Sezatoarea canadiana (57)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

bebitzu, multumesc. Din graba am scris 3 in loc de 2; 2 luni de interviuri. Din cauza emotiilor am pierdut joburi mult mai bune decat cel pe care-l am acum, asa ca ramai calma la fiecare interviu
Da jobul este in contab, l-am gasit pe emploi qc, insa joburi mai bune gasesti in la presse, de obicei in cel de joi sau de sambata. Gasesti joburi destul de bune si pe emploi dar mai rar. Interesante am mai vazut in voir, pe care il gasesti la metrou.

Succes !

Am si eu o intrebare- gasesc aici rivanol sau ceva asemanator, care sa nu usture cand curatam rana?

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

La cursul pe care il am acum, despre toxicomanii, am aflat ca, daca omul si-ar face o doza de zahar injectabil (alb sau brun - la fel de periculoase amindoua, primul prin procesul de rafinare, al doilea prin concentratie), efectele asupra organismului ar fi mult mai dezastruoase decit cele ale cocainei, luata in acelasi mod si aceeasi doza. Eu am de mult problema zaharului, nici nu mai tin minte de cind nu am cumparat deloc, noi bem totul neindulcit, sucuri din comert nu bem decit la petreceri sau in vizite ( - prietenii stiu de de ce zimbesc) si pun miere in prajituri. La inceput nu-mi placea cum cresteau, dar acum m-am obisnuit, chiar imi place mai mult gustul. Nu pot face orice, dar m-am axat pe unele, in special cu fructe, si din alea fac. Consider ca zaharul poate fi catalogat ca fiind otrava numarul 1 din timpurilor pe care le traim.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ira,

Din pacate la Antonia teoria cu zaharul nu s-a adeverit. Ea fuge de tot de este dulce (si asta de cind era mica) si totusi in primul an jumatate de gradinita a facut 10 otite . Pe urma am mers in Romania si am luat diverse intaritoare (vaccine orale gen Bronhovaxom sau Lantigen B, dar si multe naturale: cu propolis, echinaceea si cu vitamine gen: Imunogrip, Septilin, Imunobaby, Propol Pur, etc). Din fericire numarul inbolnavirilor a scazut vertiginos in fiecare an. Inutil sa spun ca nici fructe nu prea maninca (pentru ca sint dulci...), cu greu reusesc sa-i dau un mar pe zii.

Ica,

La Pharmaprix gasesti tinctura de iod sau mercurocrom. Pe urma este un unguent f.bun cu antibiotic Polysporin, care ajuta si la cicatrizare si lasa mai putine urme. Aici se recomanda spalarea ranilor superficiale cu apa si sapun si pe urma aplicarea unui dezinfectant.

Nelia,

Asa este, zaharul da dependenta si are efecte negative si asupra creierului. De aceea in America de Nord gasesti zahar in aproape orice (chiar si in maioneza), cu cit maninci mai mult cu atit organismul cere mai mult si cumperi mai mult si uite asa ajungi la 100 kg fara sa stii...
Noi nu mancam dulciuri acasa, nu cumparam nici bauturi dulci, punem o lingurita de zahar la cafea si atit. Pe urma ne-am obisnuit sa mincam ciocolata neagra, este singurul dulce care se gaseste in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Zaharul ..cel mai mult se gaseste in cerealele pt. copii, sucuri, chiar si cele "naturale". Ma uitam acum la un sprite cumparat pt. party, avea 42% zahar, am ramas socata. Noi nu cumparam mai niciodata fara sa citim eticheta. Iaurt de fructe...doar silhuette, nu are zahar deloc. Sofiei nu ii dam sucuri decat fff rar, ea nu bea decat lapte si apa. Sucul si-l ia din fructe direct.

Cornelia, mierea contine mult zahar, adica depinde ce fel de miere cumperi, dar de obicei apicultorii hranesc albinele cu suc de zahar, asa ca...Si la miere am renuntat. Prajituri ? Nu simtim nevoia...avem noroc ca avem aceleasi gusturi in familie, nu ne place dulce.

