Sezatoarea canadiana (57)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am luat examenul si cu nota mareee!!! Nu ca v-as fi spus ca am examen... Asa ca, cel putin astazi, sint fericita!

Ira, nu ma pot abtine, iarta-ma, promit ca nu mai fac. Dar... restaurantele si semipreparatele zici, hai? Mincare sanatoasa!?! Am ris la propunerile tale de paruiala, cind avem nervi de varsat, hai s-o facem...

Din seria invatam sa citim: mami pune trei litere magnetice pe frigider, Agata ce litere sint: N-A-S. Acum leaga-le: NAS. Mami mai pune patru litere: G-U-R-A! Acum leaga-le: GU-RA. Mami pune alte trei: P-A-S. Agata citeste literele corect. Acum leaga-le: GIT. Ha-ha!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Corina, hai sa facem un club! Radu baloteaza intr-una, e slab de-i numeri coastele si, saracu', trebuie sa mai si manince ce gatesc eu. Nu ca n-ar fi comestibil dar e repetitiv. Ciorba de perisoare la scoala la lunch, ciorba de perisoare acasa la sase. Sigur, exista oricind optiunea omleta/ ou prajit / macaroane cu brinza /snitele dar si aia devine repetitiva... Vai de capul lui, c-asa de rau a ajuns ca, sa tot fie vreo doua zile, am dezghetat niste tocanita (ca eu asa functionez, aproape orice mincare "non-curenta" se produce in cantitate dubla si se congeleaza pentru vremuri grele), am facut galuste alaturi si i-am trintit ceva marar acolo, de frumusete, si stii ce-a zis copilul? Cica: "Multumesc, mami, multumesc pentru ca mi-ai facut si alta mincare!"
Acu' serios, voi faceti cure de-alea de echinaceea si vitamina C si alte de-astea? La noi Echinaceea e la mare pret, tata si fiu si-o impart frateste, eu ma bazez pe Advil si vaccinul antigripal. In plus, n-ar trebui sa vorbesti cu doctorul de familie? Sa mai faceti niste teste, ai vazut ce scriam de prietena mea din Windsor, cu baietelul alergic la lapte...
Ira, au plecat asa, de bunavoie si nesilite de nimeni vagaboandele alea?
Dana, hai ca eu acum ma trezesc ... apropos de eseu... cum te mai simti? Good?
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Aolio, Nelia, dac-ai fi plecata, ca mine, intre 8 si 12 ore pe zi (scoala, formatie, gradi, 2 ore in autobuze, metro si alte carutze) de acasa...ia sa vezi tu ce-ai mai considera sanatos si pietrele de pi drum, comestibil sa fie. Asta e, cat e Sibin student tre' sa avem si un barbat in casa. Io sa vezi tu ce-o sa mai bibilesc la fel di fel di mancaruri cand o fi el avocat, le fac si fazan impanat, parol, timp numai sa am !

Io vorbeam di zahar, bre. Si in cazul nostru, in rest, fiecare face ce-l taie bibilica.

Btw, azi am trimis-o pe Sofie la gradi cu fustita cumparata de tine....tare mandra a mai fost.

Pupici la disteapta ta mica.

Edit. Simona, nimica nu le-am facut, au plecat singure. Groaznice mai erau, cred ca migreaza pe zone/anotimpuri, naiba sa le ia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Simona, stii cum se zice "great minds think alike". Asa si eu cu mancarea, totul se face in cantitate industriala si se congeleaza o parte. Bietul copil manaca 3 feluri de ciorba: cu perisoare, de rosii si supa cu galusti. Inca n-am evoluat la snitele, ma consolez ca prajala nu-i buna. Si e tare slabut...la inot si copii chinezi sunt mai lati in spate. Nu stiu cu analizele, eu tot ii zic pediatrului ca vreau la audiograma, ca vreau la orelist, ca vreau analize, etc, etc... ma ignora elegant ca la america de nord, si-mi baga placa cu colectivitatea (de parca pana acum l-am tinut in cusca in casa, n-ar fi mers la scoala si anul trecut), let's wait and see, this is just the third time. Daca ma enervez, iarasi plec in Romania. Cand avea 3 ani asa am facut si dupa tratamentele alea, nu mi-a facut otite 2.5 ani. Acum iarasi mi-am facut programare sa-l mai bat la cap pe pediatru... O fi si vremea asta turbata, bate un vant de ma ameteste pe mine. Ii scot afara in pauza si nu se uita nimeni la ei cum se imbraca, daca au manusi, caciula, fular oricum n-au voie sa aiba.

Nelia felicitari!!! Fetelor de mergeti la scoali, nici nustit ce va invidiez ca mai puteti face fata. Eu, cand mi-am dat licenta mi-am jurat in barba ca-i ultimul examen din viata mea - si din pacate m-am tinut de cuvant.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Am uitat, cica ehinaceea nu se recomanda la copii. Ai grija Vitamina C la copil sa nu depaseasca 300 mg.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_B spune:

Fete cu copii mancaciosi.. eu am una bucata mancacios si unul invers. Ala care nu mananca ma duce la disperare si aproape lacrimi in fiecare zi. Asa e soiul lui - nu stiu ce sa-i mai dau, sa-i mai fac sau cu ce sa-l mai incant, caci azi ii place una si maine nu ii mai place, fiecare imbucatura e un strigat de victorie! Noroc ca e sanatos si cu energie in el desi e un mister pentru mine de unde vine. Asa ca gatim zilnic si facem la maimutoiasi de mazare, paste si alte cele ca poate asa mai ciugule si el ceva. A.. ca sa nu mai zic ca fata e o mancacioasa si termina rapid ce are ea, apoi stam amandoua si facem galerie baiatului care de-abia mesteca.

Ira, am ajuns sa ma bucur cand il vad ca mananca ciocolata din joi in paste, ca are si aia o vitamina ametita si macar ajunge in el. In rest, alte dulciuri nu mananca - poate cate un biscuite din cand in cand.

Corina, imi pare foarte rau sa aud ca baiatul tau e bolnavior. Eu nu prea sunt increzatoare in remedii naturiste desi au fost cateva ocazii in care m-au ajutat cu cea mica - probleme minore oricum. Am auzit ca unii jura pe ginseng ca ar face minuni la sistemul imunitar, eu tot cu vaccinul de flu sunt, si fereala cat se poate. Nasol este ca daca se duce la gradinita, nu se poate feri de orice copil bolnav, iar astia micii habar nu au ei ce e aia. Prin Ro stiu ca e la mare moda Oscillococcinum - il gasesti si pe aici de la Boiron daca il vrei -il au si la Loblaws.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Corina, repede ca mi se termina lunch-ul! Noi putem sa facem schimb de copii, al meu mai stie de supa de pui, da cred ca-i aceeasi cu supa ta cu galuste, doar ca a mea are teitei (de casa, adusi cu cutia anual de tata, de la vecina :) ) Si snitelele, wow, ma sparg in figuri cam o ora, cu ochii in televizor sau vorbind la telefon, ca altfel si mor sa stau atita in bucatarie!, trecindu-le prin faina/ou/pesmet si pe urma am muuulte pungute in congelator. Bate vintu'n frigider? Votam cu snitelu'! Decongelam, prajim si gata masa! Ura!
Numa sa-ti zic ca noi nici n-avem fulare in dotare, niciunul, am trecut toti la burlane de-alea de la dolarama, se gasesc ele si in alte magazine, stii, purtam si noi - eu eram in liceu cind erau in maaare voga - aici le zice cache-cou si pur si simplu si le trage pe cap, ca pe caciula, dar le coboara pe git. Dupa mine protejeaza mai bine ca fularul si, parol!, cu amigdalitele mele stiu ce zic!
Pusi,
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Ira, mama , m-am linistit.Dupa dizertatia ta pe tema alimentarii sanatoase in familia lu' Ira, incepusem sa privesc cu ochi dusmanosi frigiderul si sa arunc semiprep si congelatele...da'dupa ce-am citit mesajul tau am priceput ca doar fast foodul si zaharul va sunt dusmani.
eU CE SA zic,gatesc mereu dar mai folosim iarna din cand in cand Mc Do pe post de loc de joaca si achizitionam 1 bucata meniu ca sa nu ne dea aia afara ca ne jucam la ei fara sa platim, pizza uneori mai luam din oras ( yummi aia chessie bites de la Pizza Hut) sau congelate dr.Oetker si tot ce e Thin crust mai de calitate.
noua pasiune culinara a fii-mii ( si singura cred) e ( sau sunt?) pastele Dora-Scooby-da Pooh cu sos .Cand o vad ca mananca o conserva de aia si sterge sosul cu paine si mai cere, imi creste inima si uit de chimicale...noroc ca ea bea numa apa si lapte si mananca sanatos ( adica mai nimuk ,fara fructe si legume )si se compenseaza .
Am scris si eu ca daca tot s-a declansat concursul "Eu mananc cel mai sanatos" sa nu raman de caruta .
Simonna, felicitari pt publicarea articolului si daca poti mai pun-l aici la noi sa-l citim sa ne veselim!

Ce parere aveti de asta, trebuie sa alergam la consulat dupa abtibild ?
http://biz.hotnews.ro/articol_65058-Angajatii-romani-de-la-Microsoft-renunta-la-domiciliul-din-tara.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

fetele montrealeze, va rog sa imi spuneti si mie unde sa fac gauri in urechi pt cercei, bebelusei mele de aproape 3 luni.
daca ati facut la fetitele voastre, poate imi dati si mie un pont.

in rest toate cele bune, va citesc zilnic, dar inca nu ma pot "introduce" in subiect ... sunt timida , dar ma tratez

Ktrinel si Ana Julia 24.11.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Simonna
"Multumesc, mami, multumesc pentru ca mi-ai facut si alta mincare!"

Vezi ce inseamna un copil obisnuit de mic cu greutatile vietii? Iti multumeste si pentru cateva fire de marar Grozavi sunteti!

Cricor, eu gatesc bine, as spune (cand gasesc de cuviinta sa ma obosesc cu activitatea asta ) si Roxana mananca binisor, nu ma plang. Dar tot slaba e, chiar vreau sa ma duc cu ea la doctor sa vad daca totul e in regula. Are cam 2 ani de cand nu a mai luat deloc in greutate, ci doar s-a lungit.
Imi pare rau ca baietelul tau e tot bolnavior. Dar lasa ca iarna viitoare o sa fie plin de anticorpi si nu o sa se mai lege picior de bacterie sau virus de el.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput