fibrom uterin (17)
Raspunsuri - Pagina 4
noela_carmen spune:
fetelor, suntem atat de multe ca deja am probleme cu memoria, nu reusesc sa tin minte tot, cred ca o sa-mi iau notitze, ca vad ca ma lasa capul...
Otilia, multumim pentru raspuns,iar eu cu siguranta te voi mai chinui cu niste intrebari.pentru mine , reusita operatiei tale este o gura de oxigen,de mare speranta.
refacere grabnica,si multa multa sanatate!
Chantal, am convingerea ca vei reusi sa tii in frau evolutia fibromului cu trat. naturist. retine, secretul este consecventa.
Nicoleta,ma bucur ca sunteti bine,sa dea Dumnezeu sa fie asa pana la capat! in privinta embolizarii...nu toate femeile raspund bine la tratament,cunosc personal o doamna care dupa embolizare a ramas fara menstra, e un caz si pentru cei de la SUUB, nici ei nu au solutii pentru ea. luna asta a implinit 1 an.
asa ca dupa cum vezi,toate suntem diferite, ideea e sa incercam sa gasim fiecare ceea ce i se potriveste, fie sa incerce sa-si pastreze uterul macar pana la menopauza(cu sau fara operatie) fie sa negocieze cu el(uterul) si sa prinda o sarcina(asa cum ai reusit tu).
Happyface,be happy, you are so young!.dipherelinul de fapt este un medicament recomandat in endometrioza, dar folosit cu "succes" si in cazul fibroamelor.
este recomandat in cazul fibroamelor mari, si in special bogat vascularizate, pentru ca el combate exact aceste "defecte", prin inducerea menopauzei artificiale.daca tratamentul isi face efectul, fibromul isi reduce dimensiunile ,scade vascularizatia, atunci este posibila operatia laparoscopica.
e un medicament cu 2 taisuri pentru femeile "in varsta" asa ca mine,pentru ca exista riscul de a ramane in menopauza definitiv, dar la fel de bine se poate ca acest lucru sa nu se intample.
e un risc pe care eu nu sunt dispusa sa mi-l asum,din motive de la sine intelese. pentru "trufandale" asa ca tine nu cred ca exista probleme. de fapt avem o graviduta, (care din pacate nu ne-a mai vizitat sa ne dea vesti despre ea) care nu a mai apucat sa faca operatia dupa trat. cu dipherelin, pentru ca a ramas gravida.din cate am tot citit, se pare aceste rezultate fericite nu sunt putine, dar toate au un punct comun: tineretea duamnei in cauza.
tu nu te grabi in luarea unei decizii, dar nici nu astepta prea mult, pentru ca uneori poate fi prea tarziu.
io ma simt bine, sar'na di intrebare, tatal meu din pacare nu face bine, azi l-am externat si am aflat cu stupoare ca in afara de diagnosticul de pneumonie dubla, a mai avut si o nefrita secundara, dar astea nu ar fi nimic pe langa faptul ca mai nou are hepatita cronica.azi am innebuit de-a dreptul, maine o iau de la capt cu potecile catre medici, sa vedem ce facem si pentru asta, dar sincer...mi-e groaza.
arinna, pisi, mie nimeni , niciodata nu mi-a zis, ca fibroamele ar ramane pe loc si nu ar permite cresterea uterului in sarcina. dimpotriva, mi s-a subliniat faptul sa acestea cresc foarte mult in sarcina si riscul de avort e foarte mare in cazul in care fibromul afecteaza cavitatea uterina.
nikol, draga mea, te simt trista si descurajata...nu te cert pentru ca stiu eu insami prin ce stari trec, sunt mai rau ca vremea,incerca numai sa nu stai prea mult in starile acestea, pentru ca frustrarile si supararea tot "acolo" se duc, si fac foarte mult rau.
