fibrom uterin (17)
Raspunsuri - Pagina 6
teonikol spune:
Fetelor, daca nu invat acuma ce inseamna vasoconstrictor inseamna ca nu mai invat niciodata. Mersi de lamuriri! Dj_mama, faza cu opusul am dedus-o si eu si de altfel,lasand la o parte ultimele postari stiti ca am scris odata ca am renuntat la branca ursului ca era vasodilatator, deci si eu gandesc ca si voi, insa doctorii sunt cei care m-au dat peste cap. Spre exemplu, homeopata mea care imi recomandase pt. fibrom, un vasodilatator!!! Sau alt doctor care mi-a zis ca frigul e rau pentru fibrom pt. ca e vasoconstrictor. De fapt astuia ii dau dreptate, doar ca eu trasesem fara sa ma gandesc concluzia gresita ca tot ce e vasoconstrictor e rau pt. fibrom. Intre timp am mai cautat pe net si uite ce am gasit vizavi de cura cu cereale (grau, orez, hrisca, mei):
-graul e vasoconstrictor
-hrisca e vasodilatatoare.
Si concluzia mea e aceeasi: noi (eu adica!) tragem concluzii fara sa cunoastem intregul. Spre exemplu, acum dupa ce am eliminat unele concluzii gresite mi-e clar ca vasodilatarea presupune si irigarea fibromului dar probabil ca aceasta cura cu cereale (care contine si hrisca vasodilatatoare) se adreseaza mai degraba cauzei (dereglare hormonala) decat efectului (fibrom).
Cu progesteronul, intrebarea mea daca nu cumva zmeurul pe care il luam imi inhiba ovulatia, mi s-a nazarit tot asa punand cap la cap doua informatii mult prea mici dintr-un sistem mult prea mare. Si atunci am tot cautat pe net ca sa ma lamuresc si am gasit raspunsurile unor fitoterapeuti care recomandau zmeurul doar dupa ovulatie, dupa cum am gasit si raspunsuri in care se recomanda zmeurul pe toata perioada, cum de altfel mi l-a recomandat si homeopata mea. Acuma care o fi raspunsul bun nu stiu. Chantal esti de mult pe zmeur? Eu stiu ca se fac cure de trei luni si apoi o luna pauza, timp in care se fac ecografii. Sincer raman totusi cu o suspiciune in ce priveste administrarea zmeurului pe toata perioada ciclului in etapa de asteptare a lui bebe. Noela, sa nu ma certi tare daca gresesc!
Pana si cu vasoconstrictia si cu vasodilatatia, am citit ca in cazul tumorilor(dar era vorba de cele maligne) se aplica diferentiat in functie de marime, un tratament medicamentos care presupune fie vasoconstrictia fie vasodilatarea.
Greu cu sistemul asta de-i zice om! Sau oi fi eu mai predispusa sa macin tot prin filtru ca Toma necredinciosul! Promit ca nu va mai stresez cu contradictii de astea!
Dj_mama ce zici de propunerea mea cu o baza de date despre problemele fiecaruia, nu ar fi utila?
toate fetele!
Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!
teonikol spune:
Arinanu prea am inteles eu (iar!)cum se deschide subiectul ala nou in cadrul astuia si nici faza cu PM dar cred ca sunt iertata pentru ca nu am vechime mare! Spre exemplu mie imi este activat PM? Parca am auzit pe undeva ca se activeaza numai dupa nu stiu cate mesaje!?
Cred ca e completa listuta ta. Eu as mai fi interesata si de vascularizare (IR), dar nu stiu daca toate fetele si-au facut si astfel de analize. Si eventual sa lasam o rubrica de alte particularitati. Cel mai simplu ar fi daca facand clik pe nume ai putea accesa un link catre aceste informatii. Nu exista cumva o rubrica in profile in care sa putem strecura aceste informatii.
Sincera sa fiu habar nu am cum functioneaza site-ul. Exista un moderator? Ce e cu voturile alea de la subiect si cu stelutele? Of, iar am prea multe intrebari, dar de data asta neimportante.
