scolar la 6 ani sau la 7?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Propun sa-i dam la scoala cand intra la pubertate. De ce 6 si un pic-7 si un pic si nu 7 si un picut si 8 cu 2-3 batai. Scoala nu omoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by grati.ela

Propun sa-i dam la scoala cand intra la pubertate. De ce 6 si un pic-7 si un pic si nu 7 si un picut si 8 cu 2-3 batai. Scoala nu omoara!




????
trebuie sa recunosc, am nevoie de o traducere, nu am inteles ce ai vrut sa transmiti...

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Vad aici parinti care considera normal ca un copil sa stea la gradinita pana la 7 ani si 11 luni pe motiv ca la 6 si 11 luni e prea mic (va avea colegi de 7 ani si 6 luni si va fi dezvantajat). In plus, acesti parinti uita cat stres au avut cand au cautat loc la gradi in grupa mica. Unde sa incapa cei mici daca tinem fetitele pana ce au CM? (si nu e o gluma...Ozi are in clasa a doua colega de 9 ani si 5 luni care are CM...la clasa a IV-a unde ii era locul nu mai parea o ciudatenie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Fara suparare Gratiela, dar nu este vina parintilor care-si dau copii la 7 ani si 11 luni la scoala ca nu sunt locuri la gradinita ci a sistemului...Pe langa faptul ca au micsorat numarul de clase, nu sunt in stare sa se adapteaze unui an care are mai multi copii... nu este normal ca atunci cand ai 30 de copii in grupe sa nu poti infiinta o alta... parerea mea...
Eu imi dau copilul la 6 ani si 9 luni, dar sunt altii care prefera 7 ani si 9 luni si nu-i condamn pentru ca si eu m-am gandit la aceasta posibilitate... este clar ca va fi dezavantajat fata de un copil care a implinit 7 ani in primavara... dar eu ma bazez pe inteligenta lui nativa, ceea ce nu pot face multi... In plus este inalt si iute... genul sportiv...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Grati.ela, nu te supara, dar nu mi se pare un argument bun faptul ca sunt sau nu locuri in gradinita! Nu are nimic de-a face acest lucru cu varsta optima la care un copil trebuie sa inceapa scoala. Poate fetita de care vorbesti nu a fost la gradinita (deci n-a "luat" locul nici unui alt copil ) sau poate a fost la gradi doar la grupa pregatitoare sau poate la o gradinita particulara. Sau poate a avut probleme de sanatate. Cunosc o fetita care trebuia sa inceapa scoala si si-a rupt mana in prima luna de scoala. Parintii au retras-o si a reinceput in anul urmator. Au considerat ca va avea prea mult de recuperat copilul si ca mai bine o retrag. Era copilul lor si dreptul lor de a decide ce considera ca e mai bine pentru el. Deci? Iar colegele fetitei tale, la 6 ani si 5 luni poate ca erau prea mici pentru a incepe scoala, poate ca parintii au avut anumite probleme (de sanatate sau de alta natura, nu conteaza)cu ele si li s-a recomandat asta, nu ai de unde sa stii. Si ce daca au ciclu menstrual in clasa a doua? Asta este! Nu mi se pare corect cum pui problema, nu te supara. Uite, si la Alex in clasa majoritatea copiilor au 9 ani, i-au implinit pana in decembrie, iar Alex a facut abia 8 ani spre sfarsitul lunii decembrie. Am mai spus, la el in clasa sunt 7 copii ca el, majoritatea au implinit deja 9 ani! Am avut o discutie cu invatoarea lui anul trecut, in prima saptamana de scoala, imi spunea ca e bine ca sa aiba copiii 7 ani impliniti cand incep scoala, pentru ca la ei conteaza fiecare luna dpdv al atentiei si concentrarii. Si are dreptate. Si, iarasi ma repet, intelectual nu sunt probleme, il vad pe Alex si la matematica, chiar nu am probleme deloc cu el, dar anul trecut stiu ca mai vorbea neintrebat (nu avea rabdare sa astepte sa dea si alti copii raspunsul), se mai ridica din banca (e adevarat, si altii faceau asa; noroc cu doamna lor care era intelegatoare si intrerupea activitatea, faceau o mica pauza distractiva si o luau de la capat, reusea sa-i stapaneasca). Si nu am glumit nici cu bataile, sa stii. Nu stiu cat de bine te-ai fi simtit, daca al tau copil ar fi luat bataie zilnic (da, gasca de mai multi, tabarau pe el, ca e mai mic!). Pentru ca, vrei, nu vrei,poti intalni asemenea situatii. Spui ca scoala nu omoara. Asa e, in general, DAR, Doamne-fereste, se poate intampla! Un pumn in tampla primit de la un copil mai agresiv, pe motiv ca a fost al tau copil mai rapid si a sutat mingea (da, din pacate am patit-o!!!)!!!! Deci... Si da, atunci cand are un an in plus altfel stie sa evite conflictele, stie sa se fereasca de batausii clasei (scuze, cu acesta expresie mi-a venit de la scoala), stie sa fie mai diplomat. Este numai parerea mea.
Asa cum am mai spus, mie, personal, mi se pare ca la 6 ani impliniti nu-i musai sa-ti dai copilul la scoala. Dar fiecare parinte isi cunoaste mai bine copilul si decide ce crede ca e mai bine pentru el.
Si, daca imi permiteti, va dau un sfat: cei care aveti de dat copii la scoala mergeti si vorbiti cu invatatorii, stabiliti la cine va fi in clasa (daca puteti) si interesati-va de varstele colegilor. Si abia apoi luati o decizie.
Va urez multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Eu mi-am dat copilul la scoala la 6 ani si 9 luni si nu regret nimic. Chiar ieri am intrebat-o cum era daca ar fi fost inca la gradi? Si stiti ce mi-a raspuns? Ca se bucura ca a mers la scoala ca se plictisea la gradi, iar de joaca mai are timp si acum. Asa ca depinde de copil si de cat de matur e. Apoi mai depinde si cate luni are pana la 7 ani. Una e 2-3 luni inainte de 7 si alta e 6 ani si o luna, sau 7 ani si 11 luni. Eu cred ca in jurul varstei de 7 ani (adica de de 6,7-7.5 ani e ok pt cl. I) e perfect.

