Viata in Germania (41)
Raspunsuri - Pagina 14
Carmi spune:
quote:
Originally posted by aschiutza
Edit pt inca o intrebare: trebuie schimbat tot pasaportul daca vreau sa schimb domiciliul sau pun ei undeva un abtibild si o stampila?
----------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Nu, stampila de domiciliu in strainatate se poate aplica oricand, nu trebuie schimbat pasaportul. Daca intri pe site-ul MAE o sa vezi ca explica acolo.
Carmi si Fabiano-mic-si-scump
aschiutza spune:
Tumpi, Carmi, multzam de raspuns. Tocmai intrebasem si la discutia de la generale.
----------
laura - andreea spune:
Buna fetelor!
Dupa o zi de muncit la aranjat lucruri si mobila, pot spune ca am intrat in randul oamenilor!!! Nu mai dormim pe canapea ci in patul nostru.
Mamica dulce , si eu sunt din Koln, proaspat mutata! Mi-ar placea sa ne intalnim sau sa vb la telefon si nu numai cu tine!
Vreau sa va intreb pe cele care ati inceput sa invatati germana dupa ce ati ajuns aici, cam in cat timp ati reusit sa vb cat de cat fluent?
Stiu ca vorbea cineva de transferurile bancare catre sau din Romania! Noi avem un cont la BCR si am trasferat de acolo in contul de aici si am platit destul de scump! Era mai ieftin spre Canada! Ciudat, nu? De aici spre Ro se practica aceleasi tarife?
Va doresc o zi placuta in continuare si la proxima auzire-citire!
Laura
mamica dulce spune:
Mihaela-unde stai pe langa Köln? Eu stau in Euskirchen,undeva intre Köln si Bonn,pe la jumatatea distantei.
Laura-tu?Chiar in oras?Ce faaaaain:) eu m-am saturat de tzara pana in gat
Poate mergem la primavara la ZOo la Köln,e supeeer!Aveti copilasi?Juniorul meu are 4 ani.
Laura-intereseaza-te la VHS de cursuri de germana,saptamana asta incepe semestrul,poate mai prinzi un loc la incepatori,daca nu intereseaza de alte cursuri mai intensive,eventual si subventionate,la 1 euro/ora.Fetele care au facut pot sa-ti dea mai multe detalii...eu n-am stiut de ele si am pierdut sansa.
Zuzunaki,despre CPE iti raspund pe privat mai pe seara,ok?
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
zuzunaki spune:
dulcica,
sar´mana,nu arde,cand ai timp
Fetele,
tocmai am citit sub de la generale cu impozitul.Si mi-a sarit in ochi chestia cu asigurarea.Asa ca vin si va intreb,ca poate sunteti"patite".Suntem asigurati la Aok si cand am mers in Grecia ni s-au dat niste carduri albastre de asigurare de calatorie in EU.Acum le-am schimbat ca erau expirate si mi s-a spus ca sunt valabile si in Ro.Din fericire in Gr n-am avut nevoie de ele,dar vreau sa stiu cum sunt valabile in Ro?Chiar si pt o raceala(frecventa la pici,dar Doamne fereste#)trebuie sa iau chitanta de la pediatru de ex,si mi se deconteaza de Aok?
Mersi frumos!
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
laura - andreea spune:
Stau chiar langa Zoo, la Riehler Platz. Langa mine este un depozit de vinuri, sigur l-ai vazut, este o cladire mare. Este o zona foarte placuta desi mie imi place mai mult la tara.... am stat o luna la Friesenplaz, dragut dar foarte zgomotos!
Noi nu avem inca bebelusi insa ne mai linistim si noi un pic si ne punem pe treaba...dar sigur vreau sa merg la zoo si chiar iubesc copilasii!
Deja merg la curs de germana, chiar la VHS, am deja o luna de cand am inceput. Pot spune ca am inceput si eu sa mai inteleg, incepe sa se aseze dar o sa mai dureze pana inteleg eu cum tb!
Va pup pe toate!
Laura
aschiutza spune:
Zuzunaki, eu am asigurare la TK si cind am cerut si pt strainatate mi-au trimis un caiet, la mijlocul caruia sunt formulare ce trebuie completate in caz de ceva. Intreaba la AOK daca au si ei asemenea formulare si ce si cum.
Haida ca eu sunt total ametita cu subiectul ala cu impozitul. Nu stiu de ce da pe mine ma sperie hirtogaria si alergatul pe la consulat, ca pina acuma cel mai des raspuns pe care l-am primit e "nu se poate, mergeti in tara!" . Si mai imi lasai si buletinul la familie ca sa plateasca ei impozite pe casa si ce mai apare (schimbari in facturi, etc). Stiti cumva exista in Ro vreun fel special in care se pot trimite acte cu siguranta din tara spre Germania? Ca daca-i bal, bal sa fie si daca navalim sa ne punem abtibild macar sa navalim cu totii ...
------------------
Carmi spune:
UIte, Aschiutza, citeste aici, in josul paginii:http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/index8.htm
Carmi si Fabiano-mic-si-scump
Alina spune:
Buna seara de la München!
Bun-venit noilor fete!!
Aschiuta ,nu-i nici un bai cu proprietatile din Ro daca ai domiciliul aici sau daca esti cetatean german(cum sunt eu,de ex ).Citeste www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0a44" target="_blank">aici.
zuzi.simona ,nu prea stiu cum ai putea sa procedezi cu fetita ta dar cred ca ii va fi ff greu daca o lasi la o scoala gen internat... pina se va obisnui cu limba,colegii,sistemul de invatamint german cred ca are nevoie ca voi,parintii,sa-i fiti aproape.
Mamicuta Ancuta desi am doua masini in batatura inca nu am avut timp de condus .In curind,sper...
La tine in sat se fac trusele medicale auto,tocmai azi a cumparat tata una noua de la Aldi si am vazut .
Seara frumoasa!
Alina
aschiutza spune:
Multzam fetelor!
Da cam vad ca numai io ramasei sa navalesc la ambasada , voi restu pareti sa aveti deja patalamaua...
La noi ploua...Pai se poate, peste tot ninge si la noi ploua .
---------