Viata in Germania (40)
Raspunsuri - Pagina 9
papadie spune:
nu stiu ca in 2004 nu m-am lovit de asa ceva.
nu se mai trec copiii in pasapoarte nici makar dac ai d-ala veki fara tipla. ei sugereaza un titlu de calatorie care in fapt e o hartie A4 scoasa la imprimanta si rupta in doua. am calatorit cu asa ceva si nu le-as recomanda nici dusmanilor in vama austriaca am fost tratata ca o tarfa care si-a aruncat pass ca sa stea mai mult de 3 luni in schenghen iar in vama la unguri am stat 4 ORE! ca sa se convinga ca e o hartie autentica! Nu-i de mirare la consulatul de la Strasbourg mi-au dat acea hartie A4, au impaturit-o in doua si au rupt-o manual. asta ca sa va imaginati cam cum arata un TITLU DE CALATORIE eliberat de autoritatile romane.
papadie spune:
mi se pare mie sau avem wetter alarm? ca-mi zboara tricourile pe terasa si-mi cad pinii in balcon
tumpi spune:
papa, sa sti ca si aici bate vantu rau de tot, de frica nici nu am iesit din casa.Serios vb, desi era soare afara, batea vantu de credeam ca-mi pica balconul.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
papadie spune:
NU STIU CUM E LA VOI da io ma uit cum imi danseaza suportul metalic de rufe pe balcon :O) deci am tras obloanele:))) ma uitai scurt cica e nuj ce furtuna care s-a facut uragan da am vazut ca o anunta prin Hamburg.
aci urla sinistru in padure (stam la 20 de m de padure). Uuuuuuuuu daca ne pica si curentul va zic maine o poveste cu lupi si stafii:))
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
Alina spune:
quote:
Originally posted by papadie
Dupa convorbeala de azi cu consulatul va anunt ca:
nu are rost sa mergeti fara certificatul nemtesc neapostilat. Apostila (Apostile .de) se ia de la Landgericht si se pune (stampila sau colantul)pe spatele certificatului de nastere.
Care certificat de nastere il puteti traduce acsa si la consulat il legalizeaza ei. (alti bani presupun cu legalizarea asta). Certificatul de nastere romanesc costa 135 de euro (trei taxe de 30 de e si una de 45 de e).
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
Eu am platit in 2005 pe traducerea si legalizarea unor hirtii cite 35 euro/buc.Nu mi-au zis ca traducerile le pot face eu acasa,cica au ei formule stas .
Da,apostila se ia de la Landgericht,costa vreo 12 euro,asa imi amintesc sau?
Dana ,nastere usoara!
Cica de miine se opreste vintul,incep ploile.Nici o sansa la vreun fulg de nea...
Alina
Alina spune:
quote:
Originally posted by Carmi
Alina, iti multumesc, asa am inteles si eu, mai putin ceea ce e in rosu, care mi se pare ca se bate cap in cap cu primele paragrafe. De asta vreau si parerile voastre. Nu inteleg la ce ´Zeitpunkt´se refera.
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
Carmi,
Hai ca l-am intrebat si pe al meu sot si cica asa e cu Zeitpunktul ala,adica nu ai avea voie sa circuli cu carnetul romanesc daca l-ai fi obtinut dupa ce tu ai Wohnsitz aici.
Hm,nu stiu ce sa zic.Poate ca se protejeaza si ei,la noi in Ro e ieftin sa faci scoala de soferi si le e frica sa nu se inghesuie toti nemtii pe-acolo .Stiu ca asa se intimplase cu Polonia cind a intrat in UE,in urma cu 2,6ani,toti din tarile UE invecinate au navalit sa-si obtina permisul acolo...
Oricum,mailul e tare neclar formulat.Cred ca in weekend o sa le scriu si eu,is curioasa mie ce imi raspund .
Alina
Carmi spune:
Multumesc mult, Alina. Daca si sotului tau i se pare neclar formulat emailul, eu ce sa mai zic? Ca l-am citit de n-spe ori si ceva nu se lega, apoi am pus-o pe seama necunoasterii suficiente a limbii, da daca zice si el (care e neamt, nu?), nu pot decat sa ma bucur. M-am hotarat sa-i scriu lu´tanti aia din nou si sa-i spun sa fie mai clara, ca nu pricep, creada ce-o vrea...sa vedem ce-mi mai raspunde
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
tinatache spune:
intrebare: si-a schimbat cineva ferestrele aici? Adica sa-si puna din PVC. Cam cat costa una simpla de bucatarie sa zicem? aprox., sa-mi fac si eu o idee. Thx!
Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de
Alina spune:
quote:
Originally posted by Carmi
Multumesc mult, Alina. Daca si sotului tau i se pare neclar formulat emailul, eu ce sa mai zic? Ca l-am citit de n-spe ori si ceva nu se lega, apoi am pus-o pe seama necunoasterii suficiente a limbii, da daca zice si el (care e neamt, nu?), nu pot decat sa ma bucur. M-am hotarat sa-i scriu lu´tanti aia din nou si sa-i spun sa fie mai clara, ca nu pricep, creada ce-o vrea...sa vedem ce-mi mai raspunde
Carmi
Da,Carmi,sotul meu e neamt.Si el ma incurajeaza sa circul cu masina (dar inca nu am facut-o),am vorbit si noi cu o frau de la Führerscheinstelle Landkreis München de care apartin,aia ne-a trimis un link din lege cum e cu permisul in tarile UE si zice el ca e clar ca e in ordine.
Ce sa zic,unele functionare de pe la serviciile astea iti dau niste lamuriri de te doare capul ,cred ca inca nu a aparut nimic 100%oficial in legatura cu alte informatii despre carnetele romanesti dupa aderarea la UE:gen transcriere,obtinerea permisului in Ro dupa aderare,etc.Mai bine scrieti intrebarile pe hirtie si da-i un telefon,macar acolo poti sa o tot intrebi pina te lamuresti.
Alina
tumpi spune:
Salutare nemtoaice.Am si eu o intrebare la voi si mai ales la cele din zona Münchenului.Unde aruncati voi brazii?In unele zone am inteles ca s-ar lasa in fata cladirii si ca vin si ii iau,dar la mine in zona nu am vazut brazi lasati afara,chiar nu stiu unde arunca nemtii astia brazii si chiar inca o sapt nu mai sta cu el.Acum in we as fi vrut sa-l desfac,desi inca e frumos.
Va doresc un we excelent.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)