fibrom uterin (17)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

dan ny, bine ai venit sigur ca te primim !
Nu se moare de fibrom da nici bine nu-i
Asteptam sa ne povestesti despre tine.

Bluel, IR inseamna vascularizatia fibromului,din cate stiu eu Diphereline asta face, reduce vascularizatia pentru ca fibr sa nu se mai hraneasca si sa poata fi micsorat operat "in pace", fara riscuri de hemoragie.

Mada28 a ramas insarcinata dupa prima injectie cu Diphereline daca imi amintesc bine.Nu suntem prea multe care folosim sau ne interesam Diph asa ca raspunsurile apar mai greu.

Mada28, ce mai faceti voi ?

Happy, sper ca la ora asta esti scapata si ok ....

Credo, tu cum te mai simti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada28 spune:

Noi facem bine avem 14 saptamani si 3 zile. Bebe e sanatos si am aflat ca e baietel. Am facut morfologica la Iosup. Fibromul a crescut destul de mult cu vreo 3 cm e aproape cat bebe acum. Norocul nostru e ca e in partea opusa lui bebe si situat fundic intramural.Sper sa nu fie probleme, riscul exista, dar cu Dumnezeu inainte. DR T a zis ca nu am motive sa maingrijorez deocamdata.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dan_ny spune:

Buna fetelor! O sa incerc sa va povestesc ce-i cu mine:
Pe 28 febr. am facut un test de sarcina: pozitiv, am mai facut unul: pozitiv. Bucurie mare, ce sa va spun, nu ne venea sa credem (am 34 ani si n-am mai ramas insarcinata pana acum).Pe 5 mar. am avut o sangerare si m-am speriat, am sunat dr. si a dua zi am fost la control, si ce sa vezi:"dihania odioasa". Habar n-aveam de ea..m-a bulversat total pt.ca m-a internat si nu stiam ce se-ntampla cu mine. Ma rog, apoi am inteles ca se temea de o sangerare mai puternica sau de un avort si vroia sa ma tina sub observatie acolo. Am stat o sapt in spital si acum sunt acasa in medical.
Ideea e ca am facut o gramada de echo. si-mi tot spunea ca nu se vede embrionul. Exista sac gestational dar embrion nu. Am mai fost si in alta parte sa fac echo, ca parca nu-mi venea sa cred, si mi-a spus acelasi lucru: sac gestational... nu se evidentiaza vezicula embrionara.
Nu-mi vine sa cred, ar trebui sa fiu in 8 sapt. si eu sun insracinata cu... un sac?!?! Si mai am si o dihanie de vreo 4 cm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Of,ce chestie, nu stiu deloc ce poate fi cu sacul fara embrion dar cu siguranta vei afla pe forum pana la urma- poti posta si la alte subiecte cu gravidutze sau mamici ,unde ti se pare mai potrivit, iti va fi foarte util.Dar sa nu ne parasesti :)
Despre fibrom, multe fete si-l descopera doar in sarcina si nu au probleme pe parcurs- noi cele de aici am cam avut probleme din cauza lor si inanite de sarcina,hemoragii mari, infertilitate, dureri etc...Dar sunt si fibroame care nu ridica probleme, foarte multe femei au si nu stiu, le descopera intamplator.
Sa vedem ce parere au fetele de sac,medicii ce au spus ca poate fi?

Mada28,succes mult in continuare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonikol spune:

Bluel, eu tot de pe net am dat de T. Sangerarea dpa prima injectie e normala, problema la mine a fost ca mi-a tot venit si dupa a doua si dupa a treia, de cateva ori. Cu IR, ti-a explicat Arina ce e. Din pacate, la mine tratamentul nu a dat roade, iar acum dupa ce am iesit din el situatia nu e deloc roz pentru ca mi-a crescut vascularizatia. Dar la majoritatea fetelor, tratamentul da roade. Eu urmeaza sa ma operez probabil, cand ii vine aparatul lui T (la mine era nevoie de histeroscop).
Dan_ny, parca citesc despre mine. Si eu am tot 34 de ani, fibromul l-am descoperit tot odata cu sarcina, dar eu din pacate am pierdut-o, pe bilet scria sarcina oprita in evolutie, sac ovular apaltizat fara ecou embrionar, cu dimensiunea unei sarcini de 7 saptamani. Asta se intampla la 10 saptamani desi la 7, fusesem la control si parea ok. Acuma nu stiu daca sac fara ecou inseamna ca era gol sacul sau ca nu i se mai auzea inima desi la varsta aia de sarcina, nu stiu daca e normal sa auzi inima. Din cate stiu eu, mai exista cazuri in care se formeaza doar sacul, dar asta nu e de bine. Medicii ce ti-au spus, ti-au zis sa mai astepti? As vrea sa fie bine, poate e doar o greseala a ecografului. Sau poate nu se vede inca dar bebe e ok. Dumnezeu sa te ajute cum stie el mai bine!

Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada_b spune:

Buna fetelor!

Teonikol e posibil sa ne intalnim la Dr. T. Si eu astept histereoscopul. Am inteles ca vine dupa Pasti.

De cand nu am mai scris, multe s-au mai intamplat. Dar cel mai important lucru este ca Dr. T mi-a salvat uterul si mi-a oferit posibilitatea de a fi mamica.

Fibromul meu avea 8.55/8.23 cm in ianuarie. Am luat diphereline pe 1 februarie si din 5 februarie am inceput tratamentul numarul 3 expus aici de dj_mama. Si bioenergie 18 sedinte. Dupa toate astea, acum o saptamana am realizat ca fibromul a murit si imi iese prin col si vagin afara. Am tras de el, pur si simplu. Inca se tinea de uter. Ce socata am fost...va dati seama. Evident ca m-am postat de urgenta la medic, unul oarecare, medic care m-a trimis la spital de urgenta in ideea ca : "daca vrei sa mai apuci ziua de maine, du-te sa iti scoata uterul. Ce e mai important, uterul sau vita ta?".Zicea ca mi s-a necrozat fibromul si e posibl sa mor. Perfect adevarat, dar eu ma simteam foarte bine :) Si uite asa am ajuns eu la un spital (pe la care nu mai trec niciodata) si m-am internat exact de ziua mea, la un doctor la care mai fusesem si stia de mine. Dupa toate analizele doctorul vrea sa ma deschida, in ideea ca e singura varianta de a curata uterul si sa zic mersi daca ramane uterul la locul lui. M-am rugat de el sa ma v mai intai...el nu! Evident ca am plecat din acel spital la Dr. T. Acesta m-a curatat fara sa ma taie pe burta si mi-a explicat situatia: din fbrom s-a necrozat jumatate si cealalata bucata o scoatem dupa ce primeste histeroscopul.
Am fost atat de fericita cand am aflat ca a reusit sa ma curete fara sa ma taie!!! Acest doctor si-a dat tot interesul in a ma ajuta. Fata de ceilalti care ...nici nu are rost sa mai discutam. Cand ma gandesc ca luni eram programata pentru operatie si puteam fi fara uter acum. Ce imi zicea acel doctor dupa operatie? Imi pare rau, uterul putea fi salvat dar acum e prea tarziu?
Am toata stima pentru Dr. T. Putin spus "stima"!
Acum ma simt foarte norocoasa.

Va doresc tuturor multa sanatate si Dumnezeu sa fie cu voi si sa va asculte rugaciunile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dan_ny spune:

arinna iti multumesc cred ca o sa mai intreb si pe la alte subiecte, dar oricum, cu dihania dupa mine nu plec nicaieri de aici...Cat despre fibrom, nu pot sa spun ca mi-a pus mari probleme, in ultimul timp cm era cam abundent si cu cheaguri,dar nu mereu, o luna da una-doua ba, iar dureri am avut dintotdeauna in perioada asta. O sa vad ce urmeaza sa fac dupa ce ma lamuresc ce-i cu sarcina

teonikol nu stiu ce sa zic, se pare ca nu s-a dezvoltat deloc embrionul... cred ca ar fi trebuit sa se vada pana acum(dupa ei sunt in 9 sapt, dupa mine in 7).Mi s-a spus ca organismul o sa-l respinga singur, dar nu s-a intamplat nimic pana acum, n-am mai sangerat deloc desi dr. la asta se asteapta- cred ca a vazut ceva la echo- nu stiu ce sa zic dar mi-e groaza de chiuretaj.

Va pup pe toate si ma rog sa va dea Dumnezeu ce stie El ca e mai bine pt. voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Buna Ada

Poti sa ne dai si noua mai multe detalii despre fibromul tau?dimensiunile le-am vazut, dar ce amplasare avea? ai avut dureri de la necrozare, sangerari puternice? Si cum se poate sa iasa un fibrom prin col, ca doar colul nu e in orice conditii deschis?
cine ti-a recomandat sa faci Diphereline, deci la ce dr erai inainte de a incepe tratamentul ? si despre ce tratament al lui Dj mama vorbesti? Nr 3???
Daca avea o anumita dimensiune, presupun ca doar contractiile pot deschide colul -oricat de mic era acest fibrom- pt a-l elimina? Ai avut ceva contractii? ce ti-a spus medicul, pt ca efectiv e socant cazul tau, nu am mai auzit sa elimini...jumatate de fibrom. Sa inteleg ca interventia dr T a fost un soi de chiuretaj?
Multumim pt detalii. Si fibromul meu este partial necrozat (central) dar tinad cont ca e subseros, deci cu dezvoltarea in afara cavitatii uterine, in peritoneu, nu ma pot astepta totusi sa iasa prin col, nu? Macar de juma’ din el de-as scapa si eu....))) !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Buna fetelor!

Multumesc tuturor pentru raspunsuri! (Teonikol, Arinna & company)

Dan_ny
Bine ai venit printre noi! Sper sa se lamureasca doctorii cat mai curand cum e, ca sa stii ce ai de facut in continuare, dar eu imi doresc din tot sufletul sa fie bine. “Monstruletul” tau de 4 cm ce tip e? Al meu cel mai mare tot de aproape 4 cm e, intramural in zona istmica, cica ar fi si un “sterilet natural”?! Eu asta chiar nu stiu, pt. ca nu am incercat sa raman insarcinata inainte de a-mi rezolva problema cu monstrii…si uite as ama chinui de la 25 de ani, acum am 33…

Teonikol
Histeroscopul asta nu o fi bun si pt. fibromul meu intramural istmic? O sa il intreb si pe T la sfarsitul tratamentului cu Diphe

Ada_b
Am mai auzit de fibroame care s-au eliminat asa in urma unor tratamente naturiste, dar presupun ca al tau a fost in cavitatea uterina, nu? M-ai facut sa am si mai mare incredere in Dr. T. Oricum l-am vazut o singura data in viata mea si m-a facut sa am incredre deplina in el, odata ce am inceput fara comentarii tratamentul cu Dipher…

Mada28
Felicitari! Sa fie un baietel sanatos, frumos si destept! Nu te ingrijora si mie mi-a spus T ca el a avut cazuri care au nascut cu fibrom de 8 cm! Eu avand mai multe fibroame, ma gandesc cat or sa creasca in timpul sarcinii?

Happyface
Sper ca ce a fost mai greu a trecut si te asteptam aici sa ne povestesti cum fu

Va pup pe toate!
Week-end placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Dany

Sarcina fara embrion se numeste mola hidatiforma. daca vrei, da cautari pe google cu aceste cuvinte si vei afla multe. dar nu trebuie sa te ingrijorezi, mai inainte mergi la un ecografist bun sa-ti confirme asta. Sincer, am vazut atatea erori ecografice incat nu m-as mai lua dupa nimeni la prima constatare

Mergi la inceput