Bantui pe aici desi ma asteapta lucru cu tonele dar...
teonikol spune:
Cred ca am reusit ceva, sper sa nu deranjez forumul cu chestia asta! Mi-am updatat profile-ul si am trecut la stiri de ultima ora toate informatiile despre fibromul meu. Ce ar fi sa faceti si voi la fel? Si apoi, ca sa aflam informatia, facem clik pe show profile si afiseaza datele. Doar ca trebuie sa fiti logate ca si atunci cand dati mesajul. Verificati profile-ul meu sa vedem daca a mers.
Va pup!
arinna spune:
Teo,am vazut da nu merge, forumul e pentru foarte multe chestiuni siacolo la stiri se trec date generale nu chiar asa de specifice,nu oricine acceseaza profilul nostru trebuie sa vada chestii de-astea intime.
Da, exista moderatori,mai intervin in anumite cazuri sau sa organizeze mesajele- las' ca te dumiresti tu pe parcurs
N-are nimic daca nu merge PM ul tau inca, poti trece datele aici, eu am zis pe PM ca e mai simplu pentru cea care face lista.
O sa trec si vascularizatia- numai sa fie fetele dispuse sa ia de la capat istoria si sa spuna despre ele....
Un subiect nou se deschide in cadrul fiecarui forum, depinde despre ce vrei sa vorbesti....sau cand se ajunge la 20 de pagini in cadrul fiecarui subiect deja existent, una din noi deschide un nou capitol( adica un sub. nou, cu acelasi nume dar cu alt numar),pune linkul catre cel vechi iar la cel vechi scrie ca s-a inchis si pune linkul catre cel nou- ca altfel e greu de gasit.Ori un moderator inchide subiectul vechi,sa nu mai scrie imeni acolo pt ca nu va mai primi raspunsuri- noi fiind deja la alt capitol :)
Daca mai ai nelamuriri sa ma intrebi.
teonikol spune:
Arina, mersi de raspuns! Ce reprezinta iepurasii aia doi ai tai? Vrei gemeni?
Zici ca nu merge faza cu profilul? Pai eu deja mi-am trecut informatiile acolo si nu ma deranjeaza sa le vada si cei de la alte subiecte. E adevarat ca in felul asta vin cu eticheta in fata dar informatiile de acolo oricum pot fi gasite daca imi cauta cineva postarile. Adevarul e ca desi citesc si alte subiecte nu am postat decat la asta si de aceea nu mi-e greu sa ma identific cu ce am scris acolo. Ar fi fost simplu de accesat. Dar ai si tu dreptate. Te pup!
arinna spune:
Iaca fac o proba, care poate fi si un inceput - daca merge, o punem la inceputul capitolului urmator
Le trec cu litere mici, sa nu ocupe foarte mult loc :
LISTA
modificari pt pag 1
Rachel Owen : fibrom uterin subseros 9 cm,26 ani, embolizare, ramas insarcinata in scurt timp,bb nascut prin cezariana( la termen)ff frumos si sanatos!fibromul nu a fost operat
Arinna -uter PF ,debut 30 de ani,in prezent 39 ani, metroragii menoragii cativa ani,noduli fibromatosi cu dimensiuni intre 2-5 cm, intramurali ;parere medici:fara posibilitati de bb,necesar histerectomie;recurs la embolizare in febr 2005 avand ca rezultat reducerea dimensiunii fibroamelor la 1-4 cm si oprirea mt si mn.Incearca bb din octombrie 2006.
Teonikol-varsta 34,ultima eco: un conglomerat de noduli fibromatosi de 3,5 cm, subendometrial perete anterior cu dezvoltare endocavitara, cu vascularizatie abundenta depistat la 33 ani;simptome: un an de sangerari masive cu cheaguri si dureri + scurgeri maronii;sarcina obtinuta usor dar oprita in evolutie la 7 saptamani cu un fibrom de 5-8 cm, cat era si la depistare;tratament naturist 3 luni;solutii propuse de medici: operatie clasica, operatie laparo+diphereline; a urmat tratament preoperator cu Diphereline;miomectomie,doreste bb.
Nicoleta27 - embolizare, (2007)
DJmama - in urma cu 3 ani fibromul mare avea 35/37mm intramural si subseros perete posterior si lat. stg. medio-corporeal si altul 22 intramural perete anterior. Acum are 38.8/34.6mm ;a fost descoperit in urma cu 9 ani si s-a propus histerectomia ; ramas insarcinata avand aceste fibroame dar fatul a incetat in evolutie la 8 saptamani nu se cunoaste cauza
Noela Carmen - 38 ani,nodul intramural cu dezvoltare submucoasa care deformeaza usor cavitatea uterina de 1.8/2 cm,nodul istmic si posterior cu evolutie intramurala si subseroasa de 5.8/5.4 cm,nodul posterior si spre fundul uterin intramural cu evolutie subseroasa de 5.8/4.6. uter fibromatos marit de volum cat o sarcina de 3-4 luni; se pare ca mai exista unul de 1 cm, pe peretele anterior si inca 2 de aprox 2,5 cm tot spre fundul uterin;descoperite la 36 ani,la un control de rutina, din cauza hemoragiilor care au cedat la acupunctura.urmeaza mimectomie? doreste bb
modificari pt pag 1
Chantal - fibrom 1,7/2,7 cm,intramural,perete posterior,descoperite dupa nastere prin cezariana la 29 ani, simptome: durere, menoragii, metroragii,recomandari contradictorii ,de la miomectomie si slabe posibilitati pt bb la opinii pozitive in ce priveste bb ,fara necesitatea operatiei; a urmat tratament cu produse FLP(forever) cu rezultat scaderea fibromului cu 1 cm,in prezent urmeaza trat naturist,doreste bb.
Happyface- fibrom 7/5 cm, doreste bb
modif p 1
Otilia Lia - miomectomie(clasic) 15 fibroame subseroase, unul de 8 cm,doua de 4 cm si restul sub 2 cm, doreste bb
MadaS - fibrom necrozat in interior ?
AGL - embolizare
Carmenus- embolizare
modif pag 1
Mioritza US - 39 ani,noduli fibromatosi de 1,5 si 2 cm situati intramural-subseros si un fibrom de 1,8 cm, fundic, anterior, subseros;descoperite la 36 de ani in urma operatiei de extirpare a unui ovar,menoragii, metroragii;a urmat tratament cu utrogestan,trat naturist,homeopat, acupunctura,montare sterilet Mirena( are un dozator cu progesteron de sinteza);in urma acestuia hemoragiile s-au oprit, nodulii fibromatosi s-au resorbit insa dupa un timp unul dintre noduli se evidentiaza din nou
Oanalu -fibrom 8/8 cm, menoragii, metroragii, embolizare avand ca rezultat oprirea acestora
modificari pt pag 1
Didi Edi -28 ani, un fibrom intracavitar, 6 cm, descoperit la 27 ani;simptome:ciclu abundent,dureri in Z1,recomandare si recurs la miomectomie,operatie clasica,nu a ramas insarcinata anterior,doreste bb dupa refacere.
Mada28 (2007)
modif p 1
Maryd - embolizare,(2004) miomectomie clasica(2005), (2007)
Mcbeal - miomectomie, acum are
Idaira
Dear_bambie
Ada_b - fibrom de 8.55 pe 8.23 cm, diphereline ,urmeaza operatie laparo la Dr. T.
modificari pt pag 1
Gretanca - presupus fibrom 5/6 cm,la miomectomie s-a constatat existenta a doua fibroame,unul de 10/15 cm, intramural, pliat si unul de 1/2 cm care bloca trompa stanga.
Gina 73- fibrom de cca.6,5 cm? 4,8/5,8 - doreste bb.
Gabi_Ducu -fibrom subseros fundic, 6/8cm,diphereline 2 luni, miomectomie, doreste bb dupa refacere
Mirabela11
modificari pt pag 1
Credocred - fibrom 12 cm,histerectomie subtotala, ( Ginecoland )ulterior stare generala f buna.
Buburutza - fibrom 6 cm intracavitar, miomectomie, , laparoscopic doreste bb dupa refacere
Ali_clau, 3 noduli fibromatosi 3-4 cm, doreste bb
Rosa Sinensis 3 noduli fibromatosi?
Sylvya - embolizare?
modif p1
Fanta - miomectomie in anul 2004, nodul fibromatos de 5 cm intramural si submucos (2007)
pt modificari pag 1: fete noi !
aurel_cris - fibrom 22/20 mm , intramural, care deformeaza cavitatea uterina, doreste bb(FIV?)
giulia71 - 2 fibroame, miomectomie,in prezent fibrom 10 cm (?)
Bluel - 33 ani,uter fibromatos,primul fibrom descoperit la 25 de ani, dimens.0,5 cm, tratamente naturiste.In prezent are 3 fibroame in zona istmica,subseroase/intramurale,urmeaza tratament cu Diphereline in vederea operatiei.
Maimu - 29 ani,descoperit recent 2 noduli fibromatosi de 4,5 si 4 cm,doreste bb dupa rezolvarea problemei fibroamelor
..................
metroragii = scurgeri de sange in afara fluxului menstrual
menoragii = menstruatii care depasesc durata de 6-7 zile
IR = vascularizatie
PF = polifibromatos
De adaugat la linkuri in pagina 1
despre embolizare : www.emcb.ro/article.php?story=20050630163251401" target="_blank">noi abordari terapeutice in tratamentul fibromului uterin-embolizarea arterei uterine ,www.presspro-gineco.ro/articole/tratament-78.php" target="_blank">infertilitatea si terapia endovasculara
De adaugat la pag 1
..................................
Date necesare pentru a completa lista de mai sus:
-ce varsta aveti( numai daca doriti)
-cate fibroame, ce dimensiuni, unde sunt situate(sau au fost), vascularizatie
-cum le-ati descoperit si la ce varsta
-ce probleme v-au creat(simptome)de ex durere, sangerare,ciclu abundent,menoragii,metroragii
-ce tratament/interventie ati facut
-ce solutii/prognosticuri v-au dat medicii(embolizare, histerectomie, mimectomie etc,; daca sunt sanse de bb sau nu)
-situatia in prezent
-daca ati intentionat sa ramaneti insarcinate cu fibrom
-daca ati ramas insarcinate cu fibrom
-daca ati nascut ( de cand aveti fibroamele)
-daca fibromul a evoluat/involuat in timpul sarcinii si dupa
arinna spune:
Teo, iepurasii suntem eu cu sotul ca la pol-suntem in Canada si e multa zapada
Nu vreau gemeni ca nu ar avea loc de fibroame, eu abia ma pot gandi si la unul, si asta de curand, ca astia din Canada nu au zis ca e imposibil ca ai nostri d zic ei altele
Sa stii ca iti poti corecta sau modifica propriile mesaje, daca te intereseaza,asa cum fac eu in mesajul cu lista, intru si adaug sau modific...deasupra propriilor mesaje ai o optiune "edit", printre altele...apes pe ea si te duce iar in mesajul respectiv, pe care poti sa-l modifici.
teonikol spune:
Arina, uite asta imi scrisesem eu la profile, acum l-am sters de acolo daca zici tu ca nu merge ideea aia.
Stiu ca am scris prea mult dar o sa fac rezumatul pana ne strangem cu toatele, dupa dictionarul tau, acum mi-e somn. Te pupik! Doamne ajuta sa-ti vina bebe!Noapte buna!
-varsta 34
-ultima eco: un conglomerat de noduli fibromatosi de 3,5 cm, subendometrial perete anterior cu dezvoltare endocavitara, cu vascularizatie abundenta, cu mai multi pediculi vasculari situati la nivelul peretelui;
-descoperit la un control de confirmare a sarcinii la 33 de ani;
-simptome: un an de sangerari masive cu cheaguri si dureri + scurgeri maronii;
-sarcina obtinuta usor dar oprita in evolutie la 7 saptamani cu un fibrom de 5-8 cm, cat era si la depistare;
- tratament:3 luni extract din mladite de zmeur+coacaz negru+ o luna tinctura crestisoara;
-solutii propuse de medici: operatie clasica, operatie laparo+diphereline;
-in prezent tratament preoperator cu Diphereline, astept laparo la dr. Tutunaru;
arinna spune:
Te pup Teo, noapte buna!
Ce bine ca ai scris mic, iese in evidenta, asa ca nu mai e nevoie de PM!!!!E si mai bine asa.
Si mie mi-au iesit ochii cu lista asta -ce lunga e!!!asa ca astept sa apara fetele .
O sa trec si info de la tine, acus plecam si noi la cumparaturi
tuturor!
arinna spune:
Am prescurtat eu putin ce ai scris- de proba.Ce sa trec la IR?Nu am inteles cum e conglomeratul de 3,5 daca fibromul era de 5-8cm?Au scazut ???Au in jur de 3,5 cm fiecare sau tot conglomeratul?