scolar la 6 ani sau la 7?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Da, depinde foarte mult de copil, la ce varsta va merge la scoala...Eu mi-am dat baiatul anul trecut, la 7 ani fara o luna (este nascut in octombrie), majoritatea cunoscutilor mi-au sugerat sa-l mai tin un an, inclusiv educatoarele pe motiv ca acum toti copii merg la 7 ani si ...ca atunci sunt mai maturi, dar m-am gandit ca era greu pt. el sa mai repete un an grupa pregatitoare deoarece nu ii facea mare placere gradinita. Acum la scoala se descurca foarte bine, este cateodata un pic visator fata de copii mai mari, dar se descurca. Citeste foarte bine, desi la terminarea gradinitei abia recunostea literele de tipar, iar la matematica este inaintea tuturor din clasa cu doua fise si nu se plange nicodata de lectii asa cum facea la gradinita.
Are in clasa copii care au facut implinit acum in aprilie 8 ani si nu se descurca prea grozav la scoala, asa cum era de asteptat pentru varsta lor.
Acum asteptam concursul Cangurul la care l-am inscris, astfel imi pot da seama la ce nivel este si fata de alti copii din alte clase...
Dupa parerea mea nu conteaza f. mult varsta (asta in cazul in care nu exagerezi, de exemplu sa-l dai la 5 ani si... cum am mai auzit cazuri, importanta este daruirea invatatorului si cum reusesti sa-l faci sa inteleaga ca scoala nu este o corvoada....Asta este parerea mea, sper sa nu gresesc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Eu i-am dat pe copii la scoala la 7 ani, mai putin fata,la 7 ani fara 3 luni, avea. Si stiau sa citeasca si sa scrie, socoteau la matematica.
I-am testat, de fapt gradinita unde erau s-a ocupat de testarea lor, si am fost sfatuiti sa-i dam la 6 ani, dar eu am preferat sa mai stea un an la gradinita si sa se mai joace.
Bona s-a ocupat de ei, i-a invatat literele, de fapt copii si-au aratat interesul. Cand mergeau in parc, intrebau :"ce scrie acolo? ce litera e aia?" acasa tot mereu cand le citea ei intrebau" ce litera e aia?, cum se scrie?" Si asa au invatat singuri, memorau poezioare de la 1 an jumate, stiau o multime de lucruri, dar cu toate astea i-am dat la scoala la 7 ani.
Si acum sunt la o scoala f. buna si invata foarte bine, desi eu nu mi-am dorit sa fie primii din clasa, am vrut mereu sa fie normali, nu i-am impins niciodata sa invete, sa invete, nu i-am sufocat cu meditatii si lectii cu orele. De fapt, fac lectiile la scoala, acasa doar citesc carti extra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Eu personal as fi vrut ca ai mei sa ma dea la scoala mai devreme, respectiv la 6 ani (au incercat dar nu m-au primit).
Legat de Carina, in momentul asta ma gandesc sa merga la scoala anul viitor la 5 ani si 11 luni.
Ceea ce am studiat in facultate ma incurajeaza sa cred ca va fi foarte bine pentru ea.
Normal ca nu sunt habotnica in decizia asta si hotararea finala o voi lua in perioada respectiva, dar asta e intentia. Carina are acum 4 ani si 6 luni, stie sa scrie, sa numere, poate face adunari simple si incepe sa citeasca si cel mai important este interesata de tot ce e nou si se concentreaza bine pe ceea ce face la un moment data.
Decizia apartine parintilor, cu ajutorul pedagogilor copilului insa.

Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

Fetelor, dati cu pietre, dar spuneti-mi si mie de ce va grabiti asa la scoala?
ina C

Albastrele ambitioase, maine nu vor mai fi ...GRASE
Dordia, Violeta,Bfly si InaC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

quote:
Originally posted by ina C

Fetelor, dati cu pietre, dar spuneti-mi si mie de ce va grabiti asa la scoala?
ina C

Albastrele ambitioase, maine nu vor mai fi ...GRASE
Dordia, Violeta,Bfly si InaC

Eu nu dau cu pietre ca nu e stilul meu. Asa cum am spus fiecre isi bazeaza decizia pe mai multi factori individuali: caracteristicile copilului primeaza (cat este de interesat, alert, cat se poate concentra, ce il atrage), modul de relationare cu scoala si ce inseamna ea, etc.
Eu am spus cum vreau eu sa fac si motivele pentru care vreau asa si nu altfel. Nu am spus ca asa trebuie, ca asa e bine ci ca asa mi se pare mie potrivit pentru copilul din dotare - iar asta pot sa o spun eu si educatoarea asa cum in cazul Mirelei sunt importante parearea ei si a educatoarei.

Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Personal,pledez pentru 7 ani.Pur si simplu!Pe mine prea m-au chinuit ai mei de la 2 ani prin gradinita cu program prelungit si apoi de la 6 ani la scoala!Chestiile astea mi-au creat o gramada de probleme emotionale pe care le resimt si acum,in viata adulta.Cred ca acesta e de fapt motivul real si personal pentru care pledez pentru 7 ani.
Numai ginduri bune,
Incognito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

pentru 7 ani sunt si eu.
fetita mea face 6 ani in 24 octombrie deci va merge la scoala la 7 ani fara o luna...

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei este Humulesti.jpg - Va place?

Petitia online:
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Si eu sunt pentru a merge la scoala la 7 ani. Stefan e nascut in martie, deci are 4 ani si 3 luni acum si am preferat sa-l lasa sa mai faca o data gruoa mica acum, ca se mearga apoi cursiv pana la 7 ani la gradi (deci in toamna va fi la grupa mijlocie). Parerile sunt impartite - e si normal, doar nu suntem roboti sa fim programati sa gandim la fel, dar ne spunem si noi parerea.
Am auzit si invatatoare care recomanda totusi scoala de la 6 ani, ca prea le stiu pe toate cand vin in clasa I si se plictisesc. Ba chiar ma sfatuiau sa nu-l mai invat prea multe ca la scoala ce-o sa faca...Asta-i culmea! Pai daca esti invatatoare buna stii ce sa lucrezi cu el, chiar daca stie deja sa citeasca cand vine in clasa I, nu?!

Am o fosta colege, care invatatoare fiind a preferat sa-si ia fetita in clasa ei, asa ca in septembriea cand a inceput clasa I pustoica avea...5 ani si 10 luni!!! Inuman, spun eu. Degeaba a incercat sa-mi explice ca atunci e varsta la care asimilezi cel mai mult...bla-bla! Acum fata a terminat clasa a V-a si nu e multumita de ea. Adica tr sa faca eforturi muuuult mai mari pentru a fi la fel ca cei care au 12 ( ea va avea in sept, la intrarea in cls a VI-a 10ani)

Oana 35+ Victor-Constantin si Stefan-Vladimir 4ani+

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Pe la noi se merge devreme la scoala, clasa de pre-school incepe inainte de 5 ani si clasa 1 incepe inainte de 6 ani. Eu am dat copilul la scoala la 4 ani jumate si la 5 ani jumate inainte de clasa 1 stia toate literele, sa citeasca si sa scrie cuvinte mai usoare, adunari si scaderi simple, plus ca se pune mult accent pe socializare, politete, activitati fizice, etc. Depinde mult de copil, al meu a fost un copil foarte agitat si dificil dar la scoala s-a adaptat extrem de bine, muuult peste asteptarile noastre. Profesoana ne-a spus ca nu era suficient de stimulat la gradinita si se plictisea iar la scoala a intrat intr-un program stimulant si structurat care a ajutat mult. Ma gandesc ca aveam varianta sa mai astept un an dar exact ne-am fi chinuit reciproc. Pur si simplu scoala a fost cel mai bun lucru care s-a intamplat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Bird, conditiile de la voi si si conceptiile, nu se compara cu cele de la noi. La voi se face totul in joaca, la noi sunt intepeniti in banca pentru 50 de minute copilasii si pusi sa faca liniute, carcei si alte minuni. Plus ca, am impresia, nu stiu sigur (asa am vazut prin filme), cladirea scolii pentru copilasi asa de mici este alta decat pentru cei mai mari, asa este?

Mergi la inceput