este obligatoriu sa dam copiii la scoala la 7 ani

este obligatoriu sa dam copiii la scoala la 7 ani | Autor: coryna

Link direct la acest mesaj

Exista vreo reglementare legala care sa ma oblige pe mine sa dau copilul la scoala de la 7 ani si o zi sau pot sa-l dau si la 8 ani ? Ma gandesc ca este o diferenta intre cei care au 7 ani si 10 luni si unul de 7 ani fix (aproape un an scolar)!!! Stiu asta de la nepotica mea care a fost data la scoala de 7 ani si 10 luni si i-a fost mai usor decat celor care aveau doar 7 ani!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu stiu daca exista vreo reglementare in acest sens. Poate o fi ceva pe edu.ro ....Si eu care ma gandeam sa-l dau la 6 ani si 9 luni (7 ani in decembrie)!?
Edit: Am gasit pe edu.ro legea invatamantului si spune acolo ca sunt inscrisi in cls I copii care implinesc 7 ani pana la data inceperii anului scolar si cei care au implinit 6 ani daca dezv lor psihosomatica este corespunzatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

Baietelul meu e clasa a-2-a, si a mers la scoala la 6 ani si 0 luni(tot in dec a implinit 7 ani).Si e printre cei mai buni din clasa.Eu am mers la 6 ani si 7 luni si la fel am fost printre primii...La 7 ani si 10 luni mi se pare mult prea mult.Sincer,are aproape 8 ani.In clasa 1.
Daca e copilul nascut in iulie, aug, da, la 6 ani si o luna parca zic ca e mic.Dar in dec. daca e nascut, e perfect sa-l dai la 6 ani si 9 luni.Parerea mea, nu dati cu rosii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

eu sunt nascuta in iulie... am inceput scoala la 6 ani si aproape 2 luni..si nu mi s-a parut ca am un handicap...am fost printre primii in clasa tot ciclul primar... la 7 ani e destul de mare... la 8 ani e deja prea mult parerea mea...

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

8 ani si mie mi se pare enorm de mult pentru inceperea clasei I .
Baietelul meu ca si mine dealtfel a mers la scoala la 6 ani si 3 luni . Nu are colegi de clasa care sa fi implinit 8 ani , majoritatea au 7 si cateva luni, pana in 7 ani si jumatate.

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Eu cred ca atuci cind e cel mai mare e in dezavantaj, deoarece trebuie sa piarda timpul lui pretios sa-i astepte pe ceilalti sa recupereze diferenta.E satul de la gradinita de grupa pregatitoare,practic ce sa-l mai invete in clasa I?
Eu nu am aceasta problema de evaluat pentru ca-l dau la 6 ani.Deja voi avea 43 de ani cind el va fi in clasa I.Intentionez sa nu ies la pensie pina termina de studiat.
In Canada ii iau in clasa I la 5 ani.Ei au regimul step by step in care e obligatoriu sa nu streseze copilul.
Problema la noi e cu materia cam prea incarcata pentru copii atit de mici.
Cumnata mea spunea ca cea mai mica fetita ,colega cu fata ei,avea 6 ani in clasa I si intradevar avea probleme de concentrare,era mai somnoroasa dimineata,mai alintata,insa acum a recuperat.
Avantaje si dezavantaje!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Enorm de mult 7 si 8 luni...eu am fost data la 7 ani si 2 luni si am plans, dar era responzabilitati mari, cheia de gat, mancarica de incalzit.Pe baiatul meu la 6 si 8 luni, dar aici e oblgatoriu 6 chiar daca ii implinesc in decembrie...al meu scapase ca e in ianuarie.La 5 ani si 8 luni pre putin , acum se vede diferenta si intradevar probleme n-am.

Ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidevladut spune:

Si Vladut are in septembrie 6 ani si 7 luni si mergem la scoala, mi se pare mult sa-l dau la 7 ani si 7 luni, aproape de 8. Sincer ma gandesc si cum ar reactiona in toamna cand toti colegii lui ar merge la scoala si el ar ramane tot la pregatitoare cu cei care acum sunt grupa mare (pe care el ii considera mult mai mici), nu as vrea sa-i creez un complex inutil, mai ales ca in urma evaluarilor facute in gradi el e pregatit pentru scoala. Si eu am mers la scoala la 6 ani si 3 luni si a fost ok, numai ca imi ducea mama ghiozdanul ca eu nu prea ma descurcam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

8 ani este deja prea mult. Nu faci nicicum un avantaj din diferenta asta. Parerea mea.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alias spune:

Dragele mele,
nu credeti ca depinde foarte mult si de copil?
Al meu nu are nici o treba cu scrisul si cititul dupa 4 ani de gradinita.Colegii lui din gradinita stiu sa socoteasca,sa nu mai zic de scris.Iar el -care este si stingaci- nu reuseste sa scrie din prima nici macar "LA MULTI ANI".
Putem sa-l dau la scoala anul trecut- la 6 ani 0 luni dar am preferat sa mai astept un an pentru ca nu mi s-a parut apt combatant.

Alias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

quote:
Originally posted by dulcetica

In Canada ii iau in clasa I la 5 ani.Ei au regimul step by step in care e obligatoriu sa nu streseze copilul.

dulcetica

Doar o mica corectura: in Canada copii incep clasa I in anul cand implinesc 6 ani. Asa incat in aceeasi clasa sunt copii care au 6 ani si 8 luni dar si copii care au 5 ani si 10 luni. Parerea mea personala e ca e o abordare absolut tampita, pentru ca aici programul este de la 8:45 la 3:15, si nu de putine ori auzi ca astia mai mici adorm cu capul pe masa in clasa.

Mergi la inceput