fibrom uterin (17)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Revin, cred ca despre progesteronul sintetic era mai corect sa spun ca amana ovulatia nu ca inhiba, nu? Sau cum o fi?

Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

quote:
Originally posted by teonikol
[....
-zmeur=un adevarat progesteron natural (tu zici ca nu e, pai atunci astia au folosit doar o figura de stil?)
-duphastonul se da pentru mentinerea sarcinii si pe de alta parte e progesteron sintetic care se stie ca inhiba ovulatia, tu zici ca nu si daca zici ca scrie pe prospect, te cred, atunci cum e?-o fi chestie de cantitati si de administrare??
-vasoconstrictor (frigul, apa fierbinte, sexul???) e rau(agraveaza simptomele)pentru fibrom-citat de la un medic, sau vasodilatator e rau?

-aici este o nuantare cred a termenilor folositi; ca zmeurul este progestativ, in sesul ca regleaza nivelul progesteronului posibil prin reglarea activitattii hipofizei care comanda aceste valori;
-mie intr-adevar mi-a zis dr. Cocei ca odata ce am luat progesteron (duphaston atunci) foliculii luteinizeaza, deci slabe sperante sa mai sparga dc. n-au spart deja; ca duphaston nu impiedica asta, este si pt mine un semn de intrebare dar dc. asa scrie pe prospect eu ii cred;
-vasoconstrictor este de bine pt ca fibromul, in acest caz, nu mai este 'bine hranit' si necrozeaza, adik 'moare' dupa cum se exprima Noela; este reversul lui puternic vascularizat (temuta situatie in cazul in care se pune problema operarii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Dj_mama,mersi de raspuns. Totusi inca nu sunt ferm convinsa cu partea de vasoconstrictor. Ce inseamna de fapt asta, nu ca e o presiune, constrictie asupra vaselor care face fibromul sa sangereze mai puternic? Ori faza asta e defapt vasodilatarea? O fi fost medicul acela pe langa? Ori poate nu am inteles eu bine!

Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AGL spune:

Buna, TEONIKOL. Saru-mana de raspuns si cred ca ti s-ar cuveni si spor de noapte... Stii atat de multe lucruri... Multumesc mult ca mi le impartasesti. Aseara am comandat "ierbe" de pe net. Am sa ma tin de ele.Trebuie sa incerc tot ce se poate ,progresiv,ca si grad de dificultate .S-ar putea ,dupa o vreme sa cer insistent o a doua embolizare.
NOELA CARMEN ,te pup,ce draguta esti tu cu subiectele delicate,in speta ABSTINENTA.S-a intamplat ,casatorita fiind sa stam multi ani unul in deal si unul in vale.Nu-mi place,n-am fost de acord,anii au trecut,mi-am infrant dorintele,am un "drum frumos",fara statuie...Si acum imi port singura de grija si-o am alaturi pe fata mea( are 18ani).Ea a fost cea care mi-a gasit site-ul despre embolizare .
Acum,pentru toate fetele ;sanatate multa va doresc si sa nu ne pierdem increderea in Dumnezeu.As scrie mai mult si mai personalizat dar lucrez mult si am timp putin. va voi povesti cum va fi luni la control si ecografie.a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Ma scuzati ca ma bag in discutie dar vad ca se vorbeste despre inhibarea ovulatiei de catre progesteron. Pai si eu iau 3 lingurite de tinctura de muguri de zmeur pe zi. Inseamna ca-mi inhiba ovulatia? Sau n-am inteles eu bine? Ca eu as vrea sa raman [gravi}. Ce sa fac? Sa iau numai in a doua jumatate a lunii, sau cum? Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

CHANTAL, zmeurul este printre putinele care se iau permanent fara nici un risc de a inhiba ovulatia; nu-ti fie teama; ia-l permanent;
TEO, vasoconstrictor este opusul lui vasodilatator; babeste spus, vasul se strange si este mai strangulat, deci reduce debitul sangelui in zona si nu mai trece mult papa bun pt fibrom;
nu stii ca pe picaturile de nas scrie ca sunt vasoconstrictoare adica au efectul ca mai reduc secretia nazala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Multumesc Dj mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

nikol,
vasaconstrictie=Micsorare a diametrului vaselor sangvine prin contractia fibrelor musculare netede din peretii lor (ceea ce are drept rezultat reducerea afluxului de sānge). si deci vorba lu' mami, fibromul nu mai are papa bun si crapa!...la figurat desigur
revin mai pe seara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Teonikol, si eu ma gandeam la o evidenta a celor care au facut embolizarea arterei uterine de ex. dar cand am deschis un capitol specific mi l-a inchis un moderator si ne-a trimis sa discutam tot la fibrom...Daca as deschide un capitol nou despre noi cele de la fibrom , cu date despre fiecare probabil ca s-ar intampla la fel.
Ma gandesc ca singura solutie e sa facem o listutza ca la gravidutze, la inceputul fiecarui capitol,in care sa specificam fiecare ce dimensiune au fibroamele,ce tratament a facut fiecare, ce i-au spus medicii ,ce rezultate are, daca a ramas insarcinata, daca are bb....iar detaliile le discutam ca de obicei...Acum chiar ca se impune, suntem multe si nu mai tinem minte una de cealalta si in plus ne este necesara experienta fiecareia.
Eu pot sa fac listutza aici,atasata unuia din mesajele mele si apoi sa o copieze si completeze cea care deschide un nou subiect, la inceputul acestuia...sau il deschid eu...informatiile cred ca e bine sa fie primite majoritatea pe PM ca sa existe o evidenta, aici s-ar rispi si ar trebui cautate ...
Numai sa ne hotaram ce "rubrici" trebuie completate ...

De ex:

cate fibroame
unde sunt situate
vascularizatie
cum le-am descoperit si la ce varsta
ce probleme ne -au creat(simptome)de ex durere, sangerare,ciclu abundent
ce tratament/interventie am facut sau urmeaza sa faca
ce solutii/prognosticuri ne-au dat medicii(embolizare, histerectomie, mimectomie etc, daca e cauza de infertilitate, daca putem face bb sau nu)
situatia in prezent
daca am intentionat sa ramanem insarcinate cu fibrom
daca am ramas insarcinate cu fibrom
daca am nascut ( de cand avem fibroamele), daca fibromul a evoluat/involuat in timpul sarcinii
dar cat mai pe pe scurt...ea va fi modificata pe parcurs daca este cazul

Ce ar mai trebui trecut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

E adevarat ca problema fibromului se intrepatrunde cu multe altele care pot fi cauza de infertilitate insa oricum o evidenta cat de cat trebuie sa tinem.

Mergi la inceput