scolar la 6 ani sau la 7?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Eu l-am dat la 6 ani si 3 luni la scoala , este cel mai mic ca varsta din clasa , fizic insa este in medie . Pana in momentul acesta este printre cei mai buni elevi din clasa si a facu fata cu brio cerintelor . Nu este obosit, isi face lectiile cu placere, facem si sport de 3 ori pe saptamana.
Consider ca am facut cea mai potrivita alegere pentru el .
Este adevarat insa ca inainte de intrarea la scoala l-am testat psihologic si cu ajutorul acelor informatii , cu sfatul educatoarelor, invatatoarei si nu in ultimul rand cu acordul copilului l-am inscris la scoala.

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Cel mic a intrat in clasa I la 5 ani si 9 luni iar cel mare a facut kindergarden si clasa I in acelasi an, deci in clasa II el avea 6 si 5 luni (la 9 ani el intra la toamna in clasa V).

Fiecare parinte face cum stie mai bine, eu am preferat sa intre la scoala mai devreme decit mai tirziu.

Anamaria mama la Nick (9)& Alex (6)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Este prima oara cand aud asta. Cum a putut sa fac 2 ani intr unul? Kindergarten si clasa a 1a au sali diferite si profesori diferiti.

Raluca are 7 ani si este intr a 2a. Si este prima in clasa chiar daca engleza este a doua limba a ei!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Corina...a intrat in septembrie la Kindergarten si in ianuarie a fost pus direct in clasa I...(cum ar veni mijlocul anului). A schimbat evident sala si invatoarea

Anamaria

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaghe spune:

Buna seara, este un subiect f. interesant, as vreadoar sa0i raspund lui sinzi ana, deoarece eu mi-am exprimat parerea in leg. cu acest subiect.pRE-K, STIU CA ESTE GRUPA MARE DE GRADINITA, EU FAC ART si writting cu copii din pre-k, deci prt. toti ceilalti kindergarden este primul an de scoala, de aceea se merge la school choice, in cazul in care copilul merge la scoala . In tara se incepe cu cls. 1, asa este acolo dar aici primul an de scoala este kindergarden, la sfirsitul anului se da un set de teste ptr. care trebuie sa obtii un procentaj necesar trecerii in cls 1, si uite as ain fiecare an de scoala, la gradinita nu este asa, deci cum s-a mai spus sistemul de invatamint este f. diferit . succes in continuare la fiecare. gabriela mama lui matthew

Mergi la inceput

Kindergarten este gradinita. Ca i in cadrul scolii este altceva. Scoala incepe in clasa 1a.

Si daca la sf. anului nu fac un anume procent ce se intampla??? Este prima oara cand aud asta. Sper ca vorbesti de scoli publice ptr ca eu la ele ma refer.

corinadana mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Deiu a fost la kindergarten in cadrul unei scoli elementare, dar aia nu inseamna ca era in clasa I. De abia de anul trecut a inceput clasa I si a inceput-o la 6 ani fara vreo saptamina si inca nu a murit. Ba a facut si progrese foarte mari in numai jumatate de an.

Mergi la inceput

Asa s puii de romani! Mai isteti Si Uca a inceput clasa 1a in sept si n oct implinea 6 ani.

Gabriela nu ma uita cu intrebarea in legatura cu procentul ca tare curioasa ma facusi.

corinadana mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaghe spune:

Buna, chiar e interesant subiectul acesta.Ce se intimpla daca nu trec de testele Stanford , as acum se numesc ele, sau teacherul considera ca nu este pregatit suficient dupa "notele:care le are poate repeta kindergarden, exista un barem. L fel se intimpla si in cls. urmatoare, aceste teste sint la sf. luniimartie , inceputul lunii aprilie.Din cls a 3 a se dau testele FCAT, de care trebuie sa trece, deci daca nu treci de aceste teste poti repeta chiar si kindergarden.Si eu pina sa-l dau pe cel mare la scoala, fratele lui matthew, am crezut la fel , o e un fel de gradinita, mai mult joaca , dar dupa ce Andrei a inceput scoala, mi-am dat seama ca nu estea asa , era anul in care copii era la un program accelerat de citire, lectii ptr. acasa, poate mai mult de cit faceam noi cind eram in cls 1.Asa este aici unde sintem noi, poate sistemele variaza, dar am fost si voluntar la scoala si am vazut ca nu este o joaca .Succes in continuare cu alegerea scolii si cred ca parintii sint cei care considera cind copii sint pregatiti de scoala, binenteles aflind si informatiile necesare de la educatoare
Gabriela, mama lui Matthew si Andrei

Mergi la inceput

Gabriela ai auzit de No child left behind? Scoala recomanda repetarea anului dar daca parintele NU vrea copilul merge inainte adica trece bine merci clasa.

Aici se dau CAT6- teste ( din clasa 1a) dar nicidecum ptr a vedea daca s pregatiti ptr anul urmator ci ptr a avea ei (L.A.U.S.D.) o situatie despre nivelul de pregatire al elevilor.

Fata mea si n pre school avea teme. Sa inteleg ca si aia era scoala?!

corinadana mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aici se incepe nursery (gradi) la 3 ani. Apoi la 4,6 ani app reception class (pregatitoare), apoi la 5 ani app clasa I. Adica fiul meu a implinit 4 ani pe 30 iulie, in ianuarie (la 4,5 ani) a inceput reception class, apoi in septembrie (la 5,1 luna) a inceput clasa I. Si el este in grupa cu cei mai buni copii din clasa (aici ii imparte pe nivel de progres in trei grupe in fiecare clasa) desi engleza e a doua limba.

In sept anul acesta incepe clasa a doua si va avea 6,1 ani. S-a adaptat excelent, iar ca si barem de orientare deja scrie, citeste, socoteste cu sute, socoteste una sub alta cu zeci sute mii, iar am inteles ca obiectivul clasei a doua in maths este tabla inmultirii.

In plus fac arte (stie cine sunt Picasso, Van gogh,Motzart etc) chiar sapt asta au organizata o excursie in Londra la Muzeu, sport, intelegere sociala, relatii sociale unde vorbesc de relatiile de familie si inter-umane.

Eu cred ca de obicei copiii au un nivel de absortie mult mai mare decat vrem noi sa credem, eu mereu cand vad programa ma enervez zicand ca e prea mult iar fiu-miu mereu imi demonstreaza contrariu. Totul se invata in joaca, nu exista statul in banci cu mainile la spate.

Luna 23 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput