Companii aeriene low-cost

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

alte stiri spuneau ca noul aeroport va fi langa Otopeni, nu langa Urziceni. mai bine ar renova Baneasa care e tragic.....si sa opereze de acolo low cost-urile.
in alta ordine de idei eu tocmai am fost la Istanbul cu blue air, zborul a fost foarte ok, la bord sandvis si apa/coca cola/ceai/cafea, oricum zborul dureaza o ora...deci nici nu ai timp sa te asezi bine in scaun. numai aeroportul Baneasa lasa o impresie urata de tot. in rest ok.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

tocmai fuseram cu blue air in voiaj si n-am nimic de zis de rau.
e la fel ca si cu alte companii, minus mincarea, dupa care chiar nu pling

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Roxi2004 noi am fost cu Ryanair de 3 ori si am fost multumiti.Mincare si de se da dar contra cost.Mi s-au parut punctuali si nu am avut probleme cu bagajele.

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mylene spune:

Mama si sora-mea au venit simbata la Paris cu blue air si n-au avut nici o problema (mama, vine pentru a doua oara cu ei).

Conditii de zbor OK si preturi de necomparat: au platit impreuna 180 euro dus intors - e drept au facut rezervarile acum 2 luni si au avut o promotie - cica au platit practic doar taxele de aeroport).
Daca veneau cu taromul/air france, s-a interesat sora-mea, era parca spre 400 de euro dus intors de persoana! -

La blue air conteaza cind iti iei biletul, cu cit rezervi mai din timp, ai mari sanse sa-l iei mai ieftin; daca vrei sa zbori peste 2 zile e mai scump.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

Daca eu imi propun ca de maine sa intru in piata aeriana,
trebuie sa stiu ca la inceput ma multumesc cu un foarte mic profit.
Altfel nu voi exista.
Dar la cateva milioane de calatori daca raman cu numai 5 Euro, asta inseamna suficient cat sa ma dezvlot si incet incet sa iau si eu ceva din aceasta piata.

Va dau cel mai bun exemplu, jobul meu : noi oferim in piata discount sa cumpere de la noi si apoi discount sa ne plateasca facturile, totalul acestor discounturi plus cheltuieli distributie, s.a. fac aproximativ cat luam de la distribuitorii externi. Procentul pe care il dam este cca 35 % iar noi ramanem sub 2%.
Dar la cateva sute de miliarde cat se vinde lunar asta inseamna cam cateva miliarde pe luna profit.

Cat despre faptul ca cineva isi cumpara si bilete mai scumpe la low cost, va inselati. Daca vrea cineva sa dea sute de Euro pe un bilet zboara cu o companie consacrata nu cu una care abia are 4 ani experienta.

Problema la low cost nu este siguranta zborului si nici faptul ca nu iti dau mancare , nu e calitatea avioanelor, ci <<marca>> si orele rigide pe care le au de zbor.
Daca le studiati ofertele puteti observa ca au un singur zbor pe zi catre o destinatie, care nu se modifica, ora decolarii si aterizarii nu se modifica din ianuarie pana in decembrie.
Asa se explica si faptul ca nu platesc foarte mult aeroporturilor.

Eu am zburat inainte de 89 acasa , la Cluj din Bucuresti, cu avioane in care aveam senzatia ca o sa ma pierd printre copaci, era o senzatie faina...Si nu erau ca cel al ungurilor de la Wizz Air si nici al sarbilor de la Sky Europe.

In cativa ani, cred 15-20, preturile nu vor fi atat de mari nici la marile companii, deocamdata nu au de ce sa se teama, cei de la low cost nu le iau calatorii.
O mare parte din cei care zboara azi cu low cost calatoreau in Europa cu masina.

In timp insa oamenii vor realiza ca merita sa risti ceva ce oricum risti cand te urci intr-un avion pentru 2 ore si sa platesti de patru ori mai putin.
Tot in timp, calatorii marilor companii se vor indrepta catre aceste companii si abia atunci cand vor simti in bugetul lor ca pierd vor micsora si ei pretul biletelor.

Abia atunci vom intelege ca de fapt deseori nu platim calitatea ci platim istoria, o istorie care eu cred ca nu mai este de foarte mult timp imaginea initiala a << marcii >>.

Toate bune,

http://s144.photobucket.com/albums/r166/maya_damia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Cata dreptate ai Mayarna spunand ca noi platim istoria companiilor aeriene.
Eu de exemplu am zburat si cu British Airways si cu Lufthansa si cu Tarom, dar dintre toate cel mai mult mi-a placut cum au zburat pilotii romani. Si nu atat cum au zburat cat modul in care au aterizat. Acum, poate am nimerit eu aceiasi piloti pe British sau Lufthansa, dar parca voiau sa ne semene pe pista de aterizare asa se purtau cu avionul. Am crezut ca pana sa ajungem pe pamant ne desfacem in bucatele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

am ras in hohote...
Toate bune,

http://s144.photobucket.com/albums/r166/maya_damia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Chiar aseara am zburat cu companie low cost-Wizzair. Va spun ca a fost exceptional. Nici nu am simtiti cand au decolat si aterizat,chiar nu ma asteptam. Nici un minut de intarzierea, chiar am aterizat cu 10 minute mai devreme decat scria pa bilet. Nimic de reprosat.

Sa il ajutam pe Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Am verificat pe Wizzair, daca vreau sa plec la Barcelona in octombrie, biletul este 99 RON si pt Londra 39 RON !!!! E posibil asa ceva???? Eu chiar vreau sa-mi planific o vacanta petru sfarsitul lui octombrie-inceputul lui noiebrie...dar sincer, pretul e prea mic! Si o pereche de blugi costa mai mult!

Claudia

POZE MARA SI MATEI
POZE PARINTI

Mergi la inceput