Viata in Germania (41)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

peca, in esenta, ca materii, nu se deosebeste mult de ISE/ASE din Romania, numai ca e imbinat mai bine cu practica. Primii 2 ani sunt mai mult teoretici, la fel ca in Ro, dar apoi se lucreaza pe baza de exemple practice, iar 1-2 semestre (nu stiu exact) tb sa faci numai practica.
Daca o intereseaza este si Wirtschaftsinformatik, o chestie intre 2 ape: nici BWL, nici Info. Cauta un site de la BWL-ul de la voi si acolo scrie si materiile, nu prea stiu ce sa-ti mai zic. Materiile depind f mult de ce specializare alege. Mie mi s-a parut mult mai interesant si mai ... plin de perspective ce am facut aici. Plus ca multi mai fac practica si in strainatate, mai si lucreaza sic astiga un ban. E cu totul altfel, in bine.

PS: am revenit: in ce oras e BWL.ul ala? ca m-ai facut curioasa, poate gasesc niste site-uri ceva.

Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Salutare tuturor.
Cristina, parca tu ziceai ca sti o dr gineco romanca, nu?Prin ce zona e si daca ai idee cam cat este un consult la ea?
O zi buna va doresc, mai ales ca e asa frumos afara.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Peca,multzam. Intre timp mi-am facut o imagine de ansamblu despre cele doua.
Un sfat care nu trebuie omis: daca fata nu vizeaza matematica sa nu se atinga de VWL.
E crunt cum demostreaza economistii astia totul matematic.

N:B. O info utila poate si pt alte fete cititoare

BWL= Betriebswirtschaftslehre

Se ocupa cu economia intreprinderii. Printre cursuri se numara: marketing, management, finantele intreprinderii, contabilitate, calculatia costurilor, organizarea personalului.

VWL= Volkswirtschaftslehre

Se ocupa cu economia nationala: microeconomie, macroeconomie, comert exterior, statistica, econometrie, finante publice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Ioana, Alina a fost la madam Florica Porumb, e pe Leopoldstr. 21 parca. Pai... nu inteleg "cat costa?". Nu plateste asigurarea? Tu platesti doar aia 10€/trimestru.

Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by tinatache

Ioana, Alina a fost la madam Florica Porumb, e pe Leopoldstr. 21 parca. Pai... nu inteleg "cat costa?". Nu plateste asigurarea? Tu platesti doar aia 10€/trimestru.

Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de


Cristina,
Nu mai lucreaza acolo,ramine doar cu titlul de colaborator(nu stiu exact ce inseamna asta ),praxisul a fost preluat de la 1 ian de dr aia tinara de la dr Gärtner,imi scapa numele.
Ioana,nu ai asigurare impreuna cu sotul tau?Fara asigurare nu stiu cit costa...crez ca pina intr-o 100 euro,depinde ce-ti face.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

quote:
Originally posted by DidiAlex

Dana, sa retii toti pasii in legatura cu actele lu Lucas ca venim in urma ta, si chiar aveam nevoie de info proaspete.
Sa nu renuntzi la alaptat; ei au colici si de la formula.
Nu iti spun ca las ca trece ca asta ma enerva cel mai mult in perioada asta. Acu doar zambesc cand imi aduc aminte
Sigur,Didi,daca pot sa ajut cu ceva,o fac cu placere.
Si eu am gasit,la randul meu, multe raspunsuri,aici la voi.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krysta spune:

Fetelor, am nevoie de sfaturile voastre!
Cum ati facut cu limba, eu am probleme mari, nu pot sa imi dau drumul la vorbit, de inteles inteleg dar de vorbit ioc! Fii-mea vine acasa de la gradi si ma tot intreaba una alta si mie frica sa-i zic, tot timpul stau cu dictionarul in mana, dar la propozitii nu pot sa o ajut, noi suntem romani amandoi si nu vorbim germana. In plus cei de la gradi ne-au spus sa nu vorbim germana acasa caci ii stricam accentul. Credeti ca face fata la scoala numai cu germana de la gradi? Am inteles ca la scoala sunt probleme destul de mari cu limba?!

Krysta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Krysta cel mai mult te-ar ajuta sa faci un curs de limba unde sa iti faci prieteni si unde sa stai de vorba in germana. Pe mine asta m-a ajutat cel mai mult. Apoi poti sa stai de vorba cu parintii pe care ii intilnesti la gradinita, etc. F folositor pt invatarea rapida e un dictionar in imagini, ca cel de la Duden sau Pons (asta are poze si desene mai faine, basca cuvintul in patru limbi). Asa poti sa te uiti de exemplu la desenele cu mincare si sa inveti direct in germana, sa asociezi imaginea cu cuvintul si nu cuvint dintr-o limba cu cuvint in alta limba. Daca ai memorie vizuala metoda asta va da rezultate.

Lasa-ti fetita cit mai mult cu copii nemti, sunt si cluburi pt copii (sport, arta , muzica, basteln). Daca vezi ca nu isi da drumul (ceea ce eu nu cred, daca socializeaza bine) exista cursuri speciale pt copii prescolari. Poti sa ii iei casete cu povesti in germana, cu cintecele, etc. Intreaba educatoarea, poate iti da ea sfaturi ce carti / casete pt prescolari exista.


-------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
Originally posted by tinatache


PS: am revenit: in ce oras e BWL.ul ala? ca m-ai facut curioasa, poate gasesc niste site-uri ceva.

Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.deei stau in schweinfurt...eu m-am uitat pe seit-ul lor i-am scanat inf. oricum parerea mea, si i-am si spus, este ca fata ar trebui sa se gandeasca ce vrea si daca chiar vrea sa o aiba aici sa o lase sa mearga si in alt oras, sau sa o convinaga ... imp e sa faca ce ii palce

oricum mama a venit pe ideea (stia ca eu aveam de gand sa studiez, dar ca acum cu copil am abandonat-o) sa merg si eu cu fica-sa sa fim impreuna ...ca atunci poate o convinge! :)...asa ca momentat spre distractia mea duce cu mine mai multa munca de lamurire decat cu ea...doar ca la mine e cam degeaba ... nu am cu cine sa imi las copilul ca sa ma apuc de studiu....imi trebuie iarasi cursurile de germana, care iarasi trebuie sa merg la mama d*** sa le dau caci aici nu se fac...., + ca din ce este la noi in oras pt. mine nu e nimic pe lista :)

oricum mersi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

quote:
Originally posted by tumpi
[...] o dr gineco romanca[...]
cam cat este un consult la ea?


Tarifele le gasesti in www.e-bis.de/goae/defaultFrame.htm" target="_blank">GOAE, problema e ca se taxeaza multe si marunte.
Pe prima pagina este explicat cum tb citite nr de sub fiecare intrare.

De ex o ecografie e nr 403 (capitolul C, VI) + 410 + 2-3x 420 (410 e pt uter, cite un 420 pt fiecare ovar, eventual vezica, 403 nu pot sa spun exact pt ce e, dar se taxeaza), in total 64-75 euro.

Beratung e nr 1 (cap B, I), eventual daca stai mai mult la povesti - 3
Untersuchung - nr 7
PAP (daca nu ai facut in ultimele 6 luni / 1 an) - vreo 40
Hormonspiegel ziua 3-5 (TSH, FSH, LH, E2, Prolactina, Testosteron, Androstendion, DHEA-sulfat) (factura separata de la laborator M III.14) - vreo 170, ziua 22 (E2, Progesteron) - 46

In concluzie, o consultatie de baza la care-ti face si ecografie sare de 100 - 110.
+ Pap > 150-160
+ analize > 370-400

Toate preturile astea se refera la asigurari private (unde factura iti vine tie, si reglezi tu cu asigurarea mai tirziu).
In cazul asigurarii publice, plateste direct asigurarea, fara ca tu sa vezi factura.

Nu stiu cum este (sau daca este posibil) in cazul in care nu ai deloc asigurare. Daca se aplica aceleasi tarife (factori de multiplicare) sau altele.

Yasmine, poti sa explici tu care e diferenta intre o factura pt o casa de asigurari publica, una privata si o persoana neasigurata? Danke!

Mergi la inceput