fibrom uterin (17)
Raspunsuri - Pagina 23
arinna spune:
Mioritza,,inca nu stiu nimic, stiu ca dureaza 2-3 saptamani, cred ca eu am doua, oricum pe 10 am programare iar sa vad care-i treaba cu mai multe rezultate...in general daca nu suna e de bine insa nu prea respecta ei regula, poate sa fie ceva rau si sa nu sune sau nu prea rau si sa sune asa ca nu ma las in baza lor, fac programare ca sa stam la discutii.Am facut si eco la sani si se pare ca e doar un chist -erau mai multe, ceea ce nu ma incalzeste pt ca unul e mai rau decat mai multi-dupa parerea mea(unul e mai suspect de a se transforma)mai am niste rez pt artrita da de regula ies bune iar eu am toate articulatiile afectate bine.Si aici e mare aiureala cu medicii, de curand o cunostinta a avut dureri mari de ureche, i-au zis ca nu are nimic (cam asta e raspunsul in genereal ca nu ai nimic sau nu e grav desi de multe ori e invers ) si a ajuns in stare grava la un spital,acolo a taiat-o un practicant si nu trebuia pt ca avea infectie .Ideea e ca nu au stiut ca e infectie si nu au vrut sa-i dea niciun antibiotic, astat cu dureri mari, i-au facut 4 radiografii si abia intr-un tarziu au ajuns la concl ca e infectie!
Fanta, felicitari, ce veste buna !Dupa cat timp de incercari esti insarcinata? Din cate stiu aveai un fibrom de 5 cm si ai facut miomectomie?(Poate cand ai timp ne dai mai multe detalii, exista o listutza cu intrebari)
Nicoleta, iti doresc mult succes, stiu ca o sa faci tot posibilul sa fie bine, chiar ma gandeam ce e cu tine,iti tin pumnii sa merga bine injectiile!Astia de aici zic ca se dilata uterul in sarcina chiar daca ai fibroame, cresc si ele!In sensul ca nu incurca.
Happyface, mult curaj si succes,sa vii curand sa ne povestesti, cu siguranta o sa fie bine !
Madas tie in cat timp iti dau rezultatul la pap?
violetan spune:
quote:
Originally posted by Fanta
buna la toate fetele !
in sfarsit dupa lupte seculare am ramas insarcinata; 2 teste pozitive
nici nu-mi vine sa cred ! va pup
FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa fie-ntr-un ceas bun , sa ai o sarcina usoara, un bb sanatos si papacios!
http://bd.lilypie.com/ZcINp3.png
nicooleta27 spune:
Arinna eu sunt foarte optimista, acum ma gandesc numai bb sa fie bine, ce va fi cu mine dupa,,,nu mai conteaza . Daca fibromul se va hrani din nou dupa aceste perfuzii si injectii asta este,,,merg la bucuresti si il operez clasic. Sper sa fie totul ok pana la final.
Va pup fetelor si aveti girja de voi
19+
poze_nunta
poze_burtika
Bluel spune:
Nicooleta27
Sa dea D-zeu sa duci sarcina pana la capat cu succes si sa iti tii bebelusul in brate!
Tu stiai de fibrom inainte de a ramane insarcinata?! Eu tocmai de aceea nici macar nu am incercat sa raman, avand fibroame de la 25 de ani si luptandu-ma cu ele si acum, la 33 de ani, cand m-am decis sa fac ceva ca trece timpul; acum sint in tratament cu Diphereline, pe urma operatie (laparo sper) si abia apoi bb.....
Multa bafta!
Te pup!
nicooleta27 spune:
Bluel eu acum un an si 4 luni am facut embolizare. Dupa 11 luni de la embolizare am ramas insarcinata, nu am facut nici un tratament. Fibromul momentan isi pastreaza dimensiunile de 6 cm , dar acum sa vad cum va reactinoa la perfuzii si injectiile pt dilatare a uterului.Daca pana la nastere va ramane la aceleasi dimenisiuni nu ma agit sa-l scot, il las acolo si il voi monitoriza de 2 ori pe an. Sa nu-ti fie frica , mai degraba incearca, cauta un medic bun si poti duce sarcina la termen fara prea multe probleme. Te pup si ai grija de tine
19+
poze_nunta
poze_burtika
mioritaus spune:
Arrina, ce haos este acolo......cum sa mai ai curaj sa te lasi pe mana medicilor....oricum itidoresc mult succes si putere de intelegere.
Nicooleta, sarcina usoara si sa fii prudenta in tot ce intreprinzi.
Numai bine,
Mioritza
teonikol spune:
Mioritza, pentru linistea ta poate trebuie sa ceri si parerea unui al treilea medic, dar ai sa vezi ca va fi bine.
Nicoleta, , fata frumoasa, ti-am vazut pozele de la nunta si burtica. Fii tare si lupta, de fapt stiu ca asta faci, oricum eu zic un Doamne ajuta de cate ori ma gandesc la tine si la Mada28. O sa vezi ca o sa postezi aici si pozele de la botez. Mai nou, o sa spun o rugaciune si pentru Fanta. Draga mea,Fanta, felicitari si sa ne fii exemplu pozitiv.
Arinna, nu pot decat sa-ti urez rabdare si sanatate.
Happyfacemult noroc in operatie. Personal, mi-ar folosi daca mi-ai da detaliidupa operatie, eventual pe PM.
Bluel, ce fel de fibroame ai? Subseroase? Imi cer scuze ca nu ti-am raspuns cand faceai apelul dar nu am mai intrat. Eu sunt tot la T. , am facut Diphereline si acum astept sa ma programez pt. operatie dar eu nu sunt un bun exemplu, pentru ca mie mi-a tot venit sangerarea si in timpul tratamentului, iar dupa ultima injectie a venit la 10 zile. Dar eu sunt un caz atipic, majoritatea fetelor isi revin dupa o luna, doua, trei. Deci deocamdata rabdare si mai apoi, daca va fi cazul, vorba lui MadaS, se poate apela la un homeopat.
Eu am fost la ecografie la I., ca sa ma conving de ce stiam deja si anume ca tratamentul in cazul meu nu a dat roade. Fibromul e tot cam atat, ca inainte de Diph adica acu e 3,4 cm. Problema e cu IR care e de 0,55 adica mult mai rau ca inainte cand era 0,7. Nu prea inteleg de ce. Deci se pare ca a crescut riscul operator dar mai bine ma opresc din deductii si zic si pentru mine o rugaciune ca nu mai pot, de abia astept sa ma operez, sa termin oadata cu buba asta si daca vrea Dumnezeu, sa ma pot apuca de proiectul bebe. Mi-am mai descoperit si chisturi la sani, se pare tot pe baza de dereglari hormonale, dar ma bucur ca nu e ceva mai grav cum credeam si se pot rezolva cu tratament.
Cam asta e viata mea din ultimele zile. O sa intru mai rar pentru ca serviciul ma preseaza inca doua luni de acum incolo. Mult succes, fetelor si o imbratisare calda!
Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!
arinna spune:
Mioritza, e debandada( stiam ce ma asteapta cu medicii) pana si la dentist,eu nu suport adrenalina i ca unde am mers face numai adrenalina ca anestezie.De xilina nu auzisera si eu am uitat ca subst e lidocaina poate pe asta o stiau.oricum aveau un sg fel de anestezic asa ca m-au trimis la alt medic care face o anestezie in venama gandeam ce tampenie ca nu are cum sa fie numai in vena si sa fii si constient.Pana la urma am cautat pe net si era vb de un sedatitv in vena plus, desigur un anestezic localdar care inca nu stiu ce e ca nu am ajuns la celalat medic.Cu adrenalina nu ma incurc ca mi se face rau si oricum cine ma mai ia daca am zis ca nu o suport.Si dintele e rupt ma doare si trebuie scos nervul Bine ca mi-a dat antibiotic preventiv in cz ca va fi nevoie-cum ziceau ei nu prea dau dar dentistii sunt ceva aparte(din cate am auzit sunt privati, restul nu)Asa ca ma batea gandul sa vin in tara daca nu ma descurc, sa termin cap dinti-asta era plan pt anul viitor da de nevoie oi zbura oricand-sper sa nu fieTreb sa vedem daca alt dentist care ia bani f muli are alta subst pt anestezie, mai precis lidocaina.Nu mai puteau de ras unele la registratura, noi le ziceam ca daca au alternatia si ca ingen suport durerea(ei fac anestezie si pt o carie) si au inteles ca vreau sa scot nervul fara anestezie si ziceau ca asta era tortura odata-e amuzant da cam incurcata treba.sa ca am ajuns acasa cu o pasta lipita acolo provizoriu si total in ceata.pai nu-mi faceam eu in vena?Aia e pt anxietatea nu vad cum schimba datele problemei-adica subst pt anestezia locala-care e?Cu ce ma incazeste "constious" asta, adica in vena cu pastrarea constintei.O fi crezut ca-s panicata.Sa fi vazut ei embolizare fara anestezie sau calmant dupa-si da-i tortura.
Teonikolmultumesc !Ce draguzta esti
M-am uitat si eu cum se calculeaza perioada fertia si am ajuns la concl ca e bine sa facem sex de 4 ori in acele zile
Tinand cont de faptul ca nu e bine zilnic ci la 2-3 zile, ca sa se refaca spermatozoizii,si daca per fertila e 4 zile inainte de ovulatie( am vrut sa pun linkul pentru calculul ovulatie dar nu merge azi, o sa mai incerc )si doua zile dupa( calc in functie de cat traiesc ovulele si seprmatozoizii)putem face scheme- daca avem ciclul regulat Eu vad ca il am la 28 de zile de doua luni.Si acum cateva luni se mutase de la 26 la 24.Cateodata ma gandesc sa renunt ca ma simt prea incarcata de probleme de sanatate,nu mai am curaj,mi-au revenit si altele.Dar ma mai gandescAcum mi-e tot cald , sunt in ziua 2 de ccl- cea mai rea si ma iau valuri de caldura mereu- am patit si inainte cu o zi,si nu e prima oara.
Si mai treb sa dau si examen auto in cateva saptamani si vreau si niste teste de engleza(la sediu sau toefl) poate fac un curs la un colegiu da vreau prea multe, e si cu test de aptitudini(?) si tine si doi ani si la distanta de casa si toamna -iarna cand abia ajungi acasa.Sa'nebunesti nu alta.Da de vorbit, mai rarLa scris citit si gramatica stau binisor da la govorit ba.
Va pup, merg la culcare ca am avut o zi "socanta" cu dentistul
Bluel spune:
Buna tuturor fetelor de aici!
Nicoleta27, as vrea si eu sa fiu optimista si luptatoare ca tine!
Cat avea fibromul tau inainte de embolizare si de ce tip este? Din pacate la mine nu prea merge embolizarea pentru ca am uter fibromatos, 3 fibroame, de 3-3,5 cm si mai multe mici, si subseroase si unul intramural in zona istmica. Eu nici macar n-am avut curajul sa incerc sa raman insarcinata pana acum pt. ca nu vroiam sa am probleme in timpul sarcinii. Am vrut mai intai sa rezolv problema si pe urma bb, am umblat din doctori in doctori si iata ca am ajuns de la 0.5 cm cand am descoperit prima data ca am fibroame (la 25 de ani!!!) la 3,5 cm, au crescut incet dar SIGUR!
Tu ai ramas insarcinata cu buna stiinta? si cum ai gasit un doctor bun care sa te monitorizeze asa cu fibrom? La mine toti au dat din umeri...si eu vroiam un raspuns clar, dar nu exista!
Acum de ce trebuie sa faci perfuzie pentru dilatatia uterului? Din cauza fibromului? Scuze ca te-am bombardat cu atatea intrebari dar ma framanta multe lucruri si as vrea sa stiu totul inainte de a face un copil!
Multa bafta saptamana viitoare si sint sigura ca vei reusi, se vede din poze!
Teonikol , asa cum am spus mai sus am o groaza de fibroame acum, dar am plecat de la unul singur si micut 0,5. Tu cum ai dat de T? Eu din ce am auzit si citit pe net. Eu am fost o singura data la el, mi s-a parut ca stie ce vorbeste si face, dar vorbeste putin daca nu il intrebi tu si cum eu am fost muta....iti dai seama ce a iesit!
Apropo de Diphereline si eu am avut o hemoragie puternica care a tinut 4 zile si s-a declansat la 8 zile dupa prima injectie. Acum am facut-o pe a doua pe 19 martie si pe 16 aprilie mai fac una si gata
Ce inseamna IR? Ce urmeaza sa faci tu?
Si mai am o intrebare de tampitica pt. toate fetele
Se poate sa ramanem insarcinate inainte de a ne reveni cm-ul dupa Diphereline? Practic eu nu stiu acum daca sa ma protejez sau nu, ca am uitat sa intreb. Avand in vedere ca e un tratament PREOPERATOR, logic ar fi mai intai operatie si dupa bb. Dar mie T mi-a zis ca sint 3 variante in cazul meu:
1. fibroamele dau inapoi atat de mult incat sa incerc sa fac un bb imediat .....(dar cand anume???)
2. fac operatie laparo ca sa-l scoata macar pe cel istmic si pe urma bb
3. operatie clasica
Va pup pe toate si scuze pt. miile de intrebari si pt. incoerenta mesajului, dar sint la servici si mai lucrez si cu japonezi, asa ca va dati seama!
Multa sanatate tuturor!
dan_ny spune:
Buna seara fetelor! Ma primiti si pe mine in mijlocul vostru?
Sunt incepatoare in ale forumurilor(sper sa ma descurc pe aici, sa scriu mesaje),si in ale fibroamelor...
V-am descoperit cautand pe net informatii despre fibrom, am dat peste acest forum si am inceput sa citesc si nu m-am mai putut opri(de la cap.16)...m-ati impresionat f tare...m-am intristat si m-am bucurat alaturi de voi, vazand prin ce treceti.
sa incerc sa postez si eu mesajul, sa vad daca-mi iese si poate mai vb