Ciocolata neagra, doar cea f scumpa e cu adevarat neagra, din pacate, nu-s de ce naiba' daca-i neagra e mai scumpa, zau asa.

Ce ne place si are zahar cu tonele sunt fructele acelea uscate, smochinele, amestecul de arahide cu curmale, amande si alte minuni. La astea nu putem renunta, dar mancam f rar.

Bomboanele de Halloween le-am aruncat la cos, am avut 2 boluri mari, - vreo 3 kg - initial am vrut sa le daruiesc - ca erau ciocolatele bune, de la Nestle, insa m-am gandit ca nu e frumos sa fac rau intentionat altora.

Oana, nu stiu in cazul celorlalti, insa noi de cand am renuntam la zahar avem sanatatea ameliorata. Procesul a demarat prea la fix pt. a fi o simpla coincidenta - pt. familia noastra. Si culmea, Sibin, care mai triseaza dimineata cu cerealele care contin peste 30% zahar, - el mai are cateodata nasul care curge si mai tuseste din cand in cand. Insa eu si Sofia suntem absolut imune la raceala, viroze, etc. Eu si Sibin luam si Omega3 si multivitamine, ar Sofia are si ea in fiecare dimi "bombonica" de multivitamine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Ica 1975 - din exp proprie, dupa ce speli frumos rana cu apa calduta si sapun si clatesti fff bine cu multa apa, poti folosi cu f mult succes apa oxigenata. Cu ajutorul ei "scoti" orice rest de nisip, iarba, scama, etc ce ar mai fii putut ramane in rana - fara sa usture absolut de loc! Apoi pt a se cicatriza frumos folosesti (cum a spus Oana) Polysporin, sau Baneomicin sau Fucidin (acestea sunt europene) sau si mai bine ULEI DE CATINA. Uleiul de catina cicatrizeaza ffff rapid. Este excelent si pt arsuri: daca intamplator te-ai ars la bucatarie pui rapid o picatura de ulei de catina si nu te mai ustura, nu se mai formeaza basicuta, etc. E formidabil. Pt cei mari, care suporta un pic de usturime, pt o plaga deschisa (din care curge sange) se poate utiliza TINCTURA DE PROPOLIS: opreste hemoragia instant, inchide rapid rana, cicatrizeaza f frumos (da' piscaaaaaaaaaaaaaaaaa!).
Din cate stiu eu Rivanolul pisca si el...

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Mai frate, a dat o canicula peste Montreal de dat pelea juos de pe noi, nu alta. Mie mi-a inghetat capriciul 24 de Paganini din mers in timp ce-l studiam azi de dimineata, voua nu vi se intampleaza asa, fienomene Matrixuale ? La variatiunea 3 nu mai voiau notele sa iasa din scripca, domne' !

Dac' dau astia astazi copiii afar' din gradi, la "aer", ii dau in judecata, dare-ar soarele-n ei sa dea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Mai ira mai, da nici dulciuri nu mai avem voie ???

Io cafea si tigari nu servesc niciodata, bautura f rar...tre' sa am si eu un defect, nu ?
O fi zaharul moarte alba dar ciocolata e o treapta spre raiul placerilor, asa ca nu voi renunta la ea . Si asa cu incalzirea asta globala si amenintarile teroriste nu ma vad eu apucand 70 de ani, macar sa mor cu papilele gustative satisfacute !

Noi ieri l-am botezat pe David, petrecere mare, copilul cuminte, da' n-a facut nik in scaldatoare ( pipi se pune la noroc ??) .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Laura- sa va traiasca micul crestin si pupicei! lasa c aav fi norocos, se zice ca dc va atinge=minca cu gura niste kk de pe mina luat din pampers si are sanse marii nca, va fi norocos
Ira-si pe aici al fel cu canicula si perfect de acord cu tine cu zaharul si etc, dar cum zicea si Laura- eu uneori pap ciocolata, nu f. des, dar mai bag-mai ales cand am noptzi proaste ca cea de azi noapte- cu emma mucioasa si careia ii iese maselele.
Pup restul fetelor si ma intorc la munci ca sper sa plec intr-o ora.

