Sezatoarea canadiana (57)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ira si Bebitzu

Am fost la Fete de Neiges. Am stat 2 ore, am prins o perioda cu soare, a fost frumos, f.multa lume. Sfatul meu: daca vreti ca Mihnea si Sophie sa aiba acces la locurile cele mai interesante, trebuie sa ajungeti ceva mai devreme (cam pe la 10:30). Noi am coborit din masina la 11:45 si erau cozi de peste o ora (chiar si 2 ore) la toate atractiile principale, asa ca ne-am lasat pagubasi. Mai mult am umblat si ne-am uitat la ceilalti. Cam ceea ce este de facut : plimbare cu sania trasa de ciini - cu plata (aici ar trebuie sa va duceti in primul rind, pentru ca la 12:00 fac pauza pentru o ora si jumatate si pe urma nu mai dadeau bilete), glisada pe colace - cu plata (cozi infernale), saritul cu un fel de elastic - fara plata (alte cozi). Pe urma este indicat sa va luati saniuta cu voi, este mai usor de transportat copilul (distante cam mari intre punctele de atractie), plus ca este si un derdelus amenajat unde va puteti desfasura daca celelalte locuir sint inaccesibile.
Noi am mai fost si acum 2 ani si arau mai multe activitati gratuite interesante si parca lume mai putina.
Distarctie placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

oana, am ajuns si noi azi la fete de neiges, chiar daca initial ne propusesem pentru maine.
Noi am plecat pe la 11.30, am ajuns in jur de 12-12.30.Pentru noi este prima data si mi s-a parut extrem de multa lume.Noi am avut sania cu noi, asa ca ne-am plimbat mai mult.Am vrut sa ne dam si noi cu colacele, insa coada era infernala.
Chiar daca a fost soare, parca totusi batea vantul, noi am rezistat eroic 2h dupa care am decis sa plecam spre casa.
Nu stiu cum va fi maine vremea, noi voiam sa-l vedem pe Caillou, insa parca nu m-as mai incumeta inca odata .

Ira, sa mergeti, este frumos, insa asa cum a zis si Oana, incercati sa plecati mai de dimineata, asta ca sa evitati pe cat posibil aglomeratia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Ica, felicitari pentru job, bafta multa.

25 de interviuri in 3 luni, wooow, si mai traiesti inca .
eu nu am deloc experienta interviurilor, la viata mea am avut unul singur serios serios, si cred ca asta ma sperie cel mai tare, ca nu stiu ce si cum sa ma port cu interlocutorul meu.daca o sa am insa la fel de multe, cu siguranta capat experienta.

tu ai gasit job-ul pe internet banuiesc.in conta? pe ce site, asta daca imi poti spune, scuze, sper sa nu deranjez.

felicitari inca odata si la mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Ira, sa-ti traiasca Sofia! E o scumpa, i-am vazut pozele! La multi ani! Bucura-te de anii astia, ca asa de repede trece timpul..., iar puii se fac mari (noi imbatrinim...)

Sanatate la toti puii bolnaviori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Multumesc mult.

Sunt super ametita, am curatat pana acum casa cu Sibin, maturat + spalat vase si sortat jucarii, haine si alte rahaturi, ca nu ne place deloc sa ne trezim in mizerie si dezordine, pentru maine mi-au ramas doar peretii de frecat si de spalat pe jos, miroase inca a ceva ingrozitor a lipicios si alcool (de unde, nu stiu, ca doar nime' n-o baut).

Maine Sibin are o lucrare f importanta si o sa fie plecat toata ziua, ass incst daca o sa ma tna puterile o sa ma duc si eu cu metroul cu Sofie la fête des Neiges. Minunea mea a fost foarte foarte fericita de ziua ei si toata lumea - sper. Dar a fost f obositor pt mine ca am gatit ieri toata noaptea si dupa aia am avut 5 ore de pian cu copiii la scoala si ma intreb de ce-oi fi facut toate efortutrlke pentru ca oricum nimeni n-a mancat nimic, toti erau la cura de slabire. Numa io nu. Dat fiind faptul ca mai am putin si trec catre 40 de kg am bagat in mine ca porcu' rahatul ala de tort oribil si neste oase de pui inmuite in usturoi de la Adonis.

Cata, daca in Quebec se gaseste albastru de metil cu tonele la orice farmacie precis e si-n Ontario. O sa ma uit maine pe sticla si sa-ti zic cum se cheama in engleza, sau ii fac o poza ca sa vezi, e o sticluta alba mata de plastic, dar nu mai pot ccu sa ma ridic din pat ca-s moarta. Noapte buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Merci frumos, Corina

mami de Agatha (21.08.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Ica merci sunt mai tare ca niciodata. Sunt convinsa ca voi termina toti dusmanii... Ca doar sunt morosanca, mai.

Bebitzu asa te vreau.

Ira dulce ingerica ta.

myrrha va fi atunci inflatie de Sophii. Eram inebunita si de Anna.

Corina eu vrajitoare nu stiu dar sa stii ca si eu sunt interesata. Eu cautam exorcist. De fapt si parpalak ca mine. Apropo, pe unde mai esti fata?

Sanatate bolnaviorilor, nasteri usoare, succese.