tu deja ai ales o cale, nu te mai gandi daca e buna sau nu, ai sa vezi la timpul potrivit, si stai linistita ca dipherelinul nu se "elimina" el asa usor cu o cura de dezintoxicare.
si ca tot veni vorba de cura de deintoxicare, nu o cunosc pe cea mentionata de tine(poti sa o detaliezi?), insa sfatul meu este sa nu incerci nimic extrem, poti face asta mai ales acum ca este post, si cu ajutorul elixirului din fructe de soc(crede-ma te deintoxica la "greu" ,eu chiar m-am speriat cat am putut sa ma dezintoxic), si sa incerci sa elimini e-urile pe cat posibil.
nu te mai gandi la prostii, cancerul sa stii ca nu doare!
nu stiu de la ce poate fi, dar daca o sa am timp, am sa ma "documentez" sa vedem care ar fi cauzele posibile. eu nu-s asa de bine pusa ca curent cu toate datele depre dipherelin,m-am informat la inceput cand mi s-a propus ca varianta, dar am abandonat ideea repede si nu m-am mai informat.
in prospectul duphastonului scrie ca nu inhiba ovulatia, iar mugurii de zmeur stiu ca nu contin progesteron ci regleaza productia de progesteron...
daca graul este vasoconstrictor, atunci moarte fibroamelor!
AGL, sar'na di apreciere, as fi fericita sa stiu ca te-am putut ajuta in vreun fel.
analizele hormonale pe care ar trebui musai sa le faci...pai nu stiu. depinde ce vrei, vrei bebe? daca nu, cred ca sufucient si concludent ar fi estrogenul si progesteronul, dar uite ca nu pot sa-mi dau seama in ce zi a ciclului ar fi concludente.
eu , daca as fi in locul tau, as face in ziua a 2-a a ciclului estradiolul, si in ziua 21 progesteronul + estradiolul .
Mamiiii, ajuta-ma, ca mi-am prins urechile!
trebuie sa vezi si cum stai si cu endometrul,printr-o ecografie si daca nu e ok, e nevoie de o histeroscopie, sa nu fie ceva polipi care sa dea asemenea sangerari.
in ceea ce priveste abstinenta...asta chiar e o mare problema, poate cea mai importanta; stiu ca e un subiect delicat si nu-mi permit nici macar sa glumesc pe seama lui,stiu femei care traiesc o adevarata "drama" din punctul acesta de vedere, in conditiile in care dorm seara de seara in pat cu sotii lor...intelegeti voi ce vreau sa spun.
nu-mi permit sa dezvolt subiectul,fara acordul tau, insa trebuie rezolvata neaparat acesta problema, se pare ca blocajele energetice create de abstinenta duc si la formarea fibroamelor.
despre dipherelin am spus mai sus cam tot ce stiu, MadaS stie mult mai multe despre el, iar ogrametrilul si mie mi-e fost prescris, habar n-am ce face dar stiu sigur ca in nici un caz NU vindeca, eu de altfel nu am luat niciodata nici un fel de medicament pe baza de hormoni inclusiv anticonceptionale.si nu le recomand nimanui fara analize hormonale.e o crima! parerea mea
oana,imi pare bine sa te vad si sa aflu ca esti bine . cu sanii cum mai stai? daca inca mai ai probleme, incearca Vitex, la "naturiste si homeopate" fetele au dezbatut mult subiectul.
care-i treaba cu tuia, ca pe asta n-am aflat-o inca
mai da m-am spurcat rau la vorba, uite ca s-a facut ora 1, nu stiam de ce-mi cad ochii in gura.
va pupa mama pe toate, si daca am luat-o pe aratura , sa ma iertati, sunt obosita rau.
"drum drept si lumina"...sau la ora asta mai bine ar merge "iubiti-va mult"
kim spune:
Fetelor, ascultati-ma pe mine, faceti tot posibilul sa ramaneti gravidute, o sarcina va vindeca de toate belelele! Iar bucuria de a avea un copil e de nedescris!
KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos
arinna spune:
Nicoleta, ce sa mai zic, vad ca fiecare venim cu alte "perle" de la medici.Unul zice ceva, altul pe dos... tu ai facut de acum pasul cel mare...... eu incerc abia de curand si mai am si 40 de ani in vara ...in plus, nu mi-a dat nimeni vreo sansa pana acum.In cazul meu nu au scazut prea mult dupa embolizare insa m-au lasat hemoragiile mari( mai am din cand in cand dar nu foarte alarmante)
Noela,mie mi-au tot zis ca nu se poate face bb cu fibroamele mele si unul mi-a venit cu explicatia ca stau ca niste pietre- e un tesut foarte dur si de aceea nu se dilata nici uterul.
Imi pare rau de problemele tatalui tauDe unde atatea, deodata?
Oanicika, cat clorocalcin se ia pe zi, dupa reteta ta?Eu luam cate o linguritza dar simplu, dizolvat in multa apa.Ce gust!
Kimutza,mereu ma uit la Alicia,e tare scumpa!Multumim pentru incurajare!
MadaS
Pup toate fetele!
nicooleta27 spune:
quote:
Originally posted by happyface
Noela... tu cum te mai simti? Tatal tau e mai bine?
Arinna... scuze... m-ai intrebat ce a zis medicul despre o sarcina: problematic... Sincer acum, dupa ce am citit toate mesajele postate pe forum, nu mai stiu cum sa fac... cred ca o sa astept sa ma duc si pe 14 martie la dr. T, si apoi voi vedea... As vrea ca pana atunci sa nu ma mai gandesc nici o secunda la toata chestiunea asta, dar... ma amagesc singura...:(
Nicoleta... la cat timp dupa embolizare ai ramas insarcinata? La cine ai facut emolizarea?
Pupici la toate fetele... si va doresc sa fiti mult mai vesele decat sunt eu (sunt de-a dreptul muratura) ....
BUNA DIMINEATA FETELOR
HAPPYFACE am ramas insarcinata la un an de zile dupa embolizare. Interventia am facuto la Bucuresti in Spitalul Universitar. Si mie la Galati mi se spulberasera toate visele de a mai deveni mamica dar uite ca minunea s-a produs. Sincer toti medicii se mira cum de am ramas insarcinata cu asemenea fibrom, chiar si pe cei la Bucuresti i-am vazut ca se mirau, acum nu stiu ce sa zic poate am fost eu cea mai norocoasa. Daca as putea imparti norocul v-as oferi si voua macar o particica .
Sfatuyl meu este sa nu te opresti la un singur medic, mergi la mai multi asculta pareri, analizeaza iar daca vei lua decizia sa te operezi cauta-l pe cel mai bun.
inamikul 15+
nicooleta27 spune:
ARINNA ce sa zic,,,incearca. Asta este tot ce pot sa zic, este foarte greu dar cel de sus nu ne uita. Eu am facut embolizarea in dec 2005, in august fibromul meu avea 2 cm, eram asa de bucuroasa iar acum are 6/5,nimik nu ma mai mira. Important este ca el sa nu se mai hraneasca iar eu sa duc sarcina macar pana la 7 luni si fac de urgenta cezariana, nu risc. Eu am faost ca in cazul tau nimeni nu-mi spunea ca ai macar o sansa minima de a ramane insarcinata, deci de a ramane dapai sa mai duc si o sarcina la termen. Dumnezeu e mare ARINNA ai incredere in el, nu sunt o mare credincioasa dar in cazul meu cred ca mi-a arata un semn.
Teonikol nu te-am uitat , iti raspund si tie mai traziu
inamikul 15+
nicooleta27 spune:
TEONIKOL ce sa zic,,, eu nu am avut problemele pe care le aveti voi, sincer imi pare rau ca voi va loviti de acestea si nu le dati de capat. Eu am descoperit intamplator fibromul nu ca as fi simtit ceva (scurgeri,dureri), am avut menstruatia fff regulat si normala cam 6 zile in rest nimik care sa dea de banuit existenta fibromului. La menstruatie aveam dureri de burta si spate pe care le am de cand ma stiu si nu le-am bagat in seama. In ultima perioada ma imbalonam foarte des dar cu triferment rezolvam repede, in rest nimik.
Dupa embolizare nu am facut nici un tratament decat cu augumentin si calmante.
Asa cum a spus si NOELA_CARMEN cerd ca depinde de organismul fiecaruia.
Sfatul meu este urmatorul, cand ve-ti lua decizia de a va opera cautati medicul cel mai bun, adica care va mai poate salva uterul, am vazut multe cazuri la Bucuresti in care pacientelor li se salva uterul sau le ramaneau ovarele. Nu ma pricep asa de bine dar oricum ramaneau" femei".
Cu ceva timp in urma si eu m-am gandit foarte mult la ideea de a infia un copil, mi-am zis ca poate sunt prea multi care nu au parinti si noi trebuie sa-i sprijinim, dar la cate formalitati ti se cer te lasi,,,
Oricum indeiferent de ce decizie ve-ti lua va voi sprijini
inamikul 15+
happyface spune:
Nicoleta, ce mult ma bucur pentru tine!! Sa iti dea D-zeu sanatate si numai bine!
Asa ma gandeam sa fac si eu.. sa cer mai multe pareri... oricum, la cata confuzie e acum in capul si in sufletul meu, cred ca am nevoie de cat mai multe alternative ca sa pot lua o decizie potrivita...
Noela.. mult succes azi pe la doctori si multa sanatate tatalui tau! iar tie: putere fizica si psihica sa le poti rezolva pe toate..:)
Sper ca dupa ce voi merge la dr. T, voi putea sa si iau o decizie in acest sens.. Eu as vrea sa rezolva problema cat mai repede posibil, pentru ca psihic sunt cam jos....:(
va pup pe toate..:)
MadaS spune:
HAPYFACE,
Noela m-a chemat la raport despre ce stiu de Diphereline.
Face parte dintr-o serie de medicamente numite antagonisti al gonadotropinelor, inhiba productia de estrogeni prin blocarea producerii lui de catre hipofiza. Nu este medicament pt fibrom, in egala masura este folosit in endometrioza (aceeasi cauza, productie excesiva sau receptivitate excesiva a organismului la estrogeni).Este folosit intr-o prima faza si in protocoalele FIV (fertilizare in vitro) pt a bloca ovulatia pana la momentul oportun.
Important este sa intelegi mecanismul: atat fibromele cat si endometrioza se dezvolta in prezenta productiei de estrogeni feminini, si ambele regreseaza de obicei rapid in absenta acesteia. De aceea, la menopauza, cand productia de estrogeni scade progresiv pana la disparitie, fibromele regreseaza de la sine.
Deci, pe parcursul tratamentului, fibromul se reduce substantial ca dimensiuni, isi reduce vascularizatia si face operatia mult mai simpla, atat prin micsorarea dimensiunii cat si prin eliminarea riscului de hemoragie abundenta.
Partea proasta este ca nu este un tratament in sine. O data terminat tratamentul, fibromul revine rapid la dimensiunea initiala, in doar cateva luni. Asa ca e doar tratement pre-operatoriu, la sfarsitul lui trebuie facuta musai operatia in urmatoarele saptamani dupa instalarea primului CM.
Chantal spune:
quote:
Originally posted by noela_carmen
Chantal, am convingerea ca vei reusi sa tii in frau evolutia fibromului cu trat. naturist. retine, secretul este consecventa.
Multumesc Noela Carmen de incurajare. Asa sper si eu, sa-l tin in frau pana reusesc sa raman din nou .
teonikol spune:
Noela, cred ca ne-am trezit amandoua sa stam de paza pe forum noaptea trecuta. Din cate vad si tu postasesi mesajul pe la 1 si ceva. Nu stiu daca tu l-ai citit pe al meu. Eu mi-am primit ditamai mustruluiala de la sotul meu, pe chestia asta, cu pierdutul noptilor si ii dau dreptate. Iti multumesc pentru incurajari, e bine sa simti pe cineva aproape. Imi pare rau pentru tatal tau, tot ce pot sa spun e ca, langa asa o fata sigur ii se vor atenua problemele de sanatate, pentru ca esti o persoana foarte empatica. Cel putin eu asa te simt. Imi tot spun si eu ca nu doare cancerul dar in ultima vreme am auzit tot felul...Si ma gandesc ca daca as fi intr-adevar la menopauza nu ar trebui sa mai am scurgerile astea maro. In fine...
Despre cura lui Oshawa cu patru cereale, o sa gasesti mai multe daca dai cautare pe google, nu are rost sa fac de aici un link. Timp de 10 zile trebuie sa mananci doar grau, hrisca, orez si mei toate integrale, fierte, spre exemplu si apa. Apoi pauza maxim 5 zile si iar de la capat. In pauza e indicat sa mananci elemente yang, da acolo si tabelul cu ele. Am inteles ca ar fi bun si pentru fibrom, nu insa pentru endometrioza, ori mie asta mi se pare o contradictie. Nu am inteles nici ce ai spus tu cu vasoconstrictor = moarte fibroame. Ca e de bine sau nu? Oricat m-am straduit sa inteleg logic, am ramas cu cateva contradictii, dupa recentele mele studii in fibroame, spre exemplu:
-zmeur=un adevarat progesteron natural (tu zici ca nu e, pai atunci astia au folosit doar o figura de stil?)
-duphastonul se da pentru mentinerea sarcinii si pe de alta parte e progesteron sintetic care se stie ca inhiba ovulatia, tu zici ca nu si daca zici ca scrie pe prospect, te cred, atunci cum e?-o fi chestie de cantitati si de administrare??
-vasoconstrictor (frigul, apa fierbinte, sexul???) e rau(agraveaza simptomele)pentru fibrom-citat de la un medic, sau vasodilatator e rau?
Poate participa toate fetele la discutia asta ca din cate am vazut contradictia persista si pe aici nu numai in capul meu!
Faza cu fructele de soc o stiu si eu, am cumparat elixirul de la dacia plant dar nu am curajul sa-l experimentez acum tocmai ca sa nu intre in contradictie cu Diph. Sti am impresia ca e firesc ca noi pana la urma sa nu intelegem chiar atata de bine cum stau lucrurile de fapt, deoarece noi nu vedem intreg mecanismul, ne gandim doar la o parte din el. Pana si tipul de fibrom duce la consecinte diferite asa incat concluziile care circula prin popor despre fibrom , variaza de la "ce mare lucru, sunt care au nascut cu fibrom" pana la "fibromul e incompatibil cu sarcina"
Totusi daca se gaseste cineva sa ma lumineze cu contradictiile de mai sus, ii raman recunoscatoare.
Noela, mi-ar fi placut un pupic si mie! Uite ca ti-l dau eu!
Apropo de ce spunea Noela ca suntem multe si eu intampin aceeasi problema, ca atunci cand ma gandesc la un dintre fete, nu stiu exact ce situatie are(varsta, tip de fibrom, doritoare de copii, istoria tratamentelor aplicate, etc.) Cred ca ce zicea Kim odata, cu chestionarul, ar fiu de folos. Ma gandeam, spre exemplu daca am putea avea un fel de profile legat de nume, pe care sa dam clik si sa aflam informatiile. In felul acesta nu am mai repeta lucrurile pe care le-am discutat deja ci doar alte detalii. Ce ziceti, oare cum s-ar putea face?
Pentru toate fetele, !
Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!