Companii aeriene low-cost
Raspunsuri - Pagina 12
unboticutz spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Eu o sa plec peste o saptamana cu Sky la Viena.
Din Bucuresti!
Am si eu cateva intrebari pentru cele care au calatorit deja cu aceasta companie, pe aceasta ruta.
Eu am platit cu cardul, pe net, si am primit mail de confirmare. In el spune ca trebuie sa ma prezint cu 2 ore-40 minute pt check in plus cartea de identitate.
La aeroport trebuie sa fac ceva special, sa platesc ceva in plus sau sunt de ajuns mailul plus pasaportul?
Bagajul de la cala se plateste sau doar daca depaseste 20 de kilograme?
Pana la urma, primim sau nu ceva de mancare in avion (am citit la ei pe site ca se serveste un sandwich si o cafea in pretul biletului)?
la intoarcere avem zbor la ora 6 si 20 dimineata (asa am gasit bilet). Cum ajungem cel mai bine in timp?
Eu o sa stau destul de aproape de o statie U3-bahn.
Multumesc anticipat!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
la check-in am dat doar pasaportul; aveam oricum pregatita rezervarea primita pe mail. bagajul nu se plateste daca are sub 20 kg, fiecare kg suplimentar se plateste (dar nu stiu cat costa). noua ne-a cantarit bagajele pe perechi . mancare si bautura inclusa in pretul biletului n-am avut; se ofera doar contra cost.
despre cum sa ajungi la aeroport am scris pe topicul despre viena.
distractie placuta!
---------------------------------------
common sense is not really so common
tanima_i2002 spune:
Am revenit dintr-o calatorie in Spania cu avionul si ma simt datoare sa dau si eu cateva lamuriri celor care vor face in viitor deplasari cu acest mijloc de transport.
In primul rand difera f mult de la firma la firma. Este f bine sa sunati de mai multe ori la firma respectiva si sa va documentati, eu cred ca am sunat de 10 ori ptr ca de fiecare data mai aveam de intrebat ceva.
In primul rand am cumparat biletele pe net si la aeroport nu am avut nevoie decat de buletine/pasapoarte si codul de zbor care ni l-au trimis pe mail cu factura. La fel si la intoarcere. Este un cod unic care reprezinta de fapt codul biletului.
legat de bagaje, depinde si ce ati platit prin pretul biletului. Daca ati platit numai 1 bagaj de cala si unul de mana doar atata aveti voie. Kg sunt functie de companie. Aveti grija cand cumparati biletul sa nu uitati sa specificati cate bagaje vreti sa nu va treziti ca aveti voie doar cu cel de mana, mai ales daca aveti copii sub doi ani si nu platiti bilet ci decat taxa de infant (in acest caz el nu are drept la bagaj).
Bagajul de mana trebuie sa aibe o anumita dimensiune. Sunt companii care au un suport si il masoara sa nu depaseasca dimensiunile :adica daca intra prin calibrul lor este ok, daca nu la revedere. Uneori de la companie ti se specifica acest lucru dar totusi nu il masoara nimeni. Eu am patit-o ca m-am stresat sa nu fie geanta burdusita, sa nu fie mare si din 10 kg abia am reusit sa fac o geanta de 6 kg si erau altii cu genti de 1 metru lungime (in loc de 55) si burdusite la maxim.
Apropos, mai merge si faza dupa cantarire mai bagi in el daca este mai greu decat maxim permis ca la vama nu te intreaba nimeni cat are bagajul sau cate bagaje ai voie. Asta este insa un risc, asa ca eventual poti sa ai un bagaj suplimentar si pe cineva care sa il ia acasa in orice eventualitate. Se poarta la greu faza asta, dar eu nu am stiut-o ca mi-ar fi prins bine, desi la cat sunt eu de panicoasa si cu rusinea nu cred ca as fi facut-o din bun simt, dar la altii nu a fost o problema.
Acum sa va spun despre companie: WIZZ AIR. Compania are avioane noi, a zburat f f frumos, aterizarea in Valencia a fost superba, nu am simtit nimic, la intoarcere cateva zdruncinaturi ca era gheata multa pe pista (deh, ca la Bucuresti), dar nimic deranjant. In zbor cateva turbulente care te mai faceau sa ametesti, inghiti in sec si gata, sau bei ceva. Stewarzii sunt de fapt niste chelneri care te servesc contra cost cu diverse (asta mi s-a parut cam de prost gust, dar deh), spatiul dintre scaune este cam mic dar ok, culoarele insa sunt tare naspa, super inguste, romanii se foiesc de 10 ori pana se aseaza, mai stau de vorba pe culoar 5 minute, te rogi de ei sa iti faca loc si stai cu bagaj, cu copil cu nervi dupa fiecare in parte pana se hotaraste cum se aseaza, sa isi mai ia ceva din geanta, etc. Asta a fost chiar o faza neplacuta, chiar am avut cateva comflicte. Inca un incident a fost la imbarcare: de la aeroport la avion (in Baneasa) te duce cu autobuzul. Eu cu copilul si carutul am urcat ultima iar la coborare ar fi trebuit sa cobor prima ca eram in usa. Cand s-au descis usile am zburat cu bagaj si copil pe usa de era sa rastor carutul cu copil, am fost calcati in picioare la proprie. Toti alergau disperati sa ocupe locuri. A fost cea mai gretoasa experienta a mea cu avionul.
In rest toate bune si frumoase.
Rasaritul deasupra norilor a fost superb. Drumul a fost placut, si fara incidente ceea ce va doresc tuturor: Zbor lin catre destinatia dorita!
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
nov 2007
nicole2005 spune:
La companii low-cost nu se da mancare gratis decat daca are avionul intarzieri cum am patit eu si la dus si la intors la celelalte companii am inteles de la sot ca e inclus in pret mai ales la zborurile lungi nu la cele de o ora.
Tot cu Wizz air am fost si eu a fost ok, mi-a placut.
Aaaa faza cu platitul bagajului la ce depaseste 20 kg nu am vazut decat la Baneasa, in Liverpool puteai sa ai si 5 kg extra ca nu ziceau nimic chiar ma asteptam ca la noi sa ii trimita sa plateasca dar nu.
Tanima zi-mi si mie te rog cum a fost cu carutu ca urmeaza sa plec si eu cu pitix acum. te-am lasat cu carutu pana la avion? cum ai facut? merci
nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006
www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site
tanima_i2002 spune:
Cu carutul mergi pana la scara avionului, unde il baga la cala (atentie sa nu lasi ceva in el ca se poate pierde sau murdari), apoi la aterizare fie il gasesti la scara fie daca este intrare in aeroport direct pe tub ti-l pune pe banda rulanta cu bagajele.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
nov 2007
lauramar spune:
Eu am zburat cu BLUE AIR Lisabona-Bucuresti,cu fetita mea de 7 luni si am fost f. multumita de tot si au preturi foarte mici.
lai spune:
Ce stiti despre CarpatAir? Are cineva experienta de a fi zburat cu ei?
Ma intereseaza pentru un zbor de la Innsbruck la Bucuresti-Baneasa. Multumesc!
Lai
Carmon spune:
quote:
Originally posted by lai
Ce stiti despre CarpatAir? Are cineva experienta de a fi zburat cu ei?
Ma intereseaza pentru un zbor de la Innsbruck la Bucuresti-Baneasa. Multumesc!
Lai
Buna Lai,
Am zburat peste vara de 2 ori cu CarpatAir, fara sa vreau :) - biletele erau luate la Malev, pe ruta Budapesta-Liubljana, dar avioanele au fost Carpat-Air, am inteles ca-s un fel de subcontractori.
In primul rand - nu e low cost :), adica primesti o cafea, un suc, un sadvis, o ciocolatica. Revistele si stewardezele sunt romance, pilotii la fel, totul e ok. Surpriza mare insa a fost marimea avionului: mai mic decat un autobuz :). 2 locuri pe randul din dreapta (A si C), 1 singur loc pe randul din stanga (D) si in total 10 sau 11 randuri de scaune. Sincer, mi s-a parut... mult prea mic, si inca n-a fost plin :).
Insa zborul (dus-intors) a decurs lin, fara probleme. Doar ca nu zboara la altitudine asa mare parca.
carm3n spune:
si eu am zburat cu carpatair fara sa vreau in mod expres acest lucru, aveam bilete la alpieagles pe ruta bucuresti-venetia-alghero si avionul de la bucuresti la venetia a fost carpatair. capitanul era roman dar asistentii de zbor erau polonezi (cred). nu ne-au servit cu nimic, ne-au dat in schimb cate un avion in miniatura, o pusculita, din ceramica, avand sigla "alipeagles".
zborul a fost ok.
gologanii spune:
Pentru cele care au mers la Lisabona cu Blue Air, de ce dureaza atat de mult Lisabona-Bucuresti?
roxanaz spune:
pai dureaza la fel de mult ca la dus, numai ca ti se pune ora pe care ai castigat-o la zborul invers . practic tot 4.5 ore este.
CarpatAir sunt super ok, linia este din Moldova (Republica Moldova adica). am zburat de cel putin 5 ori cu ei si avem niste parteneri care ii folosesc tot timpul, sunt singurii care operaza ruta Timisoara_Constanta.
eu plec miercuri pe 19 la Madrid cu EasyJet, de pe Otopeni. dau raportul despre ei cand ma intorc :)
Roxana