este obligatoriu sa dam copiii la scoala la 7 ani
Raspunsuri - Pagina 4
viviana spune:
Gratiela: toti copiii sunt egali. nici unul nu ar trebui sa aiba prioritate in fata celuilalt.
Daca la gradi sunt locuri putine nu este vina copilului si nici a parintelui.
La urma urmei parintele hotareste daca isi da copilul la scoala la 6 sau 7 ani in functie de capacitatea de atentie a copilului si nu in functie de capacitatea gradinitei.
ALIAS, fetita mea invatase sa scrie la gradi cu litere mari de tipar. Cand a intrat in clasa intai i-a fost foarte greu la orele la care lucrau din alfabetar, sa priceapa ca numai la inceput de propozitie se scrie cu litere mari. S-a chinuit invatatoarea pana a dezvatat-o. cifra 0 o face pe invers,ca la gradi au lasat-o, si i-a fost foarte greu la litera o, g samd. La fel la cifra 5 facuta dintr-o bucata.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
grati.ela spune:
Viviana, fara suparare. Nu ma refer la prioritate in general, ci in ceea ce priveste inscrierea la gradi. Altfel pare mai egal cel mai mare.
codruta_grg spune:
Si eu zic ca depinde de fiecare copil. Noi inca suntem mici, dar ma gandesc sa o dau la scoala la 6 ani si 1 luna. La gradinita nu m-as grabi sa o dau (adica de la 2 ani si ceva). Cred ca le ajung 3 ani de gradi. Si pe mine m-au dat inainte de implinirea varstei de 7 ani (in ianuarie faceam 7 ani) si m-am tot gandit daca nu eram mai atenta la scoala daca eram cu un an mai mare (si acuma ma gandesc
)
Codruta &
Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
arghirmonica spune:
Pe la meu o sa il dau la scoala la 7 ani si 6 luni.Si nu mi se pare nici o pr.Colegii lui d egradi au aceaasi varsta.Ar trebui sa renunt la grupa pregatitoare sau sa il mut in alta clasa ceea ce nu o sa fac.Ramane asa...
viviana spune:
codruta fata mea are in clasa un baietel dat la 6 si o luna si i-a fost greu la inceput, chiar adormea cu capul pe banca.
Dar, indiferent de parerea mea tu iti cunosti cel mai bine fata.
eu am stat mult si am cugetat cand am dat-o la scoala la 6 ani si 5 luni. in clasa la ea sunt 22 copii. 2 copii mai mari decat ea cu un an. vreo 10 nascuti august, septembrie, octombrie deci au mers la 7 ani. si restul nascuti intre martie-august care au mers la 6 ani si putin. abia anul trecut ne-a spus invatatoarea ca atunci cand a vazut cat de mici sunt si-a spus "doamne ce mici sunt, ce ma fac eu cu ei!" si s-a descurcat foarte bine. Acuma asa, ca o chestie extra sunt 8 copii - berbeci de martie si aprilie, care ii mananca sufletul, inclusiv fi-mea...
Oricum din punct de vedere intelectual nu este absolut nicio diferenta,.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
cl spune:
argumente pro si contra gasiti si aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92153