fibrom uterin (17)
Raspunsuri - Pagina 20
arinna spune:
Giulia, putem sa-l ghicim ?
Banuiala mea: Tutunaru - a mai fost un caz identic, a ramas fata cu fibromul dupa operatie si nici nu i-a zis
Daca n-o fi el, o fi altul, raul e acelasi
Happy, imi pare rau de asa experienta, din pacate medicii sunt foarte grabiti toti
mada28, ce face bb ?
Nicoleta,dar voi ?
Noela, da bine le mai zici!
Didi,, ce analize trebuie sa faci ?
Maryd, nu -l inteleg pe sotul tau,al meu e de acord cu orice, urmeaza peste o luna si ceva sa faca si el testul sa vada daca e ok si de inseminare n-a zis absolut nimic.Daca asa merge mai repede sau mai sigur care-i problema?Vorba Noelei, daca mergi cu ascunzisuri s-ar putea sa afle si va fi iarasi rau,mai ales daca implici si alte persoane si crezi ca nu-i vor spune- o sa stai cu grija mereu.Nu te mai complica,desi stiu ca e enervant si esti intr-o situatie stresanta dar acordul tot intre voi doi trebuie sa fie.Uite ca ma irita si pe mine cum gandeste
Mioritza pentru datele despre tine,succes la papanicolau!De HSG mi-e teama pt ca nu sunt ok cu uterul, am hemoragii f mici dar lunar,2-3 zile,nu stiu daca e bine sa-l irit cu presiunea aia si sa patrunda sange prin trompe- poate-s abratii da ma gandesc si eu, o sa vb si cu medicul.
(Multumesc pt cele trimse in e-mail, m-am amuzat tare!)
madaS,de departe!
Weekend placut tuturor fetelor!se pare ca e vreme de terase pe la voi
MadaS spune:
Mada28,
Poate ne spui si nou cum a involuta si eventual cum se mai prezinta fibromul tau dupa tratament...si pe fondul sarcinii.
Din cate stiu, esti la dr T, ai fost banuiesc la ecografii incepand cu momentul in care ai luta decizia inceperii tratamentului cu Diph (cat avea atunci fibromul) si cat a avaut la sfarsitul tartamentului...acum, poate ai fost avertizata, el poate sa recreasca din nou in sarcina, in primul trimestru mai ales.
deci, fa-ne o trecere in revista a evolutie/involutie fibromului si cum se prezinta el pe parcursul sarcinii. Multumim...si sarcina usoara, dar esti singurul caz de pe aici care n-a mai apucat sa faca laparo dupa tratament cu Diphe...ramanad asa repede gravi..
Arinna, si tie un pupic de la distanta, e primavara si pe acolo?am vazut ca esti pusa pe treaba...astept rezultate bune!!!
noela_carmen spune:
Giulia, imi zici si mie, plizzzzz...nu de alta , dar urmeaza sa ma operez si eu...
Arinnutza, cu teoria stau destul de bine,
Tutunaru, este la Elias nu la Giulesti
te rog io sa treci in dreptul Otiliei, ca i-au fost scoase peste 15 fibroame!
Diana, nu te cearta mama, da' mi-e dor de tine, de tonusul tau!
si daca ma iubesti, baga o pauza intre maimutzelele alea, ca se latzi pagina rau di tat
Happy,nu stiu de cred io ca ai luat decizia cea buna...
Nikol, de ce nu spui nimic? te-am suparat cu ceva? ma ingrijoreaza tacerea ta!
Idaira, am citi despre tine, nu-mi vine sa cred ce ti se intampla, imi pare tare rau, iar cuvintele sunt de prisos. tata e destul de bine, sar'na de intrebare.
arinna spune:
Pisi,am inteles- deci nu e Tutunaru - Inseamna ca mai multi medici procedeaza asaNu retinusem ca Giulia a fost la Giulesti.
Am adaugat ce ai spus tu dar stii ca inca in pag 1 nu pot sa trec inca, daca vrei mai uita-te la pag 4 sa mai vezi daca e ok deocamdata.
teonikol spune:
Noela, ti-am trimis un mesaj, lung cat o zi de post, pe e-mail. Nu prea cred ca tu ma poti supara!. Fetelor, dupa cum am mai spus, eu astept sa ma programez la histeroscopie, in rest, ca de obicei, o zi ma agit, o zi sper sa fie totul bine. In plus, urmatoarele doua luni e aglomeratie si pe plan profesional, asa ca intru mai rar dar va citesc cu drag. Pup gravidutele poate se ia, pup fetele in diverse asteptari, ca sa nu mai fiu singura si pup toate fetele pe suflet sa le treaca buba din alta parte. Ultima gaselnita de pe net, cica fibromul e plansul 'in jos' al femeii. A, apropo de net, ajunseseram mai demult la concluzia ca graul e vasoconstrictor si deci bun pentru fibrom, dar fetele de la endometrioza zic ca ar fi si estrogenic, deci rau pentru fibrom. Asta asa ca sa nu dezinformam (ma refer la ce mai postasem eu) pe nimeni, ca oricum am impresia ca nici articolele astea de pe net nu sunt litera de lege.
si si pentru fete!
Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!
Mada28 spune:
Bebe face bine. Ultimul eco l-am facut pe 9.03.2007 aveam 12 sapt acum avem 13 si ne simtim bine - Multumesc lui Dumnezeu.Fibromul e acolo scazuse dupa diphereline (vreo 2cm) el avea inainte 6 cm si e situat in exterior. De fiecare data cand merg il intreb pe T daca fibromul nu afecteaza copilul. El zice ca nu . Sa dea Dumnezeu sa fie bine pana la termen. Pana acum nu au fost probleme deloc.Cu ajutorul lui Dumnezeu si a lui T sper sa reusesc.
Bafta tuturor.
MadaS spune:
MadaSa stii ca daca fibromul e in afara uterului, adica subseros nu va afecta, in mod normal, sarcina. Si eu sunt in aceeasi situatie cu a ta, am fost de mai multe ori la Tutu si la eco la Iosup.Si mie mi-a spus Iosup la ultima eco acelasi lucru, ca pot incerca sa raman chiar si inainte sa fac trata cu Diph si laparo pt scos fibromul...ca avazut el sarcini evoluand si cu fiborme mai mari ca al meu (al meu avea in august 2006 cf ecografiei facute la Herghelegiu 4 cm...iar in ian 7 cm, cf eco Iosup).Tutu nu zice acelasi lucru, el spune Diph +laparo si abia dupa bebe...dar o face din spirit de prevedere, evident.
Acum 2 ani era o fata”veterana” a acestui topi, Rachel care a nascut cu un fibrom de 9 cm, tot subseros. Daca ai ramas...mergi inainte, sunt f multe femei care nici nu stiu ca au fibrom, raman insarcinate si abia la nastere (daca fac cezariana) se descopera si fibromul.
Asa ca...mult curaj, nu-ti face griji de fibrom, nu va afecta bebe, dar menajeaza-te cat poti.
Tu cum ai descoperit fibromul? ti-a creat ceva dureri, probleme...sau intamplator la ecografie?
mioritaus spune:
A sosit rezultatul la Papanicolau:Clasa CII (asta stiu ca nu este chiar asa rea) si endocervicita cronicaCand un rece cand una calda.
VA pup pe toate,
Mioritza
arinna spune:
Mioritza , probabil din cauza cervicitei e asa, asta insemna inflamatie( infectie,etc)Oare steriletul nu accentueaza problemele din zona ?
Si eu astept rez de la pap,am niste intepaturi in zona si usturimi
MadaS spune:
Mioritza
Fix acum 14 ani, la varsta de 21 ani...am avut si eu un rezultat asemanator. Clasa II cervicita. Stai linistita, mie atunci mi-au facut aceasta analiza strict pt ca aveam o leziune de col, pe care mi-am cauterizat-o imediatdupa ce am tratat cervicita.aveam si sangerari lejere de la acesta leziune, am facut o colposcopie..asa ca daca ai o leziune (iar steriletul poate leza colul, dar in egala masura poate fi altceva)mergi sa-ti faci o colposcopie si cervicita se trateaza (parca niste comprimate vaginale am folosit atunci)
Clasa II indica infectia