Grupul "cautatorilor" de bone! (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

quote:
Originally posted by kariguld

Buna,
Eu sunt noua pe aici, dar caut de ceva timp pe cineva sa stea cu copii ocazional. Am avut o bona pana anul trecut care doar supraveghea copii. Dar acum am nevoie de cineva ocazional. Asa ca daca stiti ope cineva............
Multumesc si sper sa gasesc repede pe cineva.

am trimis mail.eu sunt disponibila in week pentru copii.
astept raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

quote:
Originally posted by kariguld

Buna Mickyy
Da unde ai gasit super bona asta????? Ca eu nu prea am mai auzit asa ceva?!!!Bona ta poate ca nu are familie, poate ca ...cine stie...?! de aceea sta atatea ore la tine. Eu cred totusi ca nu trebuie ca bona sa fie si menajera si bona, asa cum tu nu poti avea doua slujbe in acelasi timp, nu stiu ce meserie ai, dar dau un ex: director si agent de curatenie. Nu le poti face amndoua deodata!
Kari

Bona mea are un baiat la liceu, o mama care o ajuta ori de cate ori are nevoie, si un sot de care tocmai a divortat (sau inca e in proces de divort, nu stiu exact daca s-a terminat sau nu).
Cat despre partea de menaj, initial n-am vrut sa-l faca ea, dar ajunsesem sa dau banii de pomana celelilalte, ca din proprie initiativa ea baga aspiratorul zilnic (faceau copii mizerie), spala pe jos gresia, lasa bec bucataria in urma ei, stergea praful, etc.
Asa ca am intrebat-o daca vrea sa se ocupe si de menaj, si a zis ca da. Asa ca atunci cand dorm fetele (au cam 2-3 ore de somn in aceasi perioada a zilei) se ocupa de maruntisuri, iar daca e de facut curatenie generala - o data la 2 saptamani - (spalat geamuri, gresie, faianta, dulapuri, etc), "triseaza" putin si vine mama ei sa o ajute. De fapt mama ei sta cu fetele si ea face treburile. (Bona are 38 de ani, iar mama ei undeva in jur de 60). Si tot mama ei o ajuta cu baiatul cand sta ea peste program.
Si uite si dovada ca se ocupa de fete, cateva din poeziile invatate de Daria (care are 1 an si 8 luni acum):
www.dropshots.com/day.php?userid=241356&cdate=20070211&ctime=014734" target="_blank">Catelus cu parul cret; www.dropshots.com/day.php?userid=241356&cdate=20070219&ctime=141227" target="_blank">tica-tica; www.dropshots.com/day.php?userid=241356&cdate=20070221&ctime=103625" target="_blank">trei iezi cucuieti; www.dropshots.com/day.php?userid=241356&cdate=20070218&ctime=135900" target="_blank">Mos Craciun cu plete dalbe
Si cred ca stie de 2-3 ori mai multe, vorbeste de te-nnebuneste, intreaba si nu se lasa pana nu-i explici (deja suntem in era "de ce-urilor").

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

Buna fetelor. A trecut foarte mult timp de cand nu am mai intrat pe forum. Insa acum ma alatur grupului vostru, din pacate. Sau poate ca nu. Voi vedea zilele astea cum sta treaba.

Mickyyy, ai noroc cu femeia asta. Are un salariu foarte bun, parerea mea, si din cauza asta tine de el. Dar pe de alta parte ai parte de tot ce e mai bun: are grija de copii, ai ordine si curatenie in casa. Mie mi se pare un raport echilibrat.

Tatiana ... nu esti ghinionista. Nu ai gasit bona potrivita pentru copilul tau, simplu. Parerea mea este ca bona este sau ar trebui sa fie ca o a doua mama pentru copil. sa aiba grija de el si sa-l iubeasca ca si cand ar fi al ei. Iar varsta nu este relevanta. O tanara poate fi mai atenta si mai dragastoasa cu un copil decat o persoana mama mai in varsta, sau viceversa.

Din experienta mea pot sa va impartasesc cateceva:
Bona noastra o avem de 3 ani aproape. O cheama Ani, dar fii-miu i-a spus simplu NANA, si asa i-a ramas pana azi. Pana si sotul ei ii spune Nana. Este o femeie simpla, fara educatie superioara, si fara fumuri. Are 3 fete mari. Are aproape 50 ani dar stie cantecele pe eu le-am invatat in gradinita dar pe care eu le uitasem. Fiul meu vorbeste de la 1 an si 6 luni. Acum are 3 ani si se exprima foarte coerent. Asta pentru ca a vorbit tot timpul cu el. Si continua sa o faca. La 2 ani Rares stia 4-5 poezioare si vreo 2 cantecele. Ea l-a invatat. Noi tot timpul i-am spus ca prioritatea numarul un este Rares, dar cand are un pic de timp imi face curatenie, spala vase, ii calca hainutzele lui Rares. Sunt zile in care nu sun deloc sa vad ce face Rares si asta din cauza ca am incredere in ea oarba. NU ne-a disparut nimic din casa, niciodata. Il iubeste foarte mult iar el pe ea la fel de mult. Cateodata cand vrea sa-mi spuna ceva imi spune Nana. Nu ma deranjeaza, sunt bucuroasa ca am avut privilegiul sa o cunoastem. Initial programul a fost de 6 ore, dar a stat si 8 si 10 si chiar si 12 ore. Fara sa-mi ceara un ban in plus. A stat peste noapte cu el cand am avut nevoie. Cand ne-am mutat a stat si in we cu el. Si acum sa va spun si cat ii dau: 400 ron si bonuri de vreo 50-60 lei (acestia ii dau ca sa-i cumpere lui Raresh diverse, ca altfel nu i-ar lua). Iar acum cred ca ne va parasi, pentru ca a devenit bunica in urma cu 1 an si cand fa incepe fiica ei munca va merge sa o ajute pe ea. Voi afla zilele astea.
Concluzia: cu toate cred ca avem nevoie de o Nana.
Femeia care sta cu cea mai pretioasa comoara din viata noastra are trebui sa ne inspire incredere. Practic ii punem viata copilului si a noastra in mainile ei. Trebuie sa fie iubitoare si rabdatoare si blanda, dar si mana de fier cand e cazul. Sa nu iasa din cuvantul nostru. Eu i-am dat telefon o data si i-am spus ca Rares nu are voie la desene, mai ales la Scooby Doo. S-a dus si a inchis televizorul, in ciuda protestelor, indiferent cat de puternice erau. Sa-l invete ceva, orice. Sa nu-l bata, dar daca e cazul si sare calul sa-l pedepseasca (parerea mea). Copilul sa fie o prioritate. Sa-l imbrace, sa-l spele, sa-i faca de mancare, sa-i calce daca e cazul bineinteles.

Mai mult ... nu stiu ce sa va mai zic.

Diana cu soarele meu Rares.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

pardon Liana, te-am botezat :D. Ti-am spus Tatiana in loc de Liana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

stiu pe cineva care a fost bona pana anul trecut la sfarsit, si acum isi cauta un alt copil.
eu nu pot garanta pt ea, o stiu din parc, stateam de vorba cand ne intalneam cu copii.
deci este o dna cam de 50 ani si locuieste in dr taberei.
am nr dansei de fix pt ca vorbisem sa stea cu fetita mea dupa ce o sa implinesca 1 an (asta anul viitor in aprilie, ca inca nu am nascut).

asadar, daca este cineva interesata, pot sa va pun in legatura cu dansa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaSiRoxana spune:

Fetelor, hai sa va cer si voua parerea despre bona Roxanei.
O avem de o luna jumate, pt 6 ore pe zi (in unele zile am treaba mai multa la serviciu si sta si 8 ore, dar compensez cu alte zile cand pleaca mai repede) si-i dam 5 milioane pe luna. Roxi (are acum 1 an jumate) se intelege bine cu ea, a acceptat-o repede, deja din a 2-a saptamana le-am lasat singure, bona ii vorbeste tot timpul frumos, vad ca Roxi a inceput sa mai rupa si ea cateva vorbe pe care nu le stie de la noi, e jucausa si vesela, mananca si doarme bine cu ea, etc.
Dar doamna asta nu face nimic altceva in casa decat daca ii spun eu in mod expres. Ii calca hainele Roxanei daca ii las masa si fierul de calcat pregatite, cand nu i le-am lasat nu le-a cautat ea. Ii face o mancare rapida pt ziua respectiva daca ii spun, cam o data pe saptamana, daca nu am nimic gatit de mine ca sa incalzeasca. Mai da cu matura prin bucatarie si sufragerie doar daca a facut Roxana frimituri, daca le gaseste acolo, le lasa. Dar nimic in plus. Zice ca nu-i place sa se bage in sufletul omului - adica, in sertarele si lucrurile lui - pt ca nici ei nu-i place sa i se bage altcineva in lucruri.
Oricum, hainele Roxanei nu o pun sa le spele pt ca le bag la masina de spalat, dar poate ca mi-ar placea sa nu scoata doar bluzitele ei din gramada si sa le calce, ci sa gasesc si tricourile sotului calcate...
Nici mancare pt noi nu o pun sa faca, pt ca oricum la pranz suntem pe la serviciu si mancam pe-acolo.
O fi OK asa? Din experientele voastre ce-mi puteti spune? Pt noi e prima incercare, prima bona pe care o avem pt fetita.
Multumesc.

Anca (mami de Roxana, 26.08.2005 si bebe2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Anca, in genul asta a fost si prima bona a lui Cristi. Nu facea decat daca ii spuneam expres. Daca o rugam sa calce hainutele lui Cristi si se intampla sa fie o bluza de a mea printre ele, o gaseam tot acolo, necalcata. Poate ar fi fost bine sa ii spun de la inceput ce exact doresc sa faca. Noi am renuntat la ea, dar nu din cauza asta. Oricum, era neplacut. Si mai erau si altele care ma deranjau mai mult.
Cred ca asta era firea ei: era comoda si neglijenta.

Ingrid si Cristi 4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Am avut timp de 3 ani o bona, la cei doi copii ai mei. Intelegerea a fost de la inceput, ca sa se ocupe numai de copii, fara menaj si altele. Uneori o mai rugam sa faca ceva mancare pt copii sau sa calce hainele lor si facea exact ce spuneati voi ca fac bonele voastre. Nu facea decat ce ii spuneam noi! Am rugat-o nici jucariile copiilor sa nu le stranga, ci sa ii puna pe ei sa o faca. Pt menaj aveam pe cineva care venea de doua ori pe saptamana. Sunt persoane care se baga peste tot in casa altuia,se uita in toate dulapurile si colturile, deci ce e de preferat? sa ai o bona care sa se bage cu nasul prin toate? sau sa stea in banca ei si sa lase lucrurile acolo unde le-am lasat noi? Eu n-as accepta sa faca din propria ei intiativa ceva in casa mea, sa stranga dupa noi, adultii,( cea ce nu era cazul la noi,) sau sa faca alte lucruri care nu o privesc. Dar am fost multumiti de ea si s-a ocupat bine de copii, chiar ai acuma ne vizitam si am pastrat relatii bune. Din pacate nu pot sa o recomand la nimeni caci s-a mutata la Brasov.
Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akarika spune:

Buna ziua as dori sa fac o recomandare pt o doamna f serioasa fosta profesoara care acum are grija de un baietel sta cu el cam de 3 ani.D-na ar fi dispusa sa aiba grija de un alt copil motivul fiind mama copilului care se poarta si vb f urat atat cu cat si cu copii .Daca e cineva interesat de ea eu va pot spune doar ca iubeste copii ii invata multe lucruri .vb si limba engleza .copii se ataseaza usor de ea doar ca e cam in varsta are peste 60 de ani si locuieste langa pe langa parcu 23 august. [si daca se poate sambared]si ma mai rugat ingrijitoarea fetitei mele de la gradi care la fel doreste sa aiba grija de un copil dupa amiaza de la ora 15 pana seara ta si duminica[/red]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akarika spune:

vreau sa imi cer scuze se pare ca nu se intelege nimic din ce am scris.era vb despre ingrijitoarea fetitei mele de la gradinita care doreste sa aiba grija de un copil .pr ar fi L-V 14jum 15-22 sau mai devreme in functie de parinti si s-d disponobila toata ziua.

Mergi la inceput