Bucurii de sept-oct 2006 (47)
Raspunsuri - Pagina 12
GETY spune:
MamiLili, si eu pe aici, ca Maria mai motaie inca. Azi se anunta 2 grade. Sincer, iti apreciez curajul ca iesi cu bebe cand e mai frig afara. Asa se caleste organismul. Si curajul Vauvei, of course.
Scumpik_lui, am crezut ca ati inghetat de tot la voi acolo. Au fost - 26 grade acum vreo 2 nopti?
Mexxutza, si-a luat si privirea de hacker, la a treia pozica deja isi "intrase in paine".
Sephora, inotatorul tau voia inapoi in apa.
Nicole2005, felicitari pentru reusita lui Piscotzel. Haideti mamici, facem album cu pozici cu bebei stand in funduletz? Sau cu manutze in gura (aici am si eu de unde alege, am cu Maria multe) sau cu dintzisori (cand reusim sa-i pozam, ca e un pic mai greu).
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA (09.10.2006)
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA
GETY spune:
Danidani74, pupici celei mai mici fetite din grupul nostru. Si eu zic sa-i lasi sticlutza cu biberonul din care-i place ei sa suga. Iar faptul ca doarme atat de bine seara..., este de laudat. Este o fetita dulce si cuminte. Se vede si din poze.
Eu obisnuiam sa ma culc pe la 21,oo ca sa tin ritmul de somn cu ea, si tot se trezeste de 2 ori noaptea dupa mancare.
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA
alexutza_26 spune:
Buna dimineata si poftiti la o
....
LA MULTI ANI!!! bucuriilor nascute intr-o zi de 26 si la cat mai multe luni!!!
Vazut poze - Sebi - hackerul!, si la mai multi dintisori...., Emma - o fetita superba si mancacioasa, poate ar fi bine Danidani sa ii dai de la inceput cu bibele care ii place ei!
Piscotel - bravoooo
Flavia - imi rau sa aud de problema cu otita, sanatate multa si
ici de la noi!
MamiLili - ce matinala suntem azi!!!!
Gety - nici eu nu il scot e grasan in fiecare zi, mai ales ca bate vantul si e gerul ala...
Roxanae - ma bucur ca sunteti mai bine, si daca piureul il accepta cu mar nu cred ca este nici o problema...pana la urma important sa manance si sa se obisnuiasca cu cat mai multe gusturi.
Noi suntem bine, insa am 2 intrebari pt cine stie:
Cum faceti voi suculetul de morcov????si daca il dati dimineata?
Cum dati cerealele la bebe - cu lingurita sau cu biberonu'? Noi am inceput cu faina de orez la sfatul pediatrei, pe la orele 17-18, o accepta cu mare placere, dar nu stiu cum ar fi mai bine sa i-o dau, cu lingurita -ca sa se invete cu ea sau cu biberonu' ca sa mearga mai repede, ca isi cam pierde rabdarea...el este foarte fomist!!!!
Cam atata de la noi
Mamica fericita de
GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
Pupici si bebici sanatosi si mancaciosi!!!
Adriana mica spune:
Buna dimineata,
La Multi Ani scumpului meu Dudu pentru cele 5 luni implinite, si tuturor sarbatoritilor zilei de azi!
Doamne, ce repede trece timpul! Mai am 3-4 saptamani si ma intorc la job!
Noi am ajuns sa mancam 70-80ml supa strecurata pe zi (din morcov, cartof, pastarnac, putina telina si putin dovlecel), am inceput sa gustam si din piureul de legume (dar nu suficinet, mai papam completare lapte). in curand, trecem si la fructe, dar nu inainte sa ne obisnuim cu legumele. Stam in fundulet, dar cu sprijin, si ne pregatim intens pt primul dintuc.
Flavia, insanatosire grabnica! Cat priveste faptul ca nu accepta bibe, este si o parte buna in asta: se va obisnui (cred) mult mai repede cu lingurita! Nu stiu vreun truc, noi suntem la faza la care incercam sa il dezvatam de bibe, si sa ii administram cat mai multe mese cu lingurita (mai putin cele de lapte).
Mexxa, felicitari pt dintisor si pt micul hacker!
Nicole, felicitari pt Piscotzel!
Danidani, mie mi-a zis pediatra ca la 4 luni ar cam trebui sa manance 900ml lapte pe zi. Si Dudu are perioade cand mananca mai putin, ideea este sa se vada pe cantar o crestere in greutate.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
GETY spune:
Alexutza, eu ii fac sucul de morcov acasa, la robotul de bucatarie si i-l dau dimineata, iar seara cerealele. Faina de orez ii dau si eu, dar am gasit si orez cu banane si orez cu mere. Tot pentru 4 luni. Eu i-l dau cu biberonul, chiar daca exista riscul sa lase sanul, la mine inca mai suge tzitzi. Dimineata suc de morcov, seara un biberon cu cereale, iar restul tzitzi. Se ma poate da mar. Eu inca nu i-am dat, ca nu am ajuns pana in piata sa-i cumpar.
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA
CristinaGoji spune:
MamiLili - wow! Asta da surpriza - te vedem si pe tine la cafea si mai si o dai tu![]()
Flavia Ramona - multa sanatate! Nu stiu cum sa-l inveti pe Bogdan sa accepte biberonul. Si cum poti sa zici ca nu-s interesante postarile tale
Toate invatam una de la alta. Si cand povestesti de Bogdan ce mai face ne impartasesti dkin experienta ta si e f.important. Uite eu povestesc destul de rar despre Vladic, nu stiu de ce. Poate sunt mai introvertita si de aia, chiar nu stiu.
Adriana mica - ce fain ca mananca supa strecurata. Cu ce ai inceput diversificarea - supa sau fructe si dupa aia supa? Eu o sa incep mai tarziu dar sunt inca nehotarata cu ce sa incep. Cereale, legume, fructe...
Alexutza - ce fain ca e papacios Gabriel. Eu asa emotii am ca n-o sa vrea Vladic sa manance alta mancare. Nu stiu de ce mi-i frica de asta, ca nu mi-a prea facut figuri la mancare. Asa ma mananca palmele sa incerc sa-i dau altceva. Cu greu rezist sa nu m-apuc inainte de data la care mi-am propus sa incep.
Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
msl spune:
Multumesc tuturor de raspunsuri!
S-a rezolvat pina la urma problema cu constipatia, tot cu mere,lapte dupa mere si iar mere, masaje pe burtica, dar problema care o are inca e care are gaze...care miros urit rau de tot! saraca a facut o indigestie urita de la fulgi de secara; problema acum este ca nu stiu ce sa-i mai dau, fulgi de orez nu ca se constipa iar, de la secara face indigestie, ce as putea sa-i dau altceva? in afara de mere si banane nu i-am dat nimic, oare ce as putea sa ii dau legume sau fructe, vad ca majoritatea bebeilor maninca diferite fructe si legume, nu am primit un plan de diversificare de la pediatru, cum sa-i dau ce, la cit timp si in ce cantitate...asa ca am nevoie de sfaturile voastre ajutati-ma cu sfaturi?
Mai am o intrebare, eu inca folosesc biberoane pt 0-3 luni, si ea are 6 luni aproape, trebuie neaparat schimbate? Ea maninca in timpul zilei lapte praf si noaptea sin, cam cit trebuie sa manince la virsta ei? ziua maninca cam 300-400 de ml, noaptea nu imi dau seama cit papa de la sin, si este normal sa se scoale de 3-4 ori pe noapte sa manince? ce pot sa-i fac sa doarma mai mult noaptea ca nu mai pot de oboseala, ma termina sculatul de atitea ori!am incercat sai dau mai mult lapte seara, baita, masaj...dar nu prea are efect...
O zi buna la toata lumea!
eleņia spune:
buna dimineata si de la noi
vrem si noi 
vazut poze
la multi ani!tuturor celor nascuti intro zi de 26
va pupacim pe toti trebuie sa plecam de acasa
elena mami de darius stefan(25.09.2006)
poze Darius
CristinaGoji spune:
msl - poti incerca sa-i dai seara cereale, altele decat orez sau secara, sigur trebuie sa fie - de exemplu "buckwheat", de regula este foarte bine tolerata de organismul bebelusilor, mai bine chiar decat orezul si nici nu constipa, este de culoare maro, bobul este mai rotund cu muchii, o poti zdrobi in aparatul de macinat cafeaua, fierbe, obtii o pasta pe care o amesteci cu formula. Poate o sa se tina mai satula pe seara cu asta. Teoretic dupa varsta de 6 luni poate fi scoasa treptat masa de noapte. Ii dai peste zi 5 mese principale, din care 2 minim alt tip de mancare in afara de lapte, si incepi sa-i dai noaptea tot mai putina mancare. Sa zicem la inceput de 2 ori, peste cateva zile o data, peste vreo saptamana nu-i mai dai. Daca se trezeste, incerci s-o adormi fara a-i da de mancare. Leganat, soptiti, batut usurel pe spate, etc. Va fi nevoie si sa eviti sa-ti adoarma seara imediat dupa mancare sau in timp ce mananca, ca sa nu asocieze mancarea de noapte cu somnul, adica sa nu aiba nevoie de mancare ca sa adoarma. Eu nu-ti spun din proprie experienta, ca inca n-o am. Este doar ceea ce am citit, asa ca nu garantez ca o sa functioneze.
Poze
CristinaGoji spune:
Elenia - intreaba de MamiLili de
. Ea a fost azi cea care a dat cafea la toata lumea. Eu n-am facut azi.![]()
Poze