fibrom uterin (17)
Raspunsuri - Pagina 25
ada_b spune:
Salut!
MS: tratamentul naturist este acesta de mai jos. Eu il fac 6 luni.
TRATAMENT 3
Se amesteca urmatoarele plante: cretisoara 200 gr, nalba 100 gr, urzica moarta 200 gr, papadie 200 gr, traista ciobanului 200 gr. Se face infuzie din 7 linguri din acest amestec in 2 litri de apa. Se lasa sa se infuzeze 15 minute, dupa care se strecoara. Cantitatea de ceai se bea pe parcursul zilei. Tartamentul se face pana la consumarea intregului amestec.
Se fac spalaturi vaginale, de 2 ori/zi, dintr-un amestec, in cantitati egale, din vasc, nalba, co-calului si pelin.
Se pun 2 linguri din acest amestec in 250 ml apa clocotita si se infuzeaza 3 minute. Aceasta reprezinta doza pentru o spalatura.
==========
Despre localizarea fibromului nu am avut informatii foarte certe. M-i s-au spus toate variantele. Evolutia lui a fost in felul urmator:
- in 2005 - 5 cm (atunci l-am descoperit)
- in 2006 - luna mai, dupa 2 luni de duphaston - 9 cm
- in 2006 - luna septembrie, dupa 1 luna de acupunctura - 7 cm
- in 2007 - luna ianuarie - 8.55 / 8.23 cm
In momentul de fata am mai ramas cu un fibrom de 6.30 / 6.60 cm dupa scoaterea bucatii necrozate. Bucata necrozata a avut in lungime 13 cm si gros cam de 3 degete... Nu stiu ce ar putea insemna acest aspect.
Iar, MS, din cei 13 cm am taiat eu cu foarfeca 5 cm pentru ca iesea de tot. Asta inainte de a merge la Dr. T. Cum de a trecut prin col? habar nu am! Interventia a fost exact ca un chiuretaj, atata doar ca pe mine ma doare burtica tare acum. Nu sangerez exagerat de mult dar nici foarte putin. Eu nu am mai facut niciodata chiuretaj si nu stiu cum ar trebui sa fie.
Pe perio cat s-a necrozat nu am simtit absolut nimic! Am avut dureri foarte mari inainte sa ma apuc de bioenergie si de tratamentul naturist.
Eu cred ca s-a desprins in urma unei cazaturi in parc cu rolele. La 2 zile dupa cazatura am avut dureri puternice care au durat vre-o 5 ore si la 2 zile dupa durerile respective am descoperit ca iesea din mine fibromul.
Nu imi vine in minte si altceva. Deocamdata va pup, sa aveti grija de voi, sa ganditi pozitiv si sa va rugati.
teonikol spune:
MadaS in perioada cand am pierdut sarcina citisem si eu tot felul si ma gandeam ca ar putea fi vorba de mola. Atunci (si acum) imi puneam problema daca sac fara ecou embrionar asa cum am avut eu, e acelasi lucru cu sac gol? Poti sa ma lamuresti? Ma gandesc ca daca era gol, ar fi trebuit sa-l vada asa si la primul control, sau nu mi-or fi spus? Sau totusi, lipsa ecoului arata embrion oprit in evolutie si nu lipsa embrionului?
Danny cel mai bun sfat pe care ti-l pot da acum este sa iti faci eco des, nu stiu cum e cu sac gol dar la sarcina oprita in evolutie cum am avut eu, medicul mi-a spus ca daca mai amanam chiuretajul puteam sa fac infectie. Eu il rugasem sa mai stam poate isi revine, dar mi-a spus ca o sarcina oprita in evolutie nu are cum sa-si mai revina si ca e cert o astfel de situatie. Inca ceva, daca va fi cazul sa te chiureteze cred ca iti va recomanda un medic asta, ba chiar eu zic sa consulti doi, trei medici (sigur cat mai rapid), sa nu te grabesti cu decizia de a-l scoate, pana nu e absolut sigur ca nu e sarcina in evolutie. Spre exemplu, acelasi medic i-a recomandat unei alte paciente, sa mai astepte ca sarcina nu era de dimensiunea potrivita pentru varsta presupusa dar poate recupera la urmatoarele eco. Deci depinde de la caz la caz. Poate pare ca ma contrazic cu cele doua sfaturi, dar eu nu vreau decat sa te indemn la prudenta si la decizii luate in cunostiinta de cauza. Chiuretajul nu poate sa te doara mai tare decat faptul ca ai pierdut o sarcina sau un vis, deci nu dupa durere trebuie sa te ghidezi. Pe mine cel putin, desi a fost primul chiuretaj din viata mea si sper si ultimul, m-a durut mai mult sufletul, durerea fizica trece usor. Iti doresc din suflet ca in cazul tau sa nu fie nevoie de toate acestea. Mult noroc.
Bluel, poate merge si la tine histeroscopic, cel mai bine il intrebi pe T. Nici eu nu sunt foarte convinsa ca merge la mine, si al meu e intramural dar cu dezvoltare foarte pronuntata inspre cavitate, deci doctorii au spus ca poate fi considerat si subendometrial(submucos).
Ada, m-ai uimit de-a dreptul, mai ales cu faza cu foarfeca. Iti doresc ca lucrurile sa mearga bine pana la capat. Te-a programat T pentru histeroscopie sau a zis sa-l suni dupa Pasti? Ar trebui sa-l sun si eu la inceputul lui aprilie.
Pup toate fetele!
Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!
Bluel spune:
Buna fetelor!
O saptamana a patimilor cat mai usoara!
Mada28 , cum te mai simti? In cate saptamani esti acum? Ai mai fost la dr. T? Acum am vazut ca si tu ai facut Diphereline si ai ramas insarcinata inainte de face vreo procedura pt. fibrom. Si eu as vrea sa mi se intample la fel! Dar cum sa mi se intample daca nu prestez fara sa ma protejez?! Pt. ca eu ascultatoare cum sint, am zis intai sa termin tratamentul, pe urma astept cm-ul, ma duc la T sa imi spuna ce sa fac...Totusi el mi-a zis ca ar fi 3 variante:
1. sa scada fibroamele atat de mult incat sa nu mai fie nevoie de operatie si sa fac repede un copil (acum cel mai mare are aproape 4 cm, cel care pune probleme, celelalte fiind subseroase)
2. operatie laparo
3. nu merge, clasica
Vreau sa te intreb daca si tie ti-a spus acelasi lucru si nu l-ai ascultat in totalitate ...
Astept cu interes raspunsul tau!
Multa sanatate!
Pup toate fetele!
si
Keep in touch!
Mada28 spune:
Eu sunt acum in 15 saptamani. Merg la dr T sa-mi urmareasca sarcina. Am fost pana in trei luni din 2 in 2 saptamani. Acum merg la 1 luna. Fibromul a crescut destul dar nu-l bagam in seama (asa a zis dr T). In rest multumim lui Dumnezeu suntem bine. Eu nu m-am protejat in timpul tratamentului (mai vazusem si eu cazuri care au ramas direct dupa tratament). Si eu aveam aceleasi optiuni ca si tine.
Te pup si multa bafta
Bluel spune:
Buna tuturor fetelor de aici! Unde ati disparut?
Mada28, multumesc pentru raspuns, ma framanta multe lucruri si vreau sa fiu cat mai bine informata. Desi uneori poate e mai bine sa faci ceva si fie ce-o fi!
Apropo, nu s-a suparat dr. T ca nu ai asteptat sa iti spuna el ce sa faci dupa Diphereline? Mie mi-a zis sa mai vin dupa ce imi revine cm-ul. Dar nu imi dau seama daca in perioada de dupa ultima injectie si revenirea cm-ului fibroamele nu incep sa creasca, desi e o perioada tot de menopauza si n-ar trebui, nu?!
Si mai am niste intrebari… Cat a crescut fibromul tau pana acum? De nastere ai vorbit cu T? Presupun ca va fi cezariana sau nu neaparat? Eu una prefer clar cezariana!
Eu iti doresc sa fii la fel de increzatoare si totul va bine pana la sfarsit!
Va pup pe toate!
Bluel spune:
Fetelor, ce liniste aici! Presupun ca inrositi oua si faceti ultimele pregatiri pentru sarbatori, numai eu stau la birou si lucrez pentru cooperarea dintre popoare!
Am intrat doar sa va spun un Paste linistit si luminos alaturi de cei dragi, sa va linistiti si sa reveniti cu forte proaspete, ca avem de inrosit si firele de aici!
Multa sanatate, recuperare grabnica celor operate, sarcina usoara burticilor, va pup si va astept!
teonikol spune:
Multa sanatate, implinirea dorintelor si o sarbatoare a Pastelui, plina de lumina sufleteasca!
Pup fetele!
Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!
Mada28 spune:
Paste Fericit
Fie ca lumina invierii sa ne aduca sanatate, copii frumosi si sanatosi.
O graviduta de 16 saptamani
dan_ny spune:
Buna ziua fetelor!!! Mi-a fost dor de voi. Va pup pe toate si va urez SARBATORI FERICITE alaturi de cei dragi si multa, multa, multa sanatate!!!