fibrom uterin (17)
Raspunsuri - Pagina 16
ilenutza spune:
Arinna o pt raspuns!
Ile 20 si Victor ( 22 dec 2005)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1365dbc0fb60f4c8cb0a71&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmuletz Victorash
MadaS spune:
Fetele,
Va urez la multi ani si multa sanatate la toate.
Credoced, refacere rapida. Te asteptam si cu detalii in acelasi timp. Si medicale...si ce mai vor fetele, cat a costat, etc. dar ma ales dimebsiunile fibromului (sau ale fibroamelor daca au fost mai multe) tipul lor, de cand stiai de ele. ce a vazut medicul la fata locului fata de ceea ce se vedea la ecografii.
Pentru toate fetele care apeleaza la operatii: de priceperea medicului depinde enorm. Depinde sansa de a mai putea avea un copil sau nu. Mcbeal este una din fetele prezente o data pe acest forum care a ramas insarcinata imediat dupa o operatie deschisa de scoatere a unui fibrom subseros(adica dupa perioada de unda verde) Adica miomectomie...adica se poate si operata, si cu copil anul viitor
Aveti grija pe mana cui va lasati...si cereti mereu o a 2a opinie.
MadaS spune:
Giulia71
Ai o foaie de extrenare dupa operatia din Romania? scrie acolo sigur ca fibromul a fost scos? am mai auxit de cazuri de fete care au intrat in operatie, la fata locului medicii au constatat ca este f periculos sa se atinga de el...si au inchis pacienat fara sa aiba curajul sa-i spuna ce s-a facut (sau mai bine ce nu s-a facut in cursul operatiei).Esti sigura ca nu este acelasi fibrom? este in aceeasi parte sau partea opusa (dreapta/stanga)
sincera, este cel mai rapid ritm de evolutie al unui fibrom de care am auzit...daca nu exista in aprilie 2006 si deja ...in august...e incredibil! pe de alta parte, exista un test numit Doppler care masoar vascularizatia fibromului. In functie de IR-uri (presiunea pe arterele cu care este hranit) se poate spune daca are o vascularizatie bogata sau nu (ceea ce ar explica sau nu cresterea lui asa de rapida).
Eu n-as merge asa repede la o a2a interventie...fara sa iau in calcul alte metode. Depilda, in cazul tau, embolizarea. Franta este tara unde se practica mult, au speclialisti f buni.Pe mine chiar ma uimeste faptul ca te-au propus la histeroctomie ...tocmai in Franta. Este o fata care a postat recent, cu 15 fibroame...si care s-a operat in Romania cu pastrarea uterului. iar tu pt 2 fibrome...ai incecat o a 2a opinie? ai sanferari mari din nou, dureri, de ce te grabesti asa?
arinna spune:
Am venit de la gineco- FSH a iesit bine ( cica 12 e bine, nu ma pricep)si ne-a propus analiza pt sp. sot si histerosalpingigrafie pt mine,apoi inseminare artificiala ca sa nu mai pierdem timpul.Noi incercam doar de 4-5 luni insa nu avem timp de asteptat din cauza varstei.Peste o luna mergem sa-i spunem ce am hotarat, sa ne dea trimiteri. Acum ma interesez cum e HSG si IA - daca ati facut asa ceva sa-mi spuneti si mie.Stiu ca HSG e aiurea,ma intereseaza pareri sincere :)ca in articolele de pe net nu zic ei chiar tot :)
Ce vroiam sa zic- nici vorba sa ridice problema fibroamelor!!!
Va pup!
arinna spune:
Cred ca s-a referit la inseminare intrauterina ca alta n-ar avea sens in cazul nostru( sunt mai multe tipuri )
teomaria spune:
Cine m-ajuta si pe mine cu un raspus, va rog mult de tot!!!
La cat timp dupa inlaturarea unui polip endometrial poti incerca sa concepi??
Multumesc mult!!
http://tt.lilypie.com/ohRfp2.png
Un zambet nu costa nimic, dar pretuieste atat de mult
Daca vrei sa primesti..., invata sa daruiesti...
greatanca spune:
Buna fetelor si la multi ani pentru ziua de ieri. Sa va dea Dumnezeu sanatate si tot ce va doriti mai mult.
N-am mai intrat pe net de multa vreme pt ca nu mi-a mers calculatorul.
Va multumesc pentru mesajele de incurajare pe care mi le-ati trimis, au insemnat foarte mult pentru mine.
Deci sa va povestesc pe scurt: m-am operat (miomectomie), durata de spitalizare a fost 10 zile (7 zile postoperatorii pt ca faceam febra seara), acum sunt in a 28-a zi dupa operatie si ma simt bine.
Surpriza cea mare a fost ca in loc de un fibrom 5/6 cm cum mi s-a spus pana acum s-au gasit 2 fibroame, unul enorm, intramural, de 10/15 cm (care era pliat si de asta nu se vedea) si unul pedicular de 1/2 cm care imi bloca si trompa stanga. Ma bucur enorm ca am scapat de ele.
Spitalizarea a fost neplacuta pt ca Spitalul Cuza Voda din Iasi nu ofera conditii prea bune, am prins si o perioada extrem de aglomerata (saloanele erau pline, erau cate doua bolnave in pat) si in plus spitalul era in carantina. Dar m-am descurcat binisor si totul a trecut.
Apropo, nu am facut tratament cu Diphereline, dr. mea a spus ca nu este nevoie si acum pot sa spun ca a avut dreptate. Oricum am avut noroc de o dr. buna cu care am putut comunica si care cunostea cazul meu f. bine (merg la ea de peste 1 an).
Sfatul meu este sa faceti miomectomie daca dr. va recomanda asta (si, bineinteles, daca aveti incredere in dr). Nu este chiar atat de greu, oricum perioada de 7-10 zile de spitalizare trece repede si ramane doar ca o amintire urata. Mie imi pare rau am pierdut 3 ani cu tratamente de fertilitate si tot felul de tratamente naturiste. Parerea mea este ca daca nu reusesti sa ramai insarcinata in termen de 1 an atunci cel mai bine este sa scoti fibromul.
As vrea sa intreb fetele care au facut miomectomie daca au avut dereglari ale CM dupa operatie. Mie mi-a venit la 21 de zile si m-am speriat putin.
Daca vreti sa ma intrebati ceva referitor la operatie, va raspund cu multa placere.
Va pup pe toate,
Anca
arinna spune:
Anca, felicitari, ma bucur mult pentru tine!
Vroiam sa va mai spun si eu de un caz fericit, cunsotinta mea de care spuneam intr-un mesaj anterior ca are 38 de ani si a facut un bb desi i s-a descoperit un fibrom de 6 cm,cu nastere naturala ( dar cu cerclaj),acum e din nou insarcinata !Am aflat de la alticineva,cu care s-a intalnit,( deci nu stiu exact detaliile) mi-a spus ca deja se cunoaste bine deci sarcina e avansata cand bb 1 implineste 1 an...Si pe primul bb tot in conditii "ciudate" l-a facut, cand nu mai exista nici o speranta si era aproape sa divorteze de sot...dupa ce au facut ocazional,intr-o excursie, a avut si ciclu,(?!)dupa care a descoperit ca are pe bb 1..acum , dupa un an de la nastere are pe bb 2 de cateva luni...E chiar culmea.
Eu tare n-as face HSG desi medicul mi-a zis ca ar fi bine, ca sa fie sigur ca fibr nu blocheaza vreo trompa.Vad ca pe mine m-a considerat ok (?)mai ramane de vazut cum e cu sotul.Chiar ca toate sunt sucite si nu mai intelegi nimic, nu mai exista nici o regula.daca sotul e OK poate fac o inseminare fara HSG in prealabil, daca s-o putea.O sa intreb in aprilie ca ne-am lasat timp de gandire pana atunci.
Inca ceva- poate stiati,poate nu, daca vreti sa ramaneti , sa nu incercati zilnic,ci la 2-3 zile, trebuie timp pt ca sa se refaca, daca faceti zilnic sunt putini si probabil ca nici nu-s la standardele normale, fortzosi ( ma rog, inca nu stiu toate explicatiile)