Denisa
Denisa 17+ si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ira, eu ma refeream la zaharul industrial, nu cel din miere sau din fructe. Noi avem miere din... Romania, naturala garantat, luat direct din stup de mina unui prieten de familie. Ne-a trimis soacra-mea doua bidoane mari, sa ne ajunga. Si inainte de asta, am gasit si aici un roman care avea stupi si vindea o miere foarte buna si naturala. Fetele mele maninca cereale organice brute, cu lapte sau iaurt si daca vor, cu un pic de miere. Acum sa nu-ti imaginezi ca manincam prajituri in prostie, dar fetele au nevoie de un desert la scoala/gradinita si cum nu sint de acord cu ce le dau acolo, eu le fac muffins cu fructe sau prajituri cu fructe, turta dulce facute cu miere, placinte si le dau de acasa pentru gustari si desertul de la prinz. Folosesc mai mult faina integrala si cumpar laptele, ouale, fructele si alte ingrediente cit mai organice posibil. Sofia ce deserturi maninca? In afara de fructe, pe care eu le dau intre mese, separat. Pentru ca daca maninca ce i se da de la gradinita si verifici cantitatea de zahar din deserturile de acolo, vei avea o mare surpriza... neplacuta.

Si ca sa vezi ca sint pusa pe contrazis, ei, eu am o problema cu vitaminele si mineralele de la farmacie, decit atunci cind e cazul si sint indicate de catre un medic pentru ca in organism exista carente (prin neasimilare dee exemplu). Anul trecut, inainte de iarna, din septembrie pina in noiembrie, dupa ce toata vara le-am indopat cu fructe si legume, le-am dat fetelor pentru prima data vitamine (mai mult Tudorei, ca nu prea minca in acea perioada, dar si Agatei i-am dat). Eu prefer vitaminele luate direct din alimente, fetelor nu le-am dat decit vitamina D, iar eu si sotul luam doar magneziu cind ne simtim mai slabiti si mai nefericiti. Nici noi nu am prea fost bolnavi, fetele au facut cam cite doua viroze pe an, noi cam la trei ani, dar am tras-o si o trag cu sensibilitatile fiecaruia: Agata cu gitul, Tudora cu urechile, eu cu rinichii si sotul cu... berea, ca el e chiar sanatos tun.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Fetelor, multumesc de raspunsuri.
Dar, ce credeti ca s-ar puta sa aiba Laura (analizele le fac maine sa fim siguri): mono, sau "kissing disease"

Cica e o boala frecventa la adolescenti, nu la copii. E un virus care se ia din saliva, cred ca l-a luat de la gradinita, ca baga in gura toate prostiile
Nu e prea bine, dureaza mult, pana la 2 luni , insanatosirea.

Ira, sunt de accord cu tine, zaharul e foarte toxic, insa umbla niste virusi pe aici prin Toronto cel putin de care eu una nu am auzit in Romania niciodata. Si cand intra copiii in colectivitate nu prea mai ai cum sa-i pazesti. Ca si mancarea, a mea mananca la gradinita ce-i dau ei, sunt convinsa ca ii dau si snack dulce, dar nu am cum sa ii opresc de la asta. Pana cand am dus-o acolo nu a gustat nimic dulce, acum e mult mai greu sa controlez ce mananca. Acasa nu ii dau decat produse organice, mancare sanatoasa, dar in rest nu am ce face.
In ce ma priveste pe mine eu am “sweet tooth “, ma abtin cu greu, dar tot mai scap la ciocolata (si aia neagra nu-mi place deloc) si la cate o prajitura de la Amadeus din cand in cand (http://www.amadeusfinecakes.com/ )

Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588" target="_blank">Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput