Viata in Germania (41)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

Morgen
laura bine ai venit in Germania.da eu stau aproape de Köln 15 km.nemtii in partea asta mai exact in nrw is mai altfel decat cei din bayern,(cei din bayern is mai de treaba parerea mea)astia din nrw is mai reci.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

neata' la amiaz fetelor

am rasfoit tot cap. trecut si asta si nu asesc unde ati vorbit despre platile bancare inspre ro. si din ro. aici

stiu ca ti discutat, dar ori imi scapa, ori e mult mai vechi subiectul decat cap.40.

daca stie careva exact nu imi da link de trimitere acolo,

sau paote stiti asa:

am fost intrebata din ro. daca pot face plati bancare de acolo aici, si ce comisioane se percep. dar eu habar nu am de asa ceva, nici prin ce metoda se poate plati din ro. aici., adica daca merge ca si aici, sa isi traga ei banii, sau sa ii trimiti tu in contul lor; stiti voi cumva mai multe

fai au iesit listele ... sper sa fie de ajutor pt. viitor noilor veniti

si sa nu uit: eu sunt "posesoarea" unui fascinant strat de cca 3 cm de fleasca veritabila :), a nins ca in povesti cu fungi mari-mari si apatosi :), cca 20 minute, l-am scos iute pe fiu-meu la "apa" si mare disractie pe el cand batea cu piciorusele in fleasca aia si stropea peste tot ...ca urmare dupa 30 de minute, am venit in casa eu uda pana la genunchi si el si mai rau

va doresc o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

uite aici peca

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=91248&whichpage=8

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

quote:
Originally posted by mihaela_specht

Morgen
laura bine ai venit in Germania.da eu stau aproape de Köln 15 km.nemtii in partea asta mai exact in nrw is mai altfel decat cei din bayern,(cei din bayern is mai de treaba parerea mea)astia din nrw is mai reci.

poze

Exact asa spune si sotul meu, care a locuit in mai multe zone ale Germaniei, ca in sud, de ex., oamenii snt mult mai primitori si mai draguti fata de cei de-aici, din NRW.
Eu am primit newsletter de la Tarom, au oferta pt. februarie, iei doua bilete si platesti unul.
Si la noi a nins

Carmi si Fabiano-mic-si-scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

quote:
Originally posted by peca
am rasfoit tot cap. trecut si asta si nu asesc unde ati vorbit despre platile bancare inspre ro. si din ro. aici

am fost intrebata din ro. daca pot face plati bancare de acolo aici, si ce comisioane se percep. dar eu habar nu am de asa ceva, nici prin ce metoda se poate plati din ro. aici., adica daca merge ca si aici, sa isi traga ei banii, sau sa ii trimiti tu in contul lor; stiti voi cumva mai multe

tinatache zicea ca transferurile bancare catre Ro sint gratuite. Nu stiu exact ce insemna asta: tranfer EUR-EUR, fara comision DE si / sau fara comision Ro ...
Partea care ma pune pe ginduri e ca un tranfer DE - DK se face cu comision la primire

Anul trecut pt un tranfer RO (cont EUR)-DE se plateau comisioane si in RO si in DE. Teoretic ai nevoie de nume, IBAN si SWIFT, dar iti mai cer si adresa bancii parca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

da, transferul bancar DE-Ro e gratuit, numai ca am avut surpriza sa dau 3€/tranzactie la primire, plus comisionul de rigoare la scoaterea banilor. Ca sa nu mai spun ca bancile romanesti nu respecta uniunea bancara (e un fel de egalitate pt catei), transferurile Ro- DE costa, si nu putin! Eu lucrez zilnic cu transferuri in cadrul UE (altele decat Ro, desigur) si nu costa nimic.

peca, teoretic se pot face plati prin virament bancar, dar tb intrebat la fiecare in parte cat costa.

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Transferurile bancare in cadrul UE sunt mai ieftine decat in celelalte cazuri, dar nu sunt gratuite. In general costul lor nu depaseste costul unei tranzactii facute in Inland. Pentru ca sa se beneficieze de acele tarife mici, tranzactia trebuie sa indeplineasca niste conditii, pe care le gasiti www.banktip.de/artikel/20031/Auslandsueberweisung.html" target="_blank">aici. La aceste tarife mici (standard) se adauga cele "share" (vezi in link), adica e posibil ca banca catre care se efectueaza tranzactia sa perceapa taxa. Depinde foarte mult de fiecare banca in parte.Deci nimic nu-i gratuit:-)

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

carmi sa sti ca asa e cu nemtii sunt mult mai primitori in sud,crede-ma ca daca ar fi dupa mine m-as muta in partile alea.
am fost de craciun in Füssen in bayern e foarte foarte frumos.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

quote:
Originally posted by mihaela_specht

carmi sa sti ca asa e cu nemtii sunt mult mai primitori in sud,crede-ma ca daca ar fi dupa mine m-as muta in partile alea.
am fost de craciun in Füssen in bayern e foarte foarte frumos.
pupici

Eu nu m-as muta de-aici, ca-s aproape de Belgia, adica de sora-mea si vara-mea. Ma lasa pe mine memoria, sau tu erai la noi la ´piticodrom de sept.-oct 2005´? Si ai un baietel, nu?

Copiloiu´, prietena mea a facut ieri un transfer DE-RO si nu a fost gratis. Am intrebat-o in mod special, ca am citit pe-aici ca nu se mai platesc comisioane.

Carmi si Fabiano-mic-si-scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalia_ap spune:

Buna fetelor. Eu sunt tare confuza, poate ati dori sa ma ajutati. Mi s-a spus ca in Germania este foarte greu sa te angajezi in mod legal, ca un permis de munca se obtine foarte greu. Mai auzisem varianta ca dupa 2 ani petrecuti in Germania se poate accesa piata locurilor de munca, dar "limitat". Eu nu mai inteleg si nu mai stiu unde sa ma uit si pe cine sa mai cred. Daca sunteti dragute sa faceti putina lumina si in cazul meu. Va multumesc tare mult!

Mergi la inceput