Viata in Germania (41)
Raspunsuri - Pagina 13
tumpi spune:
amalia, uitate aici:
http://www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/A01-Allgemein-Info/A015-Oeffentlichkeitsarbeit/Publikation/pdf/DA-Aenderungen-Aufenthaltsgesetz.pdf
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
peca spune:
mersi fetelor.... o sa ii trimit sa citeasca inf. primite de la voi!
cat despre locurile de munca, amalia, cred c afiecare are o parere proprie mai + sau - in functie de ce greutati a avut cand si-a cautat un loc de munca
depinde ce te intereseaza, in ce domeniu ai pregatire, ....dar asa in general.... din ceea ce spun altii si nu "minte poporul cu televizorul" se gaseste tot mai greu de munca aici, ei spun oficial ca rata somajului a scazut, dar de ex. azi la tv. a arata ca in E Germanie (au precizat exact unde, nu mai tin minte) peste 80% traiesc din hartz 4, adica nici macar somaj nu e ... e mai rau si ca sa este inca mai peste tot ...ba mai mult s-au dus pana acolo incat au spus ca hartz 4, a devenit "o categorie" sociala,
si cred ca depinde si in ce land vrei ....
zuzi.simona spune:
buna fetelor
astazi am descoperit forumul cautand cu totul altceva...
vad ca sunteti majoritatea cu state vechi la nemti, eu abia de jumatate de an am ajuns pe aici, nu stau la mal, lucram si locuim pe un vapor fluvial de marfa care e mereu in mars, intre olanda si franta, abia de 3 luni am inceput afacerea
eu cobor doar pentru aprovizionare, noroc cu netul asta ca eram rupta de lume cu totul...
am citit tot ce am gasit postat la acest subiect, adica ce s-a deschis, paginile pana la 40 (cred) o sa le descopar eu cumva
problema urgenta pentru care va solicit ajutorul e urmatoarea: fetita mea e inca in tara, unde ajung destul de rar, sotul deloc, vrem sa o aducem la scoala aici, undeva cat mai aproape de traseul nostru (pe rin pana la koblenz apoi intram pe mosel).ne trebuie insa un internat, am gasit ceva tocmai la mannheim, poate stiti mai aproape..
si citeam ca nu sunt admisi copiii aici la scoala daca nu stiu limba, Antonia, fetita mea nu stie o boaba...este in clasa a 2-a
si ce ar mai trebui sa stiu privitor la scoala si copii
poate imi raspundeti...
va pup
Simona
aschiutza spune:
Fetelor, de data asta vin si eu cu o intrebare. Stiu ca s-a mai vorbit de asta, asa ca poate imi dati linkul unde a fost discutia. Ce acte imi trebuiesc ca sa mut domiciliul in strainatate? Am nevoie de viza definitiva pe pasaport? Buletinul meu e in tara si cred ca trebuie sa il predau aici, nu?
Pina acum nu am schimbat domiciliul pt ca in tara sunt inregistrata cu casa, a carui jumatate imi apartine prin mostenire. Dar acu a aparut la generale un subiect, cum ca cei cu domiciliul in tara trebuie sa plateasca asigurari de sanatate in tara, chit ca o fac si in afara. Stiti ceva de asta?
Edit pt inca o intrebare: trebuie schimbat tot pasaportul daca vreau sa schimb domiciliul sau pun ei undeva un abtibild si o stampila?
----------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
tumpi spune:
Aschiuitza, nu stiu unde s-a discutat despre asta, eu nu am vazut,dar uite ce am gasit eu
Cetatenii romani cu pasapoarte simple emise in tara, care obtin din partea autoritatilor statului in care se afla aprobarea / permisiunea de a-si stabili domiciliu se pot adresa misiunii diplomatice sau oficiului consular, solicitand inscrierea in pasaport a mentiunii stabilirii domiciliului in strainatate.
Pentru aceasta, vor completa si depune la misiunea diplomatica sau oficiul consular:
cerere tip, in 2 exemplare, care se gaseste la sediul birourilor de
pasapoarte si reprezentantele diplomatice sau consulare ale Romaniei din strainatate; cererile se completeaza cu cerneala de culoare neagra si vor fi semnate de solicitanti in interiorul chenarului anume desemnat, fara sa se depaseasca conturul;
pasaportul model 2001, original si 2 copii de pe pag. 2 - 3;
certificat de nastere, in original si 2 copii;
certificat de casatorie sau hotarare de divort, in original si 2 copii;
dovada din care rezulta aprobarea stabilirii domiciliului in strainatate (viza in forma stabilita de autoritatile statului respectiv, carnet de rezident, pasaport national, carte de identitate ori alta dovada scrisa, eliberata in acest scop);
3 fotografii color tip pasaport (4,5 cm x 3,5 cm);
chitantele CEC sau trezorerie privind achitarea taxelor de emitere a pasaportului, respectiv taxa consulara ( 32 RON ) si taxa reprezentand costul pasaportului ( 64,2 RON );
Cand cererea pentru eliberarea noului pasaport se depune in strainatate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei, taxa consulara va fi achitata in valuta.
În conditiile în care am domciliul stabil în strainatate, pot sa pastrez buletinul de identitate românesc?
Nu. Potrivit legii, orice persoaa are un singur domiciliu ai poate avea mai multe resedinte. Buletinul de identitate este documentul care certifica domiciliul unei persoane în România. În conditiile în care persoana îsi stabileste domiciliul în strainatate, buletinul de identitate nu se mai justifica, persoana neputând avea doua domicilii. Pentru atestarea domiciliului se elibereaza pasapoartele de cetateni români cu domiciliul în strainatate, în care autoritatile române înscriu mentiunea de domiciliu în tara respectiva.
La ob#355;inerea pa#351;aportului, persoanele care au de#355;inut buletin de identitate au obliga#355;ia de a preda acest document ambasadei sau consulatului la care au ob#355;inut pa#351;aportul.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Iael spune:
Buna fetelor ,
Vreau si eu sa cumpar o consola Nintendo Wii pt fiul meu si in Romania s-au adus foarte putine in Decembrie (doar 50 ).
Daca stiti vreo adresa de site unde sa pot comanda online aceasta consola m-ar ajuta foarte mult ... Sau daca cineva intentioneaza sa vina in tara si ar putea sa aduca o asemenea consola ...
Va multumesc mult , Iael
mamica dulce spune:
buna fetele,ce faceti??Sper ca s-au potolit spiritele alea incínse
La mine ningeeeeeeeeee si e un frig de n-am putut sa duc cupilul azi la gradi..mai mult de mila mea ca sunt racita cobza.
Am citit din urma si cineva a intrebat de Cambridge Proficiency...zuzunaki,tu erai?Ce te intereseaza?Eu am dat Advanced vara trecuta si am facut si curs pt Proficiency,am cartile..poate ma duc la vara sa-l dau,numai ca e cam scump
Apoi am vazut ca a venit cineva in Köln..eu stau relativ aproape,la vreo 40 de minute cu trenul ..daca aveti interes sa ne vedem...my pleasure
Soferitele noi-cum stati?Cine a inceput sa conduca dupa 1 ianuarie?Eu inca n-am avut timp sa exersez si mooor de ciuda,acum mi s-a pus pata rau ca vreau masinutza si sper sa o si am pana la vara,asa una mica,ieftina ,la mana a paispeaAbia astept!
Va pup pe toate si sa auzim numai de bine!
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
cklaudia21 spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
[
Soferitele noi-cum stati?Cine a inceput sa conduca dupa 1 ianuarie?Eu inca n-am avut timp sa exersez si mooor de ciuda,acum mi s-a pus pata rau ca vreau masinutza si sper sa o si am pana la vara,asa una mica,ieftina ,la mana a paispeaAbia astept!
Va pup pe toate si sa auzim numai de bine!
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
EU EU , eu am inceput sa conduc de 1 ianuarie, in fiecare zi un pic , dar singura, cu barbatu nu-mi place, comenteaza prea mult, singura e super , macht sehr sehr viel spass, can oi fi si eu un profi conduc si cu sotu
http://community.webshots.com/user/cklaudia21
mihaela_specht spune:
Anca si eu stau aproape de Köln ,poate la vara cand o sa fie mai cald o sa facem toate o intalnire .ar fi super.