Viata in Germania (40)
Raspunsuri - Pagina 13
Carmi spune:
quote:
Originally posted by zuzunaki
Buan seara!scuze ca intru mai rarutdar ma termina cei 2 pici.
ma lamuriti si pe mine bitte cu o chestie?eu am rezidenta pe 5 ani aici(mai am inca pe 2 juamte)si mi-am facut pass in Ro,unde mi-am schimbat si buletinul.Insa adresa din buletin e cea din Ro.Care e procedura sa ma fac "cetatean roman cu dom in strainatate"?E obligatoriu?Eu sunt angemeldet si aici,desigur.Sun avantaje/dezavantaje?iau vreo amenda de pe undeva?
danke
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
Si eu am, ca tine, tot pe 5 ani si aceeasi dilema. Am scris un email la serv. Pasapoarte din Romania si mi-au raspuns foarte prompt, ca nu sunt obligata sa-mi fac pasaport de cet.rom cu dom in str, atata timp cat am card de identitate, imi pot face pasaport simplu. Daca doresc vreodata, se poate aplica ulterior stampila cu domiciliu in strainatate. O sa caut emailul si ti-l trimit pe pm. Eu imi voi face simplu, cand merg in martie in tara, locuiesc chiar langa pasapoarte si mi-l voi face la urgenta, in 3 zile. Vezi ca-s formulare pe net, le poti descarca si mergi direct cu ele (daca ti-l faci in ROm., aici nu stiu)
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
zuzunaki spune:
Carmi,mersic.
Pe mine nu ma deranjeaza sa raman la stadiul care sunt...atata timp cat e legal.
Acelasi lucru cu stampila mi l.a spus si mie un prieten din Ro care lucreaza la serv.Pasapoarte.Eu ma gandeam sa nu fie ceva in neregula aici in Germ.Sa speram ca nu.
Carmi spune:
Pai tocmai d-asta am si scris la Pasapoarte, ca nici pe mine nu ma intereseaza ´domiciliul in strainatate´pe pasaport, Consulatul e departe de mine, dureaza mult pana primesc pasaportul si cer si o gramada de documente. Cu pasaportul simplu e mult mai...simplu.
Ti-am trimis pm.
Editez ca sa-ti spun ca daca vei intra pe www.pasapoarte.mai.gov.ro. o sa vezi ca scrie si acolo de stampila care se poate aplica ulterior, la Consulat, numai daca doresti.
Carmi
Foto Fabiano (20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
tinatache spune:
quote:
Originally posted by papadiequote:
Originally posted by tinatache
PS: pt cine e interesat: acum transferurile bancare catre Romania sunt gratuite.
Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de
SUPER! Merci de veste! O sa fie mult mai simplu de donat o suma mica la umanitare. Pana acum era mai mare transferul...
da, la asta m-am gandit si eu, poate ar tb sa spunem si pe la umanitare ca e valabil pt toata UE si poate nu stie toata lumea...
Cristina
www.esel-initiative.de
tinatache spune:
Lauraa, ti-am trimis PM cu o intrebare.
Cristina
www.esel-initiative.de
narcisa spune:
Eu am nascut-o pe Viovien cu inducere la cerere ca nu mai rezistam(fusese DPN-ul pus gresit) Am cerut trimitere de la ginecolog in spital pt. Vorstellung si acolo am spus ca nu mai pot sa stau, cu Dumnezeu inainte, mi-au facut eco, au incercat sa ma convinga si pina la urma la incapatinarea mea mi-au facut termin pe 27 ian. cind am si nascut, mi-au provocat cu un gel contractii artificiale ca atunci cind ti se rupe apa, nu stiu daca se practica aici cu ruperea de membrane, ce-am mai citit pe forum. N-am platit nimic, a platit asigurarea tot. Si aveam colul deschis nu in cm. scria pe fisa de la dr. finger-weit. cca. 1 cm sau doar jumatate, nu stiu, eram in sapt. 37 dupa ei, insa la mine a fost o greseala la DPN pina la urma.
Suna si tu la spital in sala de nasteri si cere relatii, ca nu mai poti....etc, vezi cam ce zic.
nastere usoara
narcisa
quote:
Originally posted by Daconst
Am o intrebare la cele care au nascut aici,poate ma puteti ajuta si pe mine.
Stie cineva in ce consta inducerea nasterii????
Eu am depasit termenul cu o saptamana si am decis cu dr meu sa imi induca nasterea in conditiile in care am deja dilatatie 2 si col moale,doar ca nu am contractii deloc.
Am mai citit pe net despre asta,dar as vrea o parere personala,daca se poate sa stiu la ce sa ma astept.
Dana 41 fix,fix
tinatache spune:
narcisa, cum merge sarcina? cum te descurci cu 2 plodutzi? stiti deja ce e in burtica?
Cristina
www.esel-initiative.de
narcisa spune:
Cristina, multumesc de intrebare, mi-e greatza de moor, va citesc dar scriu raaar, de raaau! Sex-ul nu-l stiu, dar dupa simptome zic ca e fetita, la Patrick n-am avut absolut nimic, in schimb Vivien m-a terminat rau ca acum de dimi pina seara. Deabia intru in sapt.11 de sarcina. Piticii sint bine, Vivien va merge si ea la gradi peste 2 saptamani. Mai naspa e ca mama mea e bolnava, a fost operata asteapta rezultatul de la biopsie, nici n-am curaj sa le spun de sarcina, de frica ca nu-mi vor spune adevarul, am plins zile in sir, deja am inceput sa ma resemnez si sa sper cu Dumenzeu inainte ca va fi bine! De ce anul asta cind mi-e ff.greu sa ajung in tzara???
cam asta e cu noi si bune si rele
Ai vostri nazdravani ce mai fac??????
toate cele bune
narcisa
P.S. Scria cineva de zboruri spre RO la preturi mici pt. aprilie, parca, la un moment dat?????????? cu blue air? sau malev? eu una n-am gasit nimic.
zuzunaki spune:
narcisa,
cu Wizzair.noi am luat pe 24 martie si ne-a costat 113 e dus-intors,eu cu picii.zboara doar din Dortmund.
aschiutza spune:
Narcisa multa sanatate mamei tale! Si tu ai grija de tine si de bebe.
Mai,mai ce de-a familie mare o sa devenim! Ar fi frumos sa tina forumul pina vin aici sa scrie si urmatoarele generatii ...
Noi am fost in weekend in Meißen, un orasel f romantic! Au un castel si un dom f fain, cocotate pe un deal de unde troneaza asupra orasului. In vale ajungi pe o multime de drumuri, care de care mai intortocheate si mai romantice, mai ales dupa ce se intuneca. Centrul are atmosfera faina, veche, daca nu ar fii masini nu ai stii in ce secol esti. Din pacate peste tot era inchis, cred ca au deschis numai vara cind vin puhoaiele de turisti. Am facut niste poze, voi pune citeva la mine pe pagina in curind .
Cristina, e egal la ce banca faci transfer in Romania si de la cebanca de aici? Asta ar fii nemaipomenit, daca ar fi gratis!
----------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar