fara probleme, desi este facuta dintr-o multime de legume. Macar asa are cat de cat un gust, ca doar seama de morcov parca nu imi venea sa ii dau).
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
alexutza_26 spune:
Gety - sar'na de raspuns
-orez cu banane/mar - de la ce firma?....ma tenteaza sa ii mai schimb oleaca gustu'....aaa, si sa nu uit, cand ii faci faina de orez pt bibe, nu se fac cocoloase???, ca la mine se cam fac asa cocoloase mici insesizabile, dar care cam infunda tetina....poate nu fac eu cum trebuie
Mamica fericita de
GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
Pupici si bebici sanatosi si mancaciosi!!!
GETY spune:
Alexutza, orez simplu si orez cu banane de la Hero si Orez cu mar (pe mine m-a tentat marul) de la Bebi. Se gasesc la farmacii.
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA (09.10.2006)
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA
alexutza_26 spune:
Gety- sar'na...noi am luat orez simplu de la Nestle, o sa-i zic sotului cand vine acasa sa treaca pe la Sensiblu sa ia orez cu mar!
Eu am inceput sa-i dau si mar asa facut pasta si mananca grasanu', parca de multe ori tot ar mai vrea....
Mamica fericita de
GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
Pupici si bebici sanatosi si mancaciosi!!!
matahut spune:
Neata!
Flavia, de ce nu poti lua antiinflamatoare? Nurofenul pentru durere este compatibil cu alaptarea!
Gety, cum te mai simti cu gatul?
Eu sunt
. Cand va aud cum dorm copiii toata noaptea sau ca se mai trezesc o data, de doua ori sa pape....

Maruca de cateva zile (nopti) se scoala de 20 de ori pe noapte (adica are vreo 2 reprize de cate 2 ore de somn, iar in rest se scoala la 15 minute 

Nu ca sa manance (de papat, papa de 2, maxim 3 ori, cam la 3 ore), ci pur si simplu incepe sa planga! Marg la ea ii bag suzi, in 10 minute iar tipa. Cateodata si cu suzi in gura, pur si simplu. Nu stiu ce sa mai fac. Parca s-a obisnuit sa vina mereu cineva (adica EU) cum scoate un sunet. Nu pare sa aiba vreo durere, nici urma de dinti, nici burtica nu are cum sa fie (de obicei trage partzisoar cand e balonata). Si acum sta in patut si din cand in cand da in plans. E, ziua e suportabil, ii mai dau o jucarica, mai cantam, mai dansam, dar noaptea....e TEROARE. Nu o pot lasa sa planga fiindca o scoala pe Ana, asa ca....fac la sport... Chiar ma gandeam sa ma ridic de fiecare data facand cate un abdomen iar pana dimineata as strange vreo 20
. Intr-o luna ajung MODEL![]()
Of, Cristina, nu scrie nimic in cartile tale despre problema mea????

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
GETY spune:
Adriana mica, Maria mea se culca la 20,30, dar se trezeste in jur de ora oo,oo sau 1,oo si in jur de 3-4,oo, sa manance. Si nu toscaie, chiar trage de tzitzi. Sa nu-i mai dau tzitzi si sa o culc inapoi? Dar daca i-e foame? Azi s-a trezit la 8,oo. Deci a dormit aproape 12 ore.
Am copiat si schema ta de diversificare. Eu de pe 9 martie, cand o sa implineasca 5 luni incep cu supele.
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA
GETY spune:
Cucuoancea, mi-a mai trecut. Dar n-am mai pus cartofi cu spirt. Cu paracetamol sinus si Hexoraletten. Ma mai doare putin gatul. Dar oricum, e mult mai bine.
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA
matahut spune:
quote:
Originally posted by GETY
Cucuoancea, mi-a mai trecut. Dar n-am mai pus cartofi cu spirt. Cu paracetamol sinus si Hexoraletten. Ma mai doare putin gatul. Dar oricum, e mult mai bine.
Gety, eu stiam ca paracetamol sinus nu e voie cand alaptezi
. In fine, pe multe scrie ca nu ai voie, dar doctorii le recomanda.Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
CristinaGoji spune:
Nu, Marina, din pacate nu scrie nimic in carti despre asta![]()
Imi amintesc cum spuneai tu ca la al doilea copil e mai usor. Cum era atunci cu Ana? - 
Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
GETY spune:
Cucuoancea, poate este o faza trecatoare cu Maruca. Eu stiu ce sa zic, nu te ridica din pat la fiecare foiala.GETY, MAMICA DE MARIA DIANA (09.10.2006)
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA