Viata in Germania (40)
Raspunsuri - Pagina 23
Porumbita spune:
Buna tuturor...
as vrea sa ajut o prietena din germania care a nascut acum cateva luni o pereche de gemene (si nu are prea mult timp de net)
cu doi bbei are mare nevoie de ajutor si vrea sa vina matusisa din Ro sa o ajute. acum cu intrarea in UE care e situatia legala pt matusisa daca se duce acolo? poate sta tot anul? poate sa isi faca de aici asigurare de sanatate? sau ar putea-o angaja ca Haushaltshilfe?
Katink spune:
Narcisa,multa sanatate mamei tale! Tie iti doresc o sarcina usoara, sa scapi cat mai repede de greturi.
In legatura cu zborurile, nu uita si de cele pe Kogalniceanu, incep din mai ce-i drept, dar cu doi pui dupa tine ma gandesc ca e cel mai aprope de Constanta.
Nici la noi nu a fost prapad ieri, doar vant foarte puternic.
Raportam si noi ca suntem teferi si nevatamati
Numai bine,
Katink cu Galusca si Dulcineea mea Emma-Andreea
narcisa spune:
Katink, multumesc frumos de urari si tie sarcina usoara in continuare!
Noi vrem in RO la mijlocul lui martie doua saptamani, ca sotul isi schimba job-ul si nu are dreptul din aprilie pina in septembrie. Si oricum eu nasc la inceputul lui august deci oricum in vara cade pt. noi din pacate. Vom merge de Craciun insa. Daca totul decurge bine cu mama am gasit bilete super ieftine , dus intors Dortmunt-Bucuresti Baneasa, are cine sa ne ia de la aeroport si pe Patrick il voi lasa la gradi aici cu socrela, sper sa fie totul bine!
narcisa
peca spune:
quote:
Originally posted by Porumbita
Buna tuturor...
. acum cu intrarea in UE care e situatia legala pt matusisa daca se duce acolo? poate sta tot anul? poate sa isi faca de aici asigurare de sanatate? sau ar putea-o angaja ca Haushaltshilfe?
eu auzisem din discutii ca pot veni si sta cat vor...doar ca nu isi pot incheia aici asigurati medicale(o vizita la dr. fara asigurare costa 50€ + depinde medicamente....) si nici asigurare de munca.... a.i. nemtii spera sa descurajeze noii intrati in EU
ce poate sa faca, daca sa o anunte sau nu undeva, ar putea suna la landratsamt la biroul de ausländer si intreba
Alina spune:
quote:
Originally posted by Camelia
O situatie aparte au si copiii bilingvi, cei care vorbesc acasa si alta limba pe langa germana.Oricum, toti copiii sunt monitorizati si evaluati la cunostintele de limba pe parcursul tuturor celor 3 ani de granidita.Insa curs efectiv de limba germana se face abea in ultimul an.
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
Cami,
La ce situatie aparte te referi?
Daaaa,copiii sunt permanent evaluati la cunostintele de germana si la toate aptitudinile,chiar sapt trecuta am vazut mapa personala a copilului meu si e fff interesant cum puncteaza ei toate aspectele.
Chiar m-ati facut curioasa cu cursul de germana din ultimul an,luni o sa intreb exact.
Alina
tinatache spune:
matusica isi poate face asig. din Ro, daca i se intampla ceva plateste si apoi recupereaza banii. Isi poate face si aici, noi asa ii faceam mamei ca e mai sigur (la DB era cel mai ieftin, chiar udne se vand biletele la ghiseu). E un pic mai scump dar e aici si ai mai mari sanse sa-ti recuperezi banii.
Cat despre angajat, nu o poate angaja ca nu are drept de munca. Cu statul aici nu stiu cum e, teoretic tot 3 luni, practic daca nu te controleaza nimeni...
Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de
DidiAlex spune:
Catrinel, este o fata din Fra care anu trecut isi ducea fetitza la cursurile astea de germana. Erau zilnik intre 7.30-8.45. Cu toate ca vb bine germana au urmat cursurile si imi aduc aminte ca spunea ca multi parinti nemtii ar fi vrut sa participe si copii lor.
Alina spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
Catrinel, este o fata din Fra care anu trecut isi ducea fetitza la cursurile astea de germana. Erau zilnik intre 7.30-8.45. Cu toate ca vb bine germana au urmat cursurile si imi aduc aminte ca spunea ca multi parinti nemtii ar fi vrut sa participe si copii lor.
Si care era problema,de ce nu puteau participa?
Alina
Cat spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
Da, asa e, Daria mea e Vorschulkind si se face cursul doar in ultimul an de gradi, n-a fost testata inainte, toti copiii cu ambii parinti straini merg. De testarea la limba germana stiam ca e inainte de scoala,nu( cel putin in Bayern)?
Si, pentru ca tot a venit vorba de scoala, voi de la cati ani veti da copiii? Fetita mea va implini 6 ani la mijlocul lui august si va incepe imediat scoala, oare e bine? Inca un an de gradinita cred ca ar fi prea mult, ar incepe sa se plictiseasca si sunt sigura ca la scoala se va descurca bine, deja stim literele, ne straduim sa socotim.Ma gandesc ca nu ii fur un an de copilarie ci va castiga un an in viata. Voi ce ziceti?
Numai bine tuturor si ...vreme buna!
P.S. Ati auzit ca vine frigul si zapada in curand? Nu ne-a uitat iarna, se pare
Carmi spune:
Mesaj de la Vikinga pentru voi:
`Carmi salutari fetelor, zi-le ca am fost nesperat de norocosi, de mica ce e insula, nu ne-a nimerit orkanul, ca tot ne-a cautat pe mare`
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video