Viata in Germania (40)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Carmi

Uitati si raspunsul pe care l-am primit eu azi, ref. la recunoasterea carnetului de conducere:

Inhaber einer gültigen EU-Fahrerlaubnis, die ihren ordentlichen Wohnsitz in der Bundesrepublik Deutschland haben, dürfen im Umfang ihrer Berechtigung Kraftfahrzeuge im Inland führen. Auflagen zur ausländischen Fahrerlaubnis sind auch im Inland zu beachten.

Die Berechtigung zum Führen von Kraftfahrzeugen in der Bundesrepublik Deutschland gilt nicht für Inhaber einer EU-Fahrerlaubnis,
die lediglich im Besitz eines Lernführerscheins oder eines anderen vorläufig ausgestellten Führerscheins sind.
die zum Zeitpunkt der Erteilung ihren ordentlichen Wohnsitz in der Bundesrepublik Deutschland hatten.
denen die Fahrerlaubnis in der Bundesrepublik Deutschland vorläufig oder rechtskräftig von einem Gericht oder sofort vollziehbar oder bestandskräftig von einer Verwaltungsbehörde entzogen worden ist oder denen die Fahrerlaubnis nur deshalb nicht entzogen worden ist, weil sie zwischenzeitlich auf die Fahrerlaubnis verzichtet haben.
denen aufgrund einer rechtskräftigen gerichtlichen Entscheidung keine Fahrerlaubnis in der Bundesrepublik Deutschland erteilt werden darf oder
solange sie in der Bundesrepublik Deutschland, in dem Staat, der die Fahrerlaubnis erteilt hatte oder in dem Staat, in dem sie ihren ordentlichen Wohnsitz haben, einem Fahrverbot unterliegen oder der Führerschein nach § 94 Strafprozessordnung beschlagnahmt, sichergestellt oder in Verwahrung genommen worden ist.
Die Umschreibung des rumänischen Führerscheins ist nicht erforderlich.

Sollten Sie noch Fragen haben, stehe ich Ihnen für weitere Auskünfte gerne zur Verfügung (Telefon 966-6477)

Mit freundlichen Grüßen

Der Landrat
Fachdienst Fahrerlaubnis

Edit sa va rog sa va spuneti parerea ref la ceea ce am scris cu rosu, sau mai bine zis cum traduceti voi fraza cu pricina. Multumesc.

Carmi,
La mintea mea obosita de-acum si la o prima citire,pricep ca nu ai putea circula daca aia avea Lernführerschein sau daca ai face acum sc de soferi in Ro(adica poti circula daca tu aveai deja carnetul cind ti-ai stabilit domiciliul aici).

Noapte buna!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Alina, iti multumesc, asa am inteles si eu, mai putin ceea ce e in rosu, care mi se pare ca se bate cap in cap cu primele paragrafe. De asta vreau si parerile voastre. Nu inteleg la ce ´Zeitpunkt´se refera.

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sfarsitoarea spune:

Good news pentru mine, bad news pentru locuitorii Frankfurtului (si nu numai).
Am facut ieri o vizita la Führerscheinstelle si dupa ce o tanti de acolo s-a uitat pe carnetul meu de conducere mi-a spus ca am voie sa conduc in Germania cu acest carnet pana la data de expirare a acestuia. Adica 2016, carnetul luandu-l anul trecut in August in Romania. Deci nu mai este valabila nici legea care spunea ca daca un carnet nu are vechime mai mare de 2 ani, nu poti conduce.
Mi-a mai explicat ca dupa expirarea sau in cazul pierderii carnetului, altul nou trebuie facut AICI si nu in Romania.
Deci, Deutschland PAZEA CA VIN. (nu va speriati, o sa mai iau cateva ore de condus aici)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by sfarsitoarea

Good news pentru mine, bad news pentru locuitorii Frankfurtului (si nu numai).
Am facut ieri o vizita la Führerscheinstelle si dupa ce o tanti de acolo s-a uitat pe carnetul meu de conducere mi-a spus ca am voie sa conduc in Germania cu acest carnet pana la data de expirare a acestuia. Adica 2016, carnetul luandu-l anul trecut in August in Romania. Deci nu mai este valabila nici legea care spunea ca daca un carnet nu are vechime mai mare de 2 ani, nu poti conduce.
Mi-a mai explicat ca dupa expirarea sau in cazul pierderii carnetului, altul nou trebuie facut AICI si nu in Romania.
Deci, Deutschland PAZEA CA VIN. (nu va speriati, o sa mai iau cateva ore de condus aici)

Draga mea,
Vad ca primim informatii diverse .Carnetul meu expira in dec 2007 si cind am intrebat si de chestia asta la Führerscheinstelle,mi-au zis ca nu e nici o problema,il pot schimba in Ro.Tu zici ca trebuie schimbat AICI,dar cum?
Mama mia,cred ca sapt viitoare imi fac si eu timp,ma duc pe-acolo sa vad ce-mi mai spun.Eu cred ca inca nu-i prea clar nici pt ei,eu am mai intrebat la Reg.Oberbayern pt alte chestii si mi-au zis ca abia peste citeva luni se stie exact cum ii cu Ro dupa aderarea la UE.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

este pe acest forum vreun inginer in industri alimentara, caci as dori si eu sa ma informez cum merge acest job in germania?

miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Pup si eu nemtoaicele ca nu am mai scris de mult!

Am si eu niste intrebari,daca ma poate lamuri cineva.
Vreau sa-i fac la bb si certificat romanesc,cum am mai scris cindva.
Intrebarea mea este cum se cheama apostila in germana?Adica ce sa ceara sotul la primarie?
Apoi traducerea certificatului trebuie facuta la traducator legalizat?Si daca stiti vreo adresa a unui traducator din zona München?

Parca mai intreba cineva de consulatul din München.Eu le-am scris mail pe adresa data de cineva aici si mi-au trimis o lista cu ce am nevoie.
Eu zic ca rezolvati mai usor pe mail decit telefonic.

Dana 40+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by Daconst

Pup si eu nemtoaicele ca nu am mai scris de mult!

Am si eu niste intrebari,daca ma poate lamuri cineva.
Vreau sa-i fac la bb si certificat romanesc,cum am mai scris cindva.
Intrebarea mea este cum se cheama apostila in germana?Adica ce sa ceara sotul la primarie?
Apoi traducerea certificatului trebuie facuta la traducator legalizat?Si daca stiti vreo adresa a unui traducator din zona München?

Parca mai intreba cineva de consulatul din München.Eu le-am scris mail pe adresa data de cineva aici si mi-au trimis o lista cu ce am nevoie.
Eu zic ca rezolvati mai usor pe mail decit telefonic.

Dana 40+2

ti-au zis de la consulat ca trebuie apostila?!
e valabil si in cazul in care bebe are sub 1 an?
la faza cu traducerea m-ai pierdut. ce trebuie sa traduci? noi la Catrina nu am avut nimik de tradus sau apostilat:(

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Fetele,aveti careva un model de traducere a certificatului de nastere?
Sau pot sa-l fac eu oricum?Si ei il legalizeaza?

Papadia,unde pui apostila?

Mersi mult de informatii.

Dana 40+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Dupa convorbeala de azi cu consulatul va anunt ca:
nu are rost sa mergeti fara certificatul nemtesc neapostilat. Apostila (Apostile .de) se ia de la Landgericht si se pune (stampila sau colantul)pe spatele certificatului de nastere.
Care certificat de nastere il puteti traduce acsa si la consulat il legalizeaza ei. (alti bani presupun cu legalizarea asta). Certificatul de nastere romanesc costa 135 de euro (trei taxe de 30 de e si una de 45 de e).

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Papadie, de cand schimbarile astea? La noi a ajuns tatal (roman) cu pasaportul legat de gat, certificatul de nastere german si bani (35 euro) ... si binenteles mult timp liber si si mai multa rabdare. Nici nu stiam ce-i aia apostila pana la voi ... bine, nici acum nu prea inteleg mare lucru.

Fetelor, multam fain de raspunsuri!
DidiAlex, link-ul e de milioane. Mii de multumiri!

Salutare si sa auzim doar de bine!

Irinusha cu Cris ( 3 Mai 04 ) & "Omul de zapada" ( DPN: 2 Iulie 07 )

www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput