ce ati cumparat pentru bebelus si nu v-a folosit?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Inutile:
- cantarul pt bebe - provoaca stress fie ca il poti cantari ca ti se pare ca nu ia in greutate fie ca nu-l poti cantari. Mai bine lipsa.
- jucariile pt dentitie
- snururile de suzeta cu clips..care nu sta pe haine si e fooooarte bun de bagat in gurita
- sacul de dormit
- pilota
- body-urile cu nasturi
- termometru electronic pentru ureche (am unul nou nout daca vrea cineva, ca niciodata nu am reusit sa il folosesc cum trebe)

Super utile:
- marsupiul
- masuta de infasat
- scutecele de finet (dar nu de alea din comert ci facute de mine, de dimensiuni mai mari). Sunt f bune pe post de prosop (ca sunt mai fine si absorb bine), pe post de paturica, in loc de perna. Chiar ca asternut de patutz cele care au desene vesele. Matei si acum tot pe astea le foloseste pe post de prosop ca sunt "moale si bune mamiiiiii" :D
- body-urile cu capse
- salopetele (cine le-a inventat merita un premiu)
- incaltarile cu arici (salvezi o groaza de timp)
- un carut care sa fie de firma, sa nu fie prea mare dar sa fie comod pt copil. Eu am paradit trei carucioare pana am luat un chicco sport de care-s multumita. Noi am fost si inca suntem foarte plimbareti si la ce trotuare sunt prin bucuresti....

Daca-mi mai amintesc mai revin

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

-Suportul termos pentru biberon, nu l-am folosit niciodata.
-Jucarii pentru dentitie, nu le-a ros niciodata in schimb a ros altele care i s-au parut mai gustoase.
-Jucariile scumpe, de firma, se pare ca numai eu m-am bucurat de ele, in schimb ei i se punea pata pe vreo porcarie din piata si nu-i mai dadea drumul din mana oricat incercam eu sa-i atrag atentia catre cele scumpe.
asta cu jucariile e valabila si mai tarziu, fata mea are aproape 4 ani si i-a adus Mosul un bebe foarte frumos care vorbeste, suge, rade plange, are si hainute de schimb, are si port bebe... m-a sjuca eu cu el dar ea prefera unul vechi caruia trebuie sa-i cos mereu mainile.
Asa e cu copiii, vad lucrurile cu alti ochi decat noi.
-si noi am ramas cu multe hainute nepurtate, mai ales din cele de bebelus cand creste foarte repede si primeste foarte multe.. si mai e si tentatia mare de a cumpara multe.
Nefolositoare si nepurtata a ramas o salopeta de fash foarte groasa, in general hainele foarte groase nu sunt bune, mai bine pui mai multe dar mai subtiri.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Desi sunt off topic, daca tot vad nu ma pot abtine sa nu zic: mamici carora v-au ramas hainutze si altele, daca nu aveti unde le imparti prin prieteni/rude faceti un bine si dati-le unui copil care are nevoie iaka linku: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=89095 ; sau daca preferati sa ajutati un alt pui, scoateti-le la vanzare: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226
Ajutati un pui si pastrati si sifonierul aerisit

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

quote:
Originally posted by claza

For fun: cel mai inutil lucru pe care l-am cumparat pe cand eram gravida: o blanitza de miel . Citisem io undeva ca-l ajuta pe bebe sa doarma (nu ma-ntrebati!)

hehe, in Libby Purves, cum sa nu fii o mama perfecta! ce-am cautat io blanita de oaie nu-ti mai spun!! bine ca n-am gasit, ca nu stiu cum s-ar fi asortat fiica-mea, in august, de exemplu, cu blanita de oaie...
am citit si eu pe-aici, chiar deschisesem un subiect inainte sa nasc, am gasit linkul. intr-adevar, nu am intalnit un domeniu cu mai multe chestii inutile. ne-au gasit pe noi, proaspetele mamici, mai fraiere si ne baga pe gat toate prostiile..

hei, cine are hamuri, ca eu tocmai ma pregatesc sa merg sa cumpar. vindeti-mi mie un ham, avem noua luni si presimt ca imi va folosi!
dati-mi un Pm, pliiz.

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

citat la semnatura nu mai am, da' caut unu nou si dashtept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loly spune:

Cred ca sunt prima care va spune ca nu ia folosit aproape deloc patutul. A dormit doar in primele 4 luni in el si de atunci singur in pat, altfel nu ma lasa sa dorm toata noaptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flisa spune:

Mie nu mi-a folosit deloc
- termosul pentru biberon; desi a costat destul, il tinea cald cred ca 20 de minute
- cosmeticele si cremele de fundulet; s-a iritat de la bepanthene si de atunci spalat si fara nici un fel de crema la fundulet . a mai fost iritat de doua ori si l-am dat cu Bubchen ca tot imi trimisese verisoara din Germania. In rest traiasca Klorane bebe pt par si corp pt ca face toti banutii
- hainute am avut un sac si unele nici nu a apucat sa le imbrace mai ales pe cele pt nou nascuti. Cele mai bune syunt cele pentru 3 luni chiar daca la inceput sunt mai largute.
- masuta de infasat cu cadita dedesubt. cadita o folosesc zilnic dar masuta de infasat cred ca am folosit-o doar 2 saptamani ca se facea arc cand il puneam pe ea
- caciulite de interior (folosesc doar 1 ora dupa baita)

Merita toti banii:
- sterilizator (eu am cu aburi de la Avent)
- biberoane Avent la care gasesti tetine pe masura 1 luna, 2 luni, 3 luni si tot asa. mai am si biberoane nuk dar le folosesc invers decat ar trebui cu supapa in jos ca altfel nu poate bea bebe
- termometru de tampla sau de ureche ( mai ales dupa vaccin, daca simteam ca e putin fierbinte... decat sa-l chinui cu cel rectal..)
- scutecele de finet (oriunde mergem fac parte din trusa de calatorie: ca ma duc la mama la soacra, la prieteni le pun pe patul unde sta bebe)
- caruciorul e perfect (am un Disney facut de firma Hauck foarte stabil si mai lat decat celelalte cu maner reversibil care face toti banii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wyp spune:

Inutile:
-sacul de dormit ( este prea mare si nu sta niciodata mulat pe ea...folosim in schimb o paturica subtire pt. ca oricum in camera sunt 24 C si nu trebuie mai mult)
-bodyurile (de fiecare cata cand trebuie sa il bag pe cap ma apuca toate transpiratiile ca mi se pare ca o chinui...mie mi se par mult mai comode salopetele intregi cu capse de sus pana jos sau costumele cu 2 piese)
-pieptarasele care se leaga la gat- niste porcarii la care s-a destramat legaturile dupa prima purtare;
-caciuli gen tichiute care se leaga sub barbie...sunt incomode si se rasucesc..am gasit doar 3 care stau bine pe capul ei...in schimb folosim fesuri care sunt mult mai bune;

Foarte utile:
-marsupiul port-bebeu este mai practic pt. plimbarile scurte;
-biberoane Primii Pasi- ieftine si bune...in schimb suzeta de la ei este enorma si ii provoaca greata;
-cadita cu suport este foarte utila...sta in apa fara sa o tin eu si nu imi e teama ca aluneca...asa ca ne jucam cam 30 minute in apa si e super;
-patut gen tarc este practic si nu stau cu grija ca se loveste cu capul de lemn;
-termometru de camera si apa...plus termometru digital cu varf mobil pt. bebe;
-carusel...se uita la jucarii si asa adoarme;
-costumas gen cosmonaut;
-pantaloni cu labuta...foarte utili pt. ca altfel statea cu picioarele goale, nu suporta sosetele;
-manusi in prima luna ca se zgaria singura indiferent daca avea unghiile taiate;
-sapun si sampon de la Johnsons;

Mai sunt cele evidente pamparsi, servetele umede, ser fiziologic, comprese sterile, ceai de pelin pt. fundulet sau eritem alergic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILUI spune:

Salve,
Inutile pt noi au fost
-toate bluzele/costumasele/body-urile care nu au avut nasturasi/capse la gat.Mai ales daca bb este un grasunel, pur si simplu chinui copilul cu aceste lucruri.
- pudra,peria de par,colacelul pt dentitie,hamul, cana anticurgere,maieuri,chilotei,colacul pt WC,ulei de corp (asta l-a folosit mami ).
Acum, ce sa zic, sunt mai multi factori care influenteaza folosirea sau nu a anumitor lucruri. spre ex : baietelul meu este nascut in Iunie, astfel ca, in iarna, cand i-am luat premergator, l-am tinut cam doua saptamani in el, dupa care aveam senzatia ca,tot ii curge nasul de la gresia de pe hol si bucatarie care sunt destul de reci, chiar daca in casa era destul de cald, asa ca am renuntat la el,
-marsupiul, de asemeni, in per pana la 5 luni medicul ne-a recomandat sa nu/l purtam, iar de la 5 luni in colo nu mai puteam sa/l tin in el,
- unguentele pt eritem fesier, eu am dat cred ca vreo doua milioane (vechi)pe tot felul de unguente, atunci cand am avut o alergie groaznica de la diaree care nu mai trecea, si in final ne-a trecut cu un "banal" unguent, imi scapa numele acum, dar era pe baza de untura de peste si costa doar 3 lei noi.....
- noua cantarul ne-a fost de ffff mare ajutor, Robert a fost prematur, si trebuia sa-l tot cantarim, sa vedem daca si cat ia in greutate, iar fara cantar, era super stresant sa ne tot plimbam la medicul de fam,
- referitor acum la body-uri , eu am avut o gramada nefolosite, in schimb am avut 3 care aveau nasturei pe tot pieptul,de sus pana in drepul buricului, plus intre picoruse. Acestea le-am folosit pana nu mai stiai ce culoare au, pur si simplu sunt super bune,dar nu am mai gasit acest model dupa aceea.In tot cazul, indiferent ce body cumparati, aveti grija sa aiba descizatura la gat cat mai mica, majoritatea sunt decoltate mult prea mult si bb ramane cu gatuletzul dezgolit prea tare.
Ma mai gandesc, si mai scriu........

Pupici,
mami Ailui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Ehe, eu vin sa spun ce am folosit din ce voi nu ati folosit:
- suportul ptr baita. acum nu stiu la care va referiti, daca e cel pe care se aseaza cadita sau cel in care sta bebe. Cel in care se pune bebe mie imi este foarte util, in conditiile in care ii fac singura baita. Pana sa il cumpar imi era tare greu sa tin si una bucata bebeloi fatait si sa torn si apa in cadita. Acum e mult mai simplu si mai ales ca am trecut la cada mare si la dus.
-body-urile eu le-am folosit si mi-au fost foarte utile mai ales ca toate bluzitele se ridica. Intr-adevar cele mai bune sunt costumasele cu totul care au nasturi sau capse si se desfac cat mai mult.
-marsupiul. L-am folosit de la 1 luna cand trebuia sa mergem zilnic la spital ptr fizioterapie si pe autobus. Il folosim si acum cand iesim seara afara ca stam mai putin si nu ne mai deranjam cu carutul. Probabil ca pana la 6-7 luni mai putem, ca dupa aceea ma cocoseaza pe mine si oricum trecem la carut sport, mult mai lejer. dar cand e vant afara e mult mai bun decat caruciorul.
Ce nu am folosit:unele hainute primite din materiale sintetice si bepantenul. A fost super ok crema de galbenele cu propolis. In rest am utilizat totul.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Buna ziua mamici,

Cu siguranta raspunsul la intrebarea celei care a lansat acest topic depinde de fiecare bebe in parte.

In cazul nostru, nu am folosit :
- marsupiu - a fost frigut afara si mi s-a parut ca bebe sta mai bine in carucior
- tetine Avent (nu reusea sa traga cu ele)
- pilota

In schimb, de mare ajutor ne-au fost de mare ajutor:
- suport de cadita - poate fi folosit doar daca aveti o cadita mai mare
- sterilizator Avent
- incalzitor de bibe Avent
- geanta izoterma Tefal (cam scumpa, dar este singura care mentine cat decat temperatura in bibe)
- scaun de masina tip "scoica" - il folosim si in casa de pe la varsta de 2 luni si jumatate
- bibe Avent - practice. Le-am folosit cu tetine Primii Pasi sau Nuk
- suport pt uscat biberoane

Mai avem cateva articole pe care speram sa le folosim (pareu practice, de aceea le-am si cumparat)
- scaun de voiaj - gonflabil, se ataseaza la orice scaun cu spatar
- casca protectie capusor bebe
- incalzitor bibe pt masina
- tarc

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
Mai multe pozici ... si www.dropshots.com/apreutu" target="_blank">filmuletze haioase

Mergi la inceput