Viata in Germania (40)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Carmi, multzumim de vesti. Ma bucur pt Vikinga, ea e acolo cea mai expusa. Spune-i ca speram sa revina cindva pe forum .

-----------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by Alina

quote:
Originally posted by DidiAlex

Catrinel, este o fata din Fra care anu trecut isi ducea fetitza la cursurile astea de germana. Erau zilnik intre 7.30-8.45. Cu toate ca vb bine germana au urmat cursurile si imi aduc aminte ca spunea ca multi parinti nemtii ar fi vrut sa participe si copii lor.

Si care era problema,de ce nu puteau participa?

Alina

Eu eram fata care si-a dus copilul la curs de germana anul trecut
Bianca mea era de 3 ani in gradi, vorbea f bine limba, insa directoarea de a scoala la care merge acum si cu care a avut interviu anul trecut, mi-a recomandat sa o las la Vorschule, ca nu are decat de cistigat. Si asa a fost. A facut zilenic din noiembrie pina in iunie, de luni pina joi de la 7,45-9,15 cu o invatatoare din scoala. Eu personal, as recomada celor care au posibilitatea de a-si lasa copii la astfel de cursuri, sa nu ezite si sa o faca.
Alina, copii ai caror parinti erau nemti, sau in DE de f multi ani (cazul unei fetite nascuta in De, din parinti polonezi stabilitia ic de vreo 20 deani) nu au fost acceptaati la aceste cursuri, care erau organizate numai pt copii care proveneau dinparinti straini, sau din familii bilingve. Asa a fost la aceasta scoala, de care eu sunt f multumita.

Si apropos de ce a a fost azi-noapte-.........la noi pe strada, in drumul süre scoala a fost "taiat" in doua de vint, stilpul de inalta tensiune. A cazut peste copaci, dar exact intre 2 masini, care nu au fost avariate deloc. De dimineata erau pompierii sa dezafecteze zona, apoi cei de la Mainova.....La mine, s-a simtit rau intre 21-21.30 si 24.......Dar, azi gradi, scolile si Hort-urile au functionat normal.

Dana, felicitari pt bbbelus. Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Cat

Multumesc pentru raspunsuri!
Da, asa e, Daria mea e Vorschulkind si se face cursul doar in ultimul an de gradi, n-a fost testata inainte, toti copiii cu ambii parinti straini merg. De testarea la limba germana stiam ca e inainte de scoala,nu( cel putin in Bayern)?
Si, pentru ca tot a venit vorba de scoala, voi de la cati ani veti da copiii? Fetita mea va implini 6 ani la mijlocul lui august si va incepe imediat scoala, oare e bine? Inca un an de gradinita cred ca ar fi prea mult, ar incepe sa se plictiseasca si sunt sigura ca la scoala se va descurca bine, deja stim literele, ne straduim sa socotim.Ma gandesc ca nu ii fur un an de copilarie ci va castiga un an in viata. Voi ce ziceti?

Numai bine tuturor si ...vreme buna!

P.S. Ati auzit ca vine frigul si zapada in curand? Nu ne-a uitat iarna, se pare

Anna Lia

Pozele noastre

Catrinel, mamica fericita de Anna Lia (16.02.06) si Daria Maria (13.08.01)

Catrinel draga,
Educatoarea fetitei mele spunea vinerea trecuta ca toti copiii care urmeaza sa devina Vorschulkind,vor fi testati in iunie de o comisie de la Gesundheitamt(si de inca undeva,nu mai retin exact de unde) si ei apreciaza cit si cum stiu limba,cum pronunta,etc.Nu stiu daca e noua chestia asta.Eu ma tot agitam ca fiica-mea nu-l prea pronunta pe "r"(intre timp a inceput sa-l zica )si eram gata sa mergem la logoped dar m-a adus cu cu picioarele pe pamint ca nu are deloc nevoie si daca totusi mai am dubii,o sa-mi confirme si cei care vin sa faca evaluarile.
Sotul meu e nascut in 11 august si a mers la scoala la fix 6 ani(in landul lui incep in august).Nu a avut niciodata vreo problema doar ca si el se cam plictisea la scoala.Eu cred ca va fi absolut in regula daca Daria ta va incepe scoala la 6 ani,nu trebuie sa te indoiesti.A,fiica-mea va merge de 6,5ani,e nascuta in aprilie.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Si Patrick va merge la scoala la 6 ani, e nascut pe 29 iunie si scoala incepe in iulie-august de obicei. Dar va avea in spatele lui 3 ani de gradi si 4 ani mi se pare mult sa-l lasam la gradi. Mai avem 1 an si jumatate pina atunci, dar nu cred sa ne razgindim.
narcisa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by helbi

quote:
Originally posted by Alina

quote:
Originally posted by DidiAlex

Catrinel, este o fata din Fra care anu trecut isi ducea fetitza la cursurile astea de germana. Erau zilnik intre 7.30-8.45. Cu toate ca vb bine germana au urmat cursurile si imi aduc aminte ca spunea ca multi parinti nemtii ar fi vrut sa participe si copii lor.

Si care era problema,de ce nu puteau participa?

Alina

Eu eram fata care si-a dus copilul la curs de germana anul trecut
Bianca mea era de 3 ani in gradi, vorbea f bine limba, insa directoarea de a scoala la care merge acum si cu care a avut interviu anul trecut, mi-a recomandat sa o las la Vorschule, ca nu are decat de cistigat. Si asa a fost. A facut zilenic din noiembrie pina in iunie, de luni pina joi de la 7,45-9,15 cu o invatatoare din scoala. Eu personal, as recomada celor care au posibilitatea de a-si lasa copii la astfel de cursuri, sa nu ezite si sa o faca.
Alina, copii ai caror parinti erau nemti, sau in DE de f multi ani (cazul unei fetite nascuta in De, din parinti polonezi stabilitia ic de vreo 20 deani) nu au fost acceptaati la aceste cursuri, care erau organizate numai pt copii care proveneau dinparinti straini, sau din familii bilingve. Asa a fost la aceasta scoala, de care eu sunt f multumita.

Si apropos de ce a a fost azi-noapte-.........la noi pe strada, in drumul süre scoala a fost "taiat" in doua de vint, stilpul de inalta tensiune. A cazut peste copaci, dar exact intre 2 masini, care nu au fost avariate deloc. De dimineata erau pompierii sa dezafecteze zona, apoi cei de la Mainova.....La mine, s-a simtit rau intre 21-21.30 si 24.......Dar, azi gradi, scolile si Hort-urile au functionat normal.

Dana, felicitari pt bbbelus. Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!

Andreia

Ah,Andreia,bine ai venit!
Deci inteleg ca Bianca a facut cursurile la scoala la care urma sa mearga?
Sa stii ca si eu am pe scara,o familie de sarbi care locuiesc aici de peste 25 de ani,au mers pe la scoli aici,au 3 copii.Cel mare e in clasa 4 si are maaaari probleme la germana iar ea era stressata ca nu-l poate ajuta,il rugase pe sotul meu pt nachhilfe dar din pacate,el nu are timp si cit are,e doar la dispozitia copilei noastre(ca doar si ea tre'sa invete germana bine,nu?).
Eu nu am auzit de cursurile astea la gradinita noastra,voi intreba luni.Drept ii ca is numai copii care vorbesc acasa germana,sunt si citiva copii bilingvi si pt ca unul dintre ei,este fiica-mea,am intrebat-o cum sta cu germana si mi-a zis ca nu este nici o diferenta intre ea sau un copil de nemti,chiar are vocabular mai bogat(depinde mult si cit si cum ii vorbesti copilului acasa).
Ziceam intr-un mesaj anterior ca educatoarea imi zicea ca prin iunie vine o comisie de la Gesundheitamt si inca de undeva si evalueaza copiii care urmeaza sa devina Vorschulkind.Si la voi a fost asa?

De anul asta fac si Sprachförderung si cred ca le prinde tare bine.Si Bianca a facut?

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Alina, sper ca anul asta reusim sa ne si auzim, ca anul tecut am ratat de citeva ori momentul:-)

Bianca a facut acest Vorlaufkurk (am gresit anterior, scriind Vorschule) la scoala la care merge acum. Dimineata era la scoala, apoi o duceam in gradi. La alte scoli nu s-a organizat asa ceva. Scoala noastra si anul asta are Vorlaufkurs, despre altele am auzit de Vorsschule, unde copii ar sta 4 ore pe zi, ca la scoala.

Bianca nu a fost evaluata separat de cei de la Gesunheitsamt si de la Sculamt, insa copii care erau Kannkind, da. Au dat niste teste odata prin februarie si odata prin mai. Pe cei pe care i-i stiu eu de la Bianca de la gradi, i-am vazut ca sunt la scoala, deeci au trecut testele. Acum ce sa zic??? E o fetita care a inceput scoala la 5 ani si 10 luni (aici s-a inceput in august si ea a facut 6 ani in octombrie) cu mama din fosta Jugoslavie (si tatal la fel, dar parintii sunt despartiti). Mama vorbeste De, dar....desi a facut scoala aici, nu vb corect. Fetita a avut mari pb in primele luni de scoala. Nu era atenta, nu facea fata lectiilor, nu stia sa se organizeze. Nu mai stiu cum e acum, insaintreea si un copil Musskind sed vedea diferenta.
Bianca a mers de aproape 6 ani si 8 luni , ea fiind nascuta in ianuarie.

Am o prietena linga München a carei fetita nu a facut nici un curs de germana inainte de scoala, si acum, clasa 1 fiind, are ore de Spracförderung, ore organizate pt Ausländeri. La Bianca la scoala exista saptaminal in program 2 materii: Deutsch als Zweisprache si Differenzierung. La aceste ore articipa numai acei copii, despree care invatatoare crede ca mai au nevoie de ajutor. Dintr-o clasa de 22 de copii, sunt 4 care merg la Deutsch als Zweisprache si 2 sau 3 la Differenzierung. In clasa paralela, cam toti copiii Ausländeri participa la aceste ore, insa eu i-i stiu de anul trecut de la Vorlaufkurs si..........chiar mai au nevoie de ajutor, dat fiind ca in familie se vorbeste fie numai turceste, fie numai japoneza sau chineza.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by helbi

Alina, sper ca anul asta reusim sa ne si auzim, ca anul tecut am ratat de citeva ori momentul:-)

Bianca a facut acest Vorlaufkurk (am gresit anterior, scriind Vorschule) la scoala la care merge acum. Dimineata era la scoala, apoi o duceam in gradi. La alte scoli nu s-a organizat asa ceva. Scoala noastra si anul asta are Vorlaufkurs, despre altele am auzit de Vorsschule, unde copii ar sta 4 ore pe zi, ca la scoala.

Bianca nu a fost evaluata separat de cei de la Gesunheitsamt si de la Sculamt, insa copii care erau Kannkind, da. Au dat niste teste odata prin februarie si odata prin mai. Pe cei pe care i-i stiu eu de la Bianca de la gradi, i-am vazut ca sunt la scoala, deeci au trecut testele. Acum ce sa zic??? E o fetita care a inceput scoala la 5 ani si 10 luni (aici s-a inceput in august si ea a facut 6 ani in octombrie) cu mama din fosta Jugoslavie (si tatal la fel, dar parintii sunt despartiti). Mama vorbeste De, dar....desi a facut scoala aici, nu vb corect. Fetita a avut mari pb in primele luni de scoala. Nu era atenta, nu facea fata lectiilor, nu stia sa se organizeze. Nu mai stiu cum e acum, insaintreea si un copil Musskind sed vedea diferenta.
Bianca a mers de aproape 6 ani si 8 luni , ea fiind nascuta in ianuarie.

Am o prietena linga München a carei fetita nu a facut nici un curs de germana inainte de scoala, si acum, clasa 1 fiind, are ore de Spracförderung, ore organizate pt Ausländeri. La Bianca la scoala exista saptaminal in program 2 materii: Deutsch als Zweisprache si Differenzierung. La aceste ore articipa numai acei copii, despree care invatatoare crede ca mai au nevoie de ajutor. Dintr-o clasa de 22 de copii, sunt 4 care merg la Deutsch als Zweisprache si 2 sau 3 la Differenzierung. In clasa paralela, cam toti copiii Ausländeri participa la aceste ore, insa eu i-i stiu de anul trecut de la Vorlaufkurs si..........chiar mai au nevoie de ajutor, dat fiind ca in familie se vorbeste fie numai turceste, fie numai japoneza sau chineza.

Andreia

Andreia,
Foarte interesant tot ce ai scris.
Eu am inteles ca toti vor fi testati de Schulamt si Gesundheiamt,nu doar Kannkind.Oricum fiica-mea va merge de 6,5 ani la scoala,nici nu se pune problema mai devreme.
Am avut si eu o fetia pe scara,din parinti nemti,a inceput scoala la 5,8ani si exact cum spui tu:obosita mereu,nu se putea organiza,etc.

La noi se face Sprachförderung pt toti copiii,de luni pina joi,o ora.Mi s-a parut interesant tot ce fac,ne informeaza zilnic despre ce invata acolo si despre tema proiectelor.Care proiecte is cam concentrate tot pe Schule ,ultima oara si-au decupat literele numelui .
Da,sigur ca sper ca vorbim curind la tel.Tu ai tot nr pe care mi l-ai dat anul trecut?

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Fetele, exista o lege in De, potrivit careia, Ausländerkinder pot merge la gradi de la 2 ani cateva ore pe zi, pt. acomodare cu limba? Stiti ceva de asta? Mie mi-a spus cineva din Berlin de treaba asta, am cautat pe net, da nu am gasit ceva care sa ma convinga pe deplin. Daca stiti ceva de asta, spuneti-mi si mie, va rog.

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Carmi,
si eu sunt interesata de acest aspect.Eu am fost la gradi,deja am dat hartiuta pt inscriere pt anul viitor(Bubu face acum in martie 2 anisori),insa o educatoare mi-a spus ca vor avea proritate cei mai marisori,adica peste 3 ani.Eu ma gandeam din ian 2008 sa mearga,cand va avea 3 ani fara 2 luni,insa m-a descurajat tare ultima discutie cu educatoareaEh,daca ne ajuta DD poate ne mutam in Grecia si va merge acolo direct la gradi sa nu-l mai bulversez cu un an de germana.

A,sa va zic de uragan:cand ne intorceam din Stuttgart(joi seara;din fericire nu au fost picii cu noi)daca depaseam 80km/h deja incepea masina sa se balanganeAm crezut ca-s in filme horror...Bine ca am ajuns cu bine acasa.

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Andreia, multzam mult de info.Tu esti o sursa nemaipomenita de info si incerc sa inregistrez tot.
Evident ca despre tine era vorba dar cum nu imi aduceam aminte unde te-am citit (DC sau nu)am lasat fara nume. Si, in plus nu mi-am permis sa te folosesc din nou ca material didactic pe aici .

Mergi la inceput