Sezatoarea canadiana (57)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Nelia, à propos de asta, mi-am adus aminte de Tutza si de masa Sofiei, la paranoia mea am stressat-o rau de tot si mi-a trimis pe mail poze cu Sofia cum manca legume, uite di vezi :

http://s17.photobucket.com/albums/b96/scufitarosie/?action=view¤t=DSC01163.jpg

Doamne ce m-o mai fi blestemat Tutza, saracutza, da' e Sofia sanatoasa acuma au ba ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by ange

Daiopri,am auzit de cutremur speram sa nu fie nimic adevarat.
nu fi suparata pe mine am spus ca drumul pana acolo e naspa.nu vezi decat autoruta si iarsi autoruta
ca dealtfel si drumul pana la To e la fel de plictisitor. 5 ore mi se par 5 zile
dar este o idee avionul

ira, si zici ca trebuie sa scoatem din alimentatie zaharul?nici acolo o bombonica mica,mica nu ar trebui sa papam?
ai sunat-o pe dr.dobrescu sa vezi ce parere are dansa despe vitamine(tablete)?!

laura,sa va traiasca David.nu ne arati si noua poze de la botez?

oana,cand are Antonia vacanta? daca scapam de astea -35° o punem de un film si o masa la resto cu fetele?

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Ange,

Ti-am trimis un nou PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Ange, de ce sa ma supar mama? Glumeam, da tot e bun ca asa ai mai dat pe aici:) Stiu ca drumul e plictisitor, dar drept sa zic, si cand ma uit prin Vanc, nu mi se pare mai breaz. E drept ca e faina poate vegetatia, si combinatia munte ocean, dar cand ma gandeam cam ce sa-I zic Irei ca ar putea vizita, nu mai mi se pare cine stie ce. In mod clar imi place Victoria (de vizitat cel putin).
Fetelor multumesc de incurajari. Sper sa nu vina ala mare cat suntem noi pe meleagurile astea:) (apropo ei estimeaza ca cel mare sa fie de vreo 9 grd). Ca am dat din lac in put cu plecarea din tara si venirea aici privind cutremurile. Macar sper sa fie bun la ceva faptul ca sunt casele din lemn.
Am auzit si stirile conform carora nu mai vine, da stiti cum e, oleaca sa iti intre in cap si gata. Mai ales ca eu am si pasarele multe oricum:)
Apoi mereu ma gandesc la Nelia (sper ca nu gresesc) cand cu atacul acela, cum a fost pana a ajuns la fata, si vorba aia era prin apropiere.
In fine, sper sa fie totul bine.
Denisa, cum te simti? Vreti sa aflati ce e?

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ira, multumesc frumos

noi azi am fost la St.Justine pentru operatia de hernie. recunosc ca fiu'meu s-a comportat mai bine decit ma-sa, pentru ca dupa ce l-am adus in salon, el plingea sa-i ia jos perfuzia, n-a reusit sa faca pipi-plingea ca-l doare, eu efectiv, de mila lui si de stres, m-am albit brusc, tensiunea era foarte joasa, si am simtit cum cad, noroc ca m-am tinut de pat, si infirmiera nu stia la cine sa se repeada, la mama sau copil, uite d'asta n-as fi putut eu face niciodata medicina.
acum suntem in covalescenta si cu regim pina vineri.

Ana

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ira, hai ca m-ai convins, desi nu era nevoie, eu intrebam doar din curiozitate. Cin am spus desert nu ma gindeam la bomboane, nici ale mele nu maninca, nici macar ciocolata si nici noi nu mincam la nici un fast food (nici macar la Tim Hortons - ), de fapt noi nu cumparam nimic din oras, tot ce mincam e facut de mine acasa, asta ca sa ma justific ce fac toata ziua, de nu am timp de nimic.
Deci eu nu intrebam prin comparatie, pentru ca fetele mele maninca atti de sanatos cit se poate, eu nu am fost de acord sa manince la gradinita/scoala decit ce le dau eu de acasa, tocmai din acest motiv. Dar e o problema spinoasa, care ma doare mult de tot, pentru ca eu fac niste eforturi citeodata supraomenesti ca sa mincam sanatos si nu reusim decit intr-o mica masura.
Si ale mele maninca legume crude, mai ales Agata, ca ii e foame tot timpul si nu e chiar un copil care sa stea flamind, ma lupt foarte mult sa o tin la o greutate cit de cit acceptabila... Cu Tudora nu am probleme, e clar ca e genul slabanoaga, dar Agata seamana cu mama sotului si cu femeile din familia lui, care nu sint chiar niste siluete. Si e o pofticioasa... moamaaaa! Nu asta e problema mea, ci alta mult mai greu de rezolvat, daca nu chiar imposibil. Mincarea din oras, de la restaurante, desi si noi mai mincam, chiar de la cele mai bune, nu e chiar cea mai sanatoasa, nici macar supele, pentru ca totul e facut cu prafuri, din conserve si de la pachet. Eu am la facultate un bufet, unde mai maninca cite o supa... bunaaaa! Dar sa stii ca e din cea de la conserva sau de la plic, iar daca e facuta acolo, e cu legume din conserva sau combinata. Nu mai spun de produsele de patiserie sau piinea de la sandwich, de cele de chacuterie... E foarte greu sa maninci 100% sanatos in ziua de astazi. Eu chiar daca prepar tot acasa, ingredientele sint cumparate si chiar daca am magazinele mele de unde le cumpar, cum ar fi PA-ul din centru, sint constienta ca nu tot ce bag in fete si in noi e sanatos, desi asa pare. Legumele sint modificate genetic si pamintul in care cresc e saturat de chimicale, de fructe nu mai spun, ca sint injectate cu substante care sa le pastreze proaspete cit mai mult timp, carnea... aici nici macar nu mai are rost sa comentez, pestele... din care noi consumam la greu pentru acel Omega 3, nici aici nu comentez... Cerealele, lactatele... orice ai lua la bani marunti, nu mai e nimic natural, totul are ceva adaugat, schimbat, masluit.... Chiar daca iei totul organic, nu-ti garanteaza nimeni ca saminta nu a fost modificata genetic sau nu are cine stie ce nenatural in ea. Tocmai ce am citit un articol despre soia modificata genetic... Brrr! Si eu care ma laudam ca maninc numai tofu organic si sos de soia la fel. Deci, chiar daca petrec zilnic pina la 2 ore in bucatarie, nu ma pot hazarda sa spun ca ai mei copii sau noi mincam sanatos 100%, doar ca incerc sa o fac cit mai mult posibil. Imi vine sa pling cind vad cum isi bat joc acesti oameni de sanatatea lor proprie si personala. Faptul ca unii sint mai bolnavi decit altii tine si de felul in care manica, dar tine si de o mostenire genetica cu care se vor lupta toata viata si de multe alte lucruri si alti factori, ca sa le insir aici, asta chiar daca vom ajunge sa-i stim vreodata pe toti.

EU sint suparata, nu e ceva personal, dar ma doare, ca tocmai de aceasta sanatate e vorba. Prietena mea buna si draga, care a fost diagnosticata cu hepatita cronica (genetic) la 18 ani si care de atunci tine regim strict, pe viata... e ffff bolnava, a avut trei feluri de cancer (tot genetic), operata de nu stiu cite ori, tratamente peste tratamente totul a fost bine vreo 3 ani, de ziceam toti ca a scapat... se lupta cu ultimele puteri pentru inca vreo citeva clipe de viata alaturi de cei dragi. Si daca nici ea nu a mincat sanatos... apoi nu stiu cine a mincat. Si atunci sa nu pling la cuvintele Agatei, care m-a rugat sa nu mai folosesc cuvintul viata, ca nu-i mai place, pentru ca si-a dat seama ca viata inseamna nu numai viata, ci si boli adevarate si batrinete si moarte...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Multumesc pentru raspunsuri, sper sa fiu pregatita pentru vara viitoare

Spuneti-mi si mie cum este cu REER-ul ? Am vrea sa luam si noi pe ultima suta de metri insa avem informatii putine. De care? Stiu ca sunt unele fonduri de care nu te poti atinge, nici macar pentru a da avans de casa, insa care? cat? ce fel? Voi aveti? Unde?

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Nelia, vin si eu sa intaresc intocmai ce ai spus tu in ultima parte a mesajului tau.... unul din vecinii nostri in jur de vreo 50 si de ani, tata a 2 copii, un tip care a avut grija toata viata la ce a mancat, a facut exercitii fizice in mod sustinut si-a controlat greuatatea, plus si-a luat si vitaminele a facut un recent atac de cord care i-a paralizat mare parte din corp, dupa care nu-si va mai reveni niciodata la normal. Nu vreau sa sustin nicidecum ca alimentele neprocesate si cat mai sanatoase sau preparate in casa nu ar fi in folosul sanatatii noastre, dar cred ca o exagerare in directia opusa si producatoare de stress inutil e la fel de daunatoare.

Eu intentionat am dat-o pe fiimea la o gradinita unde mananca de toate, cu predilectie spre legume si fructe, dar mai au si pizza, once in a blue moon , tocmai pt. a fi expusa la tot spectrul de alimente si a nu fi tentata mai tarziu in viata sa incerce fast-foodurile ca pe o delicatesa mult interzisa . Cred ca asta e o capcana in care cad multi parinti in ziua de azi, care tind sa-si supra-protejeze copiii din cauza obezitatii des intalnite, uitand totusi ca e bine sa oferi un echilibru in viata fie chiar si din punct de vedere alimentar si constientizandu-i treptat. Nu interziceti copilului sa aiba Pizza Day la scoala, alaturi de ceilalti colegi, daca o faceti copilul se va simti marginalizat si cu atat mai mult va avea resentimente vis-a-vid de pachetelul cel sanatos de acasa, am fost martora la mai multe scene cand sarmanul copil saliva literally la savuroasa pizza a celorlalti . La noi la scoala se face o mare campanie de educare a parintilor ce sa le dea copiilor lor la pachetel. Totusi, la fel de important este ca o data pe luna daca copilul are pofta de popcorn sau chipsuri sa nu facem o crima din asta, parerea mea

In concluzie, pe o nota optimista carpe diem

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

quote:
Eu intentionat am dat-o pe fiimea la o gradinita unde mananca de toate, cu predilectie spre legume si fructe, dar mai au si pizza, once in a blue moon , tocmai pt. a fi expusa la tot spectrul de alimente si a nu fi tentata mai tarziu in viata sa incerce fast-foodurile ca pe o delicatesa mult interzisa . Cred ca asta e o capcana in care cad multi parinti in ziua de azi, care tind sa-si supra-protejeze copiii din cauza obezitatii des intalnite, uitand totusi ca e bine sa oferi un echilibru in viata fie chiar si din punct de vedere alimentar si constientizandu-i treptat. Nu interziceti copilului sa aiba Pizza Day la scoala, alaturi de ceilalti colegi, daca o faceti copilul se va simti marginalizat si cu atat mai mult va avea resentimente vis-a-vid de pachetelul cel sanatos de acasa, am fost martora la mai multe scene cand sarmanul copil saliva literally la savuroasa pizza a celorlalti . La noi la scoala se face o mare campanie de educare a parintilor ce sa le dea copiilor lor la pachetel. Totusi, la fel de important este ca o data pe luna daca copilul are pofta de popcorn sau chipsuri sa nu facem o crima din asta, parerea mea

Subscriu!
Citind ce-a scris Ira m-am gindit la prietenele mele chinezoiace(am doua), care gatesc numai orez cu legume si nu au dulciuri in meniu, iar mincarea lor nu contine unt, brinza, zahar, smintina, frisca...Paine nu maninca decit f rar, doar in sadviciuri...

poze cu Corina Elena
poze

Piersicuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Ica, as zice sa te uiti pe net si sa citesti mai multe despre REER, sursa sigura site-urile guvernamentale.
Experienta personala: mers la banca zis: vreau REER, am suma asta, vreau sa pun suma asta lunar, facut contract, semnat contract si gata, am REER.
Ce stiu sigur:
- cind am cumparat casa am scos si ultimul cent din REER (trebuie sa stea banii in cont macar 90 de zile inainte sa-i folosesti pentru avans la casa, asta ca sa fie deductibili la impozitul din anul urmator. Sigur ca poti sa-i scoti inainte de 90 de zile, nu te opreste nimeni, dar pierzi deducerea). Dar exista o limita la cit poti scoate, cred ca 18m de caciula. Totalul trebuie rambursat in 15 ani, iar daca nu platesti anual x$ zice governu', acel x$ ti se aduna la venit si se impoziteaza in consecinta.
- ce bani pui acolo, principial, sint bun pusi si uitati pin' la pensie, in sensul ca, daca vrei sa-i folosesti pentru altceva decit avans la casa (si-asta numai cind devii prima data proprietar!) si studii (nu stiu in ce conditii, asta-i din auzite) si ii retragi din cont te penalizeaza cu 25% din suma retrasa.
Yap, si principalul argument in favoarea REER-ului este ca suma pusa in REER se deduce din venit la impozitare.
In rest sint tot felul de modalitati de a gera REER-ul, dar sa povesteasca altii, care stiu mai bine si se pricep, la noi gereaza banca, noi numai ne uitam pe hirtii si zicem ca da, uite ca a mai trecut un an si, daca nu incepem sa punem serios bani in REER-uri o sa murim de foame la batrinete!
Si-de aici, Dana, spune tu, ca sigur stii mai multe ca mine!
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Khristin, si eu sint de acord cu tine, nu sint chiar extremista, adica nu merg pina acolo incit sa-i interzic Agatei sa manince la ziua vreunui copil, la petreceri sau chiar si acasa, ne mai desfatam si noi... Legat de meniul chinezesc, maninca lucruri sanatoase pina la un punct, dar carnea o prajesc in ulei si nu putin, cu tot felul de sosuri, care daca nu sint facute acasa, numai sanatoase nu cred ca sint. Dar imi placeee... o prefer totusi pe cea japoneza, am mai spus, cred ca e poporul care maninca cel mai sanatos.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput