este obligatoriu sa dam copiii la scoala la 7 ani
Raspunsuri - Pagina 2
grati.ela spune:
Haideti fetelor! 8 ani si x zile...si ne mai miram ca nu au loc in gradinite copilasii de 3 ani. Cred ca bietul copil se va simti ca magarul intre oi. Fetita mea are colega data la scoala la 8 ani si acum, in clasa a doua are ciclu menstrual.
moko spune:
am avut o colega in scoala generala si apoi in liceu care a fost data la scoala la varsta de 6 ani si vreo 2 saptamani...imi amintesc ca la admiterea in liceu inca nu avea buletin si s-a prezentat cu certificatul de nastere....ei bine, asta nu a impiedicat-o sa fie una dintre cele mai bune din clasa (in conditiile in care, mai ales in liceu, nivelul clasei era mult peste mediu si competitia- acerba!!!!)!
pana la urma conteaza varsta psihologica si intelectuala mai mult decat cea fiziologica!
nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
cu pui drag..
ninocikap spune:
quote:
Originally posted by alias
Dragele mele,
nu credeti ca depinde foarte mult si de copil?
Al meu nu are nici o treba cu scrisul si cititul dupa 4 ani de gradinita.Colegii lui din gradinita stiu sa socoteasca,sa nu mai zic de scris.Iar el -care este si stingaci- nu reuseste sa scrie din prima nici macar "LA MULTI ANI".
Putem sa-l dau la scoala anul trecut- la 6 ani 0 luni dar am preferat sa mai astept un an pentru ca nu mi s-a parut apt combatant.
Alias
fara suparare ..dar nu stiam ca la intrarea in clasa I ar trebui sa stie sa scrie deja La multi ani. nu asta ar trebui sa invete in scoala...? nici eu nu stiam sa scriu nimic cand am intrat in clasa I... dupa doar 1 an de gradinita... dar m-am descuract foarte bine.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
silvvi spune:
Eu imi dau copilul la 5 ani si 10 luni la scoala, sper sa-mi aprobe inspectoratul ca dezvoltarea psihosomatica ii permite, il dau la grupa step, ce e drept, dar mi se pare ca se plistiseste de atata gradinita.
Oricum, din cate am vazut la grupa noastra la gradinita nimeni nu isi da copii la 6 ani si ... luni, toti la 7 ani si ....luni, avem chiar si o fetita care merge la 7 si 10 luni. Si toti parinti au zis ca imi chinui copilul ((.
cortez spune:
Buna Silvvi,
Se pare ca ma tin dupa tine in seara asta, ('
'). Eu mi-am dat baietelul la scoala la 6 ani si 11 luni, toata lumea ma sfatuia sa il mai tin un an, dar la fel ca si al tau se plictisea la gradinita. Mi-a fost teama ca dandu-l la step by step se va plictisi la fel de repede (ma gandeam ca va fi ceva asemanator gradinitei), dar din fericire ii place foarte mult, probabil si pentru ca "doamna" ii acorda mai multa atentie la scoala decat la gradinita, la gradinita au fost in clasa 30 copii, pe cand la scoala sunt doar 16.
Parerea mea este ca fiecare mama isi cunoaste copilul si stie mai bine decat oricine ce este mai bine pentru el. ('
')
O seara placuta,
Cortez
filofteia spune:
quote:
Dragele mele,
nu credeti ca depinde foarte mult si de copil?
Al meu nu are nici o treba cu scrisul si cititul dupa 4 ani de gradinita.Colegii lui din gradinita stiu sa socoteasca,sa nu mai zic de scris.Iar el -care este si stingaci- nu reuseste sa scrie din prima nici macar "LA MULTI ANI".
Putem sa-l dau la scoala anul trecut- la 6 ani 0 luni dar am preferat sa mai astept un an pentru ca nu mi s-a parut apt combatant.
Depinde este adevarat... nici Adi (6 ani si o luna) nu scrie sau citeste... dar asta nu ma ingrijoreaza pentru ca va invata la scoala... va merge la toamna la 6 ani si 9 luni...dar eu cred ca daca ramane la gradinita tot atat va stii sa scrie si sa citeasca... este adevarat ca eu nu fac cu el acasa teme ci doar ne jucam... in ideea ca la anul vom incepe in forta. Eu cred ca un copil care stie sa scrie si sa citeasca se va plictisi la scoala, iar cum il stiu eu pe fiimiu asta este ultimul lucru pe care mi-l doresc...
Ca amuzament... mi-a spus ca daca nu invata sa scrie si sa citeasca mai face odata clasa I... apoi imi povestea de numere pare si impare...
viviana spune:
In principiu ar cam fi oblgatoriu la 7 ani.
Acum cativa ani fusese data o lege cu "obligatoriu la 6 ani", dar au renuntat la ea in senssul ca au lasat la latitudinea parintilor: 6 sau 7.
Mai mult de atat, zic ei, ca au schimbat manualele scolare: la mate nu se mai face tabla inmultirii in clasa a II ci a III. in schimb din clasele I-II le-au bagat calcul cu necunoscute. Dar, ei se descurca foarte bine.
Noi suntem in clasa a treia, acum, si am mers la scoala la 6 ani si 5 luni.
Singura diferenta intre ea si cei de 7 ani a fost la rabdare si la capacitatea de a sta cuminte in banca. In rest din punct de vedere a capacitatii intelectuale nicio diferenta.
Ah, si a mai fost o diferenta: la scris. Muschii mici ai mainii copilului nu sunt dezvoltati ei ajung la o oarecare maturitate in jur de 8-9 ani. Si aici s-au vazut diferentele cei mai mici au scris mai incet si mult mai urat in timp ce cei mai mari deja la clasa a II-a scriau frumos.
Dar, acum in clasa a treia nu mai este nicio diferenta.
In ceea ce priveste cititul si scrisul este bine sa nu stie.
Am vorbit pe larg cu invatatoarea despre acest subiect si mi-a spus concluziile:
- gradinita nu are programa ajustata cu cea a scolii, si invatatorul trebuie sa "strice" ceea ce s-a invatat la gradinita.
- cei care stiu sa scrie si sa citeasca se plictisesc.
- cei care stiu sa citeasca si sa scrie tulbura ora si le soptesc celorlalti si invatatorul se vede in imposibilitatea de a sti cu exactitate cine stie si cine nu. imi amintesc ca in clasa I, le scria un cuvant pe tabla si apoi trecea pe la fiecare banca si copilul ii soptea la ureche ce citea de pe tabla.
Concluzia: diferentele dispar cu totul inspre clasa a treia, si cum spunea invatatoarea fetitei mele nu conteaza cat este de bun in clasa I si a II ci in clasa III si IV cand deja materia se complica iar cei foarte buni in primii 2 ani (veniti cu un bagaj de cunostinte) pot ajunge usor la coada.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
alias spune:
Tot fara suparare dar colegii lui aproape toti stiu sa scrie,
anul trecut avea colegi care au intrat la scoala anul acesta
si care scriau povestioare in clasa.
Il raportez la colegii lui de gradinita care fac aceleasi ore si au aceleasi ocupatii ca si el.
Alias
alias spune:
In septembrie face 7 ani.Atunci va intra si la scoala .
Eu cred ca e OK, nu?
In schimb nu prea stiu la ce scoala.Dar asta e o alta problema.
Alias