Viata in Germania (40)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

ALina, Peca, danke. E ok, am carnet de pe cand nu ma gandeam sa ajung pe plaiurile astea, asa ca ma pun pe treaba.
M-am saturat de ploaie, pe meleagurile astea ploua de cand a inceput anul...of, of...

Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ieri am fost la "Pflanzen-Kölle"si am vazut ca lumea cumpara flori de primvara pt balcoane .Voi ce ziceti,mai vine iarna in februarie-martie?

Eu,personal,nu m-as supara sa vina direct primavara...
Cam www.averea.ro/wiev.php?id=9331&id_sectiune=1" target="_blank">asa e vremea la noi.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

quote:
Originally posted by Alina

Ieri am fost la "Pflanzen-Kölle"si am vazut ca lumea cumpara flori de primvara pt balcoane .Voi ce ziceti,mai vine iarna in februarie-martie?

Eu,personal,nu m-as supara sa vina direct primavara...
Cam www.averea.ro/wiev.php?id=9331&id_sectiune=1" target="_blank">asa e vremea la noi.

Alina

...mie mi-au inflorit floricelele in ghivece, flori care apareau dupa ce se instala bine primavara. Azi e prima zi fara ploaie, de la inceputul anului, si a aparut chiar si soarele. Da, sicer, mi-e dor de o mini-zapada, mai ales ca noi suntem la ceva altitdine si peisajul e superb cand ninge. Si mai vreau sa dau copilu´cu sania...in premiera
Carmi

Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Mie Lara mi-a adus azi ramurica de ..liliac! Miroase fantastic!

Mai stiti voi oare: Liliac alb in ianuarie?

Pe la noi e vreme faina de zile/saptamani, toate campiile sunt pline de ochiul boului, au inflorit florile alea galbene (pluie de soleil le ziceam in RO ) NU ca mi-ar parea rau dar tare mi -e ca vine un dragut de inghet in curand si ne tine pana prin martie :(

Laura cu LARA si
Surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaG spune:

Hallo, hallo!

Poate ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva informatii. In curand o sa trebuiasca sa ne schimbam pasapoartele (eu si baiatul mai mare). Are cineva informatii de cum decurg lucrurile la Consulatul de la Bonn? Cel mai mult ma intereseaza daca chiar trebuie sa dau pasaportul pentru trei luni de zile. Sunt ingrozita de ideea asta. Pe site-ul lor nu scrie dar asa auzisem mai demult si nu vreau sa ajung acolo si sa am aceasta surpriza 'placuta'. In mod sigur nu pot sa raman fara pasaport atat de mult timp si in tara imi e ingrozitor de greu sa merg, mai ales ca baiatul merge la scoala. Oricum si acolo, fara relatii tot dureaza trei saptamani. Groaznic!
Orice alte informatii recente mi-a fi de foarte mare ajutor pana imi iau inima in dinti sa sun la Consulat. Le-am scris un e-mail dar nu am primit deocamdata nici un raspuns.

Pupici!
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Anca,eu nu te pot ajuta ca nu am pricep.Mi-am facut pasaportul in Ro si a durat 3 zile la urgenta.Aici nu stiu cum merge treaba,dar n-as crede ca 3 luni dureaza.

Cu permisul,nu stiu regulile noi sau daca sunt reguli noi.Va pot spune din proprie experienta ca sotul a luat amenda pe motiv ca a circulat cu permis romanesc facut dupa 2 ani de stat in Germania.Asa ca eu l-am schimbat pe al meu dupa 6 luni de cind am venit aici sa nu am aceeasi surpriza.
Sotului i-au spus la fel ca are voie sa circule cu permis romanesc iar la vama a luat amenda.

Peca,mersi de informatii.

Dana 41 fix,fix

Mergi la inceput

Am o intrebare la cele care au nascut aici,poate ma puteti ajuta si pe mine.
Stie cineva in ce consta inducerea nasterii????
Eu am depasit termenul cu o saptamana si am decis cu dr meu sa imi induca nasterea in conditiile in care am deja dilatatie 2 si col moale,doar ca nu am contractii deloc.
Am mai citit pe net despre asta,dar as vrea o parere personala,daca se poate sa stiu la ce sa ma astept.

Dana 41 fix,fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

quote:
Originally posted by AncaG

Hallo, hallo!

Poate ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva informatii. In curand o sa trebuiasca sa ne schimbam pasapoartele (eu si baiatul mai mare). Are cineva informatii de cum decurg lucrurile la Consulatul de la Bonn? Cel mai mult ma intereseaza daca chiar trebuie sa dau pasaportul pentru trei luni de zile. Sunt ingrozita de ideea asta. Pe site-ul lor nu scrie dar asa auzisem mai demult si nu vreau sa ajung acolo si sa am aceasta surpriza 'placuta'. In mod sigur nu pot sa raman fara pasaport atat de mult timp si in tara imi e ingrozitor de greu sa merg, mai ales ca baiatul merge la scoala. Oricum si acolo, fara relatii tot dureaza trei saptamani. Groaznic!
Orice alte informatii recente mi-a fi de foarte mare ajutor pana imi iau inima in dinti sa sun la Consulat. Le-am scris un e-mail dar nu am primit deocamdata nici un raspuns.

Pupici!
Anca

Anca ieri la consulat la Muenchen i-au spus sotului meu a faca cerere pt pass nou la ei pt ca oricum ii expira in aprilie pe 7. Insa cum avea pass vechi am preferat sa o puna si pe Sof in pasaportul lui pe loc (atentie are pasaport vechi, fara tipla) si sa-l schimbe acasa deoarece merem in .RO la incep lui aprilie. Parca totusi am retinut ca ar fi fost gata intr-o luna un pass nou. Suna la Bonn si intreaba.
La consulatul din Muenchen am avut o surpriza ff frumoasa: oamenii sunt super amabili si dau toate explicatiile.
Ieri cand am scos si certificatul romanesc de nastere pt Sof mai fusesera inca zece bebei. Ziceau ca nu au mai avut niciodata atatia puisori romani:)

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Papadie,a fost coada la consulat?ca si eu va trebui sa merg personal si cu bb mic nu prea am chef sa stau pe acolo.
Daca te rog,nu-mi trimiti si mie traducerea ta de certificat sa o adaptez doar la bb al meu?Daca nu te deranjeaza,sigur.
In final a fost 135€ sau mai mult?

Dana 41 fix,fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Dana, nastere usoara! asteptam vesti bune!

PS: pt cine e interesat: acum transferurile bancare catre Romania sunt gratuite.

Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de

Mergi la inceput