Viata in Germania (40)
Raspunsuri - Pagina 22
mamica dulce spune:
si noi am scapat bine,am dus cupilu' la gradi la 8 si era ok vremea,caldut,picura putin si ma gandeam ca iese soarele.Dar ne-a prins pe drum o ploaie cu galeata,am ajuns fleasca acasa .E o vreme acum..din aia plumburie si bacoviana de n-ai scoate nici un caine din casa.Intr-o ora trebuie sa plec iar sa iau copilul,mi se face rau...
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
tumpi spune:
Salutare si bine ca nu ati patit nimic.Eu abia am adormit aseara :De pe la 20,30 s-a intetit si aici vantul si acum inca bate destul de puternic.E soare dara inca sufla.Ma uitam prin jur sa vad daca sunt ceva pagube.Doar un stalp cu semne de circulatie cazut peste niste biciclete.Mi-a darmat si mie prin balcon ce avem,dar asta nu-i nici o paguba.
Ati vazut puiutul acela de 1 an jum care a murit?
Am citit ca se indreapta catre Ro,dar puterea va fi mai mica.Uf sa treaca odata ca ...
O zi linistita si insorita va doresc la toate.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
papadie spune:
Am scos nasul pe afara. E vant, frig si ploua urat daaaaaaaaar nimik la pamant. Totul e absolut in ordine.
Am vazut la stiri ca undeva langa noi a ras o bucata de padure. Asa s-a intamplat aici cu 'Lothar'. Comparativ cu ala acum a fostlejer.
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
Cat spune:
Salutare, am intrat sa vad daca sunteti ok, sper ca a trecut vaju mare. La noi a inceput din nou sa bata rau vantul si ploua cu galeata dimineata, azi noapte insa a fost horror. Mari pagube nu sunt pe aici, de pe cateva case a zburat tigla. Scolile sunt azi inchise, am sunat la gradi si ne-au zis ca ei "functioneaza" asa ca am dus pitica ca se pliktisea acasa si mai avea si Deutsch Kurs azi.
Chiar vroiam sa le intreb pe mamicile cu copilasi marisori la gradinita daca se face si la voi in anul pregatitor Deutsch Kurs. La Daria la gradi fac de 3 ori pe saptamana cu copii de parinti straini, indiferent cat de bine vorbeste copilul. Mandra mea se descurca bine( e al 3 lea an de gradi), dar nu-i strica...Au si teme, si tot ce fac ei acolo trebuie sa repete acasa cu parintii in limba materna.
aschiutza spune:
Cat, in Braunschweig stiu ca se face acest curs. Am o prietena invatatore care face acest curs, dar din cite am inteles eu mai intii sunt testati copii si numai cei care nu stiu germana, fac acest curs. Oricum eu zic ca nu le strica...
Fetelor, ma bucur ca sunteti bine . Un weeeknd fain! Eu vroiam sa imi conving sotul sa facem din nou pe undeva in apropiere o excursie. Nu imi vine sa cred cite colturi grozave are Sachsen! Sa vedeti la vara cu muntii aproape de noi, de abia astept!
Acu imi fac un pic de griji ca al meu sot trebuie sa mearga in interes de serviciu 3 saptamini in Japonia si acu visez numa avioane cu probleme, cutremure si taifune . Da i-am facut deja lista cu ce imi doresc de pe acolo, timp sa aiba !
-------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Alina spune:
quote:
Originally posted by Cat
Salutare, am intrat sa vad daca sunteti ok, sper ca a trecut vaju mare. La noi a inceput din nou sa bata rau vantul si ploua cu galeata dimineata, azi noapte insa a fost horror. Mari pagube nu sunt pe aici, de pe cateva case a zburat tigla. Scolile sunt azi inchise, am sunat la gradi si ne-au zis ca ei "functioneaza" asa ca am dus pitica ca se pliktisea acasa si mai avea si Deutsch Kurs azi.
Chiar vroiam sa le intreb pe mamicile cu copilasi marisori la gradinita daca se face si la voi in anul pregatitor Deutsch Kurs. La Daria la gradi fac de 3 ori pe saptamana cu copii de parinti straini, indiferent cat de bine vorbeste copilul. Mandra mea se descurca bine( e al 3 lea an de gradi), dar nu-i strica...Au si teme, si tot ce fac ei acolo trebuie sa repete acasa cu parintii in limba materna.
Anna Lia
Pozele noastre
Catrinel, mamica fericita de Anna Lia (16.02.06) si Daria Maria (13.08.01)
Catrinel,
Eu nu stiam de Deutsch Kurs.Am mai auzit eu cite ceva dar nu eram sigura.Defapt zicea educatoarea anul trecut ca cei care nu vorbesc acasa germana au nevoie de o atentie speciala si cred ca la asta se referea.
La fiica-mea la gradi toti vorbesc acasa germana,au cel putin un parinte neamt si fac numai Sprachförderung,de luni pina joi,cite o ora.
Alina
Panseluta spune:
Salutare fetelor,
vad ca ati trecut cu bine de uragan.
Eu nu am apucat inca sa vad la TV ce s-a petrecut in Hamburg.Cert e ca s-au pregatit cu totii de ce e mai rau, ca peste tot.Era vant nu gluma aseara si ploua pe rupte dar nivelul apei nu crescuse pe la acea ora....iar acum e liniste.
Imi fac insa griji pt Vikinga.Nu am vazut-o pe aici si m-am gandit la ea.Sper sa isi faca in curand aparitia.
pupici si numai bine tuturor!
Carmi spune:
La noi a fost calm azi noapte, iar acum e intuneric rau afara si se pregateste de ploaie. Oricum, bine ca a trecut vantul nemernic.
Vikinga e ok, nu va faceti griji.
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
Camelia spune:
In afara de faptul ca mi-a mutat antena de la loc (dar nu mi-a daramat-o, totusi ), furtuna n-a lasat semne prin jur.E adevarat ca se indreapta spre Ro, dar mai pierde din intensitate.Eu am dus copilul la gradi, la noi activitatea se desfasoara normal.
Din ceea ce ni s-a explicat noua la sedinta cu parintii, am inteles ca sunt obligatorii cursurile de germana in ultimul an de gradinita pt copiii ai caror parinti sunt ambii straini.O situatie aparte au si copiii bilingvi, cei care vorbesc acasa si alta limba pe langa germana.Oricum, toti copiii sunt monitorizati si evaluati la cunostintele de limba pe parcursul tuturor celor 3 ani de granidita.Insa curs efectiv de limba germana se face abea in ultimul an.
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
narcisa spune:
Ma bucur ca sinteti toate bine si puiutii vostri la fel!
Dupa ce-am postat aseara ca pe aici nu e asa de rau, au inceput tunete, fulgere niste bubuieli si o ploaie cu vint de te lua pe sus.
<pina a ajuns sotul acasa am facut 13-14. A tinut vijelia pina spre dimineatza.
Inca e vint puternic afara dar nu ca ieri, am iesit cu pitica de dimi, si trebuia sa ma uit pe unde calcam ca era plin de crengi(si ea tot zicea uite mami ce murdar e pe jos) si cei de la curatenie nu mai pridideau cu adunatul, a iesit chiar soarele printre nori.
Si chiar vorbeam aseara cu mama si-i spuneam vezi sa nu vina si pe la voi ca-i groaznic ce-i afara, apropo de ea, parca am tot mai multe sperante ca tumoarea poate fi si de alta natura, din ce i-a spus ieri doctorul si faptul ca ea se simte f.bine, inca doua saptamini de asteptare si cu DD inainte!
toate cele bune
narcisa