Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-5

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Sheannamp multumesc pentru raspuns. Voi lua la mine solutie de sterilizat la rece Chicco, o craticioara, pompa si tot restul. Sper sa nu se lege nimeni de mine pe-acolo, mai ales ca nu am de gand sa dau socoteala nimanui de ce ma mulg. Productia mea de lapte e buna, bebe il savureaza, nu lasa nici o picatura in biberon cand il dau. Nu am de gand sa renunt pentru o spitalizare. Macar ca ma mulg noaptea cand nu e forfota si tot o fac. .
Am emotii mari si ii tot povestesc lui puiutz ca trebuie sa fim tari. Stiu ca la cistografie se introduce sondica si asta o sa il usture, imi e mila de el, dar mergem inainte. Macar saptamana viitoare ne vom lamuri de ce are predipozitie la infectie urinara.

Bine ai venit gabid.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)


poze
Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

salutare!!! nu am scris de fff mult timp...dar vin cu vesti prospete din familia mea....mai am un pitic ..tot prematur Alexian Gabriel..nascut la 33 sapt tot 2400gr 47 cm...ca si frate-so...asta e modelul mai mult nu pot... e nascut in 07.11.2006...
din nefericire el a avut mai multe probleme la nastere decat primul baietel...a facut o infectie (de origine necunoscuta) tratata cu antibiotic extrem de puternic...TIENAM...
acum suntem ok doar ca nu prea mananca... are o perioada naspa cu mancarea (impropiu spus mancare....adica nu bea lapte mai corect)...chiar as vrea sa deschid un subiect despre cantitatea de lapte si orarul meselor la prematur...eu zic ca e un pic diferit de "uriasii" nascuti la termen...
am fost la 3 dr cu el....cica nu are nimic copilul doar ca are ffff mult gaze si elimina f multe gaze... i-am schimbat laptele ...ii dadeam nan1 acum la recomandarea unui dr neonatolog ii dau lactana de la topfer...asta doar de o zi...parca il mananca mai bine dar tot putin mananca...
voi deschide un subiect despre alimentatie
pupici la pitici!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Sheannamp explicatia mea pentru indolenta asistentelor si/sau a medicilor este ca s-au resemnat dupa ce au vazut atitea lucruri rele. Dar se prea poate sa ma insel. Am fost internata de curind cu bb la V. Gomoiu si nu am vazut acolo indolenta, nici cu mine nici cu altcineva, din contra arata totul foarte civilizat. Si supra aglomerat din pacate

Ignatica dupa ce folosesti solutia de la Chicco trebuie sa clatesti ce ai sterilizat cu apa fiarta si racita. Asa scria pe vremea cind o foloseam eu, in engleza pe sticla. Dar la orice spital de copii iti sterilizeaza biberoane daca vrei, si poti sa le dai si altceva.

Mult succes si sa nu aveti nici o complicatie si sa fie bine!

Flavia maria sa iti traiasca bebelusul! Eu ti-am raspuns la celalalt subiect. Ar trebui sa manince 110-150 ml pe kg corp, conform cartii sotilor Capraru.



Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Salutare fetele!

Mai dam si noi pe-aici din cand in cand sa va uram de bine si sa admiram puiutii mici si luptatori care ne aduc bucurii in suflete!

FloriDeCires....felicitari mamico, pentru Maria cea maricica! De cate ori citesc despre voi, prin cate treceti si cum depasiti toate problemele, spun o rugaciune, sa va dea Dumnezeu putere si Mariei sanatate, ca la ce stofa de invingatori aveti, sigur o sa fie totul bine pentru familia voastra!

Try.....Adrian e un scump si un frumushel! In poze nu pare asa mic! Noi si acum la 1 an jumate inca ne luptam cu greutate mica, dar m-am consolat cu gandul ca asa i-o fi constitutia!

Ignatica.....multa sanatate lui David, sa scapati repede de spitalizare si sa va intoarceti acasica sanatosi!

Anna....pupicei gemeneilor!Lasa ca se fac ei mari si puternici!


Gabi ...bine ai venit! Si printesa mea e slaba si lunga!

Flavia....multa sanatate "uriasului" prematur....Dari a avut la nastere 2.000gr si 43,5cm, asta la 35s si 2zile!

