Sezatoarea canadiana (57)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Buna tuturor,

In primul rand Ira, LMA pt Sofia. Eu nu stiu de ce zici tu ca nu mai faci unul, ca uite ce cuminte e mereu fata ta. Ar trebui sa stai nitel cu al meu baiat si poate te razgandesti in ceea ce priveste “cumintenia” ei:)
Eu sunt tare stresata de anuntul astora cu cutremurul asteptat aici, ca lucrez la vreo 45 km de gradinita baiatului si vreo 15 de sot, plus ca trebuie sa trecem poduri. Sper sa nu se intample nimic.
In alta ordine, apropos de ceea ce discutati voi cu zaharul si toate cele, sa va inveselesc nitel

“HEALTH QUESTION & ANSWER SESSION ( not written by Patricia Hewtwit or the NHS )

Q: I've heard that cardiovascular exercise can prolong life; is this
true?

A: Your heart is only good for so many beats, and that's it... Don't
waste them on exercise. Everything wears out eventually. Speeding up
your heart will not make you live longer; that's like saying you can
extend the life of your car by driving it faster. Want to live longer?
Take a nap.

Q: Should I cut down on meat and eat more fruits and vegetables?

A: You must grasp logistical efficiencies. What does a cow eat? Hay and
corn. And what are these? Vegetables. So a steak is nothing more than an
efficient mechanism of delivering vegetables to your system. Need grain?
Eat chicken. Beef is also a good source of field grass (green leafy
vegetable). And a pork chop can give you 100% of your recommended daily
allowance of vegetable products.

Q: Should I reduce my alcohol intake?

A: No, not at all. Wine is made from fruit. Brandy is distilled wine,
that means they take the water out of the fruity bit so you get even
more of the goodness that way. Beer is also made out of grain. Bottoms
up!

Q: How can I calculate my body/fat ratio?

A: Well, if you have a body and you have fat, your ratio is one to one.
If you have two bodies, your ratio is two to one, etc.

Q: What are some of the advantages of participating in a regular
exercise program?

A: Can't think of a single one, sorry. My philosophy is: No
Pain...Good!

Q: Aren't fried foods bad for you?

A: YOU'RE NOT LISTENING!!!... Foods are fried these days in vegetable
oil. In fact, they're permeated in it. How could getting more vegetables
be bad for you?

Q: Is chocolate bad for me?

A: Are you crazy? HELLO - Cocoa beans! Another vegetable!!! It's the
best feel-good food around!

Q: Is swimming good for your figure?

A: If swimming is good for your figure, explain whales to me.

Well, I hope this has cleared up any misconceptions you may have had
about food and diets.

And remember:

"Life should NOT be a journey to the grave with the intention of
arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to
skid in sideways - Chardonnay in one hand - chocolate in the other -
body thoroughly used up, totally worn out and screaming: "WooHoo, what
a ride!!!"

Scuze ca nu am timp sa traduc.
Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

despre ce cutremur e vorba????????

Ktrinel si Ana Julia 24.11.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Sorry, ca nu vreau sa sperii pe nimeni. Au zis de vineri la stiri ca este o activitate seismica mai accentuate in partea de vest (BC), si ca orice cutremur chiar de mai mica intensitate poate genera “the mega one”, care oricum e prevazut pt zona asta :(
Ira, daca vreti sa vizitati ar trebui mai repede, ca cine stie daca o sa mai existe zona:) Si asa zice Ange ca nu e nik de vazut :(
Fac si eu haz de necaz, ca morcovul nu se vede…. Vai de capul meu. Unde mai pui ca deja s-a zis la stiri in tara, asa ca si parintii stau ca pe jar. Macar de ne-ar prinde pe toti 3 la un loc, sa nu innebunesc fara sa stiu de pui si sot.
Sa dea DD sa fie bine totul, ca promit ca nu va mai supar :))))

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Daiopri, nu-ti mai face atatea ganduri rele. Stiam ca mai sunt cutremure in partea aia, dar se astepta unul chiar asa de mare? Si ce inseamna mare? Stii cum sunt astia la stiri uneori, spun niste chestii de-ti iau piuitul si pe urma constati ca de fapt, nu era chiar asa de negru.
Fii sigura ca la gradinita mai ales au tot felul de rutine din astea de situatii extreme.

si numai bine!!

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Daiopri,am auzit de cutremur speram sa nu fie nimic adevarat.
nu fi suparata pe mine am spus ca drumul pana acolo e naspa.nu vezi decat autoruta si iarsi autoruta
ca dealtfel si drumul pana la To e la fel de plictisitor. 5 ore mi se par 5 zile
dar este o idee avionul

ira, si zici ca trebuie sa scoatem din alimentatie zaharul?nici acolo o bombonica mica,mica nu ar trebui sa papam?
ai sunat-o pe dr.dobrescu sa vezi ce parere are dansa despe vitamine(tablete)?!

laura,sa va traiasca David.nu ne arati si noua poze de la botez?

oana,cand are Antonia vacanta? daca scapam de astea -35° o punem de un film si o masa la resto cu fetele?

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Daiopri,

Am citit azi in ziar ca activitatea seismica a incetat in zona Vancouver, deci nu mai este nici un pericol.

Nelia,

Noua farmacistul nostru (care vine din Europa de est) nu ne-a incurajat sa dam vitamine la copil, la fel si pediatrul, asa ca nu i-am dat.

Ange,

Ti-am scris un PM acum citeva zile si-ti propuneam sa ne intilnim in vacanta fetelor la un film. Probabil ca nu l-ai vazut...Noi am fii disponibile dupa 2 martie, ca inainte plecam la soare o saptamina. Deci vorbim..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

'Naseara, io nu dau sfaturi, copii, feri-m-ar sfantu'
eu am zis ce ni s-o intamplat noua, atat.

Noi de cand nu mai manancam dulciuri am slabit si ne-am imbunatatit sanatatea.

Iau vitamine pt. ca sunt convinsa ca prin alimentatia zilnica nu ne putem acoperi nevoile din aceste puncte de vedere 100%. Parerile despre vitamine sunt impartite si la medici, dar'mite la profani, asa ca noi. Am avut medici care-mi ziceau sa iau, altii sa nu iau, dumnezeu sa-i cante, maica, io iau ca asa-mi vine mie pe chelie si ma simt perfect asa.

Nelia, Sofie la gradi nu mananca dulciuri, ca nu-i plac, nu am invatat-o niciodata cu ele. Dar la gradi, dat fiind faptul ca e CPE, distribuie mancare dupa ghidul de alimentatie canadian, deci nu ma tem deloc.

Io cand nu luam vitamine si mancam zahar aveam si un herpes pe nas/buza f nasol, imi iesea cel putin 1 data la 3 luni cand eram in Ro, aici nu mi-a mai iesit niciodata.

Am uitt sa va zic...incepusem in toamna cu Sofie lectii de pian saptamanal...de vreo cateva zile acum s-o intors roata, nu-s cum sa va explic, dar ea imi da lectii mie, mi-e rau. Nu mai pot sa ma asez la pian ca ea ma bate cu propriile-mi arme, de-mi vine sa ma las de muzica si sa ma apuc de ....orice-oi vedea cu ochii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ira, reformulez, voiam sa intreb ce maninca la desert? Ca nu pot sa cred ca Sofie nu maninca desert, ca e doar un copilas... Sau la gustari... Intrebarea este cit de poate de serioasa.

