fibrom uterin (17)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

noela, nu e bine dat linkul
mai da-l o data, asa brut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Eu am innebunit, am stat ieri toata ziua pe la capitolul precedent sa nu scap pe careva.

Ce de albinutze pe aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

nu inteleg de ce nu vrea sa-l lase???!!!
arinna, am vazut fetita ce munca ai tras, ti-am plans de mila

Mergi la inceput

http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/articole/Obstetrica-ginecologie/Fibromul_uterin_620.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Mami, nu te mai chinui sa-mi trimiti continutul mesajului pentru ca am reusit sa-l copiez aici dand intai quote si functoneaza...apoi am sters.....deci il pot prelua in viitor

Mergi la inceput

da, chiar!
am mai invatat ceva
voiai sa spui reply with quote, nu?

Mergi la inceput

m-am gandit sa postam si tratamentul naturist impotriva fibroamelor.
dupa multe documentari am ajuns la concluzia ca cel mai potrivit ar fi acesta,cu rezultate bune si reale pe alte cunostinte.banuiesc ca rezultatele cele mai bune le au persoanele a caror fibroame iau nastere din insufiecienta de progesteron, sau din cauza balantei estradiol- progesteron care este deficitara. deci:
dimineata:
-extract din mladite de coacaz negru- 75-100 pic
-napraznic-1 lingurita sublingual
-elixir din fructe de soc sau detox-1 lingurita
-supozitor carpicon
-vitex-1 caps

pranz:
-extract din mladite de zmeur-75 pic.
-vitex-1 capsula

seara
-extract din muguri de arin alb-75 pic
-supozitor carpicon
-vitex-1 capsula

*suplimentar se pai pot bea(cine poate) 3 cani ceai napraznic pe zi dupa reteta speciala de preparare.
*carpiconul de foloseste din ziua 5 pana in ziua 19 a ciclului
*mai nou, am gasit niste referinte ca vitexul este recomandat nu numai pentru durerile de sani, ci si in cazul fibroamelor.
*vitexul se administreaza in primele 2 luni cate 3/zi apoi cate 1/zi.

daca voi considerati ca mai poate fi imbunatatit tratamentul astept completarile.
este recomandat consumul redus de carne, prajelile,SOIA,si in general produsele de origine animala.

legat de faptul ca zmeurul sau vitexul ar suprima ovulatia, pot sa confirm contrariul.tocmai sunt in posesia unui test de ovulatie suuuuuper pozitiv, cu mentiunea ca toate acestea, pot doar intarzia cu 1-2 zile ovulatia.de ex. in cazul meu:
in ultimele 4 luni testele de ovulatie mi se pozitivau prin ziua 12-13(cred ca klimaktoplantul mi-a "reglat" ovulatia mai devreme), acum am facut teste din ziua 10 si astazi ziua 14 s-a pozitivat, si parca e mai "pozitiv" ca niciodata. voi face in continuare , pana se vor negativa.
de regula, in cazul meu,la aprox 12 ore de la pozitivarea testului incep durerile specifice ovulatei.astept sa vad...
legat de aceste dureri, am constatat ca acestea sunt foarte intense, paroxistice chiar, ma trezesc si din somn,atunci cand ovulez cu ovarul stang. si pe dreapta ma doare ovarul, insa nu asa tare.
Dr.Cocei, mi-a explicat ca este oarecum "normal" ,pentru ca la ovulatie, circulatia sangvina se intensifica,de aceea si fibroamele au tendinta sa "cresca" un pic,si ca in momentul ovulatiei de produce o congestie, care in cazul meu se intensifica din cauza ca majoritatea fibroamelor sunt pe partea stanga, undeva spre ligamentul larg al ovarului stang. probalil ca "ingramadesc" ovarul.

am uitat sa va spun ca de 2 spatamani fac acest taratament
trebuia sa fie un mesaj scurt si concis, dar iar m-am latzit

Mergi la inceput

Noela, copiez si aici precizarile pe care le-am facut la naturiste, in urma cu vreo 10 zile, aparute la mine (parca ziceai ca le-ai citit?):

vreau sa fac niste precizari pentru cele care iau vitex;
dupa cum scrie si in prospect si pe situl la care a dat link cineva pe aici, vitex creste sau stabilizeaza nivelul LH; de aceea, testele de ovulatie, se vor pozitiva permanent pt ca ele masoara nivelul LH pe care vitex il mentine ridicat;
cum nu poate fi o ovulatie permanenta, repet ce am mai spus, ca trebuie sa urmariti alte semne gen aspect mucus ca sa stabiliti perioada fertila (caci macar acesta se schimba);
asta voiam sa atrag atentia celor care se monitorizeaza cu teste; mai spunea cineva ca i s-au pozitivat multe zile si slte fete ziceau ca, chiar inainte de menstra cu o zi desi nu luau vitex sau alte naturiste

sunt f. curioasa sa aflu cate zile la rand ti se vor pozitiva pt. ca eu am repetat un test de ov. dupa o saptamana si s-a pozitivat cam la fel de repede ca si prima oara (aproape instantaneu cu linia de control)

Mergi la inceput

da mami, am citi postarea ta si de aceea am facut teste de ovulatie din ziua a 10. si sub trat.cu vitex nu s-au pozitivat decat azi.pana azi au fost negative rau d'asta am si scris mai sus ca am sa fac teste pana se negativeaza
tu ce zici? eu am rezerva babana de teste,ca la doo cotii mi-au mai dat una gratuita.
EDITEZ:
auzi mami, io nu eram asa batuta-n cap, da' acum nu-s ce am!
nu stiu de ce am inteles io ca " se pozitiveaza permanent" ar insemna ca se pozitiveaza si inainte de ovulatie...

Mergi la inceput

acum sunt si mai curioasa ; sa postezi la final si la naturiste experienta ta

acum voi da link pe prima pag. catre aceste 3 variante de tratament,
primele doua sunt ale Liviei

TRATAMENT 1

Se beau 50 ml tinctura de tataneasa, de 2 ori/zi inainte de masa timp de 3-4 luni.
Tinctura se prepara in casa:
Se taie marunt radacinile de tataneasa si se pun intr-o sticla de 1 litru pana la jumatate. Cealalta jumatate se umple cu alcool (tuica curata).
Se lasa la macerat 3 saptamani. Apoi, se strecoara.

TRATAMENT 2

Se pun la macerat intr-un recipient de sticla timp de 3 zile urmatoarele: 1/4 litru tuica de tescovina, 1/4 kg zahar candel pisat, 1/4 litru suc de lamaie strecurat, 1/4 litru ulei de masline presat la rece. Se agita de cateva ori pe zi. Se ia de trei ori pe zi cate un paharut (de tuica) pe stomacul gol.

TRATAMENT 3
Se amesteca urmatoarele plante: cretisoara 200 gr, nalba 100 gr, urzica moarta 200 gr, papadie 200 gr, traista ciobanului 200 gr. Se face infuzie din 7 linguri din acest amestec in 2 litri de apa. Se lasa sa se infuzeze 15 minute, dupa care se strecoara. Cantitatea de ceai se bea pe parcursul zilei. Tartamentul se face pana la consumarea intregului amestec.

Se fac spalaturi vaginale, de 2 ori/zi, dintr-un amestec, in cantitati egale, din vasc, nalba, coada-calului si pelin.
Se pun 2 linguri din acest amestec in 250 ml apa clocotita si se infuzeaza 3 minute. Aceasta reprezinta doza pentru o spalatura.
Se face o crema din grasime de gasca topita in “bain-marie”.

Se introduc tampoane vaginale cu aceasta crema in fiecare seara si se doarme cu ele.
Tratamentul se face 10 zile la rand, dupa ciclu sau 15 zile pe luna – pentru femeile aflate la menopauza, timp de 4 luni.
Timp de 3 luni se iau 2 tincturi:
- macerat glicerinic din mladite de zmeur
- tinctura de tataneasa pentru uz intern.
Picaturile de tincturi se iau in ceai de 2 sau 3 ori/zi, conform prospect.

Mergi la inceput