Acum sa va zic cate ceva si de gaza mea!
Are 1 an 6 luni si 2 saptamani si ieri am fost la vaccin. Mi-a cantarit-o si masurat-o , asa ca raportul de 1 an jumate e :
- 83 cm inaltime
- 9.700gr greutate
- 43 cm perimetrul cranian( la nastere a avut 30cm)
- 45 cm cel toracic

Acuma, am si eu o intrebare, daca stiti :
E ok daca perimetrul cranian e mai mic decat cel toracic la varsta ei? Eu stiam ca o vreme trebuie sa fie comparabile....

N-am apucat s-o intreb mare lucru pe pediatra ca era mare nebunie la ea la usa si totul a mers destul de rapid!

In rest e ok cu dezvoltarea fizica si psihica, galusca!
A mers in 4 labe de la 6 luni, primii pasi pe la 9 luni jumate si pornit in picioare la 11 luni!
Are un vocabular bogat(zic eu), asa ca la 1 an jumate ne "mandrim" cu vreo 250-260 de cuvinte zise constient si cu adresa si habar n-am cate pe care le intelege, dar nu le pronunta!

Se joaca si cu noi si fara, ii place sa "citesca" din carticele si reviste si ne pune pe noi sa-i explicam daca nu "recunoaste interpretii", alearga de ma dispera (ca nu stie sa mearga si ea la pas), n-ar mai pleca de la locurile de joaca si de la copii din parc.......acelasi lucru e valabil si pentru iesitul din cada seara......cand ma ia cu intrebari de-a dreptul "mirifice"...de she??(sa iasa din cada).....si-i da mami inainte cu explicatii de genul....pai, mama, ti s-a incretit pielea, esti de o ora in cada...s-a racit apa....am inundat vecinii(au plecat deja sa-si cumpere lavabila)....ne plimbam cu barca prin baie.....etc s.a.m.d........si dupa ce-i turui eu cele de mai sus, fata mea , cu un zambet candid pe mutritza .......da' de she??!!!

Auziti voi......da' varsta de ce-urilor nu era mai tarziu ....mai pe la 3 ani asa? Eu parca nu eram asa curioasa la 1 an jumate......ZAU!!!

Si ar mai fii multe de spus despre iubita mea fetitza, dar deja m-am intins ca pomana tziganeasca!

Pupicei esentelor mici si mamicilor lor!

Irda
si Daria 13 iulie 2005

Poze Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danidani74 spune:

Am intrat doar sa va spun ca va admir puterea si curajul de care dati dovada!Am lucrat 6 ani intr-o sectie de n-n sector terapie intensiva/prematuri si am vazut multi ochi tristi dar plini de speranta!
Maria este o luptatoare!

Emma
Dana mamica fericita de Emma 5-11-2006
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

FloriDeCires aveti o poveste impresionanta....te felicit din suflet pentru puterea si optimismul tau si sunt sigura ca Dumnezeu va avea grija de Maria!!!noi suntem din Cluj daca va putem ajuta cu ceva te rog sa imi spui...nu am inteles prea bine acum la ce spital sunteti internate???
multi pupici !!!

mama de 2 bbei prematuri ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Multumim dragi mamici pt tot suportul pe care ni-l dati!

Maria creste frumos, 1670gr avea acum, seara.Maine din nou la Cluj, pt controlul oftalmo; asta daca va fi disponibila ambulanta si daca vremea va fi prielnica deplasarii.

Ma uitam tot acum seara cum cu acelasi incubator mobil (singurul in jud Bihor)s-a adus un copilas care facuse un stop cardiorespirator.Orice incercare de resuscitare a copilasului de catre medicului de garda a fost sortita esecului.Noi mamicile, venite la alaptat, ne tineam copilasii in brate si ii priveam cu dragoste, stransi mai tare la piepturile noastre...cred ca fiecare in sinea noastra multumea lui Dumnezeu ca nu e puiul ei in locul acelui bebelus.
Taceam deopotriva si noi mamicile si copiii nostri.Vedeam prin geamurile saloanelor, agitatia si dezamagirea celor care neputinciosi incercau sa salveze o viata.
Ma gandeam cu groaza cum maine, in incubatorul in care a venit acest copilas, o sa o punem pe Maria...stiu, e absurd sa ma gandesc la aiureli, dar a cata oara in ultimele trei luni am simtit prezenta mortii printre copilasii nostri.Stiu, asa e la terapie intensiva.

