fibrom uterin (17)
Raspunsuri - Pagina 19
giulia71 spune:
Fetelor, multumesc din suflet pentru raspunsuri!
Am fost la chirurg marti seara, m-a vazut si mi-a spus urmatoarele:
-in primul rand mi-a recomandat o ultima echografie in care sa vada clar ultimele dimensiuni ale fibromului;
-dupa ce m-a consultat, mi-a spus ca operatia va fi clasica, nu laparoscopica, nu embolizare si va vedea la fata locului ce e de facut, adika
*ori imi va scoate uterul, lasandu-mi ovarele, ceea ce dupa cm stiti nu voi mai avea ciclu si implicit copii, dar nu voi intra la menopauza
*ori va indeparta numai fibromul daca acesta este in afara uterului.
Cam asta mi-a spus!
Si da, culmea e ca fibromul este exact in parte dreapta , unde mi-l descoperise inainte de prima operatie facuta in Romania.
D'asta m-am si gandit ca este foarte posibil ca doctorul de la Giulesti sa nu se fi atins de el.
Cinstit era macar sa-mi spuna...ca m-a deschis degeaba!
Va tin la curent cu tot ce mi se intampla
Va doresc la toate sanatate multa si ce va doriti voi sa va ajute Dumnezeu sa vi se implineasca!
mami de Calin rasfatzat:)
noela_carmen spune:
Maryd,chiar asa, nici nu mai stii ce sa crezi...se pare ca el este inca sceptic ca tu ai renuntat la ideea de al "teroriza" cu conceperea unui copil altfel de cat "natural".probabil ca are nevoie de o confirmare a acestui lucru, in mod expres.nu pot intelege incapatanarea lui,de unde pleaca, cu siguranta ca are un talmes balmes in cap in legatura cu asta.informatii gresite "bagate" in cap de altii, sau asimilate eronat...parerea mea e ca vin dintr-o educatie deficitara,niste "pitici" care nu-l lasa sa vada realitatea din jur asa cum trebuie, poate confunda infertilitatea cu virilitatea..."ce ar spune lumea despre el...?"
acum te intreb:
crezi ca ai putea trai fericita alaturi de el fara sa aveti copii vreodata, si fara sa-l invinovatesti pe el de acest lucru?
gandeste bine inainte de raspunde;imagineaza-ti viata alaturi de el,fara un copil...incearca sa fii lucida, fara sentimentalisme si dupa ce afli raspunsul, vezi incotro o iei.
daca da, inseamna ca iubirea ta pentru el, e mai presus de dorinta de a avea un copil cu orice pret, si e posibil ca lucrurile sa se aseze de la sine, incet, incet sa te linistesti si sa apara bebele cand nici nu te mai gandesti. tu ai facut aproape tot, nu vad ce ai mai putea face(ma refer la ceva ce sa depinda doar de tine), pentru ca bebe sa apara.
spun asta, pentru ca si eu am facut acelasi exercitiu,si raspunsul meu a fost clar, foooarte clar,nu as putea trai fara el, patetic dar adevarat...la momentul acesta fericirea mea e el.
pentru mine el nu este doar masculul cu care as vrea sa fac un copil,e sufletul meu si dupa atatia ani(18 in total)il iubesc la fel de mult ca la inceput.de...dragoste cu nabadai
deocamdata, pentru mine primeaza relatia noastra si pe urma bebe...desigur eu nu m-am operat, dar o voi face si pe asta, (desi el nu prea este de acord) si pe urma voi mai vedea.insa deocamdata ma preocupa in mod expres ca relatia noastra sa mearga bine, sa o consolidez acolo unde e subreda. si nu vorbesc pe de rost, chiar fac acest lucru.deocamdata, e bine, e loc si de mai bine insa.
nu stiu daca am mai spus asta, dar la un moment dat se punea si la noi problema despartirii, pentru ca "vedea" el "clar" ca nu ne potrivim, ca Dumnezeu ne tot da "semne", despre asta...l-am ascultat, am judecat, si am zis NU, nu e adevarat, am tot felul de "semne" ca e chiar invers, numai ca nu vom primi nimic pe tava, asa usor ca altii, va trebui sa luptam.
si incerc , inclusiv si cu mesaje subliminale sa ajunga si el la aceeasi concluzie. stiu sigur ca vom reusi sa ne iubim in continuare CU SAU FARA BEBE, pentru ca voi lupta!!! eu nu vreu un copil...eu vreau un copil cu el,altfel...nu.
tu ce vrei?
nu mie trebuie sa-mi raspunzi, ci tie
te pup, si Dumnezeu sa-ti trimita gandurile cele bune.
Nikol, ti-am trimis mail.
Mioritza, pana nu faci eco nu-ti face ganduri rele!!!
hai ca iar m-am intins, vorba fetelor, ca o placinta...
va pup pe toate
happyface spune:
Ziua buna si cate un pupic dulce la toate fetele :)
Maryd, imi pare tare rau ca in continuare situatia ta este asa de "albastra". Se pare ca este greu sa schimbi un om si sa-l faci sa-si doreasca aceleasi lucruri ca si tine... Nu te necaji ca nu s-a przentat la instanta ca sa renunte la judecata. Daca s-a suspendat, ramane in nelucrare timp de un, dupa care se perima. Daca intre timp unul dintre voi ia decizia ca de fapt e mai bine sa puneti capat relatiei, puteti cere repunerea pe rol a cauzei (platiti doar jumate din taxa de timbru initiala) si gata... Stiu ca suna f dur ce spun si la rece... dar e o opinie dpdv practic si legal.
Oricum.. eu iti doresc sa-ti dai seama ce e mai important pentru tine si numai asta sa conteze. Pentru ca, pana la urma, daca tii cont de ce vor altii si te lasi pe tine pe al nu stiu catelea plan... iti traiesti viata in van... Iti tin pumnii si ma gandesc la tine cu drag...
Acum sa va spun experienta mea cu dr. T.: DEZAMAGITOARE!!!
Din pacate se pare ca nu mi se potriveste sau nu l-am prins eu in cea mai buna zi. Dupa ce am facut un drum de 3 ore, pt ca nu sunt din buc., desi aveam programare la 12.30, in momentul in care am intrat in sala de asteptare am vazut vreo 20 de femei asteptand. Si am constatat ca nu se intra dupa programare ci in ordinea sosirii... Bun... intre timp dl. dr. a trebuit sa plece la o nastere.. inca 20 min.. iar cand s-a intors a inceput sa consulte... unele paciente stateau mai mult, altele mai putin...
Cand mi-a venit si mie randul, pe la ora 15, intru plina de intrebari dar nu ma dezmeticesc bine si sunt deja in afara cabinetului. In 3 minute a terminat cu mine, mi-a luat 100 ron si gata. Mi-a facut o ecografie vaginala care a durat cam 1 minut, timp in care vorbea cu asistenta depsre niste termopane... Mi-a spus ca da.. ai un firbrom.. iei 3 luni dipheriline si cand iti vine ciclul ma suni sa te programez la operatie 100 ron...
Toate astea la zis intr-o fraza fara interupere si apoi mi-a deschis usa si a chemat o alta pacienta. Nici nu stiam cum sa-mi iau geanta mai repede..
Si asta a fost..
Va dati seama cat de dezamagita am plecat. Daca nu as fi citit pe forumul asta ce inseamna dipheriline si ce se intampla cu el si ce-ti face, habar nu aveam ce mi s-a intamplat... Ma rog.. eu sigur nu ma voi mai duce la el inca o data..
Dar.. ideea este ca nu am nimic nou sa va spun.
Doar ceea ce stiu de la medicii la care am mai fost: fibrom de 7/5, in partea stanga a uterului, blocand trompa stanga. Aici mi s-a spus ca operatia clasica e cea mai sigura pentru a putea avea o sarcina ulterior.
Cam atat... acum astept sa-mi vina ciclul si apoi ma internez pentru operatie. Nu mai vreau sa aman si nu ma voi mai duce la nu stiu cati alti dr.
Va pupicesc pe toate si sa aveti o zi superba :)
happyface spune:
quote:
Originally posted by happyface
Ziua buna si cate un pupic dulce la toate fetele :)
Maryd, imi pare tare rau ca in continuare situatia ta este asa de "albastra". Se pare ca este greu sa schimbi un om si sa-l faci sa-si doreasca aceleasi lucruri ca si tine... Nu te necaji ca nu s-a przentat la instanta ca sa renunte la judecata. Daca s-a suspendat, ramane in nelucrare timp de un, dupa care se perima. Daca intre timp unul dintre voi ia decizia ca de fapt e mai bine sa puneti capat relatiei, puteti cere repunerea pe rol a cauzei (platiti doar jumate din taxa de timbru initiala) si gata... Stiu ca suna f dur ce spun si la rece... dar e o opinie dpdv practic si legal.
Oricum.. eu iti doresc sa-ti dai seama ce e mai important pentru tine si numai asta sa conteze. Pentru ca, pana la urma, daca tii cont de ce vor altii si te lasi pe tine pe al nu stiu catelea plan... iti traiesti viata in van... Iti tin pumnii si ma gandesc la tine cu drag...
Acum sa va spun experienta mea cu dr. T.: DEZAMAGITOARE!!!
Din pacate se pare ca nu mi se potriveste sau nu l-am prins eu in cea mai buna zi. Dupa ce am facut un drum de 3 ore, pt ca nu sunt din buc., desi aveam programare la 12.30, in momentul in care am intrat in sala de asteptare am vazut vreo 20 de femei asteptand. Si am constatat ca nu se intra dupa programare ci in ordinea sosirii... Bun... intre timp dl. dr. a trebuit sa plece la o nastere.. inca 20 min.. iar cand s-a intors a inceput sa consulte... unele paciente stateau mai mult, altele mai putin...
Cand mi-a venit si mie randul, pe la ora 15, intru plina de intrebari dar nu ma dezmeticesc bine si sunt deja in afara cabinetului. In 3 minute a terminat cu mine, mi-a luat 100 ron si gata. Mi-a facut o ecografie vaginala care a durat cam 1 minut, timp in care vorbea cu asistenta depsre niste termopane... Mi-a spus ca da.. ai un firbrom.. iei 3 luni dipheriline si cand iti vine ciclul ma suni sa te programez la operatie 100 ron...
Toate astea la zis intr-o fraza fara interupere si apoi mi-a deschis usa si a chemat o alta pacienta. Nici nu stiam cum sa-mi iau geanta mai repede..
Si asta a fost..
Va dati seama cat de dezamagita am plecat. Daca nu as fi citit pe forumul asta ce inseamna dipheriline si ce se intampla cu el si ce-ti face, habar nu aveam ce mi s-a intamplat... Ma rog.. eu sigur nu ma voi mai duce la el inca o data..
Dar.. ideea este ca nu am nimic nou sa va spun.
Doar ceea ce stiu de la medicii la care am mai fost: fibrom de 7/5, in partea stanga a uterului, blocand trompa stanga. Aici (adica in bv) mi s-a spus ca operatia clasica e cea mai sigura pentru a putea avea o sarcina ulterior.
Cam atat... acum astept sa-mi vina ciclul si apoi ma internez pentru operatie. Nu mai vreau sa aman si nu ma voi mai duce la nu stiu cati alti dr.
Va pupicesc pe toate si sa aveti o zi superba :)
Mada28 spune:
Draga Happyface
Nu cred ca ar trebui sa te sperie atat de tare dipherelinul. Chiar daca are efecte adverse (bufeuri si crestere in greutate) depinde de organism. Eu pot sa spun ca l-am suportat f bine,am avut bufeuri rare si am luat 1-3kg. Cei drept dieta functiona mai greu. Dar are si avantaje- intr-o operatie fie ea si clasica te protejeaza de o hemoragie ce poate duce la histerectomie.
In privinta dr, Tutunaru l-ai prins acum in perioada dinaintea plecarii sale in strainatate, si a fost foarte multa lume. Nu ii i-au apararea dar eu am fost vineri si am avut tot 20 pers inainte si la usa majoritatea eram gravide. Dar asta e el incearca sa le consulte pe toate si nu poate refuza sa-si vada pacientele la data stabilita.
Pacat ca nu l-ai prins mai liber sa stii ca raspunde la toate intrebarile.
Eu am facut diphereline si nu am mai ajus la laparo ci sunt insarcinata in 12 sapt.
Bafta multa
MadaS spune:
Giulia 71
Eu am mai postat un mesaj in care iti spuneam ca e cam...imposibiol sa cresca un fibrom asa mult, in asa timp scurt. MAcar spune-ne si nou numele medicului care te-a operat. Nu vom da cu rosii in el, pt ca nu e sigur 100% ca asta s-a intamplat...dar, din spirit de prevedere, il vom ocoli.
Happyface,
sa stii ca dr T e un dr pe toane...f bun profesionist, dar pe multe fete a dezamagit la prima intalnire. pana acum 2 ani...era un medic de pus pe rana. Acum...prea multe paciente, prea mult succes, prea putin timp. Sper ca a ramas acelasi profesionist in ale chirurgiei, mana de aur...cu comunicarea a avut de multe ori probleme.
giulia71 spune:
MadaS, ti-am citit mesajul si iti multumesc inca o data pentru incurajari.
In privinta numelui doctorului, ti-l dau pe privat cu multa placere!
Nu are sens sa il scriu aici, poate sunt multe fete paciente si care au incredere-n el si n-are sens sa il denigrez io acum.
Sper ca intelegi!
mami de Calin rasfatzat:)
happyface spune:
Mada28, ai intuit exact... ma sperie foarte tare efectele pe care le are. Poate daca ar fi avut macar 5 min rabdare cu mine sa-mi explice cate ceva, as fi fost si eu mai increzatoare. Inteleg ca are f multe paciente, dar as fi fost dispusa sa ma programeze altadata,insa sa isi ia timp sa si vorbeasca cu mine.
Ce bine ca tu ai ramasa insarcinata. Cum iti este? Ai o sarcina grea? Fibromul mai este acolo?
MadaS, exact impresia asta mi-a lasat-o si mie.. ca are o problema cu comnunicarea. Din pacate pentru mine conteaza f mult prima impresie si nu a fost sa fie... Dar asta nu inseamna ca nu este un medic bun. Daca atat de multe fete sunt multumite de el... cu siguranta face lucruri bune.
didi-edi spune:
pt.toate fetele.
Nu am mai avut timp sa scriu, dar de citit v-am citit pe nerasuflate, mai ceva ca pe o carte.
Imi pare rau sa vad ca suntem din ce in ce mai multe......
Noeeeeeeeee, nu ma certa prea rau.S-au aglomerat toate pe la noi.Parca ma intrat in anul ala, stii tu care:pe langa noul loc de munca, ne-am gandit sa vindem apartamentul./Si sa vezi acus nebunii:de la ora 18 stau in pozitie de drepti in fata tuturor maimutelor care vin , vad , comenteaza si......Dar ceva bun a iesit si de aici:am cunoscut 2 oamnei absolut minunati.Dar asta e altceva.
Doua liniute.........pai abia luna trecuta am inceract ceva in perioada cu pricina si nu a iesit nimic.Nu-i bai , ne palc rau de tot incercarile astea.Apropos, pt ca stii mai bine:am facut si un test de ovulatie atunci, cu 2 linii la fel de intense, e de bine?
Sa vedem ce ne aduce luna asta.
ceva haios despre barbatii care se pricep la toate si pleaca urechea????Al meu caruia a trebuit sa-i spun ca perioada buna nu e aia din prima zi de dupa cm, si nici cu o zi inainte.de ras am uitat sa-l intreb de unde a auzit aberatia......Or mai fi ele si exceptii , dar [parca e pre de tot , nu????
In rest, totul e Ok.Fara probleme care sa merite a fi mentionate.Doar ca, daca nu iese nimic pana in mai, ma asteapta un siiiiiirrrrrrrrrr luuuung de analize care imi cam lipsesc.Si iar incepe nebunia.
Pt.Noe, pt ca stiu ca-ti plac, uite niste maimutele:
Arinna, o
Pup toate fetele.
Diana