Viata in Germania (40)
Raspunsuri - Pagina 12
papadie spune:
Iti dau traducerea no problem:) Is numele institutiilor, numele copilului si cred ca al nostru nu mai stiu. Ma uit si-ti zic. O fi fost coada dar noi am ajuns tarziu (am facut 70 de km in 2 ore juma. si porma ceata groasaaaaaaaaaaaaa)adica dupa ce se terminase programul cu publicul si au fost amabili si ne-au primit. Oricum ne-au dat certificatul cam intr-o ora scuzandu-se ca au multe in lukru si e Sof au pus-o instant in pasaport.
Care vreti sa scoateti pasapoartele romanesti la copii zic sa va vorbiti sa mereti toate intr-o zi ca la colt e o terasa unde beti o cafea, mincati o pizza si faceti si-o intalneala.
135e pasaportul si pt legalizarea traducerii nu au cerut nimik.
AncaG spune:
Daconst, nu stiu prea bine cum e cu urgenta asta in Bucuresti. Nu am nici un fel de relatii si stiam ca trebuie sa mergi in audienta la comandant ca sa ti se aprobe eliberarea pasaportului la urgenta. Cum pot fi sigura de ceva?
Papadie, se pare ca pana la urma trebuie sa imi fac curaj sa sun la Consulat. Intre o luna si trei e oarece diferenta dar sa nu las pasaportul deloc ar fi si mai bine.
Multumesc pentru raspunsuri!
Anca
papadie spune:
quote:
Originally posted by tinatache
PS: pt cine e interesat: acum transferurile bancare catre Romania sunt gratuite.
Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de
SUPER! Merci de veste! O sa fie mult mai simplu de donat o suma mica la umanitare. Pana acum era mai mare transferul...
DidiAlex spune:
Anca sotul meu si-a facut pass la urgenta in ro dar la Pitesti. De luni pana joi.a mers la comandant.
Urgentza a fost evident serviciul. La tine poate fi scoala copiilor. Dar merge si prin procura si ti-l face cineva in ro tot in timp relativ scurt. Am citit pe aici ulterior; noi nu stiam atunci si nici acum la modul sigur.
alayna spune:
Fetelor,cum se spune in nemteste la bors acru si la gris
Helpp
Si daca borsul se gaseste usor in marketurile din Germania
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by alayna
Fetelor,cum se spune in nemteste la bors acru si la gris
Helpp
Si daca borsul se gaseste usor in marketurile din Germania
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
-www.kanne-brottrunk.de/" target="_blank">asta e borsul si il gasesti la drogherii gen DM ( la prdusele bio), Rossman sub denumirea de KANNEBrottrunk
-grisul e Grieß si il gasesti la toate supermarket-urile
Camelia spune:
Pe site-ul MAE zice ca "termenul de procesare a cererilor depuse prin intermediul ambasadelor si consulatelor este de aproximativ 4 luni (în unele cazuri ajungând la 6 luni)"
Cred ca e mai rentabil sa ne schimbam pasapoartele in tara.Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate au regim special la eliberarea pasapoartelor, in sensul ca procesarea cererilor (depuse direct in tara si nu prin intermediul consulatelor) dureaza mult mai putin.Cel putin asa era cand ne-am facut noi pasapoartele in Mures, respectiv Sibiu.Am primit pasapoartele noi in cateva zile. Plus ca ghiseele aveau program special pt romanii cu domiciliul in strainatate si n-am stat la cozi.Sper ca si-au pastrat bunul obicei.
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
alayna spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
-www.kanne-brottrunk.de/" target="_blank">asta e borsul si il gasesti la drogherii gen DM ( la prdusele bio), Rossman sub denumirea de KANNEBrottrunk
-grisul e Grieß si il gasesti la toate supermarket-urile
Wow ce rapida esti,multumesc mult
Credeam ca nu gasesc usor bors prin Germania
Gata,am plecat la cumparaturi
peca spune:
quote:
Originally posted by AncaG
Hallo, hallo!
Are cineva informatii de cum decurg lucrurile la Consulatul de la Bonn? Cel mai mult ma intereseaza daca chiar trebuie sa dau pasaportul pentru trei luni de zile. Sunt ingrozita de ideea asta.
la bonn nu stiu cum este, dar la münchen nu trebuie dat pass-ul vechi pana nu il ai pe cel nou...adica te duci cu el vechi copiii..bla.bla..la ei si pleci cu cel vechi acasa, apoi iti trimit scrisoare acasa ca ti-a venit pass-ul si te roaga sa trimiti pass-ul vechi la ei intr-un plic pe einschreiben, si in acel plic mai pui un plic pe einschreiben da cu adresa ta sa iti trimita ei inapoi ambele pass-uri, cel nou valabil, si pe cel vechi care ti-l anuleaza.
poti sa mergi si personal sa iti ridici si pass-ul , mai trebuie sa predai buletinul de identitate daca il mai ai, si dureata 90 de zile lucratoare(cca 6 luni) sau atat poate dura, eu am dat cererea in 27 martie 2006 si mi-a venit la inceputul lui septembrie.
zuzunaki spune:
Buan seara!scuze ca intru mai rarutdar ma termina cei 2 pici.
ma lamuriti si pe mine bitte cu o chestie?eu am rezidenta pe 5 ani aici(mai am inca pe 2 juamte)si mi-am facut pass in Ro,unde mi-am schimbat si buletinul.Insa adresa din buletin e cea din Ro.Care e procedura sa ma fac "cetatean roman cu dom in strainatate"?E obligatoriu?Eu sunt angemeldet si aici,desigur.Sun avantaje/dezavantaje?iau vreo amenda de pe undeva?
danke
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu