Sezatoarea canadiana (57)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ira, voiam sa te tachinez... atita tot!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Ce sa fac Simonna, ma binedispun aici citindu-va pe voi... zau ca tu si Cricor ar trebui sa scrie-ti regulat articole, despre orice.

M-ai dat pe spate Ira, dupa ce ne-ai explicat ce e sanatos,tu fugi la restaurant...Apoi eu chiar ca maninc sanatos.Gatesc cite 2 feluri de micare si o ciorba/supa, si culmea, Simonna, incerc sa nu le repet prea des.

Dar copiii mei maninca bine si de regula ii intreb pe ei ce ar vrea sa manince si mami se conformeaza.

Simonna, daca stau si ma gindesc bine imi cam esti datoare... daca nu ma imbolnaveam eu nu scriai tu aici asa frumos de stres.Btw,nici eu nu am gasit articolul pe site.

Dar acum sunt bine, ma odihnesc mai mult, merg la yoga saptaminal (si-mi place tare mult)incerc sa am mai mult grija de mine, si ce-i mai important, nu ma mai stresez asa tare la servici...in fond e si miine o zi,nu???

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Ktrinel la kinder land, daca nu aveti in zona e unul peste drum de noi pe Boul.Pierrefonds, daca vrei adresa exacta zi-mi si o pot lua.

Eu tocmai ce bagai doua tablete de ciocolata alba cu alune de aia de la Lindt si am mincat sanatos, pizza, si zau ca as bea o cola dar n-am...

La voi pe la gradinite/scoli, ii scot pe copii afara pe vintul, gerul asta?

Simonna si zici ca burlane de alea se gasesc si pe la Dolarame?eu nu vazui pe nicaieri...pupicei si voua!

Donia pun intr-o zi o poza cu gazutza mea, numai sa gasesc timp.Acum m-au aranjat astia si m-au bagat in orientare sambata, duminica, luni.Nu-mi revin...n-am weekend

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Fetelor, stiti ca a murit Anne Nicole Smith...asta dupa ce i-a murit baiatul la o zi dupa nasterea fetitei...
http://news.yahoo.com/s/ap/20070208/ap_on_en_tv/anna_nicole_smith

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

emilly, te rog da-mi adresa, desi e departe de noi (rive sud) , insa pot suna si intreba de alte centre , poate chiar pe langa noi.
felicitari pt job, am citit mai devreme, inteleg ca o sa fi in sist medical, da? poate ne mai povestesti si noua despre hatisurile acestui sistem atat de blamat aici...asa,ca din interior.

care ati fost in concediu cu copii asa mici in romania? adica sub 1 an, pe la 9-10 luni...ca mi se pregatesc niste planuri marete pt vara asta si prima si ultima data cand am fost in tara, nu stiam cum sa ma mai intorc inapoi...acu, cica sa stam 3 luni..cu copil cu tot ...plus in bucuresti....va rog sa imi povestiti cum a fost la voi o astfel de escapada, ca eu sunt ingrozita ! nu stiu nici cum va manca si ce (ii dau doar formula) la acea varsta...
astept povesti.
si promit sa mai scriu si eu.

Ktrinel si Ana Julia 24.11.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Am avut o saptamina grea: luni am fost cu Antonia la dentist sa-i scoata un dintisor (care se incapatina sa nu cada si cel nou crestea in spate) iar azi ne-a sunat de la scoala ca s-a lovit la un ochi si nu vede bine.. A fugit tata val-virtej si a dus-o la oftalmolog la control. Din fericire a fost mai mult sperietura....Dar tare este greu cind are copilul ceva, eram toata "dusa"...

Nelia,

Felicitari pentru reusita la examen. Am dat si eu un examen saptamina trecuta (obligata fiind pentru job-ul meu) si tare mi-a mai fost greu sa invat din nou teorie si sa ma concentrez timp de 3 zile complete + examenul...Examenul a fost cu 40 de intrebari (raspunsuri multiple). Dar l-am luat pina la urma...

Ktrinel,

Uite ce informatii am eu despre cercei (de pe quebec.ro):

Centre Medical des Bouts de Choux/ Medical Centre tiny tots
3400 rue du Marche
Dollard-des-ormeaux
tel: (514) 685-0933
se plateste 20$ dar se include o pereche de cercei 24 k treaba este facuta de un medic
il puteti gasi luni si marti, vineri si simbata, dar cel mai bine sunati.

Pe urma poti gasi la mall-uri, la bijuterii, unde de obicei fac si gauri in urechi. Noi am dus-o pe Antonia cam mare (4 ani) la Fairview si pentru ca nu m-am documentat suficient, am plecat de acolo doar cu o gaura facuta (la a doua nu am mai stat deloc si a urlat de a sculat tot cartierul...). Asa ca am abandonat proiectul pentru cind va fii mai mare si va dori ea sa le faca.

Deci regula este sa cauti un loc unde fac ambele gauri odata si unde au si un fel de anesteziant local (gel).
Mult succes.

Simonna,

Abia astept sa mai treaca frigul asta siberian si sa-mi iau inima in dinti si sa organizam o noua intilnire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Of, doamne, Oana, mi-am amintit cum ne-au sunat odata tampitii de la gradi ca a cazut Sofia si ca nu e bine. Tin minte si acum, eram pe strada si era sa-mi cada telefonul din mana, am simtit cum mi se scurge brusc sangele in jos si vedeam dintr-o data totul mult prea clar, cu incetinitorul. Am ajuns in 30 de minute la gradi si copilul nu avea decat o vanataie pe picior si una pe torace, plansese doar un pic mai mult. Le-am spus tampitelor de eeducatoare ca daca mai suna vreodata aiurea, sa ne dea crize cardiace fara motive, fac reclamatie la directoare. Sibin era alb tot si tremura saracul, ajunsese si el. Ne invoiseram de la serviciu ca sa aflam c-a cazut Sofia in kur din leagan.

Ce sa facem daca astia-s paranoici si suna sa panicheze parintii si pentru accidente minore...de atunci de fiecare data cand suna mobilul in timpul orelor (Sibin nu m-ar deranja niciodata la job) simt ca mi se ridica tensiunea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Once apon a time in Canada... sau din ciclul "Welcome in Canada"
Acum vreo 2 ani, mergand la un control de rutina cu boboaca mea (pe vremea aceea avea 8 luni) am remarcat ca pediatrul meu NU se spala NICIODATA pe maini nici inainte si nici dupa ce consulta copii (avea 2 cabinete unul langa celalalt si trecea sa consulte micutii dintr-un cabinet intr-altul... asa ca pe banda rulanta...). Cel mai socant lucru a fost, pe cand imi explica ceva de zor (nu stiu ce ca nu m-am putut concentra la ce spunea... pt ca-l urmaream INGROZITA ce face)statea pe scaun picior peste picior si isi mangaia plin de afectiune pantoful (am si acum in minte imaginea) si il steregea usurel de praf cu degetele. Dupa ce a terminat de vorbit, s-a ridicat si a inceput sa examineze fetita... FARA A SE SPALA PE MAINI!...
Si uite aici ceva consecinte ale acestei practici:
http://www.cbc.ca/news/background/hospital-infections/
In acest articol m-a socat un medic care spunea calm ca... pe ei, in perioada rezidentiatului, nimeni NU i-a invatat sa se spele pe maini...
No comments.

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Lorelai, drept e si multi au alte mentalitati in ceeace priveste igiena decat noi, pai daca noi venim din jungla romaneasca plina de toalete murdare ....si cu pericolul de-a lua fel de fel de boli la orice pas...in plus datorita paranoiei de-a capata vreo infectie mai avem putin si bem purell-uri...ne spalam mult prea des pe maini si ne tinem cu varful a 2 degete de bara de la metro...

Marea majoritate a colegilor mei, si de la universitate si de la job, nu au nici o jena in a se aseza pe toalete, io cand am auzit ca educatoarea o pune pe Sofie pe WC dupa colegii ei fara sa spele de fiecare data colacul...m-am imbolnavit. Ei sun mai relax ca totul e curat aici. Ei nu trecura prin experiente de-ale noastre, ce, ei vazura ca mine la gara de nord o tiganca care alapta plodu' asezata pe vine pe trotuar...si care cand s-a ridicat a lasat in urma ei un KK de 2 kg ...in mijloc, pe unde trecea tātā populatia ?

Nelia, dar si io te tachinai...serios, eu n-as putea sa stau acasa toata ziua si pe deasupra sa mai si gatesc jamais de la vie, ptiu, ptiu, cosmaru' vietii mele. Mai bine muncesc ca un caine 12 ore pe zi, dāstepti americanii astia, care au descoperit ca secretul fericirii sta in munca si in satisfactia reusitelor profesionale. Si cu cat voi munci mai mult, cu atat voi gati mai putin yesssss - pana cand voi atinge idealul, sa-mi vina firma de catering cu chippendale cu tot di 3 ori pe zi la moé'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Simona, buna idee cu burlanul, ma uit si eu dup unul. Ma intreb insa daca gasesc, eu vreau sa-i cumpar copilului o alta caciula si nu gasesc daca va puteti inchipui, pentru ca le-au scos din magazine ca vine vara fratioare. Afara sunt -15 si ei au bagat slipi.
Cat despre burlan, purtam in liceu unul alb, ziceai ca-s omida nu alta.

Ktrinel, introdu-te la subiect fara grija, nu vezi ca noi batem campii despre ce ni se mai intampla, e subiect de destresare. Noi am fost cu copilul in Romania cand avea 8 luni pentru o luna. A fost absolut minunat, daca poti sa treci peste milioane de sfaturi pe minut pe care le primesti. Noi cand am ajuns pe aeroport, era luna mai copilul fara caciula normal, mama, soacra si matusa (care n-are copii) mi-au spus la unison "mai Corina dar tu asa tii copilul asta???".

Donia al meu abia in iarna sta a luat un kil si ceva, a ajuns la aproape 19 kg. Taica-su ma consoleaza ca arta bine fata de el cand era copil...am vazut o poza, eu in locul soacra-mii ma impuscam, si ea gateste super bine.

Oana, incerc sa te sunez azi. E bine Antonia acum? Nu stiu cum e la voi, dar la Luca la scoala ii lasa in pauza sa se joace la play-ground fara sa-i supravegheze prea tare, invariabil unu' pe sapt. pateste cate ceva.
Stiti ca noi mergem la mare in acelasi loc in acelasi timp? Sunt tare bucuroasa!

Lorelai pediatrul meu se spala pe maini din fericire, dar e cam jeg in cabinet. Eu dau vina pe asistenta care e foarte ocupata sa vorbeasca la telefon n-are timp de sters praful.

Ma duc la munca, a venit ajutorul de sef sa se bage in vorba...

Corina

Mergi la inceput