fibrom uterin (17)
Raspunsuri - Pagina 29
greatanca spune:
Felicitari Maryd si Violeta!
Ma bucur foarte mult pentru voi. M-a cuprins emotia cand am citit vestile voastre bune. Sper din tot sufletul sa traiesc si eu astfel de momente. Va doresc sarcina usoara si bebelusi sanatosi!!!
Diana, tu ce mai faci? Sper ca in curand sa auzim o astfel de veste si de la tine!
Bluel, . Am mai povestit cate ceva despre operatia mea pe la pagina 11-12. Daca vrei sa ma mai intrebi ceva, iti raspund cu drag.
Va pup pe toate si .... multa sanatate!
happyface spune:
Hellooo, dragele mele!!!
Teo, multa sanatate si recuperare rapida. Te inteleg prin ce treci si imi pare tare rau ca nu am apucat sa-ti povestesc exeprienta mea, inainte sa te operezei. Dar, vezi si tu acum, ca e greu sa stai prea mult in pozitie de scris.
Va eram datoare cu povestea mea.
M-am internat pe 27 martie, marti, si primele 2 zile mi-au facut analize si toate cele. Eram programata pt operatie joi, dar cand m-a consultat medicul anestezist aveam tensiunea 14 cu 8, motiv pt care nu a vrut sa ma lase sa fiu operata joi si m-a amanat pe vineri. Ceea ce s-a dovedit a nu fi un lucru bun, pt ca joi am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau si cum nici nu ai voie sa mananci cu o zi inainte de operatie, eram o ruina. Tensiunea mi-a crescut si mai mult.
Na... joi m-au pregatit pt operatie.. intelegeti voi: clisma (care nu a fost chiar asa de bau-bau) si spalatura vaginala (groaznica). Vineri m-au trezit la 5 dimineata ca sa imi aplice inca o data faimosul tratament, insa mie deja imi era f rau. Am vomitat intr-una, apa pt ca numai asta aveam in stomac si abia putea sta pe picioare. Cand mi-a pus branula, asistenta a observat ca mai aveam putin si lesinam, asa ca mi-a pus o perfuzie cu glucoza, dar asta nu a facut decat sa imi prelungeasca agonia, pt ca din prima cum eram programata pt operatie am intrat ultima. In sfarsit, pe la 10.30 au putut sa ma lungeasca pe masa si si-au facut treaba :D...
Evident ca nu am simtit nimic, anestezia generala e mare lucru... Operatia a durat 3 ore si nu a fost tocmai usoara. Fibromul era mai mare decat uterul si foarte bine prins de perete, asa incat a fost nevoie de o munca migaloasa. Din fericire nu au intrat cu totul in cavitatea uterina; am o cusatura pe peretele uterului, ceea ce eu zic ca e foarte bine.
Cand m-am trezit la terapie intensiva, a inceput "distractia". Organismul meu era deja f slabit si, in general nu reactioneaza bine la astfel de traume, motiv pentru care am facut un "mic" soc post-operator. Am inceput sa zgaltai patul de auzeam rotitele, iar toate celelelate fete din salon uralau cum puteau dupa asistente. No.. cand au vazut in ce hal eram au inceput sa se agite si se pare ca perfuzia nu mai vroia nicicum sa intre in vena, iar tensiunea mea isi facea rau de tot de cap. Pana la urma am readormit, insa o asistenta a trebuit sa stea mereu la capul meu sa ma supravegheze. Pana sambata dimineata tensiunea oscila mereu: 14... 16...20.. 12.. si o lua de la capat. Abia la 6 dimineata s-a stabilizat la 12, cand mi-a zis asistenta ca poate sa plece si ea acasa linistita.
Dupa asta m-au mutat la reanimare. Aveam sonda urinara si sonda de drenaj din operatie; erau cam suparatoare, dar de prima am scapt repede. Sonda de drenaj am avut-o pana marti. Am avut o gramada de injectii de primit, mi-au facut fundul varza. Pe o parte sunt vanata, iar pe cealalta am o multime de noduri.. dar ce mai conteaza.
Am un uter curat si slava domnului, pana la urma a iesit foarte bine.
Am iesit din spital miercuri, deci la 8 zile de la internare.
Nu stiu ce sa va mai spun. Sunt asa de multe. Dar deocamdata atat... mai las si pe data viitoare. Daca va intereseaza ceva in mod special intrebati-ma...
va pup cu drag pe toate, toate :)
MadaS spune:
Teonikol si Happyface
Va doresc refacere cat mai rapida.Multa sanatate. vad ca a venit vremea actiunilor printre fetele de pe site.Operatie dupa operatie...
HAppyface, poate ne spui si unde (spital) si de catre ce medic a fost facuta operatia. Ti-a spus cumva ce dimensiunea avea fibromul, daca zici ca era mai mare decat uterul? tu cat stiai ca are de la ecografii?
Teo, asteptam vesti si de la tine. Detalii. Sa inteleg ca hisperoscopia a fost facuta in ambulatoriu(ai plecat imediat acasa) sau ai fost totusi internata 1-2 zile? la tine banuiesc ca spitalul a fost Giulesti, dar nu erai tu inainte la dr T la Elias, sau ma insel.
Maryd, in sfarsit, vestea buna. sa fie intr-un ceas bun. Sa intelegem ca ai ramas natural ca tu parca erai in plina perioada de convingere a sotului pt inseminari atunci.
happyface spune:
MadaS, m-am operat in Bv, asa ca nu stiu daca va ajuta prea mult, cu o d-na dr. Dumitrache Anca, care a fost o superprofesionista. Pe langa asta a venit in fiecare zi cat am fost internata la mine si am stat f mult de vorba. Iar dupa operatie,tot ea a fost cea care m-a ajutat f mult, pt ca eram destul de slabita si nu pleca de langa mine pana nu imi explica tot ce se intampla cu organismul meu in aceasta stare, etc... Asa ca nu mai am de gand sa ma duc la alt medic. Mi-am gasit omul in care am incredere.
Fibromul a fost de 8.7/6.5. Cand l-am descoperit in 2005 avea peste 3, iar anul asta in februarie la eco s-a vazut de 7/5, din cate mai tin eu minte. Dar se pare ca adevarata dimensiune o poti afla doar dupa operatie :D....
va pupic cu drag pe toate :)
greatanca spune:
Happyface, iti doresc recuperare cat mai rapida. Ce-a fost greu a trecut. Eu am 2 luni si ceva de la operatie si ma simt foarte bine. Operatia a ramas doar o amintire urata si atat.
As vrea sa te intreb de ce ti s-au facut spalaturi vaginale? Mie nu mi s-a facut asa ceva si chiar sunt curioasa.
Salutari, Arinna! Tu ce mai faci?
teonikol spune:
Nu stiu ce s-a intamplat, am scris un mesaj kilometric cu toate detaliile, care a disparut, sunt prea obosita acum ca sa o iau de la capat. Oricum vreau sa va spun ca fost mult mai usor decat ma asteptam , poate si din cauza ca nu am avut taietura pe burta. Happy cred ca fata de ce ai indurat tu, eu sunt o norocoasa, dar e bine ca acum esti bine si ai terminat cu dihania. Pup fetele, incerc sa revin maine!
Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!
Bluel spune:
Buna fetelor!
N-am apucat niciodata sa le multumesc fetelor pt. ce au facut aici, pentru munca depusa, adica DJ_mama, Arinna, Noela, asa ca o fac acum.
Greatanca, am citit paginile respective, multumesc. O sa mai revin pt. intrebari. Ma bucur ca esti bine acum.
Happyface, Doamne prin ce a trebuit sa treci, parca ma si vedeam pe mine, este unul dintre motivele pentru care mie mi-e frica de o operatie clasica. Nu de operatia in sine, ca vorba ta, traiasca anestezia, dar de ce urmeaza, plus recuperare si nu in ultimul rand, de partea estetica (o s-o intrec pe Rachel in operatii estetice). Apropo, (si pt. Greatanca), cati cm are taietura si cum a fost facuta, orizontal sau vertical? Am un organism ca al tau, eu dupa o simpla operatie de amigdalita pe care am facut-o la 20 de ani, am fost scoasa din circuit 2 luni, dureri groaznice drept pt. care n-am mai putut inghiti nimic si am ajuns la 34 kg!!! Plus ca mai am la activ si o cicatrice de la o operatie de apendicita facuta pe la 9 ani pe vremea comunista, adica cu copci . Si ca sa revin, bine ca ai trecut de ce a fost greu, recuperare grabnica si apoi bb?
Teonikol, multumesc , te asteptam!
Nicooleta 27 si Mada28, voi ce mai faceti? Sper sa auzim numai de bine.
Va pup pe toate!
teonikol spune:
In sfarsit, incerc sa revin cu detalii, poate o sa scriu mai multe mesaje ca sa nu dispara iar mesajul kilometric.
In primul rand, inainte sa povestesc cum am ajuns sa schimb doctorul, as vrea sa atrag atentia supra faptului ca noi (si eu am patit de multe ori) cadem in greseala de a crede ca exista un unic doctor bun, care exclude din start posibilitatea ca si altii sa fie buni. Eu cred ca exemplele noastre personale, de la acest subiect, au demonstrat ca e important sa iti gasesti medicul potrivit tie, spre exemplu pentru mine s-a dovedit a fi dr. Ion Ionut, pentru Happy, cineva din Brasov, etc. Evident ca eu o sa-mi laud medicul care m-a operat, in primul rand pentru ca a facut mult pentru mine si in al doilea rand pentru ca chiar m-a impresionat, dar asta nu exclude posibilitatea ca alt medic sa fie la fel de bun. Bineinteles ca pe medicii care sunt din start si in majoritatea situatiilor niste ratati ar trebui sa-i amintim aici pentru a-i ocoli, dar pentru restul nu ar trebui sa emitem sentinte.
Si mai cred ca medicii care citesc forumul daca sunt fair play ar trebui sa ia forumul ca pe un feed back, care ii ajuta sa corecteze unele lucruri, altfel totul devine o batalie de orgolii. In fond parerea fetelor de aici, mai mult sau mai putin sententioasa este imaginea comportamentului si a profesionalismului lor.
Eu am inceput sa caut alt medic, pentru ca eram intr-o perioada de panica, diphereline-ul nu daduse roade desi la majoritatea fetelor da, imi venise ciclul, deci ma gandeam ca se impune programarea operatiei, programare pe care nu reuseam sa o fac datorita lipsei aparatului … Se poate spune si ca in aceasta conjunctura nu am reusit sa mai am incredere in dr. , poate a fost vina dumnealui, poate a fost vina mea sau a fost doar chestie de comunicare, sincer eu i-as mai da si acum credit, continui sa cred ca este un doctor deosebit dar pe mine nu m-a convins. Cu toate indoielile in minte am inceput sa caut pe forum un dr. care sa faca histeroscopie operatorie, l-am gasit pe dr. Ion, am citit tot ce se putea citi despre el, in marea majoritate pareri extrem de favorabile si apoi am fost sa ma conving. Am dat exact peste dr. de care aveam nevoie, adica un doctor care sa stie ce am, care sa-mi explice care sunt posibilitatile si riscurile, care sa se straduiasca sa ia cea mai buna decizie pentru particularitatile mele, nu pentru un fibrom la cazul general. Sincer, intotdeauna am invidiat, pacientele acelor doctori de pe Discovery care par niste profesionisti si apoi m-am consolat cu ideea ca era din cauza camerelor de luat vederi. Si totusi, dr. Ionut, s-a comportat cu mine asa, exemplar, fara ca in jur sa fie vreo camera de luat vederi. Deci m-a cucerit de la prima consultatie, mi-a dat impresia ca ma trateaza pe mine nu tot batalionul de fibroame, dupa operatie, m-a vizitat personal si mi-a explicat ce si cum desi vorbise si cu sotul, a doua zi inainte de externare, m-a vizitat iar, operatia a reusit, nu m-a durut nimic, deci ce mi-as mai putea dori. Cred ca faptul ca e total in afara notiunii de spaga, nu are prea mare importanta pentru noi pacientele disperate care am da oricat din cat avem, dar spune multe despre el ca om. Sigur ca impresia despre un om ti-o faci dupa o perioada de timp si chiar eu mai am inca de facut cativa pasi cu dansul, in plus, cum spuneam la inceput, nu inseamna ca daca pentru mine a fost ideal, va fi la fel si pentru alte paciente, prin urmare nu ma avant sa-l recomand, dar pot sa spun ca pentru mine a fost doctorul ideal. Sper sa fie si in continuare la fel, dar eu simt ca am ales bine si sunt convinsa ca va face tot ce poate pentru cazul meu. Un profesionist care mai e si uman pe deasupra.
teonikol spune:
La prima consultatie mi-a spus ce stiam deja de la cluj si anume ca fibromul meu e in toate straturile uterului, adica e in cavitate (fapt pentru care e recomandata histeroscopia) dar in unele locuri se apropie foarte mult de seroasa (de invelisul exterior) si de aceea mi-a spus ca in afara de operatie clasica, ar mai fi varianta cu doua histeroscopii cu anestezie generala, pentru ca in una singura ar fi riscat sa se apropie prea mult de seroasa si sa intre in cavitatea peritoneala. Mi-a spus ca dupa prima histeroscopie, peretii uterului se contracta si imping inauntru, deci mai departe de seroasa, partea ramasa din fibrom si atunci repetam operatia, micsorand riscul unei incercari din prima. Am acceptat propunerea pentru ca mi s-a parut logic ce spune. Acum nu pot spune hop pana nu am sarit, adica inca nu am scapat de eventualitatea unei operatii clasice si de riscuri, dar la prima operatie a fost mai bine decat dansul se astepta, mi-a scos aproape tot fibromul, o sa vedem ce a mai ramas de scos dupa o luna, la control. Pentru mine operatia a fost foarte simpla, nu m-a durut nimic nici inainte nici dupa operatie, ma refer la burta, pentru ca altfel am avut o durere musculara zdravana in tot corpul, cred ca a fost de la anestezie, am impresia ca la un momnet data am fost constienta pentru ca ii auzeam ca se gandeau sa-mi mai dea ceva. Dar si durerea asta a inceput abia a doua zi, pana atunci nu am avut nici o durere. Apoi am si facut drumul asta lung catre casa, a doua zi, cand m-au exeternat si nu a fost prea comod pentru corpul meu. Chiar as fi curioasa sa povestiti si voi cele care ati trecut prin anestezie generala, ce ati simtit, pentru ca habar nu am care din senzatiile mele au fost reale, care au fost in timpul operatiei, care la inceput, care la sfarsit. Imi aduc aminte ca imi puneau un tub subtire pe gat, imi aduc aminte de masca aceea pe fata, de faptul ca a zis sa mai imi dea ceva ca sunt agitata, m-au intrebat daca imi vine sa vomit si daca ii aud, stiu ca era si o faza cand ma chinuiam sa le arat ca ii aud, dar oricum nu simteam durere, insa nu pot spune care din fazele astea erau la sfarsit cand incercau sa ma trezeasca si care erau din timpul operatiei. A fost cam nasoala senzatia cand devenisem constienta si nu stiam cum sa le arat, dar repet nu am simtit nici o durerere, la terapie intensiva ma simteam buimaca dar deja foarte bine, nu am vomitat, am fost la baie pe picioare cu asistenta si cu perfuziile dupa mine, nu stiu daca am avut sonda, oricum la terapie nu o aveam.
