este obligatoriu sa dam copiii la scoala la 7 ani
Raspunsuri - Pagina 3
Roxana_G spune:
Si eu am aceeasi dilema, pitica mea implineste abia 3 ani, insa ea la inceperea scolii ar avea fie 6 ani jumate, fie 7 ani jumatate. Problema este ca nu pricep cum sunt grupele de gradi, ea fiind data de la 1 an jumatate la gradi particulara, pana la 3 ani a fost grupa foarte mica. De acum abia incepe grupa mica, mijlocie si mare si apoi cea pregatitoare, ceea ce ar inseamna sa inceapa scoala la 7 ani jumatate. Daca ma decid sa o dau la 6 ani, ar insemna sa schimb deja grupele.
Rox
si Alexandra Maria
(10.02.2004)
]
filofteia spune:
quote:
In septembrie face 7 ani.Atunci va intra si la scoala .
Eu cred ca e OK, nu?
In schimb nu prea stiu la ce scoala.Dar asta e o alta problema.
Bineinteles ca este OK... dar aici se vorbeste despre a da copilul la 8 ani...
alias spune:
Si ca sa raspund la subiect mie mi se pare ciudat sa il dau la scoala la 8 ani. Cred ca toate trebuiesc facute la timpul lor iar copiii trebuie sa mearga la scoala intre 6 si 7 ani, nu la 5 si nici la 8.
CriPOD spune:
quote:
Originally posted by Cricorquote:
Originally posted by dulcetica
In Canada ii iau in clasa I la 5 ani.Ei au regimul step by step in care e obligatoriu sa nu streseze copilul.
dulcetica
Doar o mica corectura: in Canada copii incep clasa I in anul cand implinesc 6 ani. Asa incat in aceeasi clasa sunt copii care au 6 ani si 8 luni dar si copii care au 5 ani si 10 luni. Parerea mea personala e ca e o abordare absolut tampita, pentru ca aici programul este de la 8:45 la 3:15, si nu de putine ori auzi ca astia mai mici adorm cu capul pe masa in clasa.
Si pentru variatiune de opinii, o alta parere, din experianta proprie: fiica mea avea 5 ani si 11 luni cand a mers la scoala, mai sunt doi copii mai micuti cu o luna, doua in clasa ei. Nu au avut nici un fel de probleme niciunul, nu s-a vazut nicio diferenta. Ei i-a placut mult mai mult decat la day-care, de-amiaza n-a mai dormit de la 2.5 ani oricum. Acum, abia a implinit 11 ani, e in clasa a 6-a si se descurca superb cu scoala. Nu mai spun ca fiind inconjurata de asiatice, e cea mai inalta si dezvoltata din clasa.
Fiul meu la fel, a mers la scoala la 6 ani si 1 luna. Sincer, nici azi, la 15 ani juma nu e pregatit de clasa 1, asteptam degeaba...
Fiecare isi cunoaste copilul si face ce-i mai bine pt el, dar mie mi se pare ciudat sa ma gandesc ca un copil de scoala generala merge la chefuri, gusta bere, se barbiereste si e "incarcat" sexual. Poate pt ca eu nu am avut timp sa ma obisnuiesc cu sistemul curent din Ro, pe vremea mea era 6 ani fara discutie.
Dulcetica, de ce spui tu ca in Canada e pe sistem step-by-step? Oricum, asta cu Canada e off-topic, comparam mere cu pere...
www.myspace.com/mqqm" target="_blank">
viviana spune:
alias copiii de la gradi scriu cu litere de mana sau de tipar?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
roxanal spune:
da, si eu am probleme cu aceasta hotarare :(..Maria este nascuta pe 20 ianuarie..deci o sa aiba ori 6 si 8 luni sau 7 si 8 luni..tb sa va spun ca pana acum, toate mamicile + educatoarele m-au sfatuit sa o dau de 7 si 8 luni, asta neavand nici o legatura cu capacitatile ei intelectuale...care sunt ok, numai la partea cu statul in banca am indoieli
...acum...sunt impartita..s-o dau, sa n-o dau...
Roxana Lilea,mama de 2 ori :)
alias spune:
Cu litere de tipar in prima faza.
Acum invata sa faca si litere de mina.
Copilul meu oricum repeta grupa pregatitoare.Acum se descurca mai bine decit anul trecut.
Alias
filofteia spune:
Roxana trebuie sa te hotarasti, pentru ca la multe scoli nu mai primesc inscrieri...
Noua educatoarele ne-au spus ca daca nu ii dam la scoala ii vor muta la grupa mare, pentru ca este bine ca grupa pregatitoare sa o faca o singura data, caci se vor plictisi la scoala...
Oricum in ce-l priveste pe fiimiu este ca al lui mQQm... nici la 15 ani nu va fi pregatit pentru clasa I...
Anuska spune:
Fetita mea face 7 ani in martie. Anul trecut am vrut s-o dau la scoala, considerand ca 7 ani si jum e cam mult, insa toti au spus ca nu e bine, adica educatoarele, de la scoala unde vreau s-o dau si cel care m-a hotarat s-o aman dr de fam..... Dr mi-a spus ca e bine pentru copil sa aiba 7 ani impliniti la inceperea scolii..... Nu-i vorba, ca si puiuta mea e cam slabuta, asa ca m-am gandit ca nu-i strica un an in plus....
In alta ordine de idei, unde si ce scoli sunt cele cu sistem step by step in Bucuresti? Ca parca din cele ce spuneti p-aici i s-ar potrivi mai bine fetei mele. Pentru ca la gradinita am observat ca desi stie, daca nu e intrebata, nu spune sau daca nu e chemata in mod special nu se duce sa asculte povesti, ci se joaca. Si daca puteti sa-mi spuneti si ce trebuie facut pt inscrierea la o astfel de scoala.
*********************************![]()
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)
grati.ela spune:
Educatoarele spun mereu ca e mai bine sa dam copilul la scoala la 8 ani daca se poate. Doar e mai usor sa lucrezi cu cei mari decat cu pitici de 3 ani. Eh, si cu 3 ani e o problema...acum copilasii ajung sa mearga la gradi (de stat, caci aici e problema) la 4-5 ani direct in grupa mijlocie. Oare nu e locul lor la gradi? Cred ca ar trebui ca un copil de 3 ani sa aiba prioritate in fata unuia peste 6 ani.