fibrom uterin (17)
Raspunsuri - Pagina 17
greatanca spune:
Buna, Arinna!
Cunostinta ta este cu adevarat o norocoasa. Cred ca cel mai important este sa nu iti pierzi speranta. Eu am redevenit optimista dupa operatie. Dar optimista moderat pentru ca astept sa vad ce o sa-mi spuna dr.dupa prima ecografie de dupa operatie. Of, sper sa fie bine.
Cat despre HSG, sa nu-ti fie teama sa o faci. Eu am facut HSG de 2 ori. Procedura e neplacuta, dar dureaza 2-3 minute. Nu-i mare lucru.
arinna spune:
Anca, multumesc!Am mai auzit ca dureaza putin si ca doare - de-asta-i neplacuta?Am mai auzit de risul unor infectii sau de a deteriora vreo trompa.Ba citisem mai demult ca se poate face si embolie.Ai avut nevoie de desfundarea trompelor sau doar ca sa vada daca fibromul blocheaza o trompa?( cum s-a si intamplat de fapt)
Sigur ca o sa fie bine la eco! Mult succes si refacere rapida!
greatanca spune:
Multumesc, Arinna!
HSG este de fapt o radiografie. Iti injecteaza sub presiune (adica repede) o substanta de contrast si apoi iti face 2 poze: una atunci si una dupa jumatate de ora. Partea neplacuta este injectarea substantei de contrast. Sincer, pe mine m-a durut mai mult introducerea si scoaterea instrumentarului medical decat injectarea substantei de contrast in uter, dar asta pt ca asistenta a fost cam brutala si eu eram extrem de speriata si incordata.
Nu te mai gandi la tot felul de complicatii care ar putea sa apara. Complicatiile apar foarte rar. Oricum inainte de HSG tb sa faci o analiza: VSH. VSH-ul trebuie sa fie mai mic de 10. Daca este mai mare inseamna ca ai o infectie in organism si nu se recomanda HSG. De asemenea ar trebui sa verifici inainte daca nu ai vreo infectie vaginala. In felul acesta te asiguri ca totul este OK si nu exista riscul sa se raspandeasca ceva in uter sau trompe.
Te sfatuiesc sa iei un piafen inainte si eventual sa o rogi pe asistenta sa-ti faca un antispastic (stie ea). Eu nu am facut toate astea dar am inteles de la verisoara mea ca ajuta. Pe ea chiar nu a deranjat-o deloc HSG-ul.
Te pup
arinna spune:
Anca, "problema" e ca sunt in Canada si nu stiu daca au aceeasi procedura dar macar au rabdare sa te informeze daca ii intrebi...recent am facut un test papanicolau si voi vedea daca e tot ok,col , infectii etc...Din pacate iar am sangerari, nu stiu sigur de la ce, de obicei aveam de la fibroame , ani de zile,am avut si un chist pe ovar de prin decembrie insa nu mi s-a dat tratament.Azi am iar(usoara), in ziua 10 de la ciclu,(!) macar am reusit sa fac testul fara sangerari.Nu prea vad sa fie ok HSG in asa conditii, o sa vad care mai e situatia si o sa o discut si cu medicul...sper sa-mi de un raspuns concret ca acum o luna am avut ccl la 18 zile si n-a zis nimic.Si dureri mari indreapta, aveam si chistul si zicea ca nu e de la el.Cine sa mai inteleaga.
Weekend placut, te pup si astept vesti!
OtiliaLia spune:
quote:
Originally posted by greatanca
As vrea sa intreb fetele care au facut miomectomie daca au avut dereglari ale CM dupa operatie. Mie mi-a venit la 21 de zile si m-am speriat putin.
Va pup pe toate,
Anca
Iti raspund "partial". Ciclul mi-a venit la timp (28 zile), dar a fost foarte dureros, ceea ce la mine nu era. Dupa operatie am avut sangerari aproape 10 zile. Depinde cand ti-au facut operatia, pentru cand vine ciclul urmator, cel putin eu asa am inteles de la doctorita mea.
greatanca spune:
Buna, fetelor!
Arinna, imi pare rau ca iar ai sangerari. Intradevar, HSG nu se face cand ai sangerari. Dar cred ca cel mai bine este sa-ti asculti medicul.
La mine, la prima HSG mi-a iesit cavitate uterina normala, ceva probleme cu trompele acolo unde se insereaza in ovare. Am facut 2 seturi de instilatii si dupa 10 luni am repetat HSG. Mi-a iesit cavitate uterina hipoplazica (mai mica decat ar trebui) si trompa stanga infundata. Asta m-a determinat sa fac operatia intrucat lucrurile nu mergeau deloc bine cu toate tratamentele medicale si naturiste pe care le faceam.
Deci, sa nu-ti fie teama de HSG. Poti afla informatii importante din analiza asta.
Lisa-S, multumesc pt raspuns. Mie nu mi-a venit ciclul niciodata la 28 zile, ci la 24-26 zile. Operatia a avut loc in ziua 8 a ciclului si nu am avut sangerari imediat dupa. Astept sa vad cum va veni data viitoare. Sper sa se regleze cat de cat.
Weekend placut,
teonikol spune:
Salut fetele!Nu am mai avut timp sa scriu, am avut o perioada foarte agitata la servici si inca greul de abia acum incepe. De intrat am intrat o data si am vazut ce munca au depus fetele, Dj_mama si Arinna , cate un pupic pentru voi. . Si un pupic pentru Noelapentru filmulete.
Si ca sa nu fie cu suparare, un pupic pentru toate fetele.
Eu mi-am facut intre timp si ultima injectie cu Diphereline la T. Mi-a spus asa foarte vag ce mai face fibromul meu, cica e cam de 3(3 si ceva, 3 fara?, cred ca nu a avut rabdare sa masoare mai exact, mie mi-a fost jena sa insist) si vascularizarea e cam 0,74 de la 0,7 cat aveam inainte. Deci mare lucru nu s-a intamplat. Se pare ca eu am fost un caz atipic, de altfel mi-a tot venit sangerare, dupa fiecare injectie. Acum dupa ultima injectie, mi-a venit ciclu serios la 10 zile! Deci ar trebui sa ma operez cat mai repede. Si sunt si foarte umflata de la Diph, cu celulita si cu multe kile in plus. E drept ca pe multe le-am acumulat din alimenatie in stres, nu direct din tratament. Problema e ca deocamdata lipseste aparatul, e stricat sau ceva de genul asta si e disponibil cam intr-o luna. Am uitat sa va spun ca la aceasta ultima ecografie de la T, el a hotarat sa-mi scoata fibromul hiseroscopic dar nu se stie inca daca din una sau mai multe sedinte. Deci deocamdata astept si am revenit pe naturiste ca sa nu las fibromul sa creasca la loc, acum ca am incetat tratamentul cu Diphereline.
Noela , am citit ce ziceai la un moment dat ca la histeroscopie nu se prea baga lumea, ce sa inteleg, ca e mai mare riscul de sangerare? Sau ca nu te poate curata bine? Ce mai face tatal tau? Am auzit zilele astea ca pentru probleme de ficat (inclusiv hepatita), ajuta si anghinarea si armurariul, ca ceai sau tincturi. Multa sanatate!
Fetelor, va rog sa-mi spuneti care ati mai trecut printr-o histeroscopie operatorie, detalii(cu ce doctor ati facut-o, cu anestezie generala sau locala, detalii financiare, ce ar trebui sa am la mine, imi trebui si in acest caz o caseta video ca la laparo, recuperare, etc.)? Si de asemenea daca auziti ca i-a sosit histeroscopul lui T. Va multumesc anticipat!
Dumnezeu e cel care a facut cerul si pamantul!
teomaria spune:
Eu am facut o histeroscopie operatorie, acu 2 ore
Aveam un polip endometrial, mi l-a aratat dr. si peste 10 zile imi da rezultatul la biopsie(c-am zis sa vedem de ce natura e, asa...pt. linistea mea, desi dr. a zis ca dupa cum arata nu sunt probleme)era mare(21,2/9mm) si situat in mijloc, deci ocupa toata cavitatea uterina. Mi-a facut o anestezie in mana si una in vagin(cred), m-am ametit bine , dar nu m-a durut tare, doar cand a bagat lopatele alea(sau ce-or fi fiind)am simtit disconfort si m-a uns cu o solutie ,care chiar m-a usturat putin; in rest, cat a umblat pe-acolo sa prinda polipul nu m-a durut deloc.Am vazut totul pe ecran...Bafta multa celor care fac astfel de operatii
http://tt.lilypie.com/ohRfp2.png
Un zambet nu costa nimic, dar pretuieste atat de mult
Daca vrei sa primesti..., invata sa daruiesti...
baby_r7 spune:
TEO am intrat pt. ca am vazut ca ai scris aici.
ma bucur ca totul a decurs normal fara complicatii si ca te bine.
pt. fetele care urmeaza sa faca operatie multa BAFTA.
VREAU UN IN 2007!
http://tt.lilypie.com/jpjCp2.png
ROXANA
aurel_cris spune:
TEONIKOL ti-am dat un raspuns la HSG&HISTEROSCOPIE citeste acolo
ARINNA eu am facut doua HSG si au decurs minunat doare putin dar nu este exagerat cel putin asa a fost la mine.Si vreau sa-ti spun ca una am facut-o in Romania si una la Londra deci nu te speria cred ca si acolo la tine va fi bine.Problema intr-adevar este singerarea si nu ma pricep ce sa iti spun la capitolul asta nimic,decit ca ma rog pt tine sa fie totul bine.
NOELA mea draga iti multumesc si acum ca ai fost asa amabila de mi-ai raspuns atunci la toate intrebarile mele,ai fost minunata
TEOMARIA ce bine ca ai scapat,ma bucur ca sa terminat totul cu bine
Eu fetelor astept CM sa vad ce se intimpla cu fibromul meu,am niste emotii dar sigur cred ca voi face histeroscopie.La mine ce imi pare ciudat este faptul ca fara stimulare fibromul meu se micsoreaza iar la stimulare creste.Si pt FIV sigur nu este bine treaba asta.
DJ_MAMA esti si aici intotdeauna cu sfaturile tale minunate