Cit despre tablete de vitamine, minerale sau ce-o mai fi, asa este, fiecare face cum crede si parerile sint mai mult decit impartite. Eu nu suport pastilele si medicamentele in general. Daca simt ca am o carenta, ma bag pe alimente bogate in ceea ce-mi lipeste si rezolv problema. Am ramas cu o anemie destul de mare dupa nastere, pentru prima data in viata mea. Am luat vreo luna pastiluta de fier, dar mi se face pur si simplu rau la vederea ei, asa ca am renuntat din proprie initiativa si am trecut pe alimente bogate in fier. Dupa doua luni, cind mi-am facut analizele, mi-a iesit fierul ca la carte... deci se poate, nici nu i-am spus doctorului ca nu am luat fierul prescris. Sint de acord cu tablete in momentul in care corpul, dintr-o problema de metabolism, nu asimileaza sau il asimileaza si il elimina imediat, ii dai un surplus si speri ca mai ramine ceva si in organism. Eu sint foarte stresata de carentele astea in organismul nostru, ca nu e de glumit cu ele, la fel cum sint si cu surplusul de minerale. De aceea, le fac fetelor regulat analizelor, o data pe an (Ca, Fe, Mg, urina etc.), ca sa fiu sigura ca sint bine si nu aduna lipsuri. Le-au iesit f bine de fiecare data pina acum si sper sa ramina asa. Si nu au luat vitamine decit doua luni inainte de aceasta iarna.... care, uita-te la ea, nu mai venea si acum ne ingheata de vii. Astazi a fost prima zi de cind sint in Canada cind am suferit de frig. Si am stat doar o jumatate de ora afara!!! Am zis ca paralizez si nu mai ajung in casa. Groaznic!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Nelia, Sofia la CPE nu are niciodata prajituri. Am meniul zilnic scris, primim lista semestrial de la gradi si am verificat de multe ori, niciodata nu mint sau nu inventeaza/schimba. Ba chiar sunt paranoiaci cu alergiile, cu meniul musulman, fara carne nu-s de care, cu torturile de la aniversarile copiilor. Ca desert : arre doar fructe si cateodata, foarte rar, biscuiti. Biscuitii nu-i mananca niciodata, ca avem si noi acasa si nu-i vrea. Daca Sofiei ii pui intr-o farfurie telina, morcovi si fructe si in alta bomboane, ea nu alege decat farfuria cu legume. Nici nu se uita la bomboane. Asa am invatat-o, i-am dezvoltat gusturile de mica, i-am impus educatoarei (Tutza, o stii) - cand era la milieu familial - sa nu-i dea niciodata dulciuri, ajunsese saraca femeie sa-mi faca poze cum mananca Sofia broccoli crud numa' ca sa-mi faca pe plac. E o femeie extraordinara si m-a ajutat mult, a colaborat foarte bine cu mine la alimentatia ei.

Sofia mea nu stie ce sunt bomboanele, nu a mancat niciodata la McDonalds, nu a baut niciodata Coca Cola sau Pepsi, cand mergem la Tim Hortons sau la restaurant(o data pe saptamana) nu mananca decat supa si sandwici, i-am cumparat 1 data de curiozitate gogosele Timbits - nici nu s-a uitat la ele. Le-am aruncat la cos, ca nici noi nu mancam.

Medicul nostru de familie de la clinica Decelles ne-a zis sa luam vitamine. Toti, avem pe reteta de la el. Eu am incredere in el ca doar a studiat ani de zile aici medicina si e destul de experimentat, mi-a descoperit/vindecat o problema pe esofag pe care nu mi-o dibuise nimeni si ma sacaia de cativa ani.

Pentru Ana Stroe : Uite ce-am gasit pe net :

Comment tirer profit d'un déménagement dans une autre province?
Les taux d'imposition provinciaux auxquels vous êtes assujetti sont établis en fonction de la province où vous résidez le 31 décembre de l'année civile. Si vous déménagez dans une province où le taux d'imposition est inférieur, déménagez avant la fin de l'année afin de bénéficier de ces taux au moment de la production de votre déclaration. De la même manière, si vous déménagez dans une province où les taux sont supérieurs à ceux de la province dans laquelle vous résidez, déménagez après le 31 décembre afin de bénéficier une année de plus de taux d'imposition inférieurs.

N'oubliez pas que c'est la province dans laquelle vous résidez au 31 décembre qui détermine le taux d'imposition et non pas la province dans laquelle vous êtes employé.

Mergi la inceput

Daiopri, merci pt. urari si ma bucur ca cutremurul a fost doar la nivel de zvon. Eu stiu ca Vancouver este una din cele mai frumoase zone din lume, nu numai din Canada, asa ca nu ma tem ca ma voi plictisi, problema ar fi numai la nivel financiar, biletele de avion is f scumpe si noi acum strangem bani de avans pt. casa. O sa vedem pana la urma ce vom face.

Mergi la inceput