tabere pentru prescolari?
Raspunsuri - Pagina 2
alias spune:
Da, dar m-am speriat foarte tare.
Si nu pot sa nu ma gandesc : oare il voi mai lasa in tabara vreodata??
Asta e a saptea tabara in care merge Andreiul si e prima data cand i se intampla ceva atat de grav.
Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca era mai departe de Bucuresti ( cum am auzit de tabere pentru prescolari si scolari de clasa Ia- aIIa la schi in Austria).
Si sunt convinsa ca nu e vina doamnelor de la gradinita ci pur si simplu s-a intamplat.
Ca sa fiu 'on topic', eu nu cred ca in cazul meu a fost vorba de proasta organizare ci de copil nazdravan/care nu se spala pe maini/care are organismul slabit.
Cred ca asta se poate intampla si la 6 si la 7 si la 12 ani daca nu au grija ei de ei.Se putea intampla si fiind cu noi in concediu.
Alias
simali spune:
Alias. Si eu cred ca nu ar trebui sa tragi concluzia ca tabara e de vina, mai ales daca nu s-au imbolnavit toti copiii ci doar pustiu tau si inca unul. Multa sanatate. A saptea tabara !!!!! M-ai lasat paf.
alice
Andrada spune:
Sint o gramada de motive pentru care nu as onsidera un copil sub 7 ani pregatit de tabara. In primul rind sistemul imunitar nu e pregatit pentru conditiile de colectivitate permanenta pentru o saptamina. Asta inseamna ca imbolnavirile pot fi mai rapide, mai periculoase si mai greu de tratat decit la un copil de 12 de ex. Apoi nu cred ca sint in stare sa urmeze ordinele ( sa se spele, sa se imbrace, sa stea grupati, etc) mereu ceea ce e esential intr-un grup de copii. Mai e si aspectul emotional in care copiii la virste mici inca au nevoie zilnic de afectiunea si indrumarea cuiva care ii cunoaste si de care ei se simt atasati.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
coryna spune:
Eu cred in independenta copiilor ( schimbam butelia la 4 ani), am mers in tabara de la 7 ani si mi-a placut la nebunie ( nu chiar toate conditiile de acolo, ci mai ales faptul ca nu mai eram acasa cu parintii-sic!-), nu am plans niciodata dupa mama sau tata, asa ca nu sunt de acord cu parerile voastre. Nu cred ca putem cataloga toate taberele de prescolari groaznice doar pentru ca noua, oamenilor mari, ne este greu sa le facem fata nu doar 8 ore ( cat stau la gradi), ci 24 ore.
Eu cred ca aceste tabere nu sunt neaparat bune pentru a invata sa schiezi ( daca este de iarna), ci pentru ca ii invata sa fie independenti, sa nu mai depinda de parinti, sa se obisnuiasca sa se descurce si fara ei, sa traiasca intr-o colectivitate nu specifica de gradinita, unde fac ceva lectii, canta, deseneaza se joaca si pe urma mananca si se culca. Eu cred ca este o exagerare in a considera taberele la aceasta varsta un lucru reprobabil, dupa cum nu cred ca a-ti lasa copiii la bunici in vacanta poate fi ceva greu de acceptat. Cred ca ar trebui sa pastram un echilibru si sa spunem ca trebuie sa verificam la sange care sunt conditiile de cazare si de hrana pe care le ofera o astfel de tabara, sa ne gandim daca avem incredere in educatoarele copiilor nostri si, nu in ultimul rand, chiar in copiii nostri. Poate ca la 3-4 ani sunt mici, dar la 6 ani e timpul pentru o mica escapada. Ce daca nu se spala in fiecare zi pe cap sau nu se sterg bine la fundulet sau chiar nu mamanca mai nimic toata saptamana , sigur nu mor de foame. Ati uitat cu cata placere ne cumparam guma de mestecat in tabere sau cum strambam din nas la macaroanele de seara. Da, eu am venit si cu paduchi dintr-o tabara organizata pe vremea aceea, cand existau fel de fel de ghizi competenti, iar conditiile erau, zice-se , mult mai bune ca cele de azi, profesorii insotitori mult mai exigenti, .... dar asta nu m-a impiedicat niciodata sa spun ca mi-a placut la nebunie ideea de a fi plecata macar o saptamana departe de parinti.
Aceasta este parerea mea si as vrea sa nu va suparati pe mine, e doar un alt punct de vedere, nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, dar nici nu vreau sa fiu considerata "mama denaturata". Eu o sa-l trimit pe cel mic intr-o astfel de tabara si va voi povesti cum a fost cand se va intoarce.
simali spune:
quote:
sa ne gandim daca avem incredere in educatoarele copiilor nostri si, nu in ultimul rand, chiar in copiii nostri.
quote:
Cand spunem ca avem incerdere in educatoarele copiilor nostri deja vrem sa le dam tot girul numai pentru ca zambesc frumos si se poarta bine cu copiii la clasa. Ceea ce nu se intelege este ca taberele/excursiile sunt cu totul altceva. Organizarea lor cere o pregatire speciala in domeniu. Cu alte cuvinte: le cerem educatoarelor diplome sau sa contacteze ghizi specializati de la firmele de turism care sa le insoteasca sau le acordam increderea noastra "pe ochi frumosi"?
Cat despre a avea incredere ca un copil prescolar poate sa-si poarte singur de grija... cred ca glumiti. Eu in clasa a III-a faceam concurs cu copiii din bloc cine are curaj sa stea mai mult in afara balconului, atarnat in gol, la etajul 4!!! Ca sa nu va mai povestesc de niste escapade pe la gara unde ne cataram pe vagoanele de marfa...
alice
simali spune:
quote:
Eu cred ca aceste tabere nu sunt neaparat bune pentru a invata sa schiezi ( daca este de iarna), ci pentru ca ii invata sa fie independenti, sa nu mai depinda de parinti, sa se obisnuiasca sa se descurce si fara ei, sa traiasca intr-o colectivitate nu specifica de gradinita, unde fac ceva lectii, canta, deseneaza se joaca si pe urma mananca si se culca.
quote:
Si nu pot deveni independenti si daca mai asteptam sa creasca putin, ceva gen 9-10 ani ? De ce trebuie sa ne grabim atat de mult de parca au intrat zilele-n sac? Si pana la aceasta varsta, excursiile cu parintii cu cortul la munte (cu foc de tabara si tot tacamul), excursiile de o zi cu gradinita la teatrul de papusi, excursiile la muzee (cu parintii si gradinita), concediile cu familia, etc. nu ar putea fi suficiente ?
alice
cge spune:
Daca copilu' e in clasa 1, deci are 7 ani, nu ai nici un bunic dispus sa il tina, nici o femeie de incredere care sa stea cu el, ce optiuni ai ptr sapt asta de vacanta ?
Sa iti iei concediu sa stai cu el (sa fim seriosi nu toata lumea poate sa isi ia liber imediat dupa sarbatori), sa il trimiti la un after-school (parca nu prea suna a vacanta) sau sa il trimiti intr-o astfel de tabara unde nu neaparat sa schieze, cat sa stea afara, sa se joace, sa fie cu prietenii lui.
Nu mai vorbim ca stiu o groaza de copii care stau singuri in casa inca din clasa 1 dupa ce vin de la scoala.
Nu toata lumea poate sa ii trimita la un after-school sau sa angajeze o femeie.
E complicat cu copii in vacante, si taberele sunt o buna alternativa.
Editez: In vacantele de vara e si mai complicat: nu poti sa iti iei concediu 2 luni.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
alias spune:
Are dreptate Cristina, ce facem daca nu avem cu cine lasa copiii, sau avem dar nu ne convine!!???
Exemplu concludent: am adus copil de la munte bolnav, l-am pus pe picioare, copilul nu a vrut la gradinita pentru ca era amarat ca toti prietenii lui ramasesera la munte, las tatal sa duca odor la bunici.
Pe drum tatal ii cumpara chipsuri / cipsuri sau cum s-o zice (pentru ca isi dorea copilul) si copilul iar se deranjeaza la stomac.
Iar o luam de la capat, iar tratez copilul, iar ramine cu tatal sa plece la bunici si copilul pofteste la stafide trase in ciocolata.
Si tatal ii da.
-" daca a vrut copilu'....".
Mai bine il lasam in tabara....
Alias
Andrada spune:
Mie mi o diferenta de 2 ani mi se pare imensa la virsta lor. Un copil de 5 e aproape un bebe comparindu-l cuunul de 7 ani (in medie).
Deci o tabara de copii de 7 ani e complet diferita de una cu copii de 3 sau 5.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
simali spune:
Si eu cred, ca si Andrada, ca dupa 7 ani ai deja un baietel, cu un sistem imunitar ceva mai maturizat, si ca poti incepe sa-l incurajezi sa faca primii pasi spre independenta. Dea aceea am deschis subiectul despre tabere la varsta prescolara, pentru ca mie aici mi se par lucrurile putintel fortate.
Dar chiar si pentru un copil peste 7 ani insist asupta ideii ca ar trebui sa se solicite o minima pregatire in domeniu celor care-si asuma raspunderea taberelor/excursiilor sau sa li se solicite sa contacteze macar un ghid profesionist daca ei nu au pregatire in domeniu. Innainte de '89 asa se obisnuia si toata lumea era mult mai in siguranta.
alice