fibrom uterin (17)
Raspunsuri - Pagina 7
Chantal spune:
Arinna, buna ideea cu lista! Fibromul meu este de 1,7 pe 2,7 cm, intramural. Mi s-a recomandat miomectomie, operatie clasica dar deocamdata nu vreau sa o fac. Incerc sa raman
Teonikol, din 6 februarie anul asta sunt pe zmeur asa ca nu e de prea mult timp. Oricum, pe 7 martie am programare la dr, sa vedem cum a evoluat fibromul (speram ca a involuat!). Na acuma chiar ca sunt in ceata cu administrarea zmeurului pe perioada dinaintea ovulatiei! Cred ca o sa continui sa-l iau cu riscul de a nu ramane nici luna care vine dupa care mai vedem noi ce-i de facut.
dj_mama spune:
Arrina, am organizat prima pagina. Iti voi da textul pe mail caci e mult de munca altfel la linkuri ca sa mai imbunatatesti si sa deschizi tu capitolul urmator.
Ca sa nu se lungeasca pagina, vom da linkuri catre pagina unde povestesc fetele (spre exemplu, vezi la mine).
Pe scurt, in urma cu 3 ani fibromul mare avea 35/37mm intramural si subseros perete posterior si lat. stg. medio-corporeal si altul de 22 intramural perete anterior. Acum are 38.8/34.6mm. L-am descoperit in urma cu 9 ani cand cashunasera doctorii din Fundeni sa-mi scoata uterul dar am refuzat. Subliniez ca am ramas insarcinata avand aceste fibroame dar fatul a incetat in evolutie la 8 saptamani nu se stie din ce cauza.
arinna spune:
Mami, multumesc, am primit mesajul, chiar ma interesau linkurile catre celalate capitole insa mie mi-e greu sa pun linkuri pentru fiecare unde povesteste, , va trebui sa ma intorc dupa 20 de pagini sa caut ce a spus fiecare,prefer sa scriu pe scurt si daca cineva vrea detalii poate sa ne intrebe pe fiecare in parte mai mult- si e si evidenta mai clara cine si ce are.Fete cu embolizare sunt mai multe, momentan o sa tin evidenta in lista mea, ca nu pot intra la tine, si eventual la urmatorul capitol o trec acolo.
Mai putem doar sublinia cuvintele embolizare sau mimectomie,ca sa castigam spatiu.
Ce multe suntem!
PS mai putem pune un link la prima pagina, dupa ce completez lista, care sa duca la ea...sau o lasam acolo...
dj_mama spune:
pai nu cautam noi in urma
isi vor aminti fiecare pe unde au postat si ne dau linkul
ti-am trimis pagina revizuita, adik cum e la ora asta
noela_carmen spune:
vin si io cu datele despre mine, numa' ca nu stiu parerea carui medic sa o scriu.
am sa o aleg pe ultima, cea de la dr.Cocei:
38 ani,nodul intramural cu dezvoltare submucoasa care deformeaza usor cavitatea uterina de 1.8/2 cm,nodul istmic si posterior cu evolutie intramurala si subseroasa de 5.8/5.4 cm,nodul posterior si spre fundul uterinintramural cu evolutie subseroasa de 5.8/4.6. uter fibromatos marit de volum cat o sarcina de 3-4 luni.asta e parerea ei, dar se pare ca mai este unul mic de 1 cm, pe peretele anterior si inca vreo 2 de aprox 2,5 cm tot spre fundul uterin.
si daca nu era suficient mai posed si o frumusete de hiperplazie glandulochistica de endometru.din "cauza" ei am facut 2 histeroscopii, una in 2004 si una in 2006.
descoperite la 36 ani,la un control de rutina, din cauza hemoragiilor pe care le aveam. nu am facut nici un tratament hormonal.in urma sedintelor de acupunctura am scapat de hemoragii
astept operatia
deocamdata atat,daca imi mai vine ceva in minte , am sa mai fac completari .
mami se numeste MIOMECTOMIE
noela_carmen spune:
uite aici inca un link cu mai multe informatii despre fibrom:
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/articole/Obstetrica-ginecologie/Fibromul_uterin_620.htm
noela_carmen spune:
mami, daca n-ai innebunit de tot, ar fi bine sa copiezi si ultima postare a lui MadaS in care "povesteste" asa frumos despre dipherelin sau sa facem tot asa un link despre el...chiar nu ma pricep
arinna spune:
E buna ideea de a scrie cu rosu, asa gasim mai repede ce a scris fiecare , pt listutza si linkuri
Poate facem asa la prima pagina: linkuri catre ce povesteste fiecare (la alta pagina, capitol, sau din nou, cu date recente)si link catre listutza cu info pe scurt,unde pot fi vazute toate fetele la un loc