Olga

When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you."
- Friedrich Nietzsche

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Catalina, nu e acelasi lucru, cu violet de gentiana se vopseau colegele mele care erau blonde si se doreau asa, movulii. Altfel habar n-am la ce foloseste! Albastrul asta de metil e dezinfectant, pentru mine, care fac amigdalita de-aici la coltul strazii, e sfint, si si pe R. il ajuta. Avind fixul cu amigdalele, am avut mereu grija sa mi-l aduc din Ro si nu am avut nevoie se intreb daca se gaseste aici. Bine ca stiu. Ira, merci, si sa-ti traiasca Sofia!
Acum, fie vorba intre noi, nu-s cit e de ortodox ce fac, retineti, Radu nu e foarte bolnavicios de felul lui, dar mie ai mei imi aduc mereu antibiotice din Ro. Genul penicilina, ampicilina, eritromicina si alte de-astea. Si pentru noi dar si pt. Radu. Asa ca, de regula cind e plod bolnav, incep cu advil si, daca nu trece si nu trece, il iau de-o aripa si ma duc cu el la careva din prietenii nostri doctori (romani, non-practicanti aici, dar au fost buni sa-mi ingrijeasca copilul in Ro, concluzia: sint extrem de buni si aici!) si omul zice: ai cutare antibiotic? Daca am, i-l dau si gata. O singura data prietena mea s-a uitat la el si-a zis sa-l duc la urgenta, ca ii trebuia ceva mai tare decit aveam eu in casa. Ce credeti ca mi-au scris aia la urgenta? Advil. Dupa 3 zile de advil! Tot advil! A tras-o fiu-meu mai bine de o saptamina cu febra si tot asotismentul de probleme, pe urma am imprumutat antibioticul din Ro. de la alti prieteni si l-am facut bine! E drept, am noroc, am o gasca intreaga de doctori in dotare, plus cei din Ro pe care-i trezesc la cit o fi ceasul si le descriu simptome ca sa puna diagnostice la telefon. Pe urma le confirm cu cartea, cu cei de aici si tratez. Norocul meu e ca Radu chiar se imbolnaveste rar! (Iar diagnostice prin telefon mi-au pus si CLSC-ul de-aici, cica sa nu-l mai aduc la clinica, e epidemie de gastro, unde ziceti ca are bube? Si cum ziceti ca arata? Da, aveti dreptate, e varicela. Pai nu-mi trebuie scutire pentru scoala? Nu! De ce scutire? Duceti, madame, copilul, la scoala! Pai are varicela! Nu-i contagioasa? Lasati, doamna, ca toti copiii trebuie sa faca varicela!, mi-a raspuns aceea! Dati-i niste advil si crema cutare si la scoala cu el!)
Ce aveam eu de zis pentru mamicile cu copiii asa, tot dintr-o raceala/guturai/antibiotic/ intr-altul. Poate-am mai scris aici, nu ma stiu, dar copilasul prietenei mele a tras-o asa pina pe la sase ani, as zice, cind au dat peste un generalist mai putin ocupat si mai putin inclinat catre "sa ia advil si daca nu-i trece in cinci zile mai veniti!". Omul i-a trimis la alergolog, i-au facut o mie si o suta de teste, citeva luni in sir, si micutul e alergic la lapte. Lapte pur si simplu, nu lactoza. Lapte, brinza, iaurt, ciocolata tot. Ceva de genul lapte = slabit sistem imunitar = copil mult mai receptiv la orice fel de microbel si mult mai putin tolerant la boala. Asta dac-am inteles eu bine!
A fost o lupta intreaga pina au reusit sa-i faca o dieta cum se cade fara lapte (eu nici nu vad cum l-as putea hrani pe Radu fara lapte si aferentele) dar de atunci e mult - mult mai bine. Si diagnosticul e mereu probat de faptul ca ala micu' se imbolnaveste dupa fiecare party de copiii la care scapa de sub tutela maica-sii si, voit sau nu, baloteaza chestii cu derivati din lapte in componenta.

Gata, pupici,
Simonna

Mergi la inceput

Merci inca o data tuturor pentru urari.

Si eu sunt de acord cu ce-a scris Simona, un copil care se imbolnaveste mai des de 1 data la 3-4 luni trebuie dus la un control mai amanuntit, precis este influentat de alte cauze auxiliare

la Sofia mea la gradi copiii racesc maxim 1 data la 6 luni, eu nici nu-mi mai aduc aminte de cand am dus copilul la doctor, si nu mi se pare ca as face ceva f special cu ea in afara de a o hrani corect si a o scoate zilnic afara. Deci exista si copiii care pur si simplu nu se imbolnavesc si nu au tot timpul muci si febra. Si multi, nu cativa.

Stiti ce cred eu ? Bineinteles, asta e o teorie pur personala, insa verificata pe propria piele. Eu cred ca zaharul scade f mult imunitatea. Noi 3, de cand am inceput un regim bazat pe f multe vitamine si fara zahar si alte derivate din el, efectiv nu ne-am mai imbolnavit deloc. Mie imi tusesc copiii la scoala cu febra in fata, sunt asezata la pian langa ei, si tot nu ma imbolnavesc. Chiar ultima oara am zis ca daca scap si de data asta, sunt norocoasa rau, imi venise un tip cu ochii rosii si curgand, mi s-a parut si nesimtire sa vii in halul acela la ora si sa dai se celorlalti virusii sau bacteriile tale, dar in fine...Va dau cuvantul meu de onoare ca eu nu am mai fost racita de 2-3 ani absolut deloc. Si eu, care in Romania stateam saptamani in sir bolnava, cu injectii, moldamine, albastru de metil si antibiotice.

Faceti o incercare si diminuati zaharul din alimentatie....poate asta va va ajuta.

Cata, nu am apucat inca sa fac poza albastrului de metil. Promit ca in seara asta rezolv.

Oana si Bebitz, am iesit din casa azi, dar am ajuns in alte directii, Place des arts mai exact. Ati fost f dragute cu informatiile, nu m-ar fi tinut nervii sa astept la cozi pe frigul asta.

Mergi la inceput

Stie cineva daca exista vreun site canadian cu programul TV cablu on line ?

Catad, uite halbastru dà metil .

O saptamana buna tuturor !

Mergi la inceput