Viata in Germania (41)
Raspunsuri - Pagina 15
zuzi.simona spune:
Alina: mersi mult ca te gandesti la noi...
cu Antonia nu am alta solutie, cel putin inca vreun an-doi, pana ne vom putea lua o casa si chiar si atunci va sta cu mama, cum sta si acum, in tara, dar vom putea si noi da o fuga mai des daca e aici nu tocmai in Ro
inca mai astept, poate stie cineva un internat aproape de duisburg, bonn, koln, koblenz-(ruta noastra)
am primit raspunsul de la internatul din mannheim, dar pt. ca fata nu e "anmelduita" aici ne costa mult asa ca trebuie sa facem si treaba asta; aveti idee ce acte ne trebuie ca tot am vazut pe forum discutii viza-vis de acea apostile, imi trebuie asa ceva si pe ce?
nici eu nu stiu germana deloc, si inca nu m-am apucat, ca aici la vapor toti suntem romani si nu a fost nevoie deocamdata, dar dupa ce aduc copilul e musai ca nu o sa ma inteleg cu cei de la scoala; am vazut ca sunt niste cursuri on-line (altele nu am cum sa fac) si o sa incep cu ele... sper sa ma descurc, eu am afinitati lingvistice dar nu am avut nici o legatura cu germana, sa vedeti cum ma inteleg cu ei in engleza, chiar azi le-am explicat cam 10 min ce voiam la real, deci "mus lerne"! (in olanda e mai simplu, stiu mai multi engleza, iar in franta ma descurc deasemenea) daca aveti la indemana poate imi trimiteti link-urile pt. cursuri on-line, mersic anticipat
si inca ceva, cine are copilul de varsta apropiata cu Antonia (aproape 9), poate luam leg. si pt. alte chestii, eu stiu ce mai apare la scoala!
va pup
simona, mama antoniei (27.06.1998)
mihaela_specht spune:
buna fetelor
mamica dulce si eu tot intre bonn si köln stau in wesseling,aceasi distanta pana in bonn ca si pana in köln.
la zoo in köln am fost de 2 ori e foarte frumos,au si acvarium langa zoo se poate vizita cu acelasi bilet.
pupici la toate
copiloi spune:
In Wesseling mai merg eu la seminarii. Poate ne vedem, daca mai ajung pe-acolo.
Un orasel foarte frumos din zona, dar e de partea cealalta a Rhein-ului e Siegburg. Merita vazut!
Alina
mihaela_specht spune:
simona tu vrei sa-ti aduci fata aici la scoala?din cate stiu eu nu stiu daca o sa o ia daca nu stie germana.iar cu anmelduuirea cum ii zici tu tre sa ai si tu drept de sedere in germania altfel nu stiu daca se poate.
mihaela_specht spune:
copiloi e frumos orasu dar de nu ar fi atatia turci.,sora mea sta in sigburg de fapt in Bad Honef.aici chiar e frumoasa zona.
mamica dulce spune:
Mihaela...si eu stau tot la jumatatea intre Bonn si Köln,dar de Wesseling ...parca am auzit dar nu foarte des si habar n-am daca e pe langa mine..O sa ma interesez.TU ai auzit de Euskirchen?E la 35 km de Köln si 25 de Bonn.
Ar fi super sa ne intalnim cand se mai incalzeste afara,in vreo luna,nu neaparat la zoo...mie mi-ar placea mai mult la un shopping in Köln
Aviz amatorilor!
Zuzunaki,ai primit pm-ul meu in legatura cu CPE?
Eu sunt cam pe uscat acum,lunea trecuta mi-a expirat pasaportul si inca n-am inceput sa umblu pe la amt-uri dupa apostile...sa fiu sincera nici n-am idee de unde sa incep...doar ca o sa ma duc luni la starea civila unde m-am casatorit si vad ce spun si aia.
Daca sunteti draguti,cinesi-a schimbat actele acum-cat costa toata chestia asta?EU vreau sa-mi iau o masina acum si imi sta fix in gat povestea cu pasaportul.Inseamna inca vreo cateva de luni de asteptat.
Deci eu trebuie sa fac cerere sa-mi recunoasca casatoria in tara,domiciliul stabill aici si pasaport nou,normal,ca asta tocmai ce a expirat.Am uitat complet pe ce acte imi trebuie apostile
V-am pupat,
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
zuzunaki spune:
mamicutz,
acum am deschis.sar´mana!te sun pe seara sau maine,cum prind moment liber.
aschiutza,
mersi de raspuns.
Week-end placut tuturor!
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
tumpi spune:
Cum eu pana maine nu am sa fiu, ii spun de pe acum Cameliei, La Multi Ani
Camelia,sa fi fericita si sa te bucuri de tot cei mai bun in viata.
VA urez un we placut la toate.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
mihaela_specht spune:
Morgen
mamica dulce am auzit si chiar am fost in Euskirchen,wesseling e la 15 km de köln si 11 de bonn,
mi-ar place sa ne intalnim si mie imi place sa merg la shop,mai ales ca in köln este marfa faina.
in legatura cu pasaportul .tu esti casatorita in germania?daca da poti sa-ti schimbi pasaportul la consulat Bonn numai daca ai si certificatul de casatorie romanesc(casatoria trebuie transcrisa si in Ro)
pupici