Am intrebat infirmiera cat a durat operatia si zicea ca mai putin de o ora dar cu tot cu pregatirile si cu trezirea cred ca eu am pierdut filmul vreo doua ore. Din salon am plecat abia pe la 11,30, desi ma internasem la 7, 30, au fost multe operatii fiind dupa Pasti. Analize mi s-au luat din sange si urina. Neavand taietura, nu a fost nevoie de clisma, dar am fost nemancata si nebauta in ziua operatiei, iar de mancat nu am mai manct din ziua anterioara de pe la 4. Poate de aceea nu mi-a fost rau. Si oricum nefiind cu taietura, corpul nu a fost asa traumatizat, oricum fata de fazele prin care ai trecut tu Happy, cred ca eu ma pot considera norocoasa, dar bine ca ai scapat cu bine si nu mai ai nevoie de alta interventie. La 13, 30, sotul meu discuta deja cu medicul, eu eram la terapie si cred ca intre 3 si 4 am fost deja in salon. Am mai spus singura faza care nu mi-a placut a fost senzatia de semiconstienta din anumite momente de pe masa, in care nu stiam daca sunt la final si trebuie sa ma trezesc sau sa adorm la loc, nu stiam daca se chinuie sa ma adoarma sau sa ma trezeasca. Mi-ar fi de folos daca ati povesti ce ati simtit voi, mai ales ca va mai trebui sa trec printr-o operatie. Si daca ati mai sangerat cateva zile dupa operatie. La mine, asa cum zicea si dr. nu a fost prea propice momentul, eu din 7 martie nu am mai avut ciclul si ar trebui sa cam vina si asta, dar am vrut sa ma operez odata ca oricum la mine nu a mai fost nimic previzibil cu sangerarea de cand am luat Diphereline. Ba venea prea repede, ba deloc. Important e ca operatia a reusit si sper sa fie bine si la control. Despre personal si spitalul Giulesti eu nu am simtit chiar asa cum am citit pe forum. Adica nu e lux dar se face curat, personalul zic eu ca e destul de dragut, ca doar la fazele prin care trec zilnic nu o sa fie tot cu zambetul pe buze. Am auzit ca la nasteri nu se poarta prea bine asistentele, dar in faza in care am fost eu, am fost multumita. In plus, despre medici, multa lume zice ca sunt profesionisti toti de pe acolo si ca stau bine cu aparatura.
Daca mai vreti detalii, intrebati-ma si va raspund. S-ar putea sa mai dureze pentru ca pe langa starea asta de randament minim pe care o am trebuie sa ma straduiesc sa fac cate ceva si pentru servici, asa cum va spuneam, sunt intr-o perioada de provocari la care trebuie sa fac fata, sper ca sapatamana viitoare sa imi revin la randamentul maxim ca altfel pierd trenul. Poate imi spuneti si ce ati facut voi, cele care v-ati operat pentru recuperare, cat timp ati stat acasa, in pat, etc. Pe mine nu ma doare nimic dar parca obosesc stand pe scaun sau vorbind.
Va pup si astept intrebarile si sfaturile voastre. Pentru toata lumea numai bine ! Noela si Didi, un pupic special, pentru nsite fete speciale, care m-au incurajat cand aveam mai mare nevoie!
Avalon spune:
Teonikol, trebuie sa-ti marturisesc ca te-am urmarit din umbra cu ceva timp in urma cand intrebai justificat ingrijorata de histeroscopie... tot ceea ce povestesti acum vine pentru mine ca o confirmare ca adevarata valoare uneori nu e afisata peste tot cu litere de-o schioapa si ca mai sunt medici care fac meseria cu pasiune si cu grija fata de sanatatea celor pe care-i au in grija, exact cum ai spus si tu se comporta natural cu toate pacientele in mod egal, fara deosebire si fara sa "pozeze". Asta m-a impresionat si pe mine la dr.Ion Ionut.
Ma bucur ca operatia a fost un succes (nici nu avea cum altfel sa fie, fiind facuta de un profesionist) si acum, pentru ca ai cale libera pentru un bebe, eu iti doresc sa dai si tu curand vestea pe care au dat-o si alte fete de la fibrom, si anume ca esti insarcinata.
Sanatate tuturor!