scolar la 6 ani sau la 7?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

quote:
Originally posted by cl

Oana, m-ai facut sa zambesc, nu te supara pe mine . Tu chiar crezi ca ii spun copilului meu ca-mi pare rau ca nu l-am mai tinut acasa inca un an??? Tot asa i-am prezentat scoala: frumos, invata, prieteni noi etc. Ca am eu ceva regrete e cu totul altceva. Si ca majoritatea cadrelor pe care le-am intalnit sunt de parere ca e bine sa se inceapa scoala la 7 ani impliniti e iarasi altceva...

Ei, indiferent de ce decizii luati, bafta multa va doresc!

Claudia



Nici nu-mi pun problema ca tu i-ai spus
Insa ai fi uimita cati parinti am auzit cu urechile mele spunand asta copiilor sau de fata cu copii - si totusi copilul de 10-11 ani daca e de fata aude si intelege chiar daca nu intra in conversatie.
De aceea am si spus ca-mi pare rau daca par foarte pornita, dar din pacate foarte multi copii intra in scoala deja "programati" de acasa ca scoala e chinul lor - acei parinti care considera serviciul drept chinul personal.
Nu-mi place deloc sa clasific pe nimeni - chiar daca vad comportamente cliseu, oamenii nu sunt pentru mine clisee.
Am incercat doar sa atrag atentia asupra neatentiei vizavi de copii - cand discuta adultii despre scoala in general si uita ca pentru copii scoala e ceva foarte particular, e ocupatia lor.

multi la puiutzi!

Oana Rusu - mamica de Paul-Victor, din 21 iunie 2006
la 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pe copilul meu l-am dat la scoala de 7 ani si 9 luni!
Intotdeauna am spus ca intr-un fel este dezvoltat psihic si fizic un copil de 7 ani in comparatie cu unul de 6 ani!
Si nu am regretat nimic pina acum!

toti prietenii mei rideau de mine si spuneau ca "va avea barba "in clasa I,dar pe mine nu m-a interesat!Si daca stau si ma gindesc ca a invatat literele si ceva socoteli elementare gen 1+1 etc, de la vreo 3 ani,insemna ca nici la gradinita nu trebuia sa-l mai dau?A mers normal la gradinita,nu a repetat grupa pregatitoare si nici copilul nu mi-a reprosat niciodata ca este cel mai mare din clasa!(acum chiar este cel mai mare ca aici obligatoriu se intra la 6 ani-numai in cazul in care psihologul hotaraste ca nu se amina).

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Cel mic a intrat in clasa I la 5 ani si 9 luni iar cel mare a facut kindergarden si clasa I in acelasi an, deci in clasa II el avea 6 si 5 luni (la 9 ani el intra la toamna in clasa V).

Fiecare parinte face cum stie mai bine, eu am preferat sa intre la scoala mai devreme decit mai tirziu.

Anamaria mama la Nick (9)& Alex (6)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

asa e,insa in SUA si in general mai prin toate tarile occidentale scoala se incepe de la 5 ani,insa si lectiile sunt structurate pt nivelul lor de intelegere!
in Romania totdeauna a fost mai dificil,chiar matematica din liceu de la noi ei o fac in primi ani de facultate...
asa ca,e o mica mare difernta!!!
ce e normal acolo,la noi nu prea e...
nu poti da copilil aici la scoala de la 5 ani si ceva,ca nici nu-l primeste...
si spun toate astea in cunostinta de cauza

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!


*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Si io tot la 6 ani am fost data la scoala

Hai sa comparam putin ce invata un scolar in clasa I (sint in tema ca Alex este in clasa I acuma).

Literele si cifrele le stie de anul trebut, deci la clasa I se presupune ca deja citesc cursiv. Adunari, scaderi, invata banii (in cite feluri faci 35 de centi), invata despre fenomenele naturale, animale, invata sa faca harti, invata chestii de baza gen cum este structurat un cartier (posta, pompieri, politisti).

Avem in fiecare saptamina 15 cuvinte noi (engleza nu e fonetica si deci spellingul e diferit) pe care trebuie sa stie sa le scrie corect, plus in 20 (high frequency) pe care trebuie sa le stie sa le citeasca. In fiecare saptamina avem o carte de citit pe care ei trebuie sa stie sa o povesteasca bine, sa raspunda la intrebari in scris, sa faca un rezumat in scris (4-5 propozitii).

Au test la matematica, social studies si spelling in fiecare saptamina.

In plus face la scoala mitologie, un fel de istorie sumara din care iar trebuie sa fie capabil sa raspunda in scris in propozitii complete.

Relatati-mi si mie cum decurge clasa I in Romania.

Anamaria mama la Nick (9)& Alex (6)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Marcu va fi in clasa 1 cind va avea aproape 7 ani acum e la gradinita si invata cam ce spunea si ocebine mai sus . N-am avut de ales, dar nici n-as fi gasit vreun motiv pentru care sa il imping mai repede in scoala.
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu



Si la gradinita se face acelasi lucru, insa se reia materia cu un alt grad de complexitate...aici io am o buba...nu mi se pare ca aprofundeaza suficient citeodata de prima oara si prefer sa bat fierul cit e cald acasa in profunzime...

Anamaria mama la Nick (9)& Alex (6)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaghe spune:

Buna seara, imi pare bine ca se abordeaza aceate subiecte, despre scoala.Si eu am un baietel , cel mic care abia a facut 5 ani, este in pre-k, 9grupa mare de gradinita de la 3 ani si 8 luni, asa a fost sa fie), si in luna august merge la scoala , in kindergarden, deci va avea5 ani si 6 luni, si cred ca este destul , or bine pregatit prt. scoala, inca un an in pre-k nu am mai rezista, .Deja stie tot alfabetul si innumara pina la 25, scrie toate literelesi ceva cuvinte . si au de trecut in fiecare sapt. , de citit de fapt o mica poveste, de fapt sint 5, 6 propozitii.Nu l-as mai tine inca un an la gradinita, consider ca e timpul sa mearga la scoala, si chiar daca se spune, ca invatamintul din America este mai mult o joaca , nu cred ca este asa, asa cum spune OBECINE, , CRED CA AM RETINUT BINE, IMI PARE RAU CA NU ITI STIU NUMELE, SINT MULTE DE PARCURS SI INVATAT, iar eu sint multumita ca elevii nu mai trebuie sa memoreze carti si comentarii intregi asa cum am facut eu ani de-a rindul si practic am uitat tot, eu ma uit la cel mare si apreciez modelul de a invata . succes in continuare si cel mai bine cred parintii sint cei care considera cind e timpul ca copilul lor sa mearga la scoala
gabriela , mama lui Matthew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si eu am dezbatut mult problema asta...

Si am ajuns la concluzia, ca decat sa fie cel mai mic, mai bine sa fie printre cei mai mari...

Mi se pare o prostie cum ca s-ar plictisi daca ar stii deja sa citeasca sau ca ar avea un avantaj daca ar iesi din scoala cu un an mai devreme...sau ca ar invata ceva in plus fata de cei de varsta lui care au ramas inca la gradinita...
Ceea ce probabil ca e real la inceput, dar diferentele estompeaza in cativa ani...

Nu inteleg de ce sa grabim un copil intelectual si emotional sa faca fata unui nivel conceput (de psihologi si pedagogi) pentru o alta varsta...


Si baietelul meu face cu usurinta teme de kindergarden si de abia a facut 4 ani, dar nici nu ma gandesc sa il grabesc, va mai merge un an la preschool, apoi kindergarden si abia la 6.7 ani va merge la scoala!!!
Pentru ca inca nu e destul de matur, pentru ca are prieteni dragi in grupa lui cu care vreau sa mearga si mai departe, pentru ca are nevoie de stabilitate si pentru ca vreau ca ceea ce stie sa ramana si nu numai sa aprofundeze, dar sa fie capabil sa "predea" si la cei mai mici ce stie...

LA 6.7 ani in clasa 1, nu va fi nici cel mai mic, nici cel mai mare...dar va fi printre cei mari...si eu cred ca va fi destul de stabil emotional si matur sa faca fata unei noi etape...



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Garbielaghe, kindergarden e inca gradinita...(desi se face in cadrul scolii)...dar e un fel de grupa pregatitoare pt scoala...(eu inca nu socotesc ca intra la scoala)


1-st grade e clasa 1!!!!!



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

La sectia "Scoli, gradinite" este un subiect " Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt". Sintem mai multe mamici care facem schimb de impresii despre clasa I. Va asteptam cu placere!

In tarile occidentale toti copiii merg la 6 ani la scoala (dar in general trebuie sa fie 6 ani impliniti pina la 1 septembrie). Si cum a spus cineva, programa este adaptata virstei lor. In plus marea majoritate fac un an pregatitor tot in cadrul scolii (deci la 5 ani), unde incep deja sa invete anumite lucruri si sa se obisnuiasca cu regulile si modul de functionare.

Deci este o diferenta intre sistemul din Romania si din alte tari. In rest, fiecare parinte stie ce este mai bine pentru copilul lui.

Mergi la inceput