Nu stiu de ce nu a ramas acelasi sistem ca pe vremea noastra, adica 6 ani impliniti. Atunci nu mai ajungeau copii de aproape 8 ani in cl I, iar diferentele intre ei erau de cel mult un an, nu 2 cum e in prezent. Sau sa fie primiti in cl I DOAR cei de 7 ani impliniti. Oricum, numai sa nu fie la alegere pt ca atunci exista diferente mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Sa spun si eu:Alex e nascut in februarie,asa ca a mers la scoala la 7 ani si 7 luni....si ce credeti voi,ca era copt pentru scoala?Tot aerian era...ca sa nu mai spun de ceea ce facea si el si alti colegi de-ai lui in timpul orelor,in clasa I,cand se plictiseau si pur si simplu se ridicau din banca si ieseau pe coridor,sa se joace sau sa se plimbe....Doamna lui invatatoare a "luptat" o vreme pana sa ii convinga ca nu mai sunt la gradinita,ci la scoala,ca e altceva...
Ca sunt 6 ani,ca sunt 7 ani....oare chiar conteaza?!Zau asa...Adaptarea de la gradi la scoala dureaza la fiecare copil...o perioada mai lunga sau mai scurta,depinde de firea copilului....Parerea mea este ca o discutie cu educatoarea poate aduce o lamurire in aceasta dilema a parintilor.Cred ca educatoarea este o persoana indicata sa va formeze o parere despre ceea ce e mai bine pentru copilasul vostru.
Bafta tuturor !

Ana-Maria,mami deAlex&Luana si
Ea e TOYO...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Categoric, numai parintii pot hotara ce e mai bine pentru fiecare copil.
Iata cateva principii pe care eu intentionez sa le aplic cu puiul meu
- nu am de gand sa il tin acasa pentru un an in plus de joaca. E absurd ca un copil sa auda mereu acasa: "saracul de el, acuma merge la scoala, gata cu copilaria". Asta e o greseala pedagogica - efectul garantat e ca pentru copil scoala e din start o pedeapsa - si apoi invinuim profesorii ca nu fac scoala atragatoare...
- daca sta un an in plus in grupa pregatitoare intra in scoala plictisit - start negativ.
- trebuie prezentata scoala ca un lucru grozav - inveti, iti faci multi prieteni... etc... tot ceea ce ar trebui sa fie scoala

Eu cred ca trebuie sa conteze parerea educatoarei - daca e cadru calificat! Asta conteaza enorm, sunt persoane care au activitate de educatoare dar locul lor nu e deloc acolo.
Apoi, ce simte parintele - dar incercati sa nu induceti copiilor ca e pedeapsa faptul ca merge la scoala - scoala e un sistem al naibii de putred la noi, dar varianta e un copil fara nici un fel de educatie... oare ce e mai bine?

Imi cer scuze daca par foarte pornita, dar am fost profesor 8 ani si cel mai greu mi-a fost sa ma lupt cu parinti care si-au supra-protejat copiii - din intentie buna a iesit ceva nociv pentru copil.

Oana Rusu - mamica de Paul-Victor, 21 iunie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Oana, m-ai facut sa zambesc, nu te supara pe mine . Tu chiar crezi ca ii spun copilului meu ca-mi pare rau ca nu l-am mai tinut acasa inca un an??? Tot asa i-am prezentat scoala: frumos, invata, prieteni noi etc. Ca am eu ceva regrete e cu totul altceva. Si ca majoritatea cadrelor pe care le-am intalnit sunt de parere ca e bine sa se inceapa scoala la 7 ani impliniti e iarasi altceva...

Ei, indiferent de ce decizii luati, bafta multa va doresc!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacarmen spune:

Buna!Va multumesc pt raspunsuri;saptamana viitoare mergem sa vorbim si cu doana invatatoare si apoi ne hotaram.

olaru

Mergi la inceput