Langa Maria, avem o vecina noua de incubator.O fetita de 800gr.A fost un caz grav, acum e mai stabilizata.E un copil parasit, care a fost gasit aruncat undeva intr-o galeata in frig.Cand au adus-o, avea fundul negru de la degeraturi. De cate ori merg la Maria, o vad si pe ea.Deschide ochisorii, se uita la noi si am senzatia ca imi soarbe cuvintele si imi asculta glasul cand ii cant Mariei.E ciudat cum fiinte atat de mici pot transmite informatii regasite in simtaminte de singuratate, deznadejde sau tristete.
Stiu ca e trist ce scriu si poate nu isi are loc postarea aici pe topicul acesta, dar scriu pt acea esenta de 800 gr care s-a incapatanat sa traiasca in ciuda soartei pe care o mama a vrut sa i-o impuna.

Maine, sper sa avem vesti bune de la oftalmo.
Multa sanatate puilor si crestere mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Maria, dupa controlul oftalmo: ROP stationar.Nici mai bine, nici mai rau.Joi urmatorul control.
Parca mi-ar lua cineva nervii si i-ar intinde ca pe un elastic, asa simt asteptarea aceasta.
Doctorita spune ca e un lucru pozitiv, ca nu evolueaza spre stadiul 3.Deci, nu trebuie decat sa lupt cu mine si sa cred ca la urmatorul control voi avea vesti si mai bune.
Uneori, aceste asteptari uzeaza mai mult decat diagnosticele dure cand stii cu certitudine ce trebuie sa faci.
Dar mai bine sa vad sticla plina.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Flori de Cires tu esti in spital, nu-i asa? Acum am citit paginile din urma si am o emotie enorma! Imi amintesc de cand eram in spital cu copilasu' meu ... si mi se strange inima. Acum are 2 ani si a inceput sa ma ia la bataie cand nu ii convine ceva si imi spune "bat bat!! " si amintirea din spital si controlul oftalmologic si spaimele legate de ecografia transfontalnela au ramas undeva tare in urma....

Iti urez sa mergeti cat mai repede acasa.. Mariei ii va merge minunat acasa iar dragostea ta de mama va face minuni.

Apropo de puterea mamelor de prematuri... Eu pana la 1 an si 9 luni am fost foarte tare. Abia dupa ce l-am intarcat mi-am permis sa cad in depresie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Ana Maria, nu sunt in spital.Sunt acasa.Pt ca nu am putut alapta, nu am mai fost tinuta in spital,sa ocup un pat cica.Asa ca zilnic de 4 sau 5 ori merg la Maria cand e ora mesei si ii dau sa manance, o schimb daca are funduletul murdar si ii vorbesc, ii cant.Ma stiu toti de la portar,garderobiera, asistente, medici si mamici.
Acu au inceput sa ne stie si personalul de la ambulante la cate drumuri spre cluj trebuie sa facem.Astazi taticul Mariei a stat 5 ore la maternitate pana cand a venit ambulanta sa ii transporte la Cluj.

Ei, e interesant cand abia ajung acasa si apoi peste cca o ora trebuie sa pornesc iar spre spital sa prind masa Mariei.Insa motivatia miscarii mele este neconditionata pt ca numai la gandul ca voi vedea iar zambetul fericit al fetitei mele atunci cand ma aude si o strang in brate este suficient pt a nu mai simti oboseala deplasarilor.

Asa e! Ca mama in general si ca mama de prematur in special nu ai voie sa cazi in deznadejde. Desi, numai noi mamele,stim de cate ori am fost in pragul disperarii.
Cert este ca mamele cu copilasi prematuri primesc o lectie de viata teribila de la copilasii lor, de la Dumnezeu.
Se spune ca nu primim niciodata mai mult decat putem duce.Eu n-as vrea sa-mi cunosc aceste limite desi prin nasterea Mariei si lupta ei, am vazut ca pot mai mult decat mi-as fi inchipuit.Mereu ma intreb de ce mi se intampla mie asta, ce trebuie sa inteleg, ce trebuie sa invat..dar hai ca deviez de la topic.Desi ca idee, poate ca ar fi interesant de discutat si despre ce este in sufletul nostru atunci cand trecem prin situatii grele, atunci cand ne simtim lovite in cel mai vulnerabil punct: in inima de mama.